Reklama

ODSTRANĚNÍ ŠTÍTNÉ ŽLÁZY

Jitka (Út, 19. 4. 2011 - 20:04)

Dobrý den,nemáte někdo...Moniko, já měla po odstranění šť. žlázy
také velmi dlouho brnění, hlavně rukou, bylo mi vysvětleno, že to nemůže být od štítné žlázy ale prý od toho dlouhého ležení při operaci a po operaci na pooperačním, tedy od páteře, prý se to stává. Zdálo se mi to podivné, ale protože jsem měla díky poškození příštitných tělísek stále všelijaké křeče z nedostatku vápníku, což byla starost větší, tak jsem se s tím brněním vyrovnála dlouhá leta sama a dodnes (10 let) mi ještě ruce občas brní, hlavně v noci. Vím, že to není žádná rada, jen má zkušenost. Štítná žláza pak opravdu může za mnohé...

Monika (Út, 19. 4. 2011 - 15:04)

Dobrý den,nemáte někdo zkušenosti s brněním rukou po operaci?Po operaci jsem 2 roky a od té doby mě končetiny brní víceméně pořád.Nyní už se kvůli tomu ani nevyspím.Slyšela jsem,že to může souviset se štítnou žlázou,ale tu už 2 roky nemám.Jestli máte někdo zkušenosti poraďte co s tím.Předem děkuji za radu.

Petra (Po, 18. 4. 2011 - 11:04)

Julčo, mám odstraněnou štítnou žlázu od ledna a myslím, že opravdu to každý máme jinak, někdo ani neví, že byl na operaci, někdo má problémy. Já jsem po samotné operaci neměla žádné vážnější problémy - kromě toho, že můj nález ve štítné žláze byl pozivitní takže mě čakala další terapie na radiologii. Tu mám asi měsíc za sebou a myslím, že v rámci jiných pohrom, které by mohly člověka potkat je tohle celkem na pohodu:o) Hlavně se toho nebojte a jestli můžu poradit, tak moc nesondujte kdo měl jaké problémy, je to opravdu velmi individuální. Přeji hodně zdraví.

Lucka (Po, 18. 4. 2011 - 11:04)

je mi 17 a podstoupila sem operaci štítné žlazy,protože bych ráda do budoucna měla děti :-),ale jak už teď vím byla to největší chyba,operovali mě ve Fakultní nemocnici v Bohunicích a omylem mě vzali příštitné tělísko,takže sem měla hypercalcium a dokonce podezdření na tetanus,naštěstí ho nemám,ale každopádně sem měsíc ležela na kapačkách a už to nikdy nechci zažít,nemusí se to stát všem ale zkuste to řešit jinak než operaci :-) hodně štěstí

Julča (Čt, 14. 4. 2011 - 17:04)

Dobrý den.Také mě teď čeká odtsraněný štítné žlázy.A poté nasazení hormonů co mám očekávat.Přiberu??Vypadají mi vlasy?Každý říká něco jiného.Děkuju

katka (So, 9. 4. 2011 - 09:04)

Dobrý den, chci se zeptat víte někdo o tom ,že nechtě a nedoporučují operaci ŠŽ v létě? Čeká mě operace mám ulzlíky v jednom laloku. Mám po létě nastoupit do práce, doktorka nejprve navrhovala oparaci v zimně.Já bych to ,ale chtěla stihnout do té doby než nastoupím. A teď mi pár lidí říkalo,že přes léto nechtějí operovat a já nevím jestli je to jen tím,že jsou dovolené atd. nebo zda to nemá i nějaký zdravotní důvody.

Marie (Čt, 7. 4. 2011 - 15:04)

Aleno, trochu mi Váš...Katko,nebojte se operace,není to tak hrozný.Já na ní byla 12.11.2010 také v Motole na chirurgii.Jde to tam ,jak na běžícím páse,takže mají i velkou praxi.Jen doktora si nevyberete,toho někdo přidělí.Měla jsem slíbeného dr.Bavora a byla v šoku,když byl někdo jiný.Po operaci mám problém s hlasem,chraptím a nemůžu křičet,ale to se stane jen málo lidem.Já holt měla smůlu.Pořád věřím,že se to zlepší.Měla jsem jít prý raději v Motole na krční,tam prý hlas hlídají lépe.Tak nevím.

Deny (Čt, 31. 3. 2011 - 15:03)

Mám před patnácti lety odstraněný jeden lalok kvůli uzlům, které se mi tam tvořili, teď se mi to samé utvořilo i na tom druhém laloku, takže bude muset jít prý taky ven. Veškeré hodnoty, co se týká funkce mám v pořádku. Prý se to teď už takhle nedělá, že by se odebíral jen jeden lalok. Dost mě štve, že si tou operací musím projít zbytečně dvakrát, mohla jsem to mít za sebou už tehdy. Zažil jste to tady někdo? Jinak jizva opravdu nejde vidět, mně po těch letech vůbec... Jen mám občas takovou křeč v krku, musím jím zahýbat, pak zmizí. Když jsem se na to ptala, je to prý po té operaci.

Katka (Čt, 31. 3. 2011 - 14:03)

Pro všechny, kdo jsou na...Aleno, trochu mi Váš příspěvěk pomohl, já mám totiž chronickou boreliózu a spoustu zdr.problémů. Teď se zhoršuje polyneuropatie a neuroložka tvrdí že to je od štítné žlázy, mám veliký uzel vlevo a menší vpravo, již čtyři roky vysoké aslo a dva roky vysoký thyreoglobulin. Hormony v pořádku, beru euthyrox a paní doktorka na endokrinologii mne chce poslat na operaci. Už to nebudu odsouvat. Jak dlouho jste čekala na termín operace? Mám jít také do Motola. Bojím, bojím.

