Reklama

Nelezl někdo z vás podstatu života

Pipo (Po, 3. 12. 2007 - 06:12)

Kecáš,podstata života,jež nám byla dána kdysi hodně dávno do vínku,nenávratně vymizela.Mně osobně uniká a vůbec mě tahle nuda nebaví.Jak zde vidno,každý každého utěšuje,vydrž,to chce trpělivost,bude líp,jsou to jen takové řečičky,co jiného na to říct,ale toho kterého člověka asi potěší,že ho někdo podpoří...Dobré ráno!

Trpaslik (Po, 3. 12. 2007 - 02:12)

Ja jsem podstatu zivota nasel!!!!!!!!!!!!

http://www.jamyewaxman.com/blog/archives/Oh%20Gnome,%20you%20feel%20so%20good.jpg

Zulu (Ne, 2. 12. 2007 - 23:12)

MČČ,vymyslel a používal spisovatel Karel Čapek:))a máš taky pravdu:))

Andy (So, 1. 12. 2007 - 23:12)

Zulu: MČČ:)) no vidíš, to neznám:))
Mj. v podstatě s tebou souhlasím, též se domnívám, že každý svou podstatu života pojmenuje jinak, důležitá je vnitřní pohoda a harmonie, když to klape, má to v podstatě smysl:))

hea (So, 1. 12. 2007 - 17:12)

Podstate mas pravdu,ale ta kupa hov..,ma podstatu.Dotoho si muzes i sahnout!

Zulu (So, 1. 12. 2007 - 12:12)

Ahoj Andy,nereaguj na ty anonymní čecháčky nemá to váhu tito "dopisovatelé" se rekrutují z řad armády malých českých lidí jinak MČČ - Malý Český Člověk nebo-li MČČ=anonym

Zulu (So, 1. 12. 2007 - 12:12)

podstatou života v pravém slova smyslu je: zachovat život. díky našemu rozumu který nám byl darován jsme schopni této podstatě dávat jména. Děti,partner,příroda atd.Jenže toto jsou pro lidstvo příliš fádní důvody a proto hledají něco nadlidského a přitom je to kolem nás každý den a každý okamžik.

Esunad (So, 1. 12. 2007 - 11:12)

Ptali se žáci svého mistra v čem je podstata života. Mistr v klidu jedl,popíjel a v tom vypustil hlasitého ducha.
Žáci začali být nervozní a otáčeli se po sobě, co na to druzí, co říkají. Mistr se nenechal rušit a pokračoval v hodování.
Mistře, nevydržel jeden žák, ptali jsme se na otázku, "v čem je smysl života"?
Vy jste neslyšeli?.. odpovídá mistr...

Adam (Pá, 30. 11. 2007 - 10:11)

Podstata života je v tom, vymyšlet si motivace a to průzné a pořád do kola, jen abycho skutečnou podstatu nepochopili.Ta opravdu není veselá.

Návštěvník (Pá, 30. 11. 2007 - 02:11)

...čímž je potvrzeno,že je to jen bezvýznamná hromada hoven a nikdo nikdy nepřijde na to,proč tu jsme...

hea (Čt, 29. 11. 2007 - 11:11)

Nalezt podstatu zivota?podle mne je to tezke.Nekto chce zanechat potomky,nekdo furu vypitych lahvi....Proc premyslet nad necim,kdyz jednou je to tak a podruhe zas jinak.Zivot je hrozne zlozity a na konec bude kazdy mit svoji pravdu.

Andy (Čt, 29. 11. 2007 - 08:11)

Mrzí mě, že je diskuze zazděná, chtěla jsem pouze sdělit svůj úhel pohledu, k tématu, který mě zajímá. Nemůžu za to, že je tu škodná, která mě nemusí a neovládá své negativní emoce, škodí v každé diskuzi, aby mě lidi neměli rádi, což se jí daří, ale ti chytřejší pochopí, že to není mojí vinnou:))

Návštěvník (Čt, 29. 11. 2007 - 02:11)

Shrňte všechna témata do jedné velké diskuze,Andy to postačí,kam vstrčí frňák,původní téma se vytratí a je to vo hovnu a Andy!

