Reklama

VRBA - aneb, kdo mě vadí na Doktorce.cz

Mony (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Samozřejmě,ale já nic,to tu Eli kritizovala Andy,já jen taktně upozornila......že se člověk může zmýlit,ne?a ukázala chybu....

DR (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Andy, buď nad věcí ... příčestí minulé, shoda předmětu a přísudku v čase minulém se řídí rodem. Mužský má měkké i, ženský a středí tvrdé a kosti jsou rodu středního, to je ten zázrak... Pak je tam zálud, že mužský rod je nadřazen ženskému a střednímu (co dělají femisnistky?) a proto třeba "ženy, děti a muži šli". Ale jinak bu?b v poho, jsou horší pády než pravopis
;-)

já on (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Andy je blbka, která své filosofické názory a rady cpe kam to jde.Po přečtení jejích všech příspěvků z různých rubrik nabydete dojmu, že ona má patent prostě na všechno.Hulí trávu, káže o morálce a dokonce už o pravidlech českého pravopisu.Děs.

Mary (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Tak teď jsem opravdu dostala chuť vám připomenout, že nejsme na hodině Čj! :)))) Hi Andy a Mony!!!

Návštěvník (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

já jsem dokonalá,ty jsi dokonalá,on je dokonalý.
já se zdokonalím,ty se zdokonalíš,on se zdokonalí.....je to úpně jiné slovo

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

DR: přícestí minulé mi vážně už nic neříká, můžete mi prosím mé hrubky opravit a vysvětlit jako školákům? Děkuji moc! Ale věřím, že poenta příspěvků zůstává srozumitelná:)

Návštěvník (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

"věci se nevyvíjely" a "a tím se opět zdokonalím" se píše.
Ty věci se nevyvíjely,a já se zdokonalím,ty se zdokonalíš,oni se zdokonalí.....jsi trapná Andy a směšná

Mony (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Andy já se učím toto doma s dětma,fakt ses spletla:-)ale to nic,už se to tu zamotává,hlavně že chápem souvislost:-)

DR (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Co je moc, je moc, že Andy píšeš s chybama si už všichni zvykli, ale že vytváříš nová pravidla češtiny, to snad ne! Příčestí minulé, prosím nastudovat a dodržovat :-))

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Myslím ten moták na 3 řádku ve 12:11:43

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Teď jsem se do toho nějak zamotala: věci se vyvíjeli...je správně!

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Eli, tak pozor! Říkám ti, že čeština je celkem má silná stránka, takže na tvé vysvětlení já oponuji českými pravidly: Věci - kdo co se vyvíjel? Věci jako kosti, tudíž věci se vyvýjeli je jediné správné! Já se zdokonalým..je dokonalá, dokonalé a dokonalý, takže já se zdokonalým, je jediné správné, takže Eli prosím nech čestinu češtinou, páč vidím, že v ní plaveš víc než já!Už jsem jednu knihu napsala jako puberťačka, když jsem si krátila dlouhou chvíli, kterou jsem měla kvůli věčným zarachům, ovšem otčíma tak vytočilo, že i přes to dusno, který mi dělá, jsem si našla něco, čímž mi vůbec zarach nevadil, tudíž trest nenaplnil svůj účel a já neškemrala o povolení, nýbrž podrobila jsem se dané situaci a našla jiné řešení, proto mi moji dlouhodobou práci roztrhal na cucky a já samozřejmě neměla kopii. Je mým dalším snem vydat knihu, ale jen na psychologický bázi, kde popisuju kauzalitu, že každá akce, vyvolává reakci:)

Mony (Út, 4. 9. 2007 - 12:09)

Holky,holky....ale samozřejmě máme každý právo vyhrknout své názory:-)
Andy,já si jich nevšimla,těch chyb,jelikož sama dělám chyby,ale jen abys to viděla,tak 4.9. 8:47 asi 4-5 řádek,píšeš "nevyvijeli".A 4.9. 11:15 2řádek,píšeš "zdokonalým"
Ale to jsou malé věci,že jo Eli?

Eli (Út, 4. 9. 2007 - 11:09)

Andy, Ty máš takový psací dar. Klidně by jsi mohla být spisovatelkou a tu knihu vydat. Věřím, že by se dobře četla. Zase ale, až na ty hrubky. Takže vidím, že na sobě chceš zamakat, když chceš vědět, jak to má být správně. Tak já Ti to tedy řeknu: věci se nevyvíjeli / správně: věci se nevyvíjely. A já se zdokonalým / správně: já se zdokonalím. Sorry. A zas aby nás tu někdo nenapadl, že tohle není kurs ČJ.

