Reklama

spondylolistéza

Luboš (Po, 6. 6. 2011 - 21:06)

Petře, celý den na nohou nevydržím. Zhruba po 2-3 hodinách nějaké práce (např. vaření, úklid, péče o záhradu nebo procházka)musím srovnat kostru a na chvilku spočínout eventualně si zacvičit i mimo pravidelnou dobu. Nejhorší je odhadnout kolik a jak zvedat břemena aby to nenadělalo víc škody než zla. Ale nevydržím ležet víc než 20-30 minut. To samé je i při jízdě autem, kdy po 1,5 hodine musím zastavit a protáhnout se.
Hezký den všem.

Peter (Po, 6. 6. 2011 - 16:06)

Luboš - dokážeš byť na nohách celý deň bez toho, aby si si musel ľahnúť? Alebo si musíš cez deň ľahnúť?

Luboš (Čt, 2. 6. 2011 - 14:06)

......např. sekat trávu se sekačkou a vysypávat koš z ní (samozřejmě ne maximalní náplň), nákupy, břemena do cca 10 kg (ale zkoušel jsem i víc). Rozběhnout se dokážu ale nedělám to neb mě v bedrech zabolí a pak je i chůze komplikovanější (pomalejší). Chůze mi nedělá problém, docela často chodím s hůlkama. Baťoh na záda a jdu, někdy 1 někdy 2 km. Ale za den to bývá i víc. No a každý den cvičim. Snažím se dostat brzo do formy, jen jak píšu víše občas jsou ty problémy s DK.

Peter (Čt, 2. 6. 2011 - 13:06)

...dlouho fyzicky namáham tělo...
Ako dlho a čo všetko už zvládneš ? Vieš sa napríklad rozbehnúť? Akú dlhú chôdzu zvládneš? Dík.

Luboš (Čt, 2. 6. 2011 - 12:06)

Zdravím ve spolek, tak s tím jak to je po vyndání šroubu ještě zkušenost nemám, mne teprva čeká vyndání šoubů u zlomeného hrudního obratle. Nic méně mě Lusylko zaujímají Vaše zdravotní problémy. Již několik dnů resp. týdnů pozoruji podobné problémy s nohou (podlamování, vyvrtnutí kotníku při otáčení se a pod.). To píchání v místě šroubu je jen když dlouho fyzicky namáham tělo. Takže mě docela zajíma jak dopadnete a budu držet pěsti aby se Vám to srovnalo a bylo líp.
Mě čeká ještě EMG vyšetření a pak uvidím
s čím na kontrolu po operaci půjdu. Ale fakt je ten, že nejsem tak dlouho od operace (necelý půlrok). Zdraví a hezký den všem přeje Luboš

Lusylka (Čt, 2. 6. 2011 - 08:06)

tak nakonec jdu v cervenci po 3 a pul letech znovu na operaci..tentokrat ty srouby vyndaji...porad me boli ta leva strana okolo sroubu kdyz trosku vic slapnu na levou nohu tak me tam poradne stipne a podlamuje se mi ta noha....snad to potom bude lepsi...nemate s tim nekdo zkusenosti?? jestli po vyndani sroubu je to lepsi nebo horsi s bolestma a tak??

rena07 (Čt, 26. 5. 2011 - 10:05)

Cvičiť, cvičiť, cvičiť...Katy jen a jen souhlasím a to 1000%,já když jsem cvičila každy den pod přísným dohledem rodiču,tak se to neposunulo 6!!!let ani o milimetr,ale jak jsem nastoupila do práce a pak měla děti tak jsem to řádně flákala a pak se to posunulo a "uspěšně" jsem se dopracovala až k posunu 16mm a rovnou k operaci.Kdybych to mohla vrátit a měla rozum co dneska tak cvičím a cvičím a cvičím,ani bolesti jsem neměla.

Lusylka (Čt, 26. 5. 2011 - 10:05)

No ja nemohla moc cvicit dlouho sem mela bolesti a kdyz to bylo trochu dobry tak jsem otehotnela a musela se spis setrit...vcera jsem byla na kontrole po 3 letech od operace v Motole a asi mi ty srouby vyndaji..pry tam nevideli nic hroznyho z ceho bych mela takovy bolesti a nemohla skoro porad sedet nebo dobre lezet rovne a ze to teda denne uz od rana stipe hlavne na te leve strane...tak jsem zvedava jak to jeste dopadne.

Katka (Čt, 26. 5. 2011 - 09:05)

Cvičiť, cvičiť, cvičiť !!! Dennodenne (síce do teraz som to trošku flákala, ale začínam naplno). To je základ na to, aby nevznikali ďalšie posuny. Takže: VSTÁVAT a CVIČIT ! Krásny deň všetkým :)

Luboš (Út, 24. 5. 2011 - 21:05)

Zdravím ve spolek, reno07 i Lusylko moc Vám fandím a doufám že se vaše problémy zlepší. Problémy Lusylky mi připomínaji teď mé problémy, kdy jsem po nárazu do hlavy nekontrolovaně upadl na zem a ty bolesti v bederce i krční páteři mě teď začali trápit taky. Hlavne po větší námaze. Tak Vám dámy držím pěsti ať se brzy uzdravíte.
Jinak Adámku, rena 07 má pravdu. Spondylochirurgie je dnes obor, který se rychle rozvíjí a těch odborníků po republice je hodně. Ty máš štěstí, že bydlíš v Praze, kde máme na to specialistu a ne jednoho. Ale pokud by si bydlel jinde určitě by si preferoval někoho jiného. Tak už to prostě je. Na druhou stranu chápu, že ne vždy Ti lékaři pomohli. Nic méně rady jak cvičit a žít po operaci Ti dají v každé nemocnici. A spoustu cvičení i rad budeš muset hledat i tady na netu. Bohužel jinak to nejde.
Zdravím a přeji hezký den.