Návštěvník (Čt, 29. 11. 2007 - 02:11)

Co to je dál?Duchovní duchkyně,intelektuálně vzdálená zhuleně blažená,v padesáti vypatlaná mařena........

Andy (St, 28. 11. 2007 - 08:11)

Anonymní magorko, nevím, čeho tím chceš docílit, neustálým kopírováním mých příspěvků, ale na trůn mě klidně posadit můžeš, nejsem lhářka a nemám to zapotřebí, jsem prostě duchovně a intelektuálně dál a to vás štve:))

Návštěvník (St, 28. 11. 2007 - 00:11)

Jo a podstata života spočívá leda v tom,že celej život cpeme do chřtánu několika nenažraným vepřům,honíme se,abychom včas dohonili smrtku,jinak nic.

Návštěvník (St, 28. 11. 2007 - 00:11)

Andy,tohle jsme už četli,pipino,kdyby polovina z toho byla pravda,posadila bych tě na trůn jako novodobou panovnici českou,seš zhuleně zmagořená čoudama a seriálama.

Pravá Andy (Út, 27. 11. 2007 - 23:11)

Hlava mi šrotuje, co si uvědomuju, tak od mala, co chápu sílu svého myšlení a jeho výplodů v podobě myšlenek...jsem prostě hloubavá, chci vědět moc věcí, proč tomu tak je, proč se to děje, jak se to děje, jak by to šlo jinak atd...myšlenky a otázky všeho druhu...filozofické rozpitvávání myšlenek mě vždycky zajímalo a bavilo a trvá to dodnes...jsem vášnivej čtenář, co žízní po informacích ohledně našeho světa, duchovna a jejich podstat...
Pracuju hodně, protože podnikám, mám v sobě moc energie, kterou už nevím, jak uplatňovat a nedokážu dělat pořád jednu a tu samou věc dokola...takže dělám i účto, mám ráda počty, manikérku a kadeřnici, kde můžu uplatnit svoji kreativitu, taky sedim u táty ve firmě a snažím se převzít jeho systém za vlastní, aby mohl odejít do předčasného důchodu, protože zdraví už není 100%...jeho systém není můj, proto si vytvářím svůj a otec se mnou často nesouhlasí, ne, pro jeho nestabilitu či nefunkčnost, ale pro tu změnu, které se starší generace tak brání...
Miluju děti, takže navštěvuju skoro denně děcák, kde se zase vyblbne moje dětská duše a kde si mysl odpočine...ale, když večer, všechno ulehne a spí a já si nemám s kým pohrávat s myšlenkama, probírat podstatu života a lidstva, zahulím si a hraju si s nima sama, napadá mě moc věcí, které hned druhý den potřebuju zkusit, vědět nebo umět a tak to chodí každý den...
potřebuju trochu zmírnit tempo, ale když ho zmírním a neodjedu někam mimo...jsem jak na trní...nemám co dělat a moje svědomí řve, páč nemůže uplatnit své vědomí...
začarovaný kruh, mě to tak asi vyhovuje, jen prostě neumím jen tak vypnout...pouze u filmu, procházky krajinou, koncertě či v lese...ale to zase ubírá na mém celkovém životním zápřahu a životním snu...

nepodepsaná (Út, 27. 11. 2007 - 22:11)

Stále nalézám a ztrácím...podstata života je, podstatu nehledat a život pouze žít. Snášet rány osudy, prohry, ale prožívat i příjemné zážitky a radosti. Někdo žije pro děti, jiný pro zvířata nebo pro majetek. Na konci cesty se ale každý sejdeme tam, kde jsme byli na začátku. Pro mě je podstata se učit a stejné chyby neopakovat. Třeba je udělám ale ještě tisíckrát...

Andy (Út, 27. 11. 2007 - 22:11)

Vera: ahoj, se kterým úhlem pohledu se ztotožňuješ víc??? Já jen, abych věděla s kým to vlastně souhlasíš?!
Anonym:chceš mi říct, že když už si tedy neuvědomuješ své vědění, že nemáš tušení ani o svém svědomí?
V tom případě bych chápala tvůj i Mikeův postoj a názor:)

Reklama

Přidat komentář