Reklama

spondylolistéza

j (Po, 12. 11. 2012 - 17:11)

ohledně stressu to tedy janin přispěve můžu jen potrvdit

jana (Po, 12. 11. 2012 - 15:11)

Mám výhřezy L4/5/S1. Už se s tím trápím skoro 9 let, ale musím říct, že poslední 2 roky je to docela snesitelné. Pracidelně chodím k fyzioterapetce. (je to zdravotní sestřička a dělá i alternativní léčbu). Moc mi to pomáhá. Na operaci jít nechci. Výhřez na L4/5 mám skoro 10 mm. Teď jsem byla na EMG a nález mám docela velký. Tento rok jsem prodělala 2 operace krční páteře (spondylo) - mám téměř celou C páteř operovanou. Mám za sebou 2 operace zadní jámy lebeční (chiariho malformace - ale to už je zase jiná kapitola...) Mám velkou cystu v míše. Díky těmto diagnózám mám celou páteř v háji. (Bohužel je to vrozené a nikdo na to dříve nepřišel). Sice trpím bolestmi celé páteře, ale nejhorší je asi bederka. Ale sama podle sebe vím, jak moc ovlivňuje bolest stres. Je to vždycky mnohem horší. Nejsem sice po operaci bederky a ani se tam nechystám, ale v každé nemocnici je pooperační průběh jiný. V Olomouce se vstává hned 2. den po operaci. Stáhnou pacienta bederním pásem a rehabka s ním chodí. Pak po týdnu - cca 5 dní, dostane hole a maže domů. V Praze na Homolce 2. den se taky vstává s rehabkou, ale má jezdící vozík, na který se jakoby horní polovinou těla položí a s tím vozíkem chodí. Tím pádem nezatěžuje tolik bederku. Pak dostane pacient taková kovový korzet a při vstanutí si jej nacvakne a může chodit. Hole nedávají. 7. den jdou domů

j (Po, 12. 11. 2012 - 15:11)

Jěště-abych nestrašil-u mě taky dělali závěry dle rtg. A stlačený nerv nemůžeš mít moc-to bys už byl na sále.U mě jde zkáceně o iritaci-to je dráždění nevů oboustaně a důvodem je zůžení foramin-tj otvorů pro nervy.
To pak dráždí nervy a bolí to...........

Jirka (Po, 12. 11. 2012 - 14:11)

Ps.Asi máš prvadu co se týká lékařů-dávno si měl mít MR.

Jirka (Po, 12. 11. 2012 - 14:11)

No evžene-jsem obyčejný vahař-nicmáně mě zaráží že nemáš provedenou magnetickou rezonanci-rtg-spondyl.nezjistí-ta tom bych trval a závěz z MR-hodně napoví. Omyly v dokumentaci jsem měl taky-tohoto důvodu. Zažádej si O MR-bude jasněji. Chápu že tě stresuje-mě taky a děsně. Navíc pokud ti to jde do stehnen-vypadá to, že to někde tlačí na nerv a to není normální.To ani mě nedělá.
Ono tu řada lidí uvádí po operaci běhá. Tak tohle fak zkus zrušit. Máš tam artrozu,opotřebení oratlů a ev. plotének. Uvědom si ža třeba při váze 80 a dopadu na 1 nohu při běhu-dostane páteř ránu! Už při pouhém překlonu
působí v bederní páteři páka a je tam zatížení třeba 5x takové. A šeroubovaný to nemáš, tak to bolí, ale Luboš zná hodně ,asi ti poradí líp.
Mě už před operací řekli-na běhání to nebude,pouze snad se to troch zlepší. Možná běhat ano u mladých lidí který ještě namají páteř opotřebovavou. Asi jsem,nepotěšil,to mě mrzí,cvičení a sportu kdy jde pátež do rotace-bych se taky vyhnul-i mě při tomto cvičení jdou rány do stehen. Tak si myslíl že ti najdou utlak či špíš iritaci,kořene-čím tod otázka. ahoda
ps-to se dá řešit op. pžím palce!

Evžen (Čt, 8. 11. 2012 - 10:11)

