Reklama

spondylolistéza

Miso (Pá, 13. 5. 2011 - 20:05)

chodite niekto po operacii behat???

Miso (Pá, 13. 5. 2011 - 18:05)

moze to byt od chrbtice,ale neviem ci sa s tym da nieco robit...

aja (Pá, 13. 5. 2011 - 18:05)

Mám spocením podobný problém. V noci jsem mokrá jako myš a pak je mi hrozná zima. Jsem rok po operaci, ale předpokládala jsem, že u mě je to hormonální problém. Dřív jsem toto neznala. Až půl roku po operaci. Týden je to dobré a 14 dní se potím.

Miso (Pá, 13. 5. 2011 - 17:05)

Chcem sa opytat,nemate niekto po operacii problem s nadmernym potenim,nocnym potenim? Trva to uz asi pol roka,som 4 roky po operacii

Luboš (St, 11. 5. 2011 - 14:05)

Ne že si pan Sam nechal operaci vyklouznout ale myslím že ji na poslední chvíli odmítl. Dle mích zkušeností , 10-15 min před operací je člověk v předsálí operační sálu nebo je tam zrovna přesouván (a to už je dost pozdě) z pokoje. Jen málokdy se stane, že se operace odloží (většinou pro problémy kolem anestézie nebo nějaký naléhavý pacient s polytraumatem ). Ale znám (viděl a zažil jsem), že pacienti si to na poslední chvíli (když už je měli pomalu odvážet na sál) rozmysleli. Takže pane Same mírněte slova kor když si u toho dáváte červené.
A co se týče ID, nevím kdo by se nechal kuchat a ješte k tomu na páteři jen pro to aby dostal invalidní. To je hodně ujetý.
Jinak přeji všem hezký den.

rena07 (St, 11. 5. 2011 - 08:05)

Je zajímavé,že nemá smysl...tak fajn pane Same,neměla jsem potřebu sem psát o tom jak se cítím před operací,protože pravda dobře mi nebylo,jen jsem četla a četla a četla příspěvky,názory a poznatky těch co to měli za sebou abych nasbírala co nejvíce informací o tom co mě čeká.Já mám problémy od 12 let a to po úraze,posun byl minimální asi 6 milimetru,po porodu obou dětí se to ovšem posunulo na kritických 16 mm což už opravdu dost bolelo,ovšem bolesti nebylo to co mě trápilo,skřípalo mi to nervy a hrozil invalidní vozík,necítím a nikdy neucítím ani jeden palec na nohách a proto operace.Kdybych byla na operaci ve dvaceti tak bych měloa dneska už svatej pokoj.Je mi uplně jasný že od bolestí mi nikdo nepomůže (on to ani nikdo nikde netvrdí),ale od koleček ano,je mi jasný že cvičit budu ted muset dvakrát víc,to vám nikdo taky nebere,jen jsem chtěla napsat,že pokud lékaři naznají že to k operaci je ,tak to prostě je,cvičením se posun nezmírní,mě taky zbytečně neřezaly dokud to nebylo nutný.A váš vypujčený příspěvek o invalidním duchodu je též scestný,protože pokud jste neměl invalidku před operaací tak po operaci nemáte šanci už vubec,páč problém je vyřešen a prakticky až na šroubky jste papírově v pořádku.Další duvod proč jsem šla na operaci byl ten,že před jsem nevydržela stát na nohách ani jednu hodinu v tahu,takže jako zaměstnanec nepoužitelná,ale naděje kterou mi dal pan doktor že rok po operaci udu schopná normálně fungovat mě nakopla a přesvědčila,že to stojí za to.Ano mohla jsem se na operaci vykašlat a šrouby si nenechat dát,pak bych se vozila na vozíku,měla třetí stupen invalidity a neřešila nic.Mám dvě děti a pokud to jde chci s něma na výlety chodit a nééé jezdit.To je jen pro vaši informaci,ale nevím jestlito zase nebudete brát jako hloupé plky,toto je totiž pane Same realita :-) přeji Vám hezký den.

Adámek (St, 11. 5. 2011 - 06:05)

Pan Sam je dokonalá reklama na to, jak je na tom psychicky člověk, co si tu operaci nechal vyklouznout mezi prsty.

