Reklama

spondylolistéza

Ivana (Čt, 9. 1. 2014 - 21:01)

Dobrý večer,chci se zeptat,zda máte někdo zkušenosti s tím,že se vám po roce a půl nezhojily šrouby na bederní páteři. Díky

Luboš (Út, 28. 12. 2010 - 12:12)

Dobrý den, paní Vlasto ja byl v Motole a pokud se člověk dovolá (většinou ano) tak termín dostane, ve většině případů to ale líp funguje při návštěvě (ať už objednané nebo při kontrole) v ordinaci. Je fakt že čekací lhůty jsou dlouhé a kdo ví jak to bude pak na jaře. Hezký den a pohodový zbytek roku 2010.

Vlasta (Po, 27. 12. 2010 - 10:12)

Dobrý den,mám jít na oeraci L5-S1 do Plzně.Už od poloviny listopadu volám každý pátek a pokaždé mi řeknou že jsem se nevešla do operačního plánu. Je to dost stresující.Máte někdo s Plzní zkušenosti?Nebo to takhle funguje všude?
Děkuji za odpověd.
vlasta

Kamila (So, 25. 12. 2010 - 08:12)

Ahoj ve spolek, tak na vánoce jsem to již nestihla, ale alespon vám všem popřeju pohodové svátky, krásné dny volna a v Novém roce kupu zdraví, mějte se Kamča

Luboš (Pá, 24. 12. 2010 - 16:12)

Až stromeček se rozzáří v ten nejkrasnejší v roce den
at i vám splní se ten nejtajněší sen.
Veselé a pohodové Vánoce a hodně zdraví, štěstí a lásky v Novém roce preje všem Luboš

Luboš (Čt, 16. 12. 2010 - 20:12)

............tak jsem nakonec skončil v nemocnici, 4 dny na kapačkách kvůli tomu že mě saniťák blbě zajistil nosítka, která pak sjela i se mnou. 3 dny jsem odolával ale bolesti neustoupily. Dnes mi vybrali stehy a začínam zvyšovat zátěž - cvičením.
Hezký předvánoční čas všem!

Luboš (Čt, 9. 12. 2010 - 11:12)

ja bral ráno a večer (dle toho jak postupovaly-zvětšovaly se bolesti)nejdřív Aulin a později Tramal (nebo Tramadol) a při silnějších bolestech jsem na oběd bral ještě Diklofene ( teď Veral). A protože je Tramal návykový a časem přestáva i účinkovat tak beru místo něj čípky Indometacin. Ty bych doporučoval neb neničí tolik žaludek. Ale je nutno si přečíst přibalové letáky (jsou dostupné na netu) neboť ne pro každého jsou čipky vhodné. Možná si někdo řekne "to zas píše nějaký feťák", ale když vám dlouba v páteři šilená bolest, cuká nohou, na kterou se nedá postavit, tak to prostě jinak nejde. Tedy jde, pokud mě zítra nenechají ve špitále ........

vlaska (Čt, 9. 12. 2010 - 11:12)

Zdravím ve spolek,
Petře,...Luboši, ještě bych se chtěla zeptat, jaké prášky na bolest Vám pomáhají? já to te´d zvládám bez prášků, ale až budu chodit do práce, asi budu muset něco užívat.

Luboš (Čt, 9. 12. 2010 - 09:12)

Zdravím ve spolek,
Petře, koncem října mě ze zadního přístupu sešroubovali úsek L5/S1 a teď začátkem prosince mě udělali diskektomii v tomto úseku pomocí štěpů z pánve (předním přístupem), sice mě to nikam nestříli ale v místě operovaného úseku mám docela velké bolesti, je to ještě moc čerstvé a tak jen stěží se dá posuzovat jak a jestli se to hojí, nic méně jsem připraven jet zpět do špitalu pokud bolesti neustanou. Chodím o berlých (jinak to vůbec nejde a pohyb bez nich je velký risk). Zvládam dojít na wc, umýt se i osprchovat se. Nic méně vstávaní z postele (navíc přes ránu na břiše)je horor. Zatím beru prášky na bolest a doufám, že tyto pooperační bolesti brzo ustanou. Pokud ne, tak mě bude muset primář Štulík "opravit". Tiše ale doufám, že to nutné nebude. Hezký den všem.

Peter (Čt, 9. 12. 2010 - 08:12)

Luboš - prepáč, asi som sa už pýtal - zošróbovali ti teda úsek L5-S alebo L4-L5-S? Kto ťa v Motole operoval?
Čo subjektívne zvládaš a čo ešte nie? Chodíš s barlami? ....

