Reklama

spondylolistéza

věra (Pá, 9. 9. 2011 - 15:09)

Dobrý den a moc zdravíčka přeji všem,kterým byla správně určena,či dodatečně zjištěna diagnoza.Vzpoměla jsem si ještě na to,jak jsem v Motole při kontrole prosila,aby bylo rtg i kyčle,která bolí stále více.Bylo mě odpovězeno, že to není na žádance.Jak to bylo vůbec možné,když si neustále dlouhou dobu právě na kyčel stále ztěžovala.Ale po rtg mi bylo sděleno, že tedy rtg bylo uděláno i na velmi bolestivou kyčel,za to jsem rentgenol.opravdu byla a jsem vděčná.To byl možná květen,zač.června a i při těchto snímkách opět udávala tuto bolest,ale opět nic,jak kdyby nic neříkala a na nic si nestěžovala, co ji bylo odpovězeno je výše uvedeno,takže to znamená,že se nikdo ani neobtěžoval právě na tento snímek podívat,za který jsme byly vděčný,to byl tak velký problém pro lékaře?Tady přesně vidíme,že opravdu VŠE je v lidech.Jenže lékaři, nechtěli slyšet ani vidět na spondylochirurgii.Jak je to možné,v dnešní době. Bohužel mladý život skončil.Věřte,že se o svůj život doslova rvala říkala, chci tu být s dětmi.Jak je možné,že si každý všímá jen ,,kousku"co byl např. operován,když si neustále pacient ztěžuje i na ,,kousek"opodál výkonu.No, hlavou se mi honí šílené množství myšlenek, včetně jejích slov.Zkrátka to bylo jednoznačné zanedbání ze strany lékařů a mám k nim velkou nedůvěru,viz. útržkovitě popsáno výše.

věra (Pá, 26. 8. 2011 - 11:08)

Zdravím všechny. nejprve...Děkuji,věřte že po dlouhotrvajících bolestech,končící smrtí mnoho sil nezbylo.Těším se z jejích dvou dětí o které pečuji.Ona mohla žít,nebýt člověk u určitých rádobydoktorů jen ,,kus".Sjezdily a schodily jsme jich opravdu dost.Též mě pozastavuje fakt,že na spondylu proběhla operace SI skloubení,dle vyjádření Mudr.K.... bez komplikací.Jak před operací, tak po ní neustálé bolesti kyčle.Ptám se, jak je možné,že nepoznali dlouhodobý zánět kyčle,při dnešním,říká se na ,,úrovni"zdravotnictví,neustále si na ni stěžovala.Nikdo neslyšel,na žádné vyš.kyčle ji neposlali,již jí bylo hanba,že stále je s tím otravuje,tak se jevili reakce lékaře i při kontrolách po operaci.Moc špatně se mě o tom píše,ale musím,aby ostatní lidičky věděli,co se v dnešním zdravotnictví také děje.Nechat léčitelný zánět, dojít k úmrtí mladé ženy.Věřte,že bojovala díky dětem do posledního dechu,kdy mě řekla naposledy:ahoj, pozdravuj děti.Byla intel. pracovitá, chytrá a takto byly ukončeny veškeré naděje.Věřte,že s tímto postupem lékařů se nikdy nesmířím.Buďte opatrní a opatrujte se.Ještě dodám,že Pet nesvítil=popsány vzniklé zánět. ložiska,které se samozřejmě po dlouhé léčbě jen léky na bolest rozšířili.Po MGR,14 dní před úmrtím,již kyčel rozpadlá,neoperovatelná, díky rozšířenému zánětu z kyčle,tak zní i poslední lék.zpráva z nemocnice.Prosím vás,jak je možné že zánět nikdo z lékařů nepoznal??Vím dceru to nezvedne,ale aby jste věděli,že opravdu k tomuto dochází.Bohužel,tady zůstali děti,které ji tak potřebují-bovali.P.s.-na nohu,již nemohla ani dostoupnout,ale nikde jsme se nedovolali.Lékaři se domnívali o jiné diagnoze,která se nepotvrdila, ani v odebraných markrech,ani PET.Jak je možné,že vidí jen své přímočaré vidění a odhadování diagnoz.Bohužel toto platí i o další nemocnici.Člověk trpí něčím zcela jiným,než-li oni léčí!!Mějte se všichni fajn,to jen aby vše nezůstalo bez povšimnutí.Naučila mě na jejím počítači,tak jsem napsala.Pa.Děkuji vřele s dětmi za podporu.

