Reklama

spondylolistéza

jirka (Čt, 10. 11. 2011 - 20:11)

Blbě jsem kliknul. ...ahoj ještě k rehabilitaci-já to něl tak, docházel jsem na neurologii-tam je i rehabilitační odd-kde zajištuje tyto věci primař rehabilitečního ood.
Neurolog-ně poslal na MR A do péče neurochirurga.
Tak ti nevím jestli rehabku a tyto věci řeší Neurochirurg ? Možná ne A tvůj obvodní lékař ti snad poradí?

Zuzana (Čt, 10. 11. 2011 - 19:11)

já vím ale tam nikdo není...Achaa, no já osobně byla jen na MR páteře takže o tomto nic netuším, ale snad CT není tak děsivé,jen se prý má myslet na nějakou činnost kterou člověk dobře zná,,,,,nevím

Romana (Čt, 10. 11. 2011 - 19:11)

Hi, no nevím ale tohle jsou...já vím ale tam nikdo není poslední příspěvky byly včera

Zuzana (Čt, 10. 11. 2011 - 19:11)

Zuzy když jsem volala...Pro paní renu, zas zjištujeme jak je rozdílný přístup v té které nemocnici. Mne ty lázně vnucovali ale mne to nesedělo do celého roku, holt těch 5 měsíců na nemocenské je taky znát na platě. Pilátes mi taky doporučili a já si myslím že joga je taky super doplněk,taky dlouhé procházky nic neskazí a posílí kde co. Já měla štěstí na super pané dr na rehabilitačním. Tak jen popisuju pro info.

Zuzana (Čt, 10. 11. 2011 - 19:11)

Dobrý den, omlouvám se že...Hi, no nevím ale tohle jsou stránky o páteři a toho kolem.

Romana (Čt, 10. 11. 2011 - 18:11)

Dobrý den, omlouvám se že vybočuji z témata ale mám problém a nevím kam jinam se obrátit a dočkat se odpovědi hned. Byl tu někdo na CT mozku?

rena07 (Čt, 10. 11. 2011 - 18:11)

Na sto pro vím, že na...Zuzy když jsem volala operatérovi a říkala mu,že nemám ani po rehabilitaci (což on samozřejmě ví),tak mi řekl na tvrdo,že mi ani žádnou psát nebude,tak ti nevím,ale ted pujdu na ten rentgen a kontrolu znovu a pokud mi řekne,že můžu do práce tak na sobě začnu makat sama,před OP jsem cvičila Pilátes,tak budu cvičit i ted.Jinak to nevidím,no a na lázně mi odpověděl to samé,ale vzhledem k tomu,že ted musím nastoupit do práce,kterou samozřejmě nemám,a budu hledat,tak o ty lázně ani usilovat nebudu...Jen mám obavy,že ta rehabilitace mi bude chybět ::(((

Zuzana (Čt, 10. 11. 2011 - 16:11)

Reny,záleži zda víš co...Na sto pro vím, že na lázně máte nárok do roka po operaci páteře, stačí si vyžádat u svého dr a pokud dělá drahoty tak si dupnout, rehabilitace se nastupuje tak kolem 4 měsíce, mne dali zábaly a cvičení a laser na jizvy, což bylo moc dobře protože se líp zhojili. Do práce jsem nastoupila tak v pátém nebo těsně po, s tím že jsem nemusela nic těžkého tahat.

jiří (Čt, 10. 11. 2011 - 16:11)

Reny,záleži zda víš co... Blbě jsem kliknul. Prostě tohle by se dnes stávat nemělo. Ahojky

Jiří (Čt, 10. 11. 2011 - 15:11)