Luboš (Út, 7. 12. 2010 - 09:12)

Zdravím ve spolek, tak jsem po operaci doma, ve čtvrtek mě odoperovali předním přístupem a v pondělí propustili domů. Rána se zhojila dobře, mohl jsem si (byť s bolestma a problémama při vstávání) dojít na wc a umýt se. A protože potřebovali místa (přibylo "díky" počasí úrazů) tak jsem šel domů, kde se peru s bolestma v operovaném místě páteře (hlavně křížová kost). Ale jinak zatím (musím zaklepat) veškeré bolesti do nohou vymizely. Teď už jen doufat že si nic neprovedou při tom ne vždy povedeném vstávaní z postele. Zdravím a přeji všem bezbolestný den(fakt na ten sníh raději nechoďte).

vlaska (So, 4. 12. 2010 - 11:12)

Ahoj Magdi, spondylolisteza je posun jednoho obratle vůči druhému ( řecky spondylos-obratel,, olisthanein-posunout).
Když si přečteš tuto diskuzi pár měsíců nazpět, možná tam najdeš některé odpovědi na svůj dotaz.Záleží na tom o kolik je obratel posunut, dále záleží na tom jak velké ti dělá problémy(např. bolest).Léčba je bu´d cvičením nebo operačně, někdy se kombinuje obojí.Problém patří do rukou odborných lékařů-neurologa,neurochirurga,popř.ortopeda nebo rehabilitačního lékaře,kteří by měli rozhodnout o správném postupu.Když budeš chtít další informace,napiš bu´d sem nebo někomu z nás na mail (můj je [email protected])

Magda (Pá, 3. 12. 2010 - 21:12)

Dobrý den mám isthimickou spondylolistézu,ale doktor my ani moc neobjasnil,co to je...Byla bych všem moc vděčná za nějakou informaci.Musím podstoupit operaci?Dá se to nějak vyléčit?

Kamila009 (St, 24. 11. 2010 - 17:11)

Zdravím ve spolek.. Kamčo...Dobrý den.
Tak za to popovídání přes meilíka bych byla moc ráda, protože vůbec nevím do čeho jdu a mám z toho docela strach. Tady je můj email [email protected]

Luboš (St, 24. 11. 2010 - 15:11)

Ja jsem na netu našel správne číslo a zavolal jsem si tam. Tak už jen až budu mít termín na lázně tak se s nima domluvím ohledne pejska.
Jinak změna počasí dáva zabrat a tak spaní je zatím neklidné. Mě na nervy u nohou pomohli masti s včelím jedem a nebo s "těma" bylinkama. Takže brnění do nohou je nepatrné, neřknu-li žádne. Ale uvidím co přinese příští týden. Hezký den všem.

Sam z ÚL (St, 24. 11. 2010 - 13:11)

PRO LUBOŠE
Ahoj Luboši. Moc se omlouvám za překlep tel. čísla. Přišel jsem na to úplně náhodou neb sám jsem ho chtěl použít a vytáh jsem si ho z toho mého cancu zde a ejhle ... .
Takže oprava. Tel.: 353836666 e-mail: [email protected] www.laznejachymov.cz
Opatruj se. Hezkej den. Ahoj Sam
Ps.: Co příchozí změna počasí? Jak ji zádíka vnímají? Já dobrý, ale v noci mě mravenčili po dlouhé době nohy. ??? No, mastička ze sádla a kriminalizující bylinky to dala do pohody. Teď jsem OK. Vřele doporučuji.! :-)

Luboš (Út, 23. 11. 2010 - 21:11)

Ahoj Kamilo009,hezký večer ve spolek.
Tak ja jdu (mám jít) na operaci 1.12. a to na druhou část operace spondylolistézy předním přístupem. Mám stejnou diagnozu jako Ty (v úseku L5/S1) a před měsícem jsem absolvoval první část ze zadní přístupu kdy mi ten posun srovnali a sešroubovali.
Délka operace závisí na skluzu a stavu pacienta ale jinak to netrvá moc dlouho. Ja byl za necelé 3 hodiny zpět na pokoji (ale na JIP). Ze všeho ale nejdůležitejší je nepoddávat se dočasnému zhoršení stavu, vše se srovná ale je to na delší dobu. Ja si pomohl jak jsem psal v předchozím příspěvku. Ale věřím že se Ti ozvou i dámy které mají podobné nebo jiné zkušenosti a vědí o tom víc než ja. Hezký bezbolestný den všem.

Kamila (Út, 23. 11. 2010 - 17:11)

Zdravím ve spolek.. Kamčo odpovědi najdeš určitě tady, když si prolistuješ diskusi nazpátek.. ale pokud bys chtěla, napíšu ti na mejlík.. něco málo jsem si prožila i já, jsem rok a pul po operaci. ahoj Kamča

Kamila009 (Út, 23. 11. 2010 - 14:11)

Zdravím ve spolek, Vlasko...Dobrý den.
Mám jít 13. prosince 2010 na operaci páteře. Mám spondylolýzu a spondylolistézu. A pořád se nemůžu rozhodnout jestli na operaci jít nebo ne. Mohl byste mi říct k tomu nějaké informace jak vše probíhalo u Vás? Moc by mi pomohlo, kdybych si o tom popovídala s někým, kdo už má operaci za sebou. Děkuji Za odpověď. Kamila

Luboš (So, 20. 11. 2010 - 11:11)

Zdravím ve spolek, Vlasko...PS: v autě jako spolujezdec a to vleže !!!!

Reklama

Přidat komentář