Reklama

Zanet dasni

No name (Po, 17. 8. 2009 - 21:08)

Nejsi v tom sam kamo. :-(

Návštěvník (Po, 17. 8. 2009 - 09:08)

ja sem se dneska rano probudil a hrozne me natekla dasen vzadu u stolicky ktera je uz nakou dobu zkazena:(... moji nejvetsi smulou je ze uz od mala trpim silenym strachem ze zubaru momentalne nejsem ani u zadnyho prihasenej naposledy sem u nakyho byl tak pred 5 lety... vebuc nevim co delat ale jestli to bude takle dal natejkat tak mam za tyden hlavu 2 takovou... neni nakej zpusob jak tohle lecit bez zubaru rezani vrtani atd...poradi nekdo dik Martin

Honza (Po, 10. 8. 2009 - 20:08)

Re:Pavel
Milý Pavle, zavolej mi na tel. č. 723 207 957 a dohodneme Tvůj plán léčby, při kterém Tě velmi rychle zbavím průvodních znaků progresivní parodontitidy. Bude pak záležet jen na Tvojí píli a disciplinovanosti, jak bude Tvé úspěšné léčení pokračovat. A garantuji Ti, že při pilném přístupu k léčbě, kterou Ti navrhnu, bude Tvůj parodont ve velmi krátké době stabilizovaný. Následná léčba bude dlouhodobá, Tvůj parodont však bude skutečně léčen.
Zdraví Honza.

Pavel (So, 8. 8. 2009 - 20:08)

Trpím zánětem dásní. Už to bude cca rok. Před tímto rokem jsem na hygienu kašlal, jak to jen šlo. To byla cigareta, víno, slivovička, brambůrka, zase cigarety, grilovaný masíčko, různý dobrltky a před spaním ždáný čištění zubů. Naco, že?
Dneska nemam na spodním patře už 4 zuby, mezi nimi i stoličky. Tzn. důležité pro rozmělnění jídla.
Horní patro mám naštěstí "jakž takž" v pořádku. Od března tohoto roku se pokouším léčit z těchto velmi těžkých a šílených zánětů. Zatím nic moc. Dentální hygienistkla mi ukázala, jak čistit zuby. Dělám to přesně, VELICE pečlivě. Čistím zuby po každém jídle. Používám zubní pastu Meridol, prozatím útní vodu Listerin zelený. Ale protže si myslím, že můj zubař i hygienistka nedělají maximum. Doporučili mi jen Listerine a jak čistit zuby, nic víc! Objednal jsem si dneska vodu od doktora Landy. Doufám, že to vyjde a ty hnusný záněty zmizí, protože když to trvá rok, neobtěžuje to jen mě, ale i celou moji rodinu. Každý večer chodím spát s tlakem v dásních a bolestí (ne velkou) a ráno s tím vstávám. Trvá to už moc dlouho a já jsem nervózní, mrzutý, nic mě nebaví atd.
Věřím v tuto vodu, ačkoli stojí velký peníz. Uložim si toto forko do oblíbených a pak napíšu, jak se mi daří.
Rozhodně Listernin tak na táden, dle mých zkušeností. Jednak mi to dělá skvrny na zubech a pak v tom cítím cukr, což mi hodně vadí. A za další, tato zelená voda už mi "zřejmě" nepomáhá tolik, co na začátku užívání. Alespoň to je můj dojem, aniž bych byl ovlivněn touto diskusí. Jinak přeju všem lenochům, včetně mě, ať si to užijeme, když jsme na to kašlali.
Vinu dávám jen sobě!

Honza (So, 11. 7. 2009 - 21:07)

Milá Katarino,
jsou - li zuby, či ústní dutina čisté, nemůže dojít k zánětu. V prvé řadě je třeba si uvědomit, dojde - li k akutnímu zánětu, kde se stala chyba. A neudělal ji někdo tam . . ., někdo schovaný, nelze se na nic vymlouvat. Chybu jsme udělali my sami. To si přiznejme. Pak samozřejmě nastupuje cesta nápravy - a může být jednoduchá, krátkodobá, jindy se jedná o zdlouhavou léčbu. Udržujme svá ústa v náležité hygieně a pak se nemusíme obávat onemocnění. Wobenzym je výborná věc, jedná se o jeden z mnoha enzymů důležitých pro náš organismus, nevkládal bych do něj ale tak velké naděje, jak si slibujete. Především odlehčí Vaší peněžence. Ale to jen na okraj. Pokud jste s ním spokojená, nic nebrání užívání. Je to dobrý podpůrný prostředek.

katarina (Pá, 10. 7. 2009 - 11:07)

jen bych se rada podelila s vami s mou zkusenosti a treba i nekomu tim pomuzu. Obecene na zanety jsem spokojena s Wobenzymem. neuzivam ho porad, protoze je to financne narocne, ale pokazde, kdyz to na me jde, tak ho beru po dobu cca jednoho mesice. Samozrejme pokud to neni tak vazne, ze potrebuji doktora:).

