Reklama

spondylolistéza

Luboš (Út, 31. 1. 2012 - 16:01)

Pane Same,mate pravdu (i s tou autonehodou) musí se u nich začínat. Jinak to ani nejde, na spondylo se chodí s doporučením od nějakého specialistu. Ale pak se člověk stejně nevyhne dalším odbor.lékaři. A mnohdy je ta příčina přetrvávajícich pooperačních bolesti možná i jinde a holt se při přetrvávajích problémech člověk musí obrnit trpělivostí a pár specialistú navštívit. A o cvičení resp. rehabilitaci ani nemluvě!!!
Hezký den všem.

Sam z UL (Út, 31. 1. 2012 - 15:01)

Joo teplíčko, kde ho máme,...No, masážím, na které jsem v sauně i chodívával moc nefandím a už, díky SM systému, nejsou ani potřeba. A pokud to začne zlobit tak jako dnes, tak na ten kříž si člověk naštěstí dosáhne. Obratle si projedu a promáznu sádlíčkem s tou kriminalizující bylinkou či olejíčkem z třezalky tečkované z vlastní výroby. Přírodo díky. :-)

Zuzana (Út, 31. 1. 2012 - 14:01)

No, Luboši, u těch...Joo teplíčko, kde ho máme, ale odjet někam kde se třeba dělají masáže na každém kroku to by bylo príma.

Sam z UL (Út, 31. 1. 2012 - 14:01)

Dobrý den ve spolek, paní...No, Luboši, u těch odborností, jenž máte uvedený v závorce by se mělo začít v prvé řadě a až pak to pořešit s operatéry.!!!
Vím, ... u Vás to bylo něco jiného neb jste po úraze. Autonehoda,že?
Jinak, dnešní moje probuzení a následné slejzání z postele bylo éňo ňůňo. Teda,... né že bych jinak vstával z vesela ( to už ani nevím, jaké to je ), ale dnešní ranní ztuhlost byla a ještě pořád, i po rozcvičce, je daleko bolestivější než jindy. Nevím co se kurňa děje. Jestli počasí.? A nebo jestli to je pořád ještě důsledek z těch zasr. bot. :-( To stále víc a víc stoupající sluníčko dává sílu a naději, že zase bude líp. Jupííí.
Přes tu zimu to je s tím hrbem vždycky mnohem,... mnohem horší než přes léto. ??? Chtělo by to někam blíž k rovníku a na trvalo,že? Nejlépe na nějaký hodně úrodný ostrov bez bank a politiků. :-)
Něco pro :-D , ale i pro :-((
http://www.youtube.com/watch?v=I3ZY3ITazl0
Hezkej sluníčkovej den všem. Ahojky Sam

Zuzana (Út, 31. 1. 2012 - 14:01)

Dobrý den ve spolek, paní...Jak je jasné,každý případ je jiný a jak píše pan Luboš je namístě řešit případný problém i s jiným odborníkem, protože problém nemusí být jen v páteři ale třeba i v něčem kolem. Hlavně se nebát a jít za svým, když jeden dr řekne že to nejde tak nevzdávat a hledat dál, listovat na netu a pak najdete takovéto stránky kdy zjistíte že každý má něco a že jde dělat to nebo ono. Lékař je taky jen člověk a nemusí být dobře naladěn nebo nevíme co je kolem, je lehké házet vinu na lékaře nebo špatně provedenou operaci, ale co jsem viděla sama na kontrolách jak pacienti nerespektují doporučení a co lidí necvičí.

Luboš (Út, 31. 1. 2012 - 13:01)

Dobrý den ve spolek, paní Aleno trochu Vašemu příspěvku nerozumím. Kontroly dělají lékaři daného oddělení a pokud je problém tak to řeší s panem primářem. Pokud je někdo nespokojen tak lze dojít i za ním. Ja vím že jsem naznačil v jednom svém příspěvku nespokojenost. Nic méně jsem našel řešení v jiném postupu t.j. nespoléhat se na vyjádření lékařu spondyla ale řešit věci i přes jiné lékaře (neurologa, ortopeda, rehabilitačního lékaře), který k onemocnění páteře mají co říct taky.
Hezký den.

