Reklama

ODSTRANĚNÍ ŠTÍTNÉ ŽLÁZY

Asad (Út, 8. 2. 2011 - 22:02)

ahoj všichni,prosím o...Mě brali 1/2.Shodou okolností pár měsíců přede mnou operovali ve stejné nemocnici (Motol)kamarádku.Ta si mohla vybrat,jestli jí odstraní jen 1/2 šž,nebo celou.Při té první variantě hrozilo riziko,že by po čase bylo nutné vzít i druhou půlku,ale zvolila radši jí.Doma jsme byly obě 2 měsíce.Nicméně divně nám bylo mnohem déle,tělo se srovnává opravdu 2 roky a jak mi řekla moje obvodní DR,která tutéž operaci taky podstoupila,tak leckdy to trvá i déle.Ale bude to individuální-neteř v létě byla na stejné operaci a srovnala se docela brzy-možná proto že je mladá?Nevím.Ale co mi každý dr říkal,termíny jsou dlouhé proto,že u šž vše postupuje pomalu,takže delší termín nevadí.Já i kamarádka jsme čekaly na operaci cca 5 měsíců a nikdo se nad tím nepozastavil.

Petr (Út, 8. 2. 2011 - 22:02)

ahoj všichni,prosím o radu.nemám problémy se štítnou žlázou,ale při sonu mi zjistili nějakou uzlinu a vzhledem k rodinné anamnéze doporučili odstranění půl nebo celé štítné žlázy s touto uzlinou,podle toho jak dopadne punkce na kterou jdu za týden.Doktorka mi nejdříve doporučila Motol,ale tam bych prý byl volný termín v červenci a tlačí na mě,aby to bylo co nejdříve,že na Karláku by to zvládli do měsíce.Máte někdo zkušenost v této nemocnici s touto operací a s návratem do fyzicky náročného zaměstnání?

asad (St, 2. 2. 2011 - 17:02)

Jsem po operaci dva...Jsem po operaci 4 roky.Moje obvodní Dr,která shodou okolností absolvovala taky operaci mi říkala,že tělo se srovnává cca 2 roky.A bylo to tak.

mirek28 (St, 2. 2. 2011 - 17:02)

Čeká mě operace štítné žlázy v motole a následně léčba radiojodem jakou mám šanci na uzdravení děkuji. Mirek

Marcela (So, 15. 1. 2011 - 11:01)

Zdravím, jsem po operaci odstranění ŠŽ už 9 let. Cítím se dobře, nemám žádné potíže. Jediněou nevýhodou je každodenní užívání Letroxu. Oči mám také v pořádku, bez následků.

Hanka (Út, 11. 1. 2011 - 22:01)

Dobrý den, je mi 43 let jsem 1 měsíc po odstranění celé ŠŽ. Operaci jsem dost dlouho odkládala a nakonec mě stejně neminula. Na internetu jsem objevila, že v nemocnici Na Homolce v Praze operují zvláště šetrnou metodou MIVAT (používá se tzv. harmonický skalpel, který řeže a zároveň staví krvácení), tak jsem se tam objednala. Z mé zkušenosti: vše super! příjemný a ochotný personál, zkušení lékaři, klidné prostředí, za 3 dny jsem šla domů, prostě vše OK. Jsem ráda, že to mám za sebou a všem držím palce!

Květoslava (So, 22. 12. 2007 - 21:12)

Dobrý večer,
Zhruba před měsícem mi byla provedena totální strumectomie, bez obtíží, cítila jsem se fit, ale začínám otékat, hlavně v obličeji a končetinách astronomickou rychlostí. Od čtvrtka beru Letrox, ale otékala jsem ještě před medikací. Poraďte prosím, jak se s tímto problémem vypořádat. Děkuji Květa

Eva (So, 22. 12. 2007 - 14:12)

Lucko, neboj se sono štítné žlázy nic není, to je normální vyšetření./jako ultrazvuk nebolí/,a nemusíš mít nic vážného, neboj se a buď v pohodě. Přeji Ti krásné Vánoce.

Lola.17"seznam. (Čt, 20. 12. 2007 - 13:12)

Ahoj holky...moc Vás prosím o radu...byla jsem u lékaře a ten mě poslal na sono štítné žlázy....já se bojím co to může být...bojím se že budu muset brát léky do smrti a to nechci jsem ješte mladá a nechci být nemocná...prosím poradte mi...ikdyž mi řekla doktorka mě tam pošle pro jistotu já se bojím,aby to nebylo vážné..prosím Vás všechny moc ať mi napíšete na email:lola.17"seznam.cz ...předem moc děkuju...Vaše Lucka:-*

Květa (St, 19. 12. 2007 - 18:12)

Ahoj všichni,mám hyperfunkci š.ž.Mám domluvenou operaci na leden08.Jsem doma už 9měsíců,mám stále problémy,ale i přesto mám strach z operace.Nevím co mě po operaci čeká.A jaké můžou nastat problémy.Slyšela jsem ,že i můžu hodně přibrat na váze. Díky

helena olachova (Pá, 7. 12. 2007 - 16:12)

ja jsem po odstraneni stitne zlazi v roce 78 je mi 50 let a beru eutyrox a lečila jsem se v motole na radioizotopovem odd.Stale mam potiže

katcha (Čt, 22. 11. 2007 - 19:11)

chtela bych se zeptat jak dlouho po operaci budu muset být doma děkuji...

