Reklama

Katolici - jsou normalni?

No (Pá, 10. 3. 2017 - 05:03)

Výborně. A ještě mezi sebou soutěží, kdo z nich řekne větší lež. Pokračujte, klidně pokračujte, opravdu uvidíme kdo z vás je větší lump. Navíc, vy budete jednou souzeni, my ne. My jsme spořádaní občané a nekrademe...

Právě! (Čt, 9. 3. 2017 - 22:03)

oprava: spravedlivý.

Právě! (Čt, 9. 3. 2017 - 22:03)

Křesťané-katolíci, jsou velmi důvěřiví, soucitní, chtěli by svět spravdlivý,pomáhat druhým, ale opravdu lépe je, žít v reálném světě! Na tento příspěvek reagovalo opakovaně několik lidí!
Všichni nemocní rozhodně nejsou. Jsou tací, kteří se sice internetem baví, ale píšou věcně, k tématu, bez chyb! Příště opravdu, lépe, nereagovat! Jsou i lidé zlí, vyhrožující! Nejlépe, žít v realitě! Příliš velký dobrák, nemusí být, jinak, vůbec hloupý, ale svou naivitou si může hodně uškodit! Rozhodně vůbec nikomu nedoporučuji, dávat sem jakékoliv osobní kontakty! Pro katolíky, které jsou slabší povahy, by to mohla být učiněná pohroma!

Esmeralda (Čt, 9. 3. 2017 - 22:03)

Křesťane, už jsem to tady...Na virtuální diskusi se nedá věřit ničemu. Kdo věří takovým nesouměrným výplodům, virtuálním výplodům, měl by se více zajímat o reálý svět. Na doktorce jsou většinou nemocní lidé a na takovou slátaninu, bych neragoval.
Každý si tu může napsat že je třeba Esmeralda a slepá. Nevěříte? A co když ano? Na tu paní to vypadá na schizofrenii, má nesmyslné představy a rozumný člověk nereaguje. My to nevyřešíme a ani jí nepomůžeme.

Fido (Čt, 9. 3. 2017 - 21:03)

To je neštěstí! Někdo se...Křesťane, už jsem to tady psal několikrát: ta paní nemá žádného vnuka dyslektika! Modli se samozřejmě za koho chceš, ale ta osoba prostě úmyslně zkopíruje a pomíchá části příspěvků různých lidí, někdy dokonce i s jejich adresami, to vše s výhrůžkami a zlovolnou snahou škodit. Nevíme, kdo to dělá - na zdejších diskusích jsem takových zažil několik (Ritné rydlo, Martin, Yossarian, Zkopaný) - každý měl nebo má svůj styl; někteří ani přímo neškodili, jen obtěžovali. Taková Yossarian například vložila do textu jen jedinou větu "To je prčá!!!!!!!!!!!!" a odeslala ji 49-krát (!) po sobě, čímž zničila jakoukoli souvislost v daném tématu a tím i výtečně rozejetou diskusi sympatických lidí, kteří o další pokračování ztratili zájem.

Steve (Čt, 9. 3. 2017 - 21:03)

Aspoň se...No hele, já si sám zodpovídám za své lumpárny ... né lupárny někoho jiného. Ju? Takže já su opravdu úplně v klidu.

Katolík (Čt, 9. 3. 2017 - 16:03)

To víš, my katolíci se musíme bránit "dravé zvěři"! To přece jinak nejde! Žádné lumpárny na svědomí nemáme! Jestli v historii lidsta se vedli katolíci nějaká zvěrstva, za to my teď nemůžeme! Katolická církev, včetně papeže, se už dávno omluvila za zlo, které v minulosti katolická církev napáchala! Ale to ani vy, ateisté, nejste bez viny! My se vyzpovídáme Bohu a své skutky napravíme! Děláme pro lidi, především, dobro! Modlíme se, za vás, ateisty. Pomáháme chudým lidem ve světě. Děláme sbírky na chudé děti v Africe. Zřizujeme zdravotnická a sociální zařízení pro zdravotně postižené a hospice. Co po nás chcete ještě více? Pupky si taky nenacpáváme! Jsme proti pedofilii, homosexuálním sňatkům a adopci dětí, těmto párům!
Neuznáváme eutanazii, ani potraty! Tak jaképak lumpárny??? Katolíci, jakožto křesťané, mají býti "solí země". Pronásledování křesťanů, to už tady bylo! A jak žijete vy? Jestlipak také podpoříte veřejné misijní sbírky? To nejsou peníze pro nás, ale pro chudé děti v zemích třetího světa, jako je Indie, Etiopie, Ekvádor, dále státy v Africe. Podporujeme i zdravotně postižené v naší zemi, právš tím zřizováním nemocnic, ústavů sociální péče, charitativní domy pro seniory, hospice. Vy si zameťte před svým "vlastnm prahem!" A pak teprve kritizujte! Uvidíme, kdo s koho!

