Reklama

Plastická operace očních víček

EVA PRO JANU (Čt, 15. 5. 2014 - 07:05)

Evi, moc děkuji za...Jani, opravdu nemáš zač!
Už sem si něčím prošla - a vím, jak ti musí být, každý je rád za radu a zkušenost , i za útěchu.
Věř mi ale, že to bude dobrý - vše chce čas - nějak se to spraví - doktor ti musí pomoci!
Vše vypadá hůř, než se to "usadí".
Tak na tě myslím, drž se, ozvi se.pa.

? (St, 14. 5. 2014 - 13:05)

Dámy! Záleží jest-li nemáte krátkou kůži jako zajíc? To by se vám po zavření očí mohlo stát, že by vám mohlo foukat do zadku!

Jana (St, 14. 5. 2014 - 12:05)

Evi, moc děkuji za podporu...

EVA PRO JANU (Út, 13. 5. 2014 - 07:05)

Jani,možná je to také stresem - pokud máš jizvy pěkné,a není jiný problém, třeba funkční, asymetrický, apod. - tak by měla jistě ta necitlivost ustoupit - až se tam ty přerušené nervy zase spojí!
Jiný důvod těžkých, zapadlých očí snad ani není možný !!!
Snad ten tvůj pocit bude tím, že to nemáš citlivé, tudíž jsou oči unavené a "cizí".
Rozhodně to není normální- estetický pocit bys měla mít dobrý.
Však uvidíš - u lékaře se nenech odbýt, musí ti to vysvětlit a pomoct, jestli je to profík a slušný člověk.
Chápu tvé obavy - až budeš mít po kontrole - napiš, a napiš vše!Ještě- kolik je ti let?
Ale je mi to líto, musí to být hrozné takto se s tím trápit a litovat!
Stejně myslím, že to Mudr. musí vyřešit a uvidíš, spraví se to! - ale to trápení, viď??!!!
pa.ozvi se.

Jana (Po, 12. 5. 2014 - 13:05)

už bych nešla a nemyslím, že to je chyba lékaře, myslím, že je to individuální problém, většina jsou spokojení, ale podobné problémy jak já mají i jiní pacienti, jak jsem se dočetla. Je jich podtstaně méně.

Monika (Po, 12. 5. 2014 - 12:05)

Ahoj všichni, tak koukám, že oparaci víček má vás hodně za sebou. Je to vpohodě? Šli byste do toho znova? Já nechci jít jen tak k někomu, u koho jste byli vy, kde a koho teda muzete doporučit?

Jana (Po, 12. 5. 2014 - 10:05)

kdyby to šlo, dám tu fotografie očí před a po zákroku, určitě jsou menší, ospalé, unavené , ne tak hezké, oči byla moje chlouba, moje nejhezčí část ...a teď mám je jen pro pláč, jak jsem si je zničila :-(

Jana (Po, 12. 5. 2014 - 10:05)

Masáže taky jen když si vzpomenu, jsem na to lump, problém totiž vidím jinde...

Jana (Po, 12. 5. 2014 - 10:05)

určitě uvedu, kde jsem byla, ale později, aspoň po kontrole, mám strach, že to třeba lékař čte

Jana (Po, 12. 5. 2014 - 10:05)

