Reklama

operace čelisti

Hanka (Čt, 30. 9. 2021 - 18:09)

Dobrý den, mohu se Vás zpětně zeptat na Váš názor na operaci a negativa, rizika, která přináší? Děkuji Vám za odpověď

pitrson (Po, 28. 10. 2019 - 05:10)

prosím poradte mi zítra jedu na operaci.....mám zlomenou dolní čelist nemůžu z toho spát. Mam se bát?Nebo to bude ok? děkuji

Ivana (Út, 25. 9. 2018 - 21:09)

Ahoj, rád bych se s vámi...Dobrý den,
prosím o doplnění informace, jaké omezení - sport apod. po operaci? Jak dlouho se musíte vyhýbat sportu a ostatním aktivitám?

abc (Čt, 26. 7. 2018 - 16:07)

Ahoj, chcela som sa opýtať...Dávali mi aj infúzie aj injekcie proti bolesti. Žiadnu bolesť som necítila. Ani po prepusteni som nemala nič od bolesti. Najhorší je ten opuch ktorý už po 3 dňoch od operácie ustupuje. Netreba sa báť. Operácie robia iba skúsení

Iv (St, 12. 4. 2017 - 12:04)

Tak se běžte zeptat přímo chirurga. To vám asi nikdo jiný jen tak neřekne. Záleží na složitosti zákroku.

Katarína (Po, 9. 7. 2018 - 17:07)

Ahoj, rád bych se s vámi...Ahoj, chcela som sa opýtať či ti dávali aj infúzie alebo ako ti tlmili bolesť?

Jakub (Pá, 24. 3. 2017 - 16:03)

Dobrý den všem. Já jsem...Dobrý den přemýšlím o operaci posunutí dolní čelisti, ale pořád se nemohu dopátrat kolik to vlastně bude stát pokud to nebude platit pojišťovna našel jsem ceny 27000 - 39000 nebo taky 200 000 mohli byste mi prosím poradit ?

Iv (Po, 27. 2. 2017 - 12:02)

Ahoj, rád bych se s vámi podělil o vlastní zkušenost s operací čelisti a dodal odvahu všem, které tato operace čeká.

Na operaci jsem byl 15.2. 2017 ve FN Brno, operoval mě pan doktor Liberda. Moje vada byl otevřený skus. Operována mi bylo pouze horní čelist, segmentálni Lefort 1. Horní čelist mi byla rozdělena na 4 díly. Celkově posunuta dopředu, v zadní části nahoru. Ač se jednalo o technicky náročnou operaci, vše proběhlo bez komplikací. Pan doktor Liberda je velmi zkušený profesionál, všem bych ho doporučil.

V prvních hodinách po operaci jsem se cítil překvapivě relativně dobře, žádná nevolnost nebo jiné negativní následky anestezie. Během prvních 3 dnů se ale stav pocitově lehce zhorší. Hlavně tím, jak člověk otéká. Můj otok ale nebyl nikterak závratný. Je třeba hodně ledovat. Člověk toho moc nenaspí, špatně se dýchá nosem. Nějaké bolesti jsou, ale spíš slabé. Domů jsem byl propuštěn 3. den po operaci.

Čelisti mám spojené gumičkami. Gumičky dávám za šroubky, které mám navrtané v dásni pod/nad zuby. Ač to zní hrozně, vůbec o těch šroubech nevím. Žádná bolest/zánět kolem.

Hned od prvního dne jsem byl schopný pít ze skleničky. Od třetího dne pří výměně gumiček jsem mohl vypít i něco hustšího. Cokoliv, co není třeba kousat (kaše, jogurty, krémové polévky). Nemocniční strava ale za moc nestojí, doporučuji si tam koupit nějaký Nutridrink nebo jogurtové nápoje. Zpočátku je výměna gumiček docela náročná, ale velmi rychle se dá ta technika osvojit.

První týden po operaci je člověk ještě dost unavený, ale teď, 12. den, už cítím, že mám podstatnou část energie zpátky. Nějaké léky proti bolesti jsem v nemocnici dostával. Doma jsem si pak vzal párkrát ibuprofen. Ale asi po týdnu už nebylo nic potřeba.

Co se jídla týče, tak základ tvoří nejrůznější kaše, vývary, mléčné výrobky. Dále pak Mana, což mi přijde jako skvělý produkt pro tyto stavy. Jedná se o kompletní tekutou výživu. V podstatě by se celé pooperační období dalo žít jen z toho.