No nic (Čt, 9. 3. 2017 - 05:03)

No jasně ... musím perlit...Aspoň se "krásně" pobavíme. Vy katolíci, ale máte "hroší" kůži. Tolika lumpáren mít na svědomí a ještě si být jistí že se vám nic nestane, to jasně svědčí o tom co jste všichni
zač...

Steve (Čt, 9. 3. 2017 - 02:03)

Už zase perlíš??? Kdo tě...No jasně ... musím perlit :-)

svatý petr (St, 8. 3. 2017 - 19:03)

nejsou normání!!!!!!!!!!!!!!!!!

Steve (St, 8. 3. 2017 - 07:03)

To je jeden názor...Už zase perlíš??? Kdo tě platí, Dukovská adiecéze???

Steve (Út, 7. 3. 2017 - 23:03)

Bible – skvělá věc na...To je jeden názor neznámého bezvýznamného redakora jakýchsi bulvárních novin.

Steve (Út, 7. 3. 2017 - 23:03)

Jehovisti ne? Ti si jí doslova upravili v některých místech.

Jo (Út, 7. 3. 2017 - 12:03)

Jak předělat Bibli k obrazu...Na to jsou katolíci "machři" ne????

7.3. (Út, 7. 3. 2017 - 11:03)

Bible – skvělá věc na...Jak předělat Bibli k obrazu svému.Co se divíte...

No (Út, 7. 3. 2017 - 11:03)

Bible – skvělá věc na...Není co dodat. Tím je řečeno úplně vše...

dale (Út, 7. 3. 2017 - 10:03)

Bible – skvělá věc na podpal: Reformaci určitě napomohl také vynález knihtisku. Po staletí neměli lidé Bibli k dispozici a ani katoličtí kněží se s touto knihou nesetkávali. Jakmile se začala znalost Bible šířit, lidem se otevíraly oči – stěžejní hesla reformace byla „jen víra“ a „jen Písmo.“

V 16. století došlo k velkému překládání Bible – vyšel např. Lutherův překlad do němčiny nebo několik překladů do angličtiny. Konec konců v této době vznikla i naše slavná Bible kralická. Zastavme se však u anglického překladu, který započal William Tyndale.

Tyndale přeložil Nový zákon a část Starého zákona do angličtiny, za „odměnu“ byl upálen. Z Tyndalova vydání se dodnes mnoho výtisků nedochovalo, protože většinu zničila inkvizice. Za jeho smrtí stojí s největší pravděpodobností sir Thomas More, oddaný následovník papeže a katolické církve, který nechal mučit a popravit mnohé Tyndalovy následovníky. Jan Pavel II. jmenoval na den reformace svatého Thomase More roku 2000 nebeským patronem státníků a politiků.

Katolictví si s Biblí dost lámalo hlavu – hlavní snahou katolické církve bylo zbavit se jí, byla jim opravdu nepohodlná, protože vedla lidi pryč z katolického lůna. Sami za sebe problém vyřešili jednoduše – řekli, že tradice má stejnou váhu jako Písmo a později se opravili a řekli, že tradice a církev mají váhu mnohem větší. Takto jednoduše se zbavili problému, že se sice ohánějí Kristem, ale hlásají pravý opak toho, co učí Bible.

Všechna hlavní biblická učení o spasení (opravě) člověka byla navíc odsouzena Tridentským koncilem – každý, kdo věří ve spasení vírou a podobné nauky, má být proklet.