Alena (Út, 31. 1. 2012 - 12:01)

Žjůůů, to jako rande jo?...Věřím, že sem tam se něco podaří odoperovat,ale potom také následky a nedůsledné, neúspěšné kontroly,u těch je také přítomen MUDr.Štulík??Děkuji za odpověď.

jirka (Ne, 29. 1. 2012 - 20:01)

Tak jak Peter si už rozhodnutý?

Peter (Pá, 27. 1. 2012 - 19:01)

Ja som sa dal ukecať na podobné, dosť drahé topánky - MBT a tiež mám pocit, že mi skôr pohoršili ako pomohli:
http://sk.mbt.com/

Sam z UL (Pá, 27. 1. 2012 - 13:01)

napište nám jak dopadlo...Tak pro zvědavého anonyma "hi" (nikdo takový tu nikdá před tím nebyl) bych suše zdělil, že nikdo nedorazil.
On i D z ÚL se tu náhle zjevil jak bludnej Holanďan a tak dost dobře nechápu tuto jeho větu: "Patřím k těm co tu propagují cvíčo a chození..." Kde tu??? Mám v tom nějakej hokej. :-( Kdo jsi?
Jinak, včera mě sluníčko vytáhlo na výšlap po cyklostezce. Ušel jsem cca 5km po rovince v té "revoluční fitness obuvi Walkmaxx pro skvělou kondici" stylem Nordic Walking, ale bez holí, a ejhle. Auvej auvej. Rehabilitační doktorka měla pravdu. Tyhle boty pro naší páteř jsou NEVHODNÉ, TAK BACHA NA NĚ.!!!
Ty moje budou mít leteckej den. :-)
Na courání po městě (a od teď už i po tý cyklostezce) mám pohodlné boty určené i pro cukrovkáře zn. MEDI a jsou skvělé. Fakt pohodlíčko. Hezkej den
http://www.ms-protetik.cz/eshop/index.php?obuv-medi&id_kategorie=18

hi (Út, 24. 1. 2012 - 11:01)

Žjůůů, to jako rande jo?...napište nám jak dopadlo rande??

Sam z UL (Po, 23. 1. 2012 - 22:01)

Pro Sama z ÚL
Jsem též...Žjůůů, to jako rande jo? :-) OK, proč ne. Ve středu, cca od 13-16 hod., mám v úmyslu dát v Bruklinu saunu. Mimochodem, chodí tam taky jeden úspěšně odoperovanej človíček panem Mudr. Štulíkem. A taky horlivě cvičí.! :-) Dobrou.

D z ÚL (Po, 23. 1. 2012 - 22:01)

Pro Sama z ÚL
Jsem též chromajzl z ÚL, ale skoro "uzdravenej" přes 3 roky po op., kterou prováděl tu již zmiňovaný MUDr.P. Barsa, kterému vděčím za mnohé. Patřím k těm co tu propagují cvíčo a chození, páč vím, o čem mluvím, bez toho fakt nelze fungovat. Jinak mám prosbu, je možné si dát někde spolu odpoledne spicha? Chodím totiž do rachoty z vesela :-)

j (Po, 23. 1. 2012 - 19:01)

Díky Mirku za odpověd,popravdě doufal jsem že jste na tom lépe a zvádnete pár kilometrů špacíru..Tak nevím jestli zvládnu všechno, zrehabilitovat.Krom páteře mě dělají větší obavy oštepařské lokty,jsou taky na operaci je to pěkně bolí-ale hlavně neunesu asi berle.Op.tam je špatná,samý nerv.Koleno doufám bude zatím jen meniskus,to ukáže artroskopie. No mám opravdu obavu je toho dost.Cviky znám, cvičím čím dál víc,ale ukazuje se, jak to přeženu-pak to nohách pěkně bodá a to není dobrý. Tak snad Vám aspon z nohu potíže vymizely.? No už toho je moc ,tak nezbývá než věřit že mi neurochirurg dobře poradí a spolehnot se na něj. Jinak taky-moc přeji všem at se zadaří a bolesti pominou.dík jirka takže taky pěkný nervy.

Ps Matyáši mě jen bylo to jméno povědomý,to jsi v dobých rukách...Ahojda,prosím lidičky-tykejte mi dík.

