Reklama

AMWAY

Alena (Pá, 12. 7. 2013 - 15:07)

Po přečtení několika stránek vím, že s A. nechci mít nic společného. Zdeňek jim udělal parádní antireklamu. Od takových lidí dál.

Zdenek (Pá, 12. 7. 2013 - 14:07)

Ano presne tak, lidi formuje system. Podle toho se taky chova. Proto ty kecy, ze kdyz je neco odlisnyho od "normalu" tak je to spatny :) Ale verim ze kazdej komu to premejsli, se dokaze svobodne rozhodnout.
Resite jen extremy, ale beznej stav je nekde jinde... Coz je tak trochu manipulace ...
Sponzorovani stoji pouze cas? No kdyz veme ze je to ta nejcenejsi komodita kterou muzu poskytnout, tak nevim nevim :)
No nazor je vas... a ja vam ho vyvracet nebudu...

... (St, 10. 7. 2013 - 14:07)

Nemyslím, že je VŠE o lidech. To je takové konverzační klišé, které pěkně zní a pěkně se jím zdůvodňují přehmaty a negativní jevy.
Ty lidi jednoznačně formuje i systém.
Jsou 2 extrémy v odměňování. Ten první je, že člověk má jisté peníze bez ohledu na výkon, druhý extrém je, že člověk nemá jistého vůbec nic a je doslova nucen dělat vše, co mu svědomí dovolí.
Proto tvrdí, že to může dělat každý atd, známe to, protože kromě nějakého času, to toho lanaře nestojí nic. Ten nový člověk si sám platí vstupenky na ty různé semináře, motivační setkání, materiály atd. A navíc, v první fázi, kdy je správně nabuzen provede i odběr určitého množství zboží, každý máme rodinu, která nám ráda pomůže ve startu "podnikání".
Ty videa, která se dají sehnat na netu, mluví jasně, proto i slovní obraty všech těchto prodejců jsou stejné, viz známé "stávání na budík", "někdo nám musí ty auta umývat" atd.

Nelson (St, 10. 7. 2013 - 11:07)

Jistě vše je o lidech o tom žádná.
Jedna z negativ přímého prodeje je,že do systému může prostě každý.Neexistuje žádné výběrové řízení,praxe,ba naopak chtějí prostě každého viz třeba u amweje laciné kecy o milionářích.Důsledek toho je až špatná image firmy.Svůj díl viny nese i AMO,kteří vyvolají v některých lidech až fanatickou touhu po penězích.Přesně tak ted přemýšlí moji tři známý po vstupu do amway a to nemůže být náhoda.

Zdenek (St, 10. 7. 2013 - 04:07)

Bohužel jsem nedávno četl...To ze nekteri lekari nabizeji nutrilite misto klasickych doplnku je uplne normalni. To ze tento pripad rozmazla tv Nova, je trosku neco jinyho... Pokud si dobre pamatuji, bylo to tam podano ze lekar nutil lidem s rakovinou a po operacich tyto doplnky s tim ze jim zarucuje zlepseni stavu. Pokud tomu bylo tak (jelikoz kauza jiz nebyla dal rozebirana), tak je to nejen neeticke, ale je to cisty hyenismus. Ale ze to dela jeden clovek, neznamena ze se tak deje vsude! PRIMY PRODEJ BYL, JE A STALE BUDE O LIDECH! Pokud se do tohoto odvetvi budou cpat zmetci, tak se vzdy nejaky takovy spatny priklad najde.
Pokud si tvorite obrazek na zaklade techto pripadu, je to holt vase volba.
Je to jako bych z doslechu mel info ze financni poradci jsou zlodeji a snazi se narvat cloveku co nejvic produktu za nejvyssi provize - protoze v nekterych pripadech je tomu opravdu tak - neznamena to, ze sluzeb poradce ze solidni spolecnosti nevyuziji.
Nebo jiny priklad, to ze me okrade prodavac(ka) nebo cisnik (tim ze mi treba nechtene spatne vrati - nepocitam ucelne navysovani utraty apod.) prece neznamena ze odsoudim cely podnik jako spatny..
Pokud to tak delate, driv ci pozdeji zjistite ze mate dost omezeny pole kam muzete...

Anet (St, 10. 7. 2013 - 00:07)

Nelsone, co mektáš prosim tě :) Jaký fanatismus? Lékař se jistě řídí nějakou etikou a pokud někomu nabízel nutrilite, mělo to svůj dobrý důvod (etický). Pokud by to tak nebylo, byla by to svině a na svini dneska narazíš kdekoliv ;) Nejde o amway, všechno je o lidech - na ty narazíš na blbce a křiváky tam nebo tam.. Majte sa :)

Nelson (Út, 9. 7. 2013 - 23:07)

Bohužel jsem nedávno četl článek,že před časem lékař nebo lékaři v ikemu nabízel amway výrobky (nutrilite) pacientům.Určitě je všem jasné,že na doporučení lékaře a na "smrtelné posteli" člověk koupí cokoli za cokoli.Pokud je to pravda-hnus velebnosti.I takto může vypadat jedno z nejhorších stádií amway fanatismu.