Zdroj: http://josefchaloupka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=572236

tamtez (Út, 7. 3. 2017 - 10:03)

Celibát: Papežové, kteří měli řadu milenek, nebyli ničím výjimečným. I dnešní sexuální aféry kněží nám ukazují na to, že celibát prosazovaný katolickou církví pořádně nefunguje. Nefungoval nikdy. Zatímco v Bibli je napsané, aby církevní autority měly jednu manželku a řádně vychované děti, prosadil se v průběhu staletí požadavek celibátu. Hlavní tlak na jeho ustanovení byl vyvíjen ve 12. a 13. století. Nebyl to ani tak zákaz sexu jako zákaz manželství. Kněží tak nemohli mít oficiálně rodiny, kterým by odkázali svůj majetek.

V praxi to pak vypadalo tak, že v roce 1490 bylo v Římě zaregistrováno 6 800 prostitutek, a to se nepočítají tajné "pracovnice!" Obyvatelstva bylo asi 90 tisíc. Po léta bylo běžné říkat, že "Řím má více prostitutek nežli kterékoliv jiné město světa, protože má nejvíce celibátníků." Papež Sixtus IV. (1471-84) obrátil tuto skutečnost ve značný příjem, když počal vybírat daně z římských bordelů. Potom příjem ještě zvýšil tím, že vybíral daně z milenek, které si kněží drželi.

Zdroj: http://josefchaloupka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=572236

tamtez (Út, 7. 3. 2017 - 10:03)

Zvěrstva a nepochopitelné jednání katolické církve nejsou však pouze nějakým „úletem“ středověku. Najdou se v každém době. Abychom si nedávali pouze příklady z dávné minulosti – v devatenáctém století (1861) vzniklo království Itálie. Reakce papeže? Papežská policie začala do davu, oslavujícího nového krále, okamžitě střílet. Lidé si odhlasovali nezávislou Itálii a papežova reakce byla krutá. Nechal popravit stovky Italů, kteří zastávali heretický názor o občanské vládě bez vlivu církve. Asi 8000 jich bylo uvězněných v papežských kobkách za neuvěřitelných podmínek. Mnozí z nich byli přikováni ke zdi bez možnosti pohybu a vykonání základních potřeb. Očitý svědek říká: "Od rozbřesku do západu slunce, se tito ubožáci drželi železných mříží a prosili kolemjdoucí o almužnu ve jménu Boha. Papežské vězení! Lidské bytosti na jedné zmatené hromadě, pokryté hadry a hemžícími se červy!“ Jediným "zločinem" uvězněných byla liberální myšlenka základních lidských práv v náboženství a politice.

Ve dvacátém století to byla právě katolická církev, která nejenže spolupracovala s nacisty v době, kdy ještě nebylo každému úplně jasné, co jsou zač, ale po skončení druhé světové války pomohl systém „vatikánských krysích stezek“ pašovat nacistické zločince do Jižní Ameriky.

Zdroj: http://josefchaloupka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=572236

papezenci (Út, 7. 3. 2017 - 10:03)

Zálety a zločiny papežů: Středověký papež nebyl žádný starý pán, který by trávil spoustu času tím, že by se stýkal s politiky nebo navštěvoval věřící. Papežové měli velkou politickou moc, byli vládci nad určitým územím a mnozí z nich se věnovali třeba i válčení. Byli také o moc mladší než papežové současnosti (nejmladšímu papeži bylo 11 let), a tak nebylo nijak výjimečné, že měli ve Vatikánu svůj harém a měli mnoho nemanželských dětí. Z hlediska víry si s tím hlavu nelámali, konec konců takový Jan XII. připil dokonce Satanovi na zdraví u oltáře sv. Petra, navíc se nezastavil ani před vraždou. Nakonec se mu vymstily jeho poměry se ženami – zemřel rukou manžela, který jej našel v posteli se svou ženou.

Chování tohoto papeže nebylo nijak výjimečné. Kostnický koncil, který se zabýval mimo jiné také přestupky papeže Jana XXIII., vznesl proti této hlavě církve pět základních obvinění – jednalo se o pirátství, vraždy, sodomii, znásilnění a incest, tento bývalý pirát, hromadný vrah a masový smilník dostal za své zločiny tři roky vězení, zatímco Hus, který žádal reformu církve, byl poslán na hranici. Po svém propuštění byl Jan XXIII. ustanoven kardinálem a tento bývalý trestanec tak mohl i nadále hlasovat o volbě papeže spolu s dalšími kardinály.

Zdroj: http://josefchaloupka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=572236

Reklama

Přidat komentář