míla (Út, 23. 8. 2011 - 07:08)

Zdravím všechny. nejprve ale chci pozdravit paní Věru a popřát jí mnoho sil.Já budu už tento týden tři neděle po operaci. 4 šrouby a nová plotýnka. Zjišťuji, že den po dni je to lepší. I ty schody jsou brnkačka.Akorát se mi trochu špatně hojí poop.rána.Chození v korzetu v těchto vedrech je utrpení,protože se pod ním hrozně potím.Ale i to snad zvládnu,protože budu muset-hyhy.Mějte se všici moc pěkně a užívejte sluníčka.

věra (Ne, 21. 8. 2011 - 09:08)

Paní Věrko je to hrozný co...Ano,je pane Luboši,věřte tomu,že jsme při stále se netišící bolesti byly sanitou stav(vleže)několikrát i mimo napsanou kontrolu v Pze,kterou máme přes 100km.Dělali jsme vše pro to,věřte tomu.Jen podotýkám,že sanita byla s doprovodem z domova,ale pro zpáteční cestu indikována z Motole nebyla,vždy jsem to musela s velice hodnými řidiči vyřešit.Ano, aby se ušetřilo ve zdr.a také promlhalo= vím, zaberou osobě jen kousek,na který si právě stěžujete.Ale jí bolest postoupila z kyčle(která se zanětem zcela zbořila)dále a dále,proto ty šílené bolesti.Stále si stěžovala na bolest a ta byla stále tlumena léky(prášky, infuze,injekce)stále se čekalo,až se to tedy usadí,jelikož se jedná o pooperační stav.Stále byla pod dozorem a pomocí obv. lékařky,i ta věřila,že vše bude v pořádku a my tomu všemu věřily,nešlo nevěřit.Když se obv. lékařka vrátila po 14denní dovol.tak nevěřila,že dcera již není mezi námi.Ale velice dobře všichni věděli o zvyšujících se bolestech,a ty BOLESTI PŘECE VŠICHNI LÉČILI,ne?Tak se to usadilo,děti nemají jejich milovanou maminku.Luboši,je toho tolik,že nelze vypsat. Děkuji za podporu,hlavně buďte hodně zdráv a atˇco nejméně musíte navštívit ,,lékaře".Bulím a bulím.

Luboš (So, 20. 8. 2011 - 12:08)

Paní Věrko je to hrozný co píšete. Z Vámi uvedených důvodů si i ja nechávam veškeré má vyšetření písemně vyhotovit a záznamy z rtg vyšetření mám doma. "Vyléčilo" mě to, že mi při mé (mnou nezaviněné) autonehodě nepřišli na to, že mám zlomený obratel. A druhý problém je v tom, že jen málokdo bere popis rtg snímku ze širšího pohledu. Výsledek je pak takový že se na spoustu vedlejších (a někdy i podstatných) problémů nepříjde. Ja jsem měl při dalším vyšetření pak už štěstí v neštěstí v tom, že mě páteř vyšetřili pak vcelku (ale po částech). A to i za cenu, že jsem obešel víc odborných lékařů. Jinak to totiž ani nešlo řešit. Jen doufám, že to k něčemu povede.
Zdravím a hezký den přeji.

věra (So, 20. 8. 2011 - 11:08)