Zuzana (Po, 23. 1. 2012 - 11:01)

Ahoj všichni,
děkuji moc...Matyáši tak držím palce, je asi těžké se někdy rozhodnout a zvlášt když třeba tady máme každý jinou zkušenost, taky máme každý malinko něco jiného, cvičení je super věc a dokáže pomoct, já po operaci zkoušela běhat ale to mi bylo zakázano tak chodím jako rychlou chůzi a plavání je super a k tomu joga nebo aspon cviky z ní. Takže funguju na pohodu,mohu dělat skoro všechno a mne operace rozhodně pomohla, taky moje měřítko bylo jiné,rok před operací se mi stav rapidně zhoršoval tak nebylo zas tak moc co řešit,musela jsem. Tak se drž a napiš jak se máš ...

Matyáš (Po, 23. 1. 2012 - 11:01)

Reaguju až ted a něco z...Ahoj všichni,
děkuji moc za všechny odpovědi, musím říci, že mi dost pomohly. Trochu jsem se za víkend psychicky srovnal, přeci jen to byla čerstvá zpráva z minulého týdne. Zatím jsem se rozhodl pro RHB a adekvátní cvičení s tím, že si za nějaký čas dojdu na kontrolu a uvidíme, zda se to nehýbe víc. Nechci zaspat vhodný okamžik pro operaci, ale na druhou stranu se na ni úplně neženu, že.
Pro "J": operaci by mi event. dělali na Vinohradech v Praze, docent Krbec je tam přednosta.
Jinak kouření v pohodě na čas omezím, když o něco jde, zakousnu se.
Ještě jednou díky všem a ať nás to tolik nebolí :-)

Zuzana (Ne, 22. 1. 2012 - 19:01)

Zdravím všechny a moc...Reaguju až ted a něco z reakcí tady jsem si přečetla,u kuřáka je horší regenerace a teda může se vše hůř hojit, pracovat z domu je možné,taky jsem vysela každý den na netu v tom problém není. Možná k vašemu věku se to líp zhojí a můžete do práce i dřív, já měla taky obavu z kráceného platu ale nakonec jsme to jako rodina zvládli. Nejsem zastánce operací za každou cenu ale v čekárně jsem vyslechla příběh paní co moc dlouho odkládala operaci až měla tka poničené nervy že i když operace nakonec byla úspěšná tak bolesti bude mít do konce života. Takže já bych doporučila pořádně zvážit, žít do konce života na prášcích a s bolestí bych si teda nevybrala.

Míra (Ne, 22. 1. 2012 - 10:01)

Zdravím,dotaz na pana Míru....Odpovídám na dotaz-bez pohybu po operaci nezůstanete,po návratu z JIP na pokoj přišla rehab.sestra,pár cviků jednoduchých vleže na protažení a pak jsem vstal dle pokynů a s podpažními berlemi se první den soukal pouze po pokoji,myslím že ta operace kolena je na chůzi horší..Jinak jsem po operaci i doma lehce cvičil vleže protahování nohou,pár cviků rukou ale každý den aspoň pár kroků po pokoji,chůza a procházky mi pomáhají dodnes a jěště plaváni na zádech,ale v teplém bazénu...Na bolest užívám TRAMADOL,ale jen při největších bolestech..Držím palce ať Vám operace pomohou od problémů a všem na této diskuzi přeji v tomto roce co nejméně bolestí a co nejvíc vstřícné lékařské pomoci nám všem...

j (So, 21. 1. 2012 - 21:01)

jéé Same tys tu dlouho nebyl...V souvislosti s tebou jsem si pak vzpoměl-před 4lety jsem byl Liberci na oponetní názor ,bohužel měl jsem blbý MRI. Nemohli to posoudit,Ale vyjádřili se opravdu,podobně jak říkáš. No už jsem jinde a tam to viděj jinak,nervy v .....z toho taky mám a kdo nemá je opravdu dobrej. Ahoj jirka

j (So, 21. 1. 2012 - 21:01)

jéé Same tys tu dlouho nebyl...V souvislosti s tebou jsem si pak vzpoměl-před 4lety jsem byl Liberci na oponetní názor ,bohužel měl jsem blbý MRI. Nemohli to posoudit,Ale vyjádřili se opravdu,podobně jak říkáš. No už jsem jinde a tam to viděj jinak,nervy v .....z toho taky mám a kdo nemá je opravdu dobrej. Ahoj jirka

Reklama

Přidat komentář