Anička (Čt, 9. 7. 2009 - 21:07)

Honzo- dnes už je to o něco lepší. Normálně nejím často lupínky, bylo to při oslavě narozenin. Neměla jsem je jíst. Šlo mi spíš o to, co rychle pomůže. Ta slivovice byla děsná- řvala jsem jak pardál, jak to pálilo, to teda nedoporučuji. Nejlepší je asi chladnější čaj-řepíkový. Budeš se divit, ale podobné potíže mívám, když si dám vlašské ořechy nebo limetku. Zdarec.

Honza (Čt, 9. 7. 2009 - 20:07)

Milá Aničko,
Tvoje potíže jsou úsměvné v porovnání s těmi, které mají pacienti na zdejším fóru. Dám Ti dobrou radu. Nejez lupínky. Dej si raději mrkvičku, kedlubničku, teď v létě můžeš i třešničky které nám zrají na zahrádce a vůbec jakékoliv ovoce a zeleninu v přiměřeném množství. Dáš - li si denně 400 gramů zeleniny a 200 gramů ovoce, vůbec Tě nenapadne dát si lupínky. Přirozenou cestou Tě přejde chuť konzumovat pochutiny. A navíc, to možná potěší i ty kdo se léčí s onemocněním dásní, velmi tím prospěješ přirozenou masáží svému parodontu. Přeji Ti hezké léto.
P.S. Ovšem slivovice by Ti měla v každém případě pomoci.

Anička (St, 8. 7. 2009 - 19:07)

Přátelé! Po pozření většího množství slaných lupínků a crakerů se mi udělaly v puse děsné boláky- snad afty? Zuby čistím všemi možnými způsoby, nemám paradentózu, ale toto je tak bolestivé, že už 4 dny jím jen kaše. Vyzkoušela jsem Listerin, Orofar cucací, řepíkový výluh, slivovici valašskou, vit C,B, Q10 a nic moc se mi to nelepší. Poraďte, asi ještě vydržet?

Honza (Út, 7. 7. 2009 - 21:07)

Vážený - 30.6.2009 13:51:50
nevím proč se domníváte, že zúčastnění na tomto diskuzním fóru mají problém? Je to asi tak. Každý z pacientů, není - li to bezmezně věřící ovečka, považuje své zdraví za prvořadé. Snaží se tedy najít tu nejlepší cestu, jak se zbavit svých obtíží a přitom zohlednit několik faktorů. Měla by to být léčba efektivní a skutečná, pak léčba cenově dostupná a v neposlední řadě léčba psychologicky přijatelná. Při léčbě Parodontitidy ji tu nikdo nenabízí. Setkáváme se zde s různou úrovní lidového léčitelství, alternativních metod až šarlatánství, ale skutečná léčba je na míle vzdálena. Tedy, ten, kdo se chce opravdu léčit, nechť projde tuto diskuzi v historii a případně se ozve. Budu mu nápomocen do stadia stabilizace onemocnění s výhledem na úplné vyléčení. A za tím si stojím.
Hezké léto.

Návštěvník (Út, 30. 6. 2009 - 13:06)

Je mi opravdu líto že máte takový problém, ale pro Vás i pro vaše zuby bude nejlepší když si dojdete k zubaři.Hodně štěstí

Návštěvník (Út, 30. 6. 2009 - 13:06)

Je mi opravdu líto že máte takový problém, ale pro Vás i pro vaše zuby bude nejlepší když si dojdete k zubaři.Hodně štěstí

Honza (Pá, 29. 5. 2009 - 21:05)

Vážení,
každý má svůj rozum, nechť jej používá. Vyzkoušejte zde doporučovaný přípravek pana Michala, vyzkoušejte propolisovou tikturu, vyzkoušejte různé Lacaluty, Meridol, vyzkoušejte Listerine, Corsodyl, Paroex, polykejte Coenzym Q 10, masírujte dásně, ale hlavně čistěte, a to dokonale. Uvažujete - li pak vážně a skutečně o léčbě a stabilizaci onemocnění Parodontitidou, zkuste si najít pár informací o bylinné ústní vodě Dr.Landy. Jen zkuste porovnat výsledky jejího disciplinovaného používání dle doporučení a všech prostředků doposud vámi užívaných. A objektivně. Pak zde prohovořte. Můžeme si erudovaně vyměnit své názory. To, co se zde odehrává, není v intencích seriozní diskuze.