Dobrý den ve spolek, pani...Děkuji Luboši za slova útěchy.Moji dceru neposlal nikam,jen rtg a to ani ne kyčle, na kterou si tolik stěžovala,podotýkám jak před operací tak po ni.Jen pár dní před její smrtí konečně byl PET,nesvítil ale ukázal šílený zánět v jamce kloubu kyčle a bohužel za tak dlouhou dobu nesnesitelných bolestí další dvě ložiska.Co na to vše říci,dnes již nic,jen to že byla velká bojovnice o život, kdy stále chtěla žít,tak jako žila,a to jen a jen pro své dvě děti.Věřte,že jsme byly lékař od lékaře,včtně amb. bolesti atd. a td.,následovaly léky DHC atd.to je Vám jistě známo.Ale toto vše bohužel zánět neléčilo a my o něm neměly tušení.Jak je možné v dnešní době, že lékaři nepoznají a neléčí co mají.MGR byla provedena 14dní před smrtí,že by se kyčel na ort. odd. operovala.Bohužel,kyčel rozpadlá od dlohod.neléčeného zánětu,včetně tří zán. ložisek již nešlo operovat.Ano, antibiot. žílou byly nasazeny,mohu jmenovat,včetně morfia,které ji vlastně uspalo navždy.Vím vše, každou její chvilku,byla jsem s ní stále, ty dlouhé měsíce ve dne v noci.Ptám se,proč ne dříve???Na toto by se dnes zemřít nemuselo a jsem přesvědčena nemělo,kdyby byly včas nasazeny léky typu antibiotika a ne stále a dokola na bolest a nechat rozšířit prakticky do celého těla,co pak nastá,to všichni víme.Co to vlasně je?To je má doměnka.Navíc, věřte tomu,mám zde od ní uloženo,asi tak do igelitky lékařských zpráv,byla vždy na vše o.k.Kdo si myslí,že toto je v našem zdravotnictví v pořádku,nedej Bože,aby ho musel začít používat. Od smrti mé dcery nemohu vidět lékaře,i když dobře vím,že všichni nejsou stejní.Ale moji dceru si přehazovali jak ,,horký brambor"dlouhé měsíce.A to se nechci zde zmiňovat o platech lékařů,někteří mají stále málo.Věřte,že takové řadě lékařů,se kterými jsme se při bolestech scházeli,bych dala minim.mzdu s tím,aby byli vůbec rádi,že na tomto postu jsou!Ale té mizivé hrstičce lékařů,kteří jsou ,,páni lékaři"(a jsou:nepovýše nenafoukaní,příjemní a ochotni se o nemoci bavit s pacientem),bych dala maxim

Luboš (Čt, 18. 8. 2011 - 22:08)

Dobrý den ve spolek, pani Věro je mi líto Vaši dceři a žal, který dětem i Vám její odchod způsobil. Nechci vyvracet Vaše tvrzení ani se vyjadřovat k MUDr. Vyskočilovi. Mě totiž on, poté co se mi po 6 měsících znova vrátili bolesti do bederky, na MRI poslal. A nález tam bohužel mám a čekám jak to bude dál. Ale chci pro ty co se s bolestma i nadále potýkají napsat; nebojte se dojít i k jinému lékaři, vždyť bolestí kolem páteře může řešit neurolog i ortopéd a problémy s kyčlí (které fakt často bolí z důvodu jednostranné zátěže) by měl řešit i chirurg. A pokud ani po rehabilitacích eventualně láznich bolesti neustoupí pak je potřeba jednat. Stát se může cokoliv. Alespoň takhle jsem postupoval ja.
Na spondylochirurgii jsou dobří lékaři a pravda je taková, že nás pacientů je na tyto specializované pracoviště hodne. Bohužel pak dochází i k problémům, stresům a prodlužovaní léčby. Což nás pacienty s bolestma asi netěší. A lepší už to asi nebude. Tak přeji alespoň klidný zbytek prázdnin prosluněný sluníčkem.

věra (Čt, 18. 8. 2011 - 13:08)