Janina (Pá, 16. 11. 2007 - 11:11)

Moniko, vše je individuální, ale tímhle náznakem spíš poplašíš než pomůžeš. Když tak napiš všchny informace, ať se člověk může rozhodnout kompetentně. Díky.

monika (Út, 13. 11. 2007 - 23:11)

Mišutko, vše je individuální. Mirek je třeba ok, ale já mám po operaci 10 let a zas tak ok se necítím. Ale nebudu strašit. je fakt, že co se týká jen ŠŽ, tak jsem v poho.

Mirek (Út, 13. 11. 2007 - 20:11)

Neboj , mám ji venku půl roku a absolutní pohoda. Ani nevím , že mě kousek chybí.Pa

Mišutka (Út, 6. 11. 2007 - 23:11)

Ahojky, mam dvě malé děti a taky uzlíky na štítné žláze, dle biopsie naštěstí nezhoubné. Uvažuje se o úplném odstranění štítné žlázy i vzhledem k mé rodinné anamnéze. Ráda bych věděla o možných komplikacích při operaci a jestli fakt činnost štítné žlázy může zcela nahradit Letrox a nebudu mít žádné jiné problémy. Díky

Pavlína (Čt, 1. 11. 2007 - 12:11)

Ahoj Evi já jsem 2měsíce po operaci šž a jsem moc ráda že už jí mám vyndanou protože jsem měla taky děsné psych.problémy bolesti hlavy zad atd.. ted už mě nebolela hlava od operace ani záda já měla vždy problém přibrat nějaké to kilo byla jsem vždy až moc hubená ale je fakt že co jsem po operaci tak jsem nabrala dost kil ale je to asi taky v tom že je člověk vlastně v dobré náladě a tak mu asi víc chutná prostě se jen potom hlídej ahoj

monika (Pá, 26. 10. 2007 - 19:10)

Evi, já myslím, že je to spíš podle léků. Já brala i kortikoidy, takže jsem přibrala dost, ale teď jsem v poho na ideální váze.

Eva (Pá, 26. 10. 2007 - 14:10)

ahoj všichni, ktří jste po operaci ŠŽ. Čeká mě taktéž operace. Nemám z toho radost, ale jak již bylo řečeno, je mi někdy dost mizerně.Hlavně psychycky. Jsem dost nezmar, takže stále chodím intenzivně cvičit a hlavně se dvoumi malými dětmi dost dobře odpočívat nejde.Hyperfunkce byla zjištěna až po druhém porodu. Nyní je to dva a půl roku, střídavě mi doktor nasazuje a vysazuje Propicyl.V lednu jdu na operaci do Jindřichova Hradce. O operaci jsem již přečetla možné i nemožné, ale stejně bych se ještě zeptala. Po vyndání ŠŽ jsou váhové příbytky?Diky Eva

Lenka (St, 24. 10. 2007 - 08:10)

Ahoj Ivčo, to že se jedná o folikulární ca štítné žlázy jsem se dozvěděla až po první operaci z histologie. Před tím jsem měla dělanou 2x biopsii, ale obě byly negativní-nikdy se prostě netrefili zrovna do té nádorové buňky, kterých tam bylo jen pár. Takže 7/4 2003 1. operace, 16/4 2003 2. operace. 26/5 2003 nástup na radioterapii (do 3/6 2003). Nejedná se o klasicé ozařování zevně - prostě spolkneš kapsličku obsahující radioaktivní J 131 - přesně Ti spočítají, jak silnou - a nádorové buňky, které by ještě event. zůtaly v orgnismu po OP si ten jod prostě vychytají (jsou to tím pádem takové kamikadze)a tou radioaktivitou se zničí. Nic Tě nebolí, nic Ti nepadá, jen jsi pár dní zavřená na pokoji, abys vlastně neubližovala svému okolí, protože jsi RA ZÁŘIČ. To ale platilo pro mou dg., Tebe možná nic takového nečeká.
Nic se neboj, vše bude ok. Máš kolem toho možná ještě hodně otázek, které se vynoří až časem. Klidně mi napiš na e-mail (aknelb"volny.cz), co budu vědět, ráda odpovím a moc Ti budu držet palečky. Jo a mimochodem, když jsi sestřička tak moudro jednoho mého bývalého profesora: "Zdravotnický pracovník je buď živý nebo mrtvý, ale ne nemocný", Takže vlastně máš jen tu první možnost!!!! Tak nesmutni, za nějaký čas se tomu jen zasměješ a řekneš si, že to za to trápení určitě nestálo. Ahoj a měj se krásně.

Reklama

Přidat komentář