Sam z UL (St, 11. 5. 2011 - 00:05)

Takže zde je ten příspěvek:
29.10.2010 22:31 - tadydadydááááá

Hotovo dvacet ani se nedivím, že se tu někteří čepíří.....patřím k těm co byli na operaci v Liberci jsou tam největší machři v republice, tak jako ve vojenský v Praze a to bez debat, bylo to drsný, ale dnes to oceňujeme, žádné sr...,narovinu řekli, že operace neřeší vše na 100 procent, po 3 měsících koukej mazat do práce a nehekej, bolí tě něco, tak musíš cvičit a cvičit a zase cvičit, o ničem jiným to není, prostě aspoň denně dělat protahováky, bolelo to svinsky, ale bez svalovýho krunýře jste v prd... dnes vím a se Samem souhlasím, že operace fakt neřeší vše...spoustá vás chce jít na operaci, aby dostalo důchod, co to je za cikánskej přístup....chci operaci, proto abych fungoval to je logické, že to nebude za dara,tak se tak chovejte.... já jsem cca 2 roky po operaci sešroubovanej až hrůza, denně cvičím i když se fakt nechce páč únava je prasecká, chodím makat, lezu po horách, chodím až 10 km denně /víkedn/ neboť vím, že budu muset fakt ze sebou něco dělat do důchodu je fakt prasecky daleko....po operaci nám řekli, že oni jsou jen řezníci a zbytek je na nás....o tom to je...naříkat a nadávat,že to bolí-též jsme si tíííím fakt všichni prošli, ale to nic neřeší, měli by jste se snažit na sobě makat a žádnej gaučink, apoň denně chodit, je to jen o vás...fakticky se zamyslete, přeji všem hodně zdraví a pevné vúle ........P.S. Same z ÚL písni majle :-)

Sam z UL (St, 11. 5. 2011 - 00:05)

Ado naprosto vím jak jsi tu...Je zajímavé,že nemá smysl na mě reagovat a přesto reagujete,pani reno.! Proč
Já že nevím o čem tato diagnópza je? Máte pravdu, žiju s ní teprve od 14let a je mi 45 a vůbec netuším."A těch 12mm posunu,to nic není,to není vůbec znát." Teď tedy,díky bohu a cvičení,skoro ne.Nikdy už nebudeme jako zdravej člověk, NIKDY. A ač se šrouby,či bez nich.To je snad každýmu jasný a jde jen o to, se s tím smířit a naučit žít.!
Nenapsala jste zde ani čárku,nepřidala jediný odkaz,žádný postřeh z operace jíž jste prošla, a který by byl přínosem pro ostatní.! Nic. Jen plkáte.
Ono poslední dobou je to tu jen o plkání a hekání a nic přínosného.
A jestli si někdo myslí,že je odoperovanej, a že má nadobro vyhráno,tak ať si přečte nedávno vložený upřímný příběh paní Suzzane, kde zcela nepokrytě píše i toto "S tým cvičením máš asi pravdu,lebo som to fakt zanedbávala."
Paní Suzzane nic ve zlém a jsem zvědav na Váš stav a vývoj dalších událostí.Díky.Držím palce.
No, a ještě si dovolím zkopčit a znovu vložit jeden taktéž upřímnej a férovej příspěvek někoho,kdo si tím také prošel, ááá prochází.!
Jo,... a Ado,kdybyste za tu větu udělal smajlíka,budíš,ale takto,... ta věta vyzněla tak, jak vyzněla a můžete tu mít i deset fanynek. Good bye

Míra (Út, 10. 5. 2011 - 22:05)

Pavli já myslím,že před...Pavlí a Reno,dávám Vám oběma za pravdu,také jsem se ptal hodně před i po operacích,je to snad to nejlepší být dost informován,a protože jsem měl více problémů a operací,mám jizvy z operací páteře neviditelné,protože byly nějaké kovové a z ostatních operací jsou víc viditelné,protože jsem byl sešitý asi jinak.Jen už je nepočítám,blížm se ke stovce-těmi stehy,přeji hezké dny a mín´bolístek..Míra

rena07 (Út, 10. 5. 2011 - 15:05)

Nevím, co je směšného a...Pavli já myslím,že před operací má člověk spoustu a spoustu otázek ani jedna mi však nepříjde hloupá a nikdy by mě nenapadlo,jako pana Sama narážet na otázky a urážet tázajícího,jen mě to ubezpečilo o tom,že pan chytrý nemá ani páru o tom o jaké diagnoze je tu řeč.