... (Út, 9. 7. 2013 - 21:07)

Určitě,podnikání je vždy..."Já jsem zaměstnanec a nemám pocit nějakého neúspěchu."

Tuto větu jsem si s dovolením vypůjčil, abych napsal, že si neumím představit třeba chirurga v systému MLM. :-)

Nelson (Út, 9. 7. 2013 - 21:07)

Určitě,podnikání je vždy risk.Pokud máte schopnosti,intuici,dobrý nápad máte skoro vyhráno.
Amway sice může být pro jedince jakým si odrazovým můstkem v rozjetí něčeho většího,ale je otázkou jestli to většině spíše neublíží.
Můj názor je,že nejlepší cesta k úspěchu je vzdělání.Můj nejlepší kamarád díky titulu VŠ ekomické,šel na post manažera.Tento post ho naučil chybějícím schopnostem a hlavně si udělal spousty přátel.Ted již desátým rokem má malou,ale zdravou firmu.
Já jsem zaměstnanec a nemám pocit nějakého neúspěchu.Majetek nějaký mám,ale určitě nepotřebuji ke spokojenému životu mít miliony,vily,bazén,pštrosa,10 aut.

... (Út, 9. 7. 2013 - 20:07)

Tak jako na vetsinu lidi co...Nevím jak pánové v zahraničí, ale co se týká našich "nej", tak u řady z nich jsou velmi temné a tajemné počátky, někteří mají veksláckou minulost, zákulisní informace atd. Ale to jen konstatuji, kde se ten pohled možná bere. Samozřejmě je celkem dost lidí, kteří závidí i věci, na které by mohli dosáhnout i oni, pokud by chtěli.

Práce pro někoho - no, já zase znám řadu lidí, kteří se smějí malým podnikatelům a tvrdí, než se štvát skrz nějakých do 100 tisíc, tak jdou raději dělat manažery za 50 - 60 táců. A když jsme tak u toho, já např sice dělám pro někoho, ale ten někdo z toho nakonec finanční užitek stejně nemá. Vašemu poslednímu odstavci nerozumím, co vlastně chcete říct. Školy do toho netahejte, protože studentům je úplně u prdele, co jim učitelé přednášejí.
To, jak se člověk ekonomicky chová je závislé pouze na každém jednotlivci, ať je v jakémkoliv podnikání. A taky je možné, že peníze nezbývají proto, jelikož jsou investovány. Pokud má někdo krávu partnera nebo děcka, kteří všechno rozfracají, je to zase pouze jeho problém.

Zdenek (Út, 9. 7. 2013 - 19:07)

Když už jste nakousl...Ano a o tom to je .. bud se rozhodnete risknout nezdar... a pokud si to poradne promyslite, neni to az takovej risk. Nebo se rozhodnete zustat ve svem pohodlnem mistecku v praci a spolehat se na to ze vas zamestnavatel bude platit dokud nepujdete do duchodu :)

Nelson (Út, 9. 7. 2013 - 19:07)

Když už jste nakousl Kellnera,před časem sem hovořil u nás ve firmě s jednim chlápkem,který svého času pracoval právě s Kellnerem ještě než rozjel podnikání.Kellner chtěl koupit nějakou firmu nebo fabriku(nevím přesně) a s tímto chlápkem chtěl být společník.On odmítl,jelikož si Kellner prý půjčil velký balík peněz od pochybných lidí.Bylo tam bud a nebo,pokud by peníze nevrátili,tak skončí v sudu na dně orlíku.
Na mou otázku zda toho nelituje,když to Kellnerovi vyšlo řekl:určitě nelituju,už sem měl rodinu,ale i bez rodiny bych do toho nešel.
Ruku na srdce udělal bych totéž.Prostě to chtělo mít sakra velký koule.Odvážnému štěstí přeje,ale kolik jich je těch kterým se to nepovedlo.

Zdenek (Út, 9. 7. 2013 - 18:07)

Tak jako na vetsinu lidi co dosahli vetsich uspechu, se ne kazdej kouka dobre ... At je to Kiyosaki, Trump... nebo treba u nas pan Kellner...
Vzdy se najde skupina ktera bude hledat kde jakou chybicku a rozmazavat ji. Jak se rika - uspech se neodpousti. Nevim proc takova hromada lidi je neprejici - nebo je to jenom tim ze zavidi uspechy lidi, kteri za necim sli a snazili se?
Netvrdim ze zamestnani je spatne, jen to ze nesdilim nadseni z toho ze se prokousu firemnim zebrickem(dostkrat to nebejva zrovna cestnym jednanim) abych vydelaval "zajimave" penize. Statisticky to je mozna jistejsi, ale je to porad prace pro nekoho :) Venovat tolik energie vlastnimu podnikani, tak by na tom byl clovek mnohdy lepe.
Mno nevim jak vy, ale par lidi vydelavajici 80-100 tisic mesicne sem potkal, a na otazku kolik jim mesicne zbyva byla odpoved castka blizi se nule.... To ze clovek vydelava vic, neznamena prece ze se mu natolik zvednou zivotni naklady...
Neda se naucit vse? No je zajimave ze takto fungujou skoly :) Takze kdo to manipuluje ? :)

... (Út, 9. 7. 2013 - 16:07)

...Nesmíte Zdenku brát všechno tak vážně.
Je otázkou, co je to úspěch v podmínkách USA. Ale to jen tak, nemíním se o tomto přít, pan Kiyosaki je trošku rozporná osoba, nejsou na něho jenom chvalozpěvy.