Já bych jen napsala ke spondilochir.v Motole.Má dcera zde byla operována,L4-L5 následně jsme jezdili na kontroly.Doc. Štulík-dobrý lékař,ale má toho mnoho.Při poslední návštěvě byl přítomen,ale odskočil pryč,právě když si jako již nekolikrát předtím dcera stěžovala, že ji šíleně bolí kyčel.Byl tam Mudr. Vyskočil,pozor,- a ten ji na to odsekl(odpověděl),ale paní xxxx mi jsme Vám ale kyčel neoperovali.Dnes již dcera mezi námi není 4týdny,bylo ji 40let,zůstaly dvě děti.Operována byla v březnu,ano taktéž nesměla sednout,nesměla došlápnout,to vše přísně dodržela.Myslím,že Doc.Štulík,si hřeje hada na prsou a proč tedy jsme jezdily 3-4měsíce na kontrolu včetně rentgenů?A vše bylo O.K.,jen si postěžujete,co vás bolí,jak vidíte dostanete odpověď.Píše se mě to velice těžce, jelikož jsou lidé.kteří pomáhají a jsou lidé odlišní.Více doktorům nevěřím, jelikož vím,kdy jsem byla neustále s dcerou co si prodělala bolestí.Ano,je tam ještě Mudr.Kryll,to nechám na každém uvážení,též o bolestech věděl.Já se domnívám,že při takovýchto obtížích by měl mít pacient i v průběhu 3měs. po operaci nárok buˇna MGR,nebo CT.Ještě podotknu, že pan prof. Štulík řekl, že o bolestech je ochoten se bavit po 3 měsících. Toť vše, ať si udělá obrázek každý jaký chce.Jasné je,že prof. Štulík je zatím nezastupitelná lékařská kapacita na spondilu v Motole,ale on sám přece nemůže vše. A když nemůže,to je jasné, pak se může stát i to nejhorší,jako u nás.To jen tak na okraj,jelikož až dnes jsem náhodně tikla tuto diskuzi.Přeji všem úspěšné uzdravení a bez bolestí.

Dáša (Čt, 4. 8. 2011 - 07:08)

Luboši,díky za rady,zkusím to řešit někde poblíž.Do Prahy je to moc daleko.Teď zas řešíme kolena.Děkuji a krásný den.

Luboš (St, 3. 8. 2011 - 22:08)

Dášo, nejsem lékař a tak mohu vycházet jen s dostupních informací. Nic méně bez CT a MRI ji lékaři nebudou operovat. A ten její problém s tlakem tomu neoperování jen nahráva. Zažil jsem případy kdy lidi šli na operaci napotřetí jen proto že nebyli tlakové stabilizovaní. A pár jich taky ani pro vysoký tlak neprošlo.
Mamínka má dost závažných degeneratívnich změn v bederní páteři a v SI skloubení. Je to dané věkem a možná i nějakým tím pádem na zem nebo jiným úrazem. Pokud ona na tu operaci nechce , zkuste se domluvit ještě přes nějaké centrum na léčení bolesti zda by ji nějak nepomohli od bolestí. Sice jste se asi už na to dotazovala (vyskočil mi odkaz na Váš dotaz ohledne osteochondrozy):
http://www.homeopatiecz.com/index.asp?switch=poradna&akce=view&id=1168
ale zkusil bych to spíš v Motole nebo jinde kde tyto centra mají.
Možná by od bolesti pomohli i nějaké rehabilitace nebo lázně. Ja byl v Jáchymově a byl jsem tam spokojen a alespoň na chvily jsem měl od bolestí pokoj. Mohlo to být i na dýl ale to bych to nesměl přehánět s prácí.
Zdravím a přeji hezký den.

Dáša (St, 3. 8. 2011 - 14:08)

Ještě popis rtg mamky:napřímená lordoza,Lp.osteochonroza disku L-1/2,L-4/5 a zvlášť těžká osteochondroza disku L-5/S-1,který je dorzálně jen filifiormní.Spondylolisteza 10mm mezi L 4/5 při lyze istmu oblouku L-4.Artroza III.stupně na obou synchdrozáích SI.Jak to vidíte Vy -jak moc je to postižené?

Dáša (St, 3. 8. 2011 - 13:08)

Pro Dášu : odkaz jak asi by...Díky za odkaz.Tak mamka byla v nemocnici na neurologii v N.Jičíně.Udělali RTG,dali kapačky a po po 6dnech šla domů.Ani CT,MRI,jen v případě,že by se rozhodla jít na operaci.Ale tam je zase interní problém-hypertenze nekompenzovaná a pod.Takže stav je stejný jako před nemocnicí.Jinak má špatná kolena a ramena,takže to zase hodili na ortopeda.Ale hlavně,že jí dělali Rtg nosních dutin,protože se primáři zdálo,že má rýmu!!Nevím jestli indikací k vyšetření na CT nedej bože na MRI je potřeba jít pak na operaci.Doslovně to měla napsáno ve zprávě.Raději to nebudu komentovat.Na ten pás se kouknu,určitě je to 100xlepší než ten neoprén.Díky za cenné rady.