Pavlína (Út, 10. 5. 2011 - 14:05)

Nevím, co je směšného a metrosexuálního na tom, že se někdo ptá, jak velké bude mít jizvy...mě to také zajímalo před operací a ne z toho hlediska, že mi to zničí postavu, ale čistě ze zvědavosti...já si naopak myslím, že pár jizev na těle je docela sexy :) zvlášť u chlapa :)

Luboš (Út, 10. 5. 2011 - 08:05)

Tak budu Adamku držet pěsti ať Ti to dobře dopadne. Profesor Štulík je fakt dobrý a věřím, že Ti pomůže a operace proběhne v pořádku. Ja mám po půlroce taky jizvy (cca 8-10 cm vzádu i vpředu) zhojený dobře a bez problémů a ty co mám z operace před rokem (zlomený th12) v podstatě ani nejsou vidět.
Jinak souhlasím s tím co napsala rena07.
Hezký den přeji všem.

rena07 (Út, 10. 5. 2011 - 07:05)

Pane Samvěde: Nebudu psát...Ado naprosto vím jak jsi tu narážku myslel,a my co máme diagnozu o které se tady píše,si myslím to pochopíme všichni,jelikož víme,že opravdu každy hrbol nás může nechat na vozíku.Nicméně koukám,že se dokážeš dobře ubránit sám,nechci ti dělat žádnýho obranáře,jen mám pocit,že pan Sam je na uplně jiných stránkách a s jinou diagnozou,on sice píše že jeho příspěvky já čtu špatně,ale možná kdyby nebyl tak sebestředný a zahleděný sám do sebe,možná by mu došlo že on muj příspěvek na jeho reakci neepochopil ani trošku.Záměrně to Ado píšu tobě a to z toho duvodu aby jsi pochopil stejně jako já,že nemá smysl na toho člověka absolutně reagovat.Přeji hezký den.
Ps:já má po operaci měsíc,jizvy nejsou skoro vidět,a bolesti jsou den ode dne menší,a do pul roku budu fit uplně a já tomu věřím,a to je nejduležitější,nEnech se rozhodit nějakým šarlatánem a věř doktorum,oni nestudovali nadarmo :-D

Adámek (Út, 10. 5. 2011 - 06:05)

Pane Samvěde: Nebudu psát kopec, když stačí malý hrbol a jako narážka to vůbec myšleno nebylo. Jen je mi skutečně divné, co z toho věčného cvičení máte...

Sam z UL (Po, 9. 5. 2011 - 22:05)

Panu Samovi: Dejte si...Oprava: Narcis nebo snad metrosexuál děsící se jizvy .....

Sam z UL (Po, 9. 5. 2011 - 22:05)

Dlouho jsem žádné...Panu Samovi: Dejte si pozor,abyste na tom kole nenajel na nějaký kopeček a něco se vám v páteři už vážně neskříplo.

Pane Adámku, tato narážka je ubohá, hodna vašeho věku, a tak ji nadále nechávám bez povšimnutí.
Narcis nobo snad metrosexuál děsící se jizvy na svém tělíčku mě pobavil a prvně na těchto stránkách dokonale rozesmál.! :-D
Vzal jsem Vám naději? Sorry. Užijte si to. Sbohem.

Sam z UL (Po, 9. 5. 2011 - 22:05)

Sam - tvoja voľba bol...Doporučení od známejch, lidí, s kterými jsem se potkal v sauně a v bazénu a jejiž jizvy mi nedali se nazeptat. Další reklamu jim udělala televize zveřeněním unikátní operace atlasu.Tamní neurochirurgie je na špičkové úrovni,kterou zastřešuje Doc. MUDr. Petr Suchomel, Ph.D.
http://www.nemlib.cz/web/index.php?menu=1_33_12

Pavlína (Po, 9. 5. 2011 - 20:05)

Ahoj, reaguji na dotaz ohledně jizev...mám dvě..jednu po linii páteře, která je v bederní části cca 15 cm dlouhá a vlevo od ní druhá, přibližně poloviční...řezy jsou moc pěkné, rovné a dobře srostly...

Adámek (Po, 9. 5. 2011 - 17:05)

Dlouho jsem žádné příspěvky nepřidával. Pane Luboši. Když teď svítí to sluníčko daří se samozřejmě o mnoho lépe. Za týden už jdu na pohovor s primářem Štulíkem do Motola,tak jsem zvědavý. Řekne mi kam zapustí šrouby atd.. ¨

Panu Samovi: Dejte si pozor,abyste na tom kole nenajel na nějaký kopeček a něco se vám v páteři už vážně neskříplo.

Reklama

Přidat komentář