I když je ještě brzy na to vynášet konečné soudy o úspěchu operace, tak už teď můžu říct, že změna je to veliká. Moje vada byla výrazná, ale teď už mám zuby parádně ve skusu. Operace to náročná je, ale stav po ní nebyl zdaleka tak špatný, jak jsem očekával. Teď už to chce jen trpělivost při čekání na zahojení (se zagumičkovanou pusou na měkké stravě). Zatím můžu říct, že bych do toho šel klidně znovu. Všem, co váhají - jděte do toho! Myslím, že to stojí za to. Pokud by někdo měl nějaký dotaz, piště do diskuze. Ještě sem určitě nakouknu.

Default User Image
Naďa (Po, 9. 10. 2023 - 20:10)

Ahojky, tahle četba mě moc uklidnila, čeká mě to ve  38.letech za čtrnáct dní, když jsem četla co a jak, začala jsem šílet, ale tohle mě uklidnilo, opravdu se to dá zvládnout??? 

Radek (So, 6. 1. 2018 - 20:01)

Ahoj, rád bych se s vámi...Ahoj, kolik času přibližně zabrala rekonvalescence ? Letos mě to čeká pravděpodobně v červnu a zajímalo by mě, jestli takhle strávím celé léto.

jinulinka (Čt, 12. 9. 2013 - 15:09)

ahoj uz delsi dobu me boli leva celist nemuzu poradne otevrit pusu kdyz jim tal mi tam prekrupava a boli me to i kdyz zivam a boli me to i v klidu zubarce jsem to nekolikrat rikala a neni schopna mi s tim neco udekat akorad ze me poskala na rengen ani se k tomu nevijadrela napsala mi antibiotika ktere ani nezabrali a poradila ze stim mam cvicit a nahrivat coz taky nepomaha uz jsem s ty bolesti uplne hotova a ochrnula mi tvar na ty strane co me boli ten kloub nevim jestli to stim souvisi ach jo bevin co delat????

marc (Út, 31. 3. 2015 - 20:03)

Operoval tady někdo někdo jiný než pan docent Foltán?

Eva (Út, 6. 1. 2015 - 15:01)

Ahoj decka. Mam mesic po...Ahoj prosím kde ti to robili ?

lenka (Ne, 21. 9. 2014 - 14:09)

Ahoj decka. Mam mesic po...kolko si platila?

lenka (Ne, 21. 9. 2014 - 14:09)

Ahoj decka. Mam mesic po...kolko si platila?

Alča (St, 15. 5. 2013 - 09:05)

A ještě- podstoupili jste někdo tuto operaci ve fakultní nemocnici v Olomouci? díky [email protected]

Alča (St, 15. 5. 2013 - 09:05)

Ahojte, taky bych měla jít na operaci čelistí, doktor mě na konzultaci vyděsil tím, že můžu ztratit na vždy citlivost ve rtu nebo dokonce chuť z jazyka. Máte s tím někdo zkušenost? Kvůli tomuto bych snad tu operaci i odmítla a to mě mé zuby hodně trápí :-/ Prosím o odpověď na mail [email protected], děkuji moc.

Jitka (St, 22. 12. 2010 - 21:12)

Jsem 13.dní po operaci obou čelistí u MUDr.Foltána. 1.krok je zajít si a najít ortodentistku, já jí měla v místě svého bydliště a ta mě poslala na konzultaci do Prahy k Foltánovi (Soběslavská ul.),kde jsme domluvili co a jak (přípravu na operaci - připravovala mě má ortodentistka) a za 1 a čtvrt nástup na operaci čelistí :) Zatím jsou ještě otoky,tak doufám,až opadnou,že bude vše O.K.

Lucka (Po, 6. 12. 2010 - 23:12)

Ahoj, ráda bych se zeptala kde bych se mohla objednat na konzultaci "operace čelisti", nebo jak udělat vlastně ten první krok, jestli potřebuju nějaký doporučení atd. A jestli by mi prosím někdo nenapsal co a jak si mám zařídit před operací atd. Děkuju a budu moc vděčná za každou odpověď. Můj mail je [email protected]

zuzu (Po, 6. 12. 2010 - 22:12)

ahoj, jsem dva měsíce po...Tie kĺby by zaujímali aj mňa.

Reklama

Přidat komentář