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 11:09)

Eli, ať dělám, co dělám, žádnou hrubku tam přesto nevidím! Až mi hrubku obhájíš, slibuju, že se z ní ponaučím a tím se opět zdokonalým:)
Mony: odpouštět je lidský, to z tebe dělá silnější osobnost, páč málokdo to dokáže!
Já se toho všeho zbavila, až když jsem o sobě napsala příběh. Pěkně od začátku, napsala jsem do něj o všech lidech, kteří se podíleli na mém celkovým vývoji i zakrnění, do jejich popisu jsem vtěsnala pravdu, která mě tlačila, vše, co si o nich myslím, ale taky i to, co dobrého jsem z těch špatných věcí či událostí do života odnesla. Byla jsem věcná, upřímná a strašně mi pomohlo přenést tyto svazující negativní myšlenky na papír. Ještě bych se chtěla dopracovat k tomu, aby se můj příběh dostal do rukou všem účinkujícím a tím moje pravda zasáhla všechny, co nechápou můj styl života, moje myšlení a činy a já budu zase o něco svobodnější...ale všechno má svůj čas, jak já ráda říkám...

Eli (Út, 4. 9. 2007 - 10:09)

Fajn. Andy, přinejmenším je v poho. Ale koukni třeba na tohle : "Možná, kdyby se věci nevyvíjeli, tak jak se vyvíjeli". Nechci tu nějak mentorovat o češtině, ale sama jsi říkala, že chceš být lepším člověkem. Tak se holka uč. Pa.

Mony (Út, 4. 9. 2007 - 10:09)

Andy:já neumím neodpustit,zařekla jsem se že mamku do konce života nechci znát,udělala toho víc než by se sem vešlo....ale jak člověk vidí ,jak ten dotyčný je na kolenou,nejde to ,aby neodpustil a nepomohl.
Eli,díky?-)
A holky nedohadujte se,jsou to maličkosti,a člověk přece musí něco přehlížet,jinak by se zbláááznillll:-)))))

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 10:09)

Eli: budeš se divit, ale čeština je docela moji silnou stránkou, ovšem, píšu rychle, abych stíhala své myšlenky a už to po sobě nečtu ani nekontroluju, tady na netu. Jinak si musím po sobě vždy všechno přečíst, páč hrubky vidím nejlépe až v textu! Ale, když tak pročítám svůj poslední příspěvek, žádnou hrubku nevidím, krom přinejmenším dohromady! Každopádně Eli, já nejsem zlá, ani špatná, jen razím své názory z vlastních životních zkušeností a málokdy se nechám přesvědčit o opaku!

Eli (Út, 4. 9. 2007 - 09:09)

Andy, až na ty hrubky, se mi začínáš docela líbit. Nevím, jak je možné, že jsi odmaturovala z ČJ. Ahoj.

Andy (Út, 4. 9. 2007 - 08:09)

Zdarec všem žínkám:)
Mony: každý táhnem nějaký svůj kříž, ale je rozdíl, zda-li se jeho váze poddáme a budem padat na držku, či mu nějak ulehčíme, aby nás tolik nesunul k zemi. Já jsem ulehčila! Odpustila jsem všem, kteří se na mně podepsali či nějak léčili své mindráky. Pochopila jsem, že všechno, co se mi v životě stalo, mělo smysl pro to, abych dnes byla taková, jaká jsem. Možná, kdyby se věci nevyvíjeli, tak jak se vyvíjeli, byla bych rozmazlenej fracek, který se složí při sebemenší krizi či něco podobného...Takže odpustila jsem, ale nezapomněla a máš pravdu v tom, že přestože celý život říkám, že až moje máti ochoří, ani se neotočím, není to pravda, vím, že jsem lepší člověk než ona sama a na 99% bych se ji snažila pomoct, páč když pomáhám cizím, styděla bych se sama za sebe, že jsem nepomohla vl. matce. Mony, nevím, co bych ti poradila, asi jako každému na těchto diskuzích ti doporučím "knihu nejen o duši" od Roberta Fulghuma, popisuje v ní krásně a jednoduše naši duši, co je její podstatou, jak ji živit a hlavně, jak ji umět naslouchat a pochopit ji..Stojí pár kaček, ale její obsah se na mně podepsal nejvíce, proto říkám, že je k nezaplacení! Všechno je to nauka o zdokonalování sám sebe, páč člověk musí začít u sebe, když chce jít dál...
Eli: To bylo jen naběhnutí na vidle, samozřejmě si o tobě nemyslím, že jsi degenerovaná, páč, jak už jsme se jednou bavily, neznám Tě a souzení mi tedy nepřísluší:) Genetika musí být přinejmenším dost zajímavý a záslužný obor a pokud Tě baví a naplňuje, není co řešit!

Reklama

Přidat komentář