Zeptám se - Proč jste jenom nenapsal, že s K. nemám pravdu a je to jinak, proč jste použil AM rétoriku typu - "radsi budu hanit nez abych si zjistil relevantni informace"?

Co se týká vašeho pokusu o dehonestaci postupu v pracovní kariéře, tak jsem právě doložil, že statisticky je tady ten úspěch jistější. Jenom velmi malé procento, nadané dovedností osobního vystupování a komunikace má větší šanci ve Vašem byznyse.
Teorie, že se dá naučit vše, jsou totiž jenom kecy v příkrém rozporu se zkušenostmi psychlogů a běžným životem.

Myslím, že otázka toho, jestli si někdo rozjel velkolepý styl života nemá nic společného s naší diskuzí. To je problém každého člověka a z Vaší strany obyčejná manipulace.

Zdenek (Út, 9. 7. 2013 - 16:07)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Kiyosaki

Uspech mel tento pan mnohem drive nez se jeho knihy objevily ve vzdelavacim systemu Amway...
Ale jako dalsi lidi zde, radsi budu hanit nez abych si zjistil relevantni informace a trosku nad tim zapremyslel.
A jestli povazujete splhani po firemnim zebricku za zarucenou cestu k dobremu prijmu, tak vase nadseni timto rozhodne nesdilim. Spousta takovych jedincu se vysplhalo vysoko, rozjeli si velkolepej zivotni styl a kdyz firma zjitila ze takoveho cloveka vlastne ani nepotrebuje, byl to pro nej velkej problem... Myslite si ze vysoce postaveny manazer si najde jinou praci snadneji nez prodavacka?

Zdenek (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

NENAVIDIM AMWAY!! NEMOHU...Z Amwaye jde vystoupit kdykoliv. Tak tu nesirte nesmysly...

... (Út, 9. 7. 2013 - 13:07)

Ad Nelson: v podstatě na 100% sdílím, co tu píšeš.
jinak tu knihu Bohatý táta ... si přečti, je to takové zajímavé kecání a z celé knihy se dají vytánhout asi 3 - 4 nosné myšlenky, zbytek je omáčka kolem. A trochu inteligentní člověk ty věci v životě dělá automaticky, aniž by něco o Kyosakim vůbec slyšel. Zajímavé je, že autor knihy větší část života jenom paběrkoval a milionářem se údajně stal, až se jeho kniha stala biblí AMO. :-)

Samozřejmě, že se nemůžeme dostat k žádným ofociálním ůdajům o ziscích a příjmech, což je logické a žádná firma tyto věci nezveřejňuje. Nicméně z údajů v OR sik člověk může udělat určitý obrázek, pokud k tomu přidá počet "registrovaných". A pokud se nepletu, (dnes to již neřeším, ale tehdy jsem si dal práci a počítal), tak pokud jsem za solidní příjem zvolil hranici někde kolem 80 tisíc měsíčně, tak mi vyšlo, že takových lidí je asi 10 v každém kraji republiky. (To ovšem za předpokladu, že ostaní mají nulu, což je samozřejmě nesmysl, jsou tu ti Zdeňkové se svými stovkami a pár tisíci měsíčně). A to vše po cca 25 letech na našem trhu. Jenom v naší maličké firmičce o 250 lidech to mají nejméně 3 manažeři pod nejvyšším vedením. Ty nejvyšší do toho nepočítám, ti jsou někde jinde. Jsou to inženýři akonomie a strojaři. A to je jedna firma v okresním městě (malém) městě jednoho kraje.
Takže každý kdo umí počítat a je opravdu ambiciózní, tak mu musí být jasné, že existuje spousta jiných a zaručených cest k dobrému příjmu.

Člověk bez peně (Út, 9. 7. 2013 - 10:07)

NENAVIDIM AMWAY!! NEMOHU VYSTOUPIT Z PYRAMIDY A NECHTEJ ME PUSTIT!!! TY SVINE!!! KAZDOU VIDELANOU KORUNU MI UKRADNOU!!!!

ha ha (Pá, 15. 1. 2016 - 22:01)

Jen ho nechte .. treba se mu...Zdenále, jak to jde s kovem??? Obyčejný delňas, a poučuje.

Zdenek (Pá, 15. 1. 2016 - 20:01)

máš potřebu se do něj za...Jen ho nechte .. treba se mu ulevi ... Mysli si ze me zna. A asi se cejti byt byt nademnou... S nekteryma lidma je zbytecne ztracet cas

Reklama

Přidat komentář