rena07 (St, 3. 8. 2011 - 11:08)

Chtěla jsem se zeptat,...PS: měla jsem jít na urazovku na operaci kýly,ale pan doktor měl tak svérázný přístup,že jsem tam do dneška nebyla a pokud to bude nutný tak pujdu rozhodně jinam :-D

rena07 (St, 3. 8. 2011 - 11:08)

Chtěla jsem se zeptat,...Zuzko já mám s urazovkou co se týče chování k pacientum jen negativní zkušenosti,mě operovali v Brně -Bohunicích a super přístup doktoru i sester,na druhou stranu jsou na urazovce opravdu největší machři širokodaleko co se týče spondiochirurgie.I když v Bohunicích pan doktor Cienciala je taky velice uznávaný,ten operoval mě a byla jsem spokojená,vše mi vysvětlil před i po operaci.

Luboš (St, 3. 8. 2011 - 08:08)

Prosím o názor na tento...Pro Dášu : odkaz jak asi by měl ten pás vypadat:
http://www.zdravotyka.cz/eshop/bandaze-a-ortezy/bandaze/bederni-pasy-a-korzety/bederni-pas-elasta-prima-327.html
ja mám podobný - dá se ještě víc stahnout takovým popruhana. A jak jste nakonec dopadli s mamkou?
Zdravím a přeji hezký den.

Zuzka z ČB (Út, 2. 8. 2011 - 13:08)

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenosti z Úrazovou nemocnicí v Brně??? moje doktorka mě posílá na operaci tam - termín snad někdy koncem srpna... jediný koho znám se zkušeností z této nemocnice je sestřička v ordinaci již zmíněné praktické lékařky... a strašně by mě zajímalo jak se tam k lidem chovají a tak... díky moc všem, co zareagují... Zuzka z ČB

Luboš (Ne, 31. 7. 2011 - 07:07)

Dobrý den ve spolek, Ivano ja měl podobný problém s bolestí ale hned od začátku. Po láznich (3 měsíce od op.) to povolilo a ted se mi bolesti vracejí jak do beder tak do DK. Čekáme mě taky MRI zda se něco nehlo neb klasický rtg snímek nic neukazuje. Neuroložka mi dala lék Mydocalm na uvolnění svalstva kolem operovaných míst neb i to může být jeden z důvodů proč máme znovu bolesti. Tak zkuste zda by Vám to nepomohlo. U mne to zatím nefunguje neb jsem měl menší úraz a tak je možné že tam mám jiný problém. Přeji hezký den.

Ivana (So, 30. 7. 2011 - 08:07)

Dobrý den,chci se zeptat,jsem 4 měsíce po operaci,posun 20 mm.První dva měsíce dobrý,nyní znovu bolest jako když na zadku mám balvan a nejhorší je znovu noc,při každém pohybu bolest.Ale podle rezonance se to nehlo,prý tomu mám dát čas,tak nevím,ale bolest je příšerná. Zatím se mějte Ivana

Luboš (St, 27. 7. 2011 - 17:07)

Hezký den ve spolek, tak to Adámku tiše závidím, že jsi na tom tak dobře. Ja byl po 7 měsících od operace tento týden na kontrole (možná jsme se tam potkali) a pro recidívu bolesti jdu znova na MRI. Navíc mám i další problémy kolem jiné části páteře (následky autonehody) a tak mě celkové vyšetření obratlů nemine. Tak hlavně nepřehánět s cvičením a rehabilitací a pak to kolo bude určitě v pohodě. Hodně štěstí a všem pohodový den.

Adámek (St, 27. 7. 2011 - 15:07)

Zdravím vespolek. Jsem skoro 2 měsíce po operaci spondylolistézy v bederní oblasti. Posun 6 mm. Nyní chodím již normálně bez berlí a nic mě nebolí. V září po poslední kontrole budu moci už i normálně jezdit na kole. Opravdu se nikdo nemusíte oprace bát pokud jdete na spondylochirurgii do Motola :)

Reklama

Přidat komentář