Do třetice-evžene jen...Jiří já jsem z toho posunu z 5 na 9mm docela smutnej.Je fakt, že těch 5 bylo diagnostikováno 2008 na CT a nyní těch 9mm na rentegenu. Nemusel jsem tam ležet úplně rovně. Když čtu jaké tu mají lidé potíže, tak mi přijde, že se lékaři v mé diagnose "musí mýlit". Zvládám sport cca.5x týdně, nejsou to žádné závodní výkony na které jsem byl zvyklý. Pokud se začnu snažit o trening, tak to skončí velkým vyosením pánve,bolestí v oblasti kostrče a dost velkou ztuhlostí. Pak většinou podstoupím masáž a mnipulaci (srovnání) u fizioterapeuta. Takto funguji už asi 7 rok. Větší potíže nastaly 2008 při práci na montáži. Někde jsem něco blbě pozdvihnul a už jsem skoro neslezl ze štaflí.Postupně jsem většinu obtíží rozehnal. Nyní mám potíže s neustálým napětím svalů na obou stehnech kde jsou hodně bolestivé body na dotek. Pro Luboše, na začátek prosince jsem objednán na vyšetření zda nedochází k útlaku nervového kořene a na rehabilitační kliniku. Tak jsem zvědav jak to dopadne. Dám vědět. E

jirka (Čt, 8. 11. 2012 - 02:11)

ps.na poslední chvíli jsem ješte zvolil kozultaci s fyzioterapeutem-právě aby posoudil stav zádového svalstva,břišního ,i pánevního dna a i psychiatra,kvůli posouzení rizika FBSS a psychosomatizace po op.Mám totiž v dokumentaci moc chybných diagnoz-55% ,víc se už asi udělat nedá.

jirka (Čt, 8. 11. 2012 - 02:11)

dík lubo,sic si nedovedu představit že tak brzo postavím,a můsím to zvládnout bez berlí, ale co zbejvá?Iritace nervu tam je už dlouho. uvidíme. Operovat mě budou v Hradci,kde dělají pouze zadní přístup.A operují až když se opravdu vyčerpají možnosti kozervativní léčby.Kanál mám široký,chirurg si je jistej že to půjde.Zprávička o tvým stavu -ta se šikla jednak mě to opravdu potěšilo a mě to dodalo trošku odvahy. Popravdě trošku jsem se bál zda u tebe nejde o FBSS. Toho se bojím-a vidím že ti to našli a vyřešli. dík ahoj

Luboš (St, 7. 11. 2012 - 22:11)

Zdravím ve spolek, Jirko po op. v bederce staví lidi na nohy většinou už na 1 resp. 2. den (den op. se nepočítá). Nic méně záleží kde Tě operují a jak jsi vůbec na tom fyzicky. Někdy to jde se postavit v pohodě, někdy bývají problémy. Od toho tam jsou fyzioterapeuti. No a pokud máš špatný ty lokty tak by nebylo špatný takové to chodítko. Někdy to při rehabilitacích využívají. Je to lepší než berle. Pak zhruba ještě asi 5 dnů se nedá moc chodit (tak akorát na wc a do koupelny). No a pokud už využíváš berle (ty by byli možná pro Tebe lepší) resp. fr.hole tak zhruba další asi měsíc se bez nich člověk neobejde. Ja jsem je odložil zhruba po 6 týdnech od op. Když tedy beru v potaz jen tu op. zezadu.
Pro Evžena: posun je na hranici zda operovat. To by Ti měli vysvětlit ti co by Tě eventuálně mohli operovat. Pokuste se, jak psal Jirka, cvičit, chodit na rehabilitace a zpevnit zádové svaly. Bude se to hodit pokud k op. dojde. Mě to hodně pomohlo.
Pro Jirku ještě PS: pozitivní zpráva - lepší se to pomalu ale jistě a pokud to zas nepřeženu budu mít klid při předvánočním shonu.
Zdravím a přeji hezký den.

jirka (St, 7. 11. 2012 - 15:11)

Do třetice-evžene jen zírám co věchono ještě zládáš.Zase tolik tomu nerozumím-ale 1 nález to chápu-otvory pro nervy nebyli zůžené-netlačily na nerv a pokud tam nebyl posun obratlů je to ok.

jestli nyní máš posun obratlů o 9 mm,je to ASI na hranici op. Mě fyzioterapeut řekl že tomuto nejde cvičením zabránit . Ale cvičit učitě ano-mě to dá 2h denně.Prostě, pokud by na ty šroubky došlo,máš nacvičíno,velký plus.A tak učitě zajdi za doktorem-fyzioterapeutem,,ten z nálezu pozná oč jde a cvičení ti naordinuje správně. Cvičení je spousta,jenže bez profíka si s ním můžeš i ublížit. Kozultuj odborníka-já toudělal pozdě.

jirka (St, 7. 11. 2012 - 15:11)

Tano,u mě to je jiný,ale mě se zase rodina rozpadla a vím co to s duší dovede udělat.Někdy člověk ani neví, co je horší,zda bolest na těle či na duši. Taky se to sčítá.
Taky moc přeju at bolest ustoupí,pokud jdeš na op.Moc držím palce.

jirka (St, 7. 11. 2012 - 14:11)