Ahoj holky, moc děkuji za reakce. Nezačala jsem brzy s masážemi, téměř vůbec, jelikož mi tenkrát po týdnu dr. řekl, ať to raději ještě nemasíruji. Mažu střídavě sádlem a měsíčkovou mastí. Po namazání mě bolí ještě více, sádlo steče do očí nebo si ho nechtě vetřu mnutím očí. Proastě mi to mastné není příjemné. Má roztroušenou sklerozu a léčbu, ale nic, co se týče krve. oči se mi zdají menší od únavy, na fotkách jsem unavená, píšou mi to lidé, co vidí fotky, že jsem smutná...Je příšerné cíti ve víčkach tlak od rána do večera bez ustání, jizvy jsou na pohled nebo dotek hezké, nemám problém s jizvami z estetického hlediska, ale pocitového, pocit tuhého víčka, težce pohyblivé s pocitem tahu, při malování to cítím, jako byste se malovali na otok, divně méně citlivé, ne úplně necitlivé. Uvidím za týden, co mi řekne. Jsem neťastná, lituji zákroku. Oči jsem měla určitě hezčí... :-( Veselá a mladší určitě nejsem, přibyly mi i tmavé kruhy pod očima, což přisuzuji trvalé bolesti a únavy očí. Mamka mi říkala, co je se mnou, že mám zapadlé oči a kruhy...neví o operaci a poznala zhoršení vizáže...

EVA PRO JANU (Po, 12. 5. 2014 - 10:05)

Jani, já se omlouvám - psala sem ve spěchu a oslovila sem tě EVI , ne JANI !! tedy patří má reakce tobě, ne mě :)

A díky Lence za reakci, rady a zkušenosti - pomůže to zorientovat se :) a těší mne, že jste s kamarádkamas výsl. OP spokojené - snad se tak bude brzy cítit i JANA.pa.

Lenka (Ne, 11. 5. 2014 - 21:05)

Jani, ještě jsem si vzpomněla, že mě Dr. varoval, ať s tlakovými masážemi začnu až nejdřív za 14 dní po zákroku, raději spíš až za měsíc. Vím, že si dělal ještě legraci, že hojení mají bezproblémové ženy, které se na masáže a nějaké speciální mazání vykašlou, než ty, které si na to pořád sahají. Tak jsem tomu zrovna moc nedala.
Kolegyně tvrdily, že masáže tak 2x za týden, když si u telky vzpomenou. A mají to moc hezké.
Nezačala s masážemi příliš jsi brzy?

Lenka (Ne, 11. 5. 2014 - 21:05)

Na kontrolu jdu příští...Jano, v průběhu 1/2 roku jsme na horních víčkách byly z práce čtyři. Všechny máme pocit, že se nám o dost lépe kouká, mně se zlepšily dioptrie o jednu. Ale já na to nešla ani tak kvůli převislým víčkům, jako těžkým. Vypadala jsem setrvale hrozně ospale.
Na kolegyních je to vidět, hodně omládly, já mám konečně normální veselý výraz. Po měsíci jsem už nic necítila, jenom když jsem si po ránu rozespalá promnula oči, tak jsem ty jizvy cítila. Jizvičky mám v ohybu víčka, takže je nikdo nevidí.
Jestli ti hnědnou, pozor na slunce. Bez černých brýlí ani ránu.
Jinak co píšeš může být opravdu jen tím, že se ti to hůř hojí. Nebereš např. léky na ředění krve?
Ale malé, unavené oči? To je divné, nevím na co to svést, čím by to bylo. Není to jen pocit? Viděla ses třeba na fotografiích před zákrokem?
Myslím, že ti Dr. řekne, že závěr udělá až po třech měsících. Tak to většinou je. Zatím bych jizvy hodně mazala, asi už děláš i tlakové masáže a počkala bych, co na to řekne doktor.

EVA PRO JANU (Ne, 11. 5. 2014 - 15:05)

Na kontrolu jdu příští...Ahoj Evi,
no konečně si dala vědět!
Ale je mi líto, že nemáš dobré zprávy :(
Rozhodně se lékaře zeptej, co to má být ?
Nevím, nedokážu posoudit tvé stavy - ale každopádně by si tedy neměla po operaci mít oči unavené, ba dokonce menší !
To, že táhnou, snad lze ještě přičíst nedohojenosti jizev, nejsou pružné, ty jizvy asi ještě nějakou dobu tužší budou - ale měla by si mít dobrý vizuální pocit - čili přes všechny bolístky by ses sama sobě měla líbit!
Nevěš hlavu, 6 neděl po OP není žádná doba, pocit bolesti by měl mizet - nelíbí se mi, že máš víčka necitlivá a oči nehezké a menší!!!!To v pořádku není !
Doktorovi to řekni a pokud je jen trochu solidní - poradí, pomůže, vysvětlí, napraví.....
Napiš, kde si na tom byla, alesp. kliniku, od toho tu diskuze je - možná se někdo přidá se zkušeností, radou, poznatkem.
Tak silné nervy, klid a ozvi se.