Alena (Út, 29. 3. 2011 - 13:03)

Pro všechny, kdo jsou na operaci štítné žlázy, nebojte se toho. Nikdo se nebal snad vic nez ja:), ale zvládla jsem to a chtěla bych tímto poděkovat panu prof. Betkovi, který mi operaci dělal, je to výborný člověk, který může operovat i se zavřenýma očima. V po mě operovalo a ve čt už jsem šla domu. Nebojte se, dá se to zvládnout a neodkládejte to. Je to previt a chce ven, jinač nadělá neplechu. Teď už jen čekám na histologii, které se trochu bojím, ale snad bude v pořádku.
Pro ty, které to teprve čeká doporučuji Motol a pana DOKTORA, prof. Betku. Jizva není skoro vidět, spíše je to jako škrábanec. Hodně sil a nebojte se.

Jitka (Po, 28. 2. 2011 - 22:02)

ahoj, jsem po odstranění...I já jswem měla dlouho tyto pocity, pocity tahu a dokonce pocity, jakoby mne někdo škrtil. Trvalo to dlouho, nežli to přeslo,
a slyšela jsem to i od jiných, tak hlavu vzhůru, nejsi sama.

Petra (Po, 28. 2. 2011 - 17:02)

ahoj, jsem po odstranění celé štítné žlázy. Jsem po operaci 13 dní a stále mám nepříjemný pocit, že mne to při polykání táhne až si musím natahovat kůžičku na krku, je toto normální stav, máte někdo s tím zkušenosti.

Jitka (St, 23. 2. 2011 - 21:02)

Jsem po operaci ŠŽ už...I já jsem měla po operaci tetanii, hlasivky se mi srovnávaly pár let, je to lepší,ale ani já už si nezazpívám:)Horší ale je, že mi poškodili příštitná tělíska a ubývalo mi nenápadně vápníku, a to mělo své projevy. Až po roce jsem konečně dostala Alpha D 3 jako náhradu za hormon příštitných tělísek a stav se stabilizoval. Změny psychické mám dodnes, ale už s nimi umím žít. Jinak mám euthyrox 150. Ach jo, ta štítnice!

Dáda (St, 23. 2. 2011 - 19:02)

PRO HANU:
já jsem byla před operací upozorněna na to, že se můžou hlasivky poškodit.asi jsem měla šikovného operatéra,naštěstí u mě vše dopadlo dobře,ani jizvu nemám vůbec vidět. ale občas mám hrubší hlas.většinou když moc dlouho mluvím.chce to hlasivky šetřit.je pravda,že medicína je mnohem lepší než před 25lety.

Dáda (St, 23. 2. 2011 - 19:02)

Zajímalo by mne, zda někdo...jitko, já jsem po operaci dva roky a ted se cítím lépe než předtím.jsem psychicky na tom podstatně lépe než celých pět let předtím.dokonce jsem měla vysoký tlak a ted už ho nemám.mě celkové odstranění šž hodně pomohlo.sice mám stále 10kg navíc, ale to mě ani trochu netrápí.
tak mě to jen prospělo

Hana (Út, 22. 2. 2011 - 15:02)

Jsem po operaci ŠŽ už poněkud delší dobu.Měla jsem několik let thyerotoxikozu s basedovou nemocí.Lékař mi doporučil operaci.Bohužel před 25 lety mi nikdo neřekl že mi jí vezmou celou.Vlastně mi ani skoro nic nevysvětlili.Hned po operaci jsem měla tetanii-hodně nepříjemná věc,se kterou jsem měla problém asi 3 roky.Dodnes po námaze trochu problémy.A také my poškodili 1 hlasivku.Bohužel už si nezazpívám,nezakřičím a vlastně jsem se musela učit mluvit.Nešlo to jak by mělo.Pal se přidali kravní problémy.Ano,po operaci jsem trochu jinej člověk.Nevím,jestli bych na operaci šla znovu.Je dobré si zjistit a vybrat operatéra.Já tu možnost neměla.Bohužel.

Jaroslava (Pá, 18. 2. 2011 - 12:02)

Dobrý den, je mi 43 let jsem...Jsem po operaci štítné žlázy metodou MIVAT Byla jsem v nemocnici Na Homolce v Praze 8/2010.Operoval mě pan primář Paska, asistence pan doktor Štěpánek. Super lékaři, profesionální přístup k pacientům. Nemocnice Na Homolce je pro mě ta nejlepší.Děkuji moc!

Jana (Po, 14. 2. 2011 - 14:02)

Zajímalo by mne, zda někdo...info Jitce, také jsem delší dobu po odstranění štítné žlázy,jsem úplně jiný člověk, než jsem bývala před operací.
napiš na mail [email protected]

mirka (St, 9. 2. 2011 - 10:02)

ahoj všichni,prosím o...Běž do vojenské.Mám to teď tři týdny za sebou a nemůžu si je vynachválit.Opravdu odborníci a příjemné prostředí.

Jitka (St, 9. 2. 2011 - 06:02)

Zajímalo by mne, zda někdo z vás cítí jako já, že po odstranění štítné žlázy jsem se stala tak trochu jiným člověkem. Už ji nemám 10 let, ale zpět do stavu před operací jsem se už nikdy nedostala. Tím "jiným" člověkem myslím, že jsem dostala jiný pohled na svět, stala jsem se pesimističtější a smutnější. Stále si myslím, že štítnice ovlivňuje v těle všechno možné, a to široce, u mne i mysl...
Nikdy bych nevěřila na rozsah její činnosti.

Reklama

Přidat komentář