Jirko volala jsem...Reny,záleži zda víš co sneseš,jaké máš povolácí atd. Jen nechápu jednu ,dosud jsi měla zákaz skoro všeho ,žádnou rehabilitaci a ani lázně. Co jsem četl stránky liberce-tak tohle by tam možné nebylo. Cvičit před i po operaci a pak makat. Nevím,ostatně rehabiltaci i lázně může doporučit primař rehabilitace někde ve spádu ,přepokládám že jsi byla v v péči neurologa. Takhle do to vlítnout-no ještě jsem to nelyšel.No co se týče mě-tady ti udělájí při všetším podeření na nález vyčeření ct a automaticky jdeš i psychiatovi a tam jsem i zůstal. Nedělá mi to problém, i psychlog by pomoci mohl.
Jenže,uvést zde věci které mě traumatizují,to je dost drsné,a mohlo by to vést k žalobám atd.Prostě to jen soukromě mezi náma.Já tu četl,ten strašně smutný příspěvek o umrtí dcery,paní věry.
Nicméně,sám bych to skoro řešil přes nějakou komisi či soud. Tohle by se stávat

rena07 (St, 9. 11. 2011 - 22:11)

Jirko volala jsem operatérovi a on říkal to co píšeš ty,že nejdřív po roce,ale když jsem mu začala vysvětlovat situaci,tak mě pozval na návštěvu a na rentgen hned příští týden a že se uvidí podle snímku,no že by asi nebyl problém nastoupit už v prosinci ::DDDD tak uvidíme,já osobně bych byla štastná pokud to takhle dopadne,už potřebuju mezi lidi,nicméně nechápu ty rychlé obraty v rozhodování :DDD.Nemám ani po rehabilitaci,do dnešního dne jsem měla zakázáno uplně vše,tak to bude trošku paradox,jestli mě pustí.Každopádně si Jirko myslím,že podle toho co píšeš už to horší být nemůže,tak jsou ty obavy trošku zbytečný,nechci se tě dotknout a nemyslím to zle,ale nebylo by od věci to skonzultovat i s DOBRÝM psychologem.Aspon když mě bylo v životě nejvíc ouvej tak mi to pomohlo.....

jiří (St, 9. 11. 2011 - 21:11)

Ahoj Jirko,tak jsem dopadla...ahojky,to snad není možné opravdu debilita. Ale jak říkáš ,jasně zajed za lékařem co tě operoval,vysvětli mu situaci a at se ti přesně a jasně vyjádří k tvému stavu. Jestli je rozumný neveme si na triko aby se tvůj stav zhoršil,no hned se odvolej navíc dej to vyjádření i na pracák at ti zkusí sehnat práci jako perličku. Vdyt je to nesmysl,někde se sesypeš a co pak? Chodím na abulanci pro bolest a strašit tě nechci,ale jsu ta přesně tyhle případy-po operaci vše ok-šupky do práce výslede zase nechopenky,kapačky morfium atd .CO vím mimimum je rok. Pokud jsi u všeobecné poj-měli by ti dát i lázně. Já zase váhám,strach je děsnej ,ani z toho nespím aby to nebylo hosší než je.

rena07 (St, 9. 11. 2011 - 14:11)

reny dík za reakci,už to...Ahoj Jirko,tak jsem dopadla tak jak jsem předpokládala,vzali mi to,jenže ted jsem v debilní situaci,kdy mě doktor co mě operoval odmítá pustit do práce,nemůžu zustat bez peněz,poslali mě na pracák,ale tam zase nemůžu přijít a říct:dobrý den tak jsem tady,ale práci mi nehledejte,protože mě doktor nepustí,no a ted babo rad,řekla jsem že zkusím podat odvolání,zavolám doktorovi a bud mi napíše zprávu nebo se na to vykašlu a nastoupím někam,kde nevydržím ani týden.

rena07 (Ne, 6. 11. 2011 - 12:11)

...zajímavý Same a asi i hodně pravdivý :))