Jana (Ne, 11. 5. 2014 - 10:05)

Na kontrolu jdu příští týden po 6 týdnech od operace. Oči mě stále bolí, celé dny, už jsem z toho na nervy. Víčka mě táhnou při každém pohybu oka, jsou jakoby tuhé, ne na pohled, můj pocit. Oči jsou menší a unavené...kdo tady píše, že je to banální operace, ničeho se nebojte...nemá pravdu. Ne každému se to asi hojí stejně. Nemyslím, že je to nepovedená práce...oči normálně zavřu, nebude myslím problém v tom, že by vzal více kůže, než by měl. Taky mi jizva v obou koutcích hnědne, víčka mírně zarudlá. Při malování mám divný pocit, jakoby bylo víčko necitlivé, necítím tužku, když dělám linku. Stíny v jizvě v té drážce ulpívají a špatně se odličují. Jizvy jsou bolestivé už při mírném tlaku rukou, třeba při mytí obličeje a očí. Má někdo takové zkušenosti? Je to normální? Ráda bych věděla, na čem trvat u lékaře, zda je to jeho chyba nebo je to můj individuální problém. Určitě nebude chtít přiznat chybu a bude mi říkat, že to jsou běžné problémy. Většina tu ale píše, že jsou spokojení, mladší o 10 let...Podobné problémy jako mám já, jsem tu četla jen u jedné ženy a dál se mi nechce číst celou diskuzi roky nazpět.

Jana (Pá, 9. 5. 2014 - 12:05)

Evi, tak je to 6 týdnů po operaci...jizvy nejsou nejhorší , otoky a modřiny už dávno nejsou, ale trápí mě bolesti očí. Víčka stále jakoby táhnou, pořádně se nepodívám nahoru, do stran, cítím tahy, z toho mám jakoby unavené oči, někdy jsou horší dny, kdy mě bolí oči od rána...nejsem spokojená se vzhledem, oči vypadají unaveněji než před operací....
S doktorem jsem ještě nemluvila, neměla jsem čas tam jet...zatím lituji zákroku...

Zuzana (Út, 22. 4. 2014 - 21:04)

Je jasné, že u každého probíhá hojení úplně jinak, jsou lidé, kterým se snad ani modřiny nedělají a ti můžou být po 2-3 týdnech v cajku, ale pak jsou takový, jako třeba já, kterým se to hojilo snad měsíc a půl, ale za to teď mám krásné očka :) a to díky panu doktoru Prosovi

EVA PRO JANU (Čt, 17. 4. 2014 - 13:04)

Díky za tip...už jsem byla...Jani, dlouho se neozýváš....tak jak, už je to lepší?
Dostavuje se kýžený výsledek, si klidnější?
Přeji ti ať ano.
Jinak tobě a všem ostatním pěkný, prodloužený velikonoční víkend (ikdyž my ženské si v moc v klidu neužijem žádné svátky, viďte holky? :)

Iva (Ne, 13. 4. 2014 - 23:04)

jasně, do zhojení jizev se...Souhlasím, byla jsem upozorněná, že až po 3 týdnech mám dělat tlakové masáže. Také mě upozornili na to, že to nemám moc mastit, aby se mi neudělaly tukové bouličky. Mastím to až teď, po měsíci. Předtím jen lehounce vazelínou.

Lara (Ne, 13. 4. 2014 - 10:04)

Jani,já tedy stále myslím,...jasně, do zhojení jizev se tlakové masáže nedělají, máš pravdu

Reklama

Přidat komentář