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 20:05)

u me je problem ze se to...no ono podle toho co píšete nebude opravdu jen problém stou spondylolystézou,ach jo,to Vás čeká pěkný běhání po vyšetřeních,s malým dítkem to bude dost náročný,hlavu vzhuru,ale máte pravdu operace jako taková předčila co se týká bolestí oba moje porody,proto se Vám nedivím,že se Vám do toho nechce

Tak ja musim na (Út, 24. 5. 2011 - 20:05)

no ze zadu mi daly 4 šrouby...u me je problem ze se to zacalo pak horsit jeste nad tim...na rtg bylo napsano retrolisteza ale oni chteli spis CT SI kloubu protoze to mi dela nejvetsi bolesti...dokonce mi casto tezkne hlava a musim si "odkrupnout" krk az se mi zamota hlava a to se stava nekolikrat denne tak to jim na kontrole taky musim rict ale mam uz hruzu z operaci..ta jedna mi stacila ale vypada to ze celou pater bederni az krcni mam v hroznym stavu .-(

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 20:05)

po operaci mam ted posun...no ze zadu mi daly 4 šrouby a přes břicho operovaly poškozenou plotýnku,a prej to bude dobrý,tak snad jo,věřím jím,je fakt že pokud jsi neměla dobrou rehabku tak to mohlo napáchat svoje.Držím ti pěstičky

Tak ja musim na (Út, 24. 5. 2011 - 20:05)

Lusylko tak to je síla,to se...po operaci mam ted posun 7mm..v tom CTcku se jeste pise neco o subchondralni sklerose,arthrose SI kloubu a kl.sterbine vlevo lehce zuzene...mne tenkrat rekli ze mladsim 30let to delaji jen zezadu ty srouby ale starsim i zepredu tak nevim jak to je...kazdopadne ja mela jen ty jedny ze zadu..no ale je fakt ze sem nemohla tenkrat po operaci do lazni a rehabilitace mi taky nedelali nejlip..snad nebudu muset na dalsi :-((

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 19:05)

Tak ja musim napsat taky svuj...Lusylko tak to je síla,to se ti posunula i sešroubovaná páteř???O kolik máš posun jestli se můžu zeptat,je drsný že se to posune i se šrouby,mě doktoři řekli že těhotenství po šroubech je v poho:-(

Lusylka (Út, 24. 5. 2011 - 19:05)

Tak ja musim napsat taky svuj nazor...v roce 2006 jsem si pretizila trosku pater (do te doby zdravou) a skoncila na kapackach protoze jsem nemohla chodit...rok jsem pak litala po doktorech a byla na nemocenske protoze jsem nedokazala ani jezdit do prace...v roce 2007 jsem se konecne dostala na vysetreni do spondylochirurgie do Motola a za 14 dni sla hned na operaci...4 srouby v bederni pateri...pak se to zdalo byt v pohode a doktori souhlasili s miminkem v unoru 2009 se mi narodil zdravej kluk ikdyz tehotenstvi kuli zatezi patere nic moc..pul rok utekl a malej uz zacal byt pro me tezky a ja zacala mit opet bolesti ktery se stupnovali...malymu bude za 2mesice 2 a pul roku a ja uz dlouho litam zase na injekce a beru prasky na bolest ikdyz je mi z toho uz spatne..pred tydnem jsem byla na CT a nalez je takovy ze spondylolisteza trva + se tam pise o dalsich vecech ktere jsem pred operaci nemela...takze jsem zvedava co mi zase v Motole na kontrole reknou ale co vim ja tak kolikrat mi pada leva noha..casto nosim berli,kruty bolesti jako by me rezali noze a vecer nemuzu skoro ani lezet normalne na posteli..

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 17:05)

PS: a že by 25 lékařu bylo uplně blbých a nemožných a až ten co ti doporučil operaci je jedinej nej??? Tomu snad ani sám nechceš věřit,jen ti pan primář řekl co jsi chtěl slyšet,a proto zrovna on je ten nej.Věř že ten posun není tak ooohromnej že by se stím nedalo žít.

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 17:05)

Nikoho se tu nechci dotknout,...nevím Ado ale já jsem s posunem 6mm uspěšně žila,sportovala a rodila nějakých 16 let a to stálo za to

Adámek (Út, 24. 5. 2011 - 16:05)

Nikoho se tu nechci dotknout, jenom tu ještě napíšu toto. Mě neříkalo nic o operaci celkem 25 ortopedů z 1 polikliniky(5 ortopedů) , rehamed Praha. s.r.o (6 ortopedů), CLPA(10 ortopedů), a zbylí 4 jsou známí. Tak jsem šel za primářem spondylochirurgie do Motola a ten: "no tak to vypadá, že kdybysme vás neodoperovali, tak budete do pěti let jako lenochod i s tim věčným, poctivým cvičením, co provádíte a co vám ti všeumělové před vámi doporučili.

rena07 (Út, 24. 5. 2011 - 16:05)

tak mi kdyžtak napište...renata Sovová je tam na fotce kluk s pejskem jak spí :-)))

Reklama

Přidat komentář