Sam z UL (Ne, 6. 11. 2011 - 00:11)

http://poznani-casopis.cz/2010/02/k-zamysleni-bolest-%E2%80%93-pritel-nebo-pritel/

jiří (So, 5. 11. 2011 - 22:11)

ahoj Jirko,to mi nedělalo...reny dík za reakci,už to asi tak bude,chodím děsně málo,byt cvičím. Tedy nevím zda berou posudkáři odměny za to že berou důchody,Ale jednu věc jsem slyšel na vlasní uši-strašně jim leze na nervy,že mají,málo peněz !!! Hlavně proti privátní specialistům-tak si možná dělají někdy taky naschvál.I když direktivy z hora mají.Za odvolání ale nic nedáš.No s klukem je to děs-takovou měl hezkou práci,pitomec.jednou nespím bolestí,pak zase tohle. Skoro se vidím na psychoškou. Ta nohy jsou nepříjemný,když si člověk představí co ho čeká...Jinak mě jen někdy brní.. pa

rena07 (So, 5. 11. 2011 - 15:11)

ahoj Jirko,to mi nedělalo aspon néé ty svaly na nohou,to bych řekla že je to ochablým svalstvem,ale co mi dělalo,tak mě to v bedrech vždycky uplně skříplo a pak se mi podlomily nohy,ale se svaly to nemělo nic společnýho.Moje ošetřující doktorka Jirko říkala že ty posudkový co o tom rozhodují,mají prémie za to když ti to vezmou,no tak uvidím ve středu.Jinak už pokukuju po nějaké práci,kdyby náhodou....Jinak s tvým mladým je mi to strašně líto a chápu,že toho na tebe už musí být strašně moc,kor když děti blbnou,tady z toho mám taky strašnej strach,o holku ani né,ale kluk je takovej divočák že kdoví...

jirka (Pá, 4. 11. 2011 - 22:11)

Dobrý den Zuzy,byla jsem ve...Ahoj reny, jen se zeptám,zkusiljsem pár deších rocházek,tak 1,5km. A cítím děsně slabé svalstvo na stehnech,někdy se tak podlamují kolena. Dělalo ti to před operací od páteře? mám z toho pěkný strach.Vypadá to že půjdu do doho hradce,jenže mám kluka na drogách-je to děsSamá scéna,nejradši bych ho přerazil..U posudkové jsem byl nedávno a je to ted hrozné-ukazovali mi na co to mohou dát,je to jen pár diagnoz.Ale u téhle operace co vím tak je rok minimum,to se nedej a kdyžtak se odvolej. Ted to dělá spousta lidí ačasto uspějí, Je v tom naprostý chaos.Taky bych rád mezi lidi, ale když to nejde,co naděláš přece si tu sotva opravenou páteř nezničíš jen proto že máš ječtě oslabený svalový korzet.? Je zajmavé že ti opálenější lidičky májí pořád důchodů dost vid? Asi dostanu směnice kolik mají seškrtat jedou.

rena07 (Pá, 4. 11. 2011 - 14:11)

Dobrý den Zuzy,byla jsem ve středu na kontrole a pan doktor mi 7 měsíců po operaci řekl,že je ještě brzo na nějakou zátěž ( kvuli tomu darovanému štěpu),nic méně jdu v prosinci na rentgen aby se vidělo jak se to hojí,v lednu k němu znovu na kontrolu a podle rentgenu by jsme začali rehabilitovat,každopádně jdu příští středu před posudkovou a tam se rozhodne jestli mi vezmou duchod a když jo tak budu muset někde nastoupit do práce,je to celé postavené na hlavu.Doktor sice zakázal uplně všechno,ale do papíru mi to nenapsal,i přes to že jsem mu to říkala,tak uvidíme příští týden.Já sama osobně potřebuju mezi lidi jako sůl,ale na druhou stranu mám opravdu obavy abych to zvládla po tak dlouhé době,kdy nemám posílené svalstvo....

Zuzana (Pá, 4. 11. 2011 - 12:11)

Jakéé svorky???K čemu je...Paní reno co vaše kontrola?

Reklama

Přidat komentář