Michal (St, 27. 5. 2009 - 08:05)

Pro klm,
můj jitrocelový extrakt v olivovem oleji je skutečně na paradentozu účinný i když nikdo, kdo to nevyskoušel nechce tomu věřit, protože na paradentozu jinak neexistuje žadný účinný lék. Pošlite mi svou adresu a ja Vám to pošlu zdarma, zaplatite mi to až si objednate další a vy si objednate, protože je to jediný účinný lék na paradentozu. sulic"seznam.cz

klm (St, 27. 5. 2009 - 01:05)

začíná mi paradentoza.Je mi přes 50- chodim na preventivní prohlídky a chodila jsem včechny léta. Zuby mám všechy svoje, v perfektním stavu, jen mi prpstě lékař.oznámila že mám paradetozu. Zuby mě bolí, krčky se mo odhaují, všechny dostuoné informace jsem si vyhledala na netu- DR. že chce vidět, tedy hlavně moje zuby :-(mám s tí potíze od února a horší se mi to.DR mi vysvětlila jak mám dodržovat ústní hygienu.
yco jr dotuoné tsk jsen di koupios

Návštěvník (Út, 26. 5. 2009 - 22:05)

Děkuji za informaci, zavolám Vám zítra k večeru a domluvím se na zaslání peněz a produktu. S pozdravem a díky Martina. Mail: haverova"volny.cz

Honza (St, 29. 4. 2009 - 22:04)

Re:zkušený
Vážený,
bude - li diagnostikována parodontitida, a to v jakémkoliv stadiu, je součástí komplexní léčby odstranění zmineralizovaného plaku přetvořený na zubní kámen, odstranění mikrogranulí nejen kyretáží ale i laserem a nedílnou součástí je poučení pacienta - motivace ke správnému provádění OH a její nácvik. Shledávám, že Vy potřebujete poučit i v mravech. Úkony hygienistky jsou částečně hrazeny z veřejného pojištění a není pravdou, že by její výkon představoval v nákladech návštěva/odměna 1000,-Kč. Ve skutečnosti se jedná o cca 400,-Kč za jednu návštěvu. Protože jste měl zanedbaný vlastní vinou chrup a zánět tak razantní, bylo nutné nasadit léčbu ATB. Važte si toho a důsledně spolupracujte s lékařem. Na Vás závisí 90% úspěšnosti léčby. Conditio sine qua non je dokonalé odstranění plaku, ale adjuvantní prostředek OH je jedině bylinná ústní voda Dr.Landy. A za tím si stojím. Jste - li tak chytrý, případně vzdělaný, nabídněte nám všem zde něco, co předčí bylinnou ústní vodu Dr.Landy. Garantuji Vám, že obdobný přípravek neexistuje. Pokuste se svůj slovník obohatit o laskavější tón. Myslím, že to přispěje ke kultivovanosti tohoto diskusního fóra. Přeji Vám úspěšné léčení parodontitidy pomocí bylinné ústní vody Dr.Landy.

zkušený (Ne, 26. 4. 2009 - 21:04)

Hmmmmm.... dealeři se hádají, čí vodička je lepší?

Právě jsem prodělal hloubkové čištění zubů včetně parodontálních chobotů ( čištění po kvadrantech - 4 návštěvy - za 4000,- pojištovny toto nehradí).

Dásně přestaly krvácet.

Teď navíc týden polykám antibiotika - na zaléčení zánětu dásní.

A dál?
Jediná účinná léčba - pečlivá a správně prováděná ústní hygiena, kterou se KAŽDÝ DEN likviduje zubní plak.

Žádný jitrocel ani voda Dr.Landy Vám neodstraní subgingivální zubní kámen - a to je příčina zánětu dásní a následně i parodontitidy. Používání všelijakých ústních vod je jenom zametání špíny pod koberec.

Honza (Ne, 26. 4. 2009 - 20:04)

Re: Václav
Václave, při vší úctě, nechtěj, aby se o Tvůj stav zajímal někdo jiný než Ty sám. Doba OÚNZ je nenávratně pryč. Zadej si klíčové slovo pro léčbu parodontitidy na Googlu a získáš tolik informací, kolik Ti Tvůj stomatolog při nejlepší vůli v ordinaci nedá. Při hledání parodontologa zkus oslovit praxe nemocnic, tam by snad nemusela být situace tak katastrofální jako v privátních praxích. Ohledně správně prováděné orální hygieny Ti opět mohu doporučit webovské stránky, najdeš zde vyčerpávající informace. Pokud se týká stravování, zkus striktně vyloučit cukr. Ten negativně zatěžuje celý organismus vnitřně, zevně pak poskytuje živnou půdu koloniím bakterií v dutině ústní. Jsi - li kuřák, pak okamžité skoncování s tímto zlozvykem. A pochopitelně zeskromnění, umírnění, a to nejen ve stravovacích návycích. Stres je velmi významný faktor a negativně olivňuje léčbu parodontitidy. Ústní sprcha je jistě dobrý pomocník při provádění OH, v žádném případě nenahrazuje dobrý kartáček Curaprox 3960, intradentální kartáčky a singl. Jako přídatné prostředky používej nepřeberné množství preparátů nabízejících se na trhu. Měj ale na paměti komerční hledisko. Jaký preparát preferuji, víš. Informace o něm opět nalezneš na známé adrese. Přeji Ti úspěšnou léčbu a věz, že jedině Ty sám ji v 90% ovlivňuješ.

Michal (Pá, 24. 4. 2009 - 08:04)

Václave, nevím proč nedůvěřuješ mému jitrocelovému extraktu, kterým stačí potírat dásně co nejčastějí, zatím to každému pomohlo.
Sděl mi svou adresu a ja Ti to pošlu zdarma.

Reklama

Přidat komentář