Luboši dotaz na tebe. Vím že se popis operace zde vyskytuje.Ale máš to asi nepodobněší mě. Mám více etáží poškozeno.Hlavní posun o 7-10 mm.Protože mám v plánu 5 op.2x lokty.2x menisky-prví meniskus nevyšel. tek rozhodli-ted zkusit páteř.Op.bude jen ze zadu a štep z pánve.
Za jak dlouho jsi byl schopný po operaci chodit?
Nemůžu požít berle po operaci! Kolena asi 1 km zvládnou. Prostě kvůli loktům nebudu moci použít
berle....A op. loktů je sice lehčí,ale zabere moc času a výsledky jsou často špatný.. díky

evzen (St, 7. 11. 2012 - 12:11)

Zdravím potkalo mne toto: Paterni kanal kongenitalne ventrodorzalne sire 16 mm.
Ventrolisteza L4 cca o 5 mm, bez spondylolyzy.
Tezka spondylartroza a stenoza dural. vaku na 8 mm v prostoru L4/5.
Neuroforamina normalni sire, koreny foraminalne bez komprese.
Z a v e r: Pseudoventrolisteza L4 I. stupne.
Je to stav před 4 lety, nyní je posun L4 na 9mm. Mám zvýšené obtíže po sportu kolo, in-line a běhání. Zatím jsem neabsolvoval žádné spec. rehabilitační cviky. Chci se optat, myslíte,že to půjde ještě "ucvičit", nebo se mám chystat na šroubky? Věděl by někdo cvik na toto z SM systému. Dík za odpovědi.

Tana (Ne, 4. 11. 2012 - 11:11)

Držím pěsti Táňo, aby se...Ahoj Luboši a Míro,
děkuji moc za povzbuzení, taky já Vám přeji hlavně bezbolestné a pohodové dny.
Věřím, že i u mě se to moje nynější "černo" na duši změní na jinou barvu až to přebolí a přebolet to musí. Bohužel člověk bu bolestnou opochu musí odžít, nejde ji přeskočit. Moc Vás zdravím a děkuji

Jirka (So, 3. 11. 2012 - 23:11)

Petruško,dík za pomoc při trošku zamzlé komunikaci ale jinak, jakpak jste na tom s IQ?

Luboš (So, 3. 11. 2012 - 21:11)

Ahoj zdravím všechny...Držím pěsti Táňo, aby se Vám hlavně to zdravíčko upravilo a bylo brzo líp i na duši.
Přeji hezký a pokud možno bezbolestný den.

Luboš (So, 3. 11. 2012 - 21:11)

Nevážena Petro, táhnete s reklamami někam....
Další klamavé reklamy a vytahování peněz. Pomalu ale jistě. Je to podvod.

Petra (Čt, 1. 11. 2012 - 21:11)

!Super přivýdělek! Potřebujete si přivydělat a nevíte jak, nebo nemáte čas? Buďte mezi prvními, kteří vyzkouší tuto revoluční příležitost! http://www.revolucnireklama.cz/
index.php?ido2= 14468
- Žádné vstupní poplatky - Registrace je nezávazná - Můžete se kdykoliv odhlásit Není co ztratit, můžete jen získat.

jirka (Čt, 1. 11. 2012 - 21:11)

Míro-on byl to samé, pouze u počítače,bezvadnej chytrej kluk,jenže počítač to je virtuální svět.
Nikdy do 20 let nepil. Nastoupil do práce kde se pilo-a byl v realitě,skutečný mezilidský vztahy-a nezvládnul to. Prostě si do 20 jen hrál..
A tak nejsem taky přítel počítačů u děcek. nějakou tu hodinku jo a mazej ven mezi lidi. Aspon tak se mi to jeví,pro mě je to jen zdroj informací,nic víc. Náplasti jsem zkoušel,krátkodobě je to dobrý, ale člověk by se nedoplatil. Beru spoustu léků kde pojištovna nehradí nic-třeba na klouby ,pásky na cukrovku, a tak. Ale z druhé strany-mám předepsané náplasti proti bolesti-nalepíš ji a 3 dny relativně pokoj. Sice je to opiát ale bebu ho jen v nejnižší dávce. Takže vysadit se dá lehce,nemá to žádné vedlejší účinky na trávící trakt,měl jsem vředy-žádný problém,žádná zácpa nic. S tím mám dobrý zkušenosti-je to DUROGESIC
A ten je bez doplatku. Kupodivu-je zatraceně drahý . Lepší než se krmit deně tramalem.

ahojda

Míra (Čt, 1. 11. 2012 - 08:11)

Míro,jěště že takovou...Jirko děkuji za uznání,se synem mám také problém,je stále na počítači,jinak se učí dobře tak to zatím neřeším,doma pomáhá.Jinak si občas dopřeju na záda ty samohřející náplastě a to teplo pomáhá,už jsi je zkusil?

Reklama

Přidat komentář