Reklama

náhradní matka

Monika (St, 16. 3. 2011 - 08:03)

Dobrý den Jitko, díky za info. Skutečně mě překvapilo a zaskočilo, že to trvá tak dlouho, 6tinedělí bych ještě pochopila, ale rok mi přijde nepřiměřeně dlouhá doba pro tento případ. Ale hned mě napadá otázka, když po celou dobu budu, jako náhradní matka, v rodném listu dítěte, tak teoreticky biologický otec se sveřeným dítětem po mě může chtít výživné? Je to sice nepravděpodobné, ale zajímám se o všechny důsledky... Než se rozhodnu do toho jít, tak bych chtěla znát všechny info. Možná jsou moje otázky hloupé, tak se omlouvám...

Jitka (Út, 15. 3. 2011 - 22:03)

Děkuji Marto za odpověď:)...Moniko, biologičtí rodiče mají v rukou soudní rozhodnutí tzv. předběžné opatření, kterým se předběžně dítě svěřuje do péče biologického otce. Proto si ho mohou - logicky - odnést už po porodu. Soud o definitivním svěření dítěte do péče a současně výmaz Vašeho jména coby matky v rodném listu dítěte proběhne až uplynutí jednoho roku věku dítěte, dřív to naše zákony neumožnují. K Vaší poslední otázce : ne, u soudu nezazní, že jde o náhradní mateřství, i když je o tom konkrétní soudce informován, protože náš právní řád tento pojem "nezná".

michaela2 (Út, 15. 3. 2011 - 20:03)

Dobrý den,hledám spolehlivou zdravou ženu- náhradní matku(nejlépe již se svým dítětem), která by nám odnosila naše miminko.
Kontakt: [email protected],tel.777 942 222

michaela2 (Út, 15. 3. 2011 - 20:03)

Dobrý den,hledám spolehlivou zdravou ženu- náhradní matku(nejlépe již se svým dítětem), která by nám odnosila naše miminko.
Kontakt: [email protected],tel.777 942 222

Monika (Út, 15. 3. 2011 - 13:03)

Děkuji Marto za odpověď:) Ano u nás je matkou ta, která dítě porodí a Vaše obavy proto chápu. Já se na to dívám zase z druhé strany a zajímám se o ty sice nepravděpodobné scénáře, ale stále možné... Myslím, že uz to tady na diskusi také někdo zmínil.
Mám ještě pár otázek. Někdo tady psal, že tento soud probíhá až po šestinedělí, resp. že náhradní matka ten souhlas k osvojení dává až pak. Tak mě zajímá jestli to tak skutečně je. Podle mě je to totiž zdlouhavé... A další co mě zajímá, jestli se soud bude ptát na důvody, tzn. jestli nahlas zazní, že jde o náhradní mateřství, když tohle náš zákon stále nezná. Uvědomuji si, že když to zákon nezná, neznamená to, že je to nelegální, ale podle mě je to na hraně... Děkuji. Monika

martula12366 (Út, 15. 3. 2011 - 11:03)

Dobrý den, zvažuji stát se...po porodu,neuvidíte miminko a jakmile mu to zdravotní stav dovolí,odnášejí si ho biolog.rodiče domů-nastává pro ně před adopční péče,než proběhne soud-většinou soudy konají rychle.k soudu se budete muset dostavit i vy,aby jste nejen svým podpisem ztvrdila,že se nadobro vzdáváte dítěte,ale i ústně,nebojte se ničeho,nebot soudy jednají v zájmu dítěte!!!! pokud,by vás ještě něco zajímalo a já budu na to znát odpověd,moc ráda vám pomohu.zdravím marta

martula12366 (Út, 15. 3. 2011 - 11:03)

Dobrý den, zvažuji stát se...milá moniko- já s partnerem,již máme za sebou,pohovory vyšetření na klinice ve zlíně-zabývající se surogatním mateřstvím.máme i za sebou právnický rozbor v brně-byl nutný a ted hledáme náhradní maminku,která by nám odnosila naše dětátko- věc se má takto,že v naší zemi,nedonutí žádný zákon,ženu-matku,aby své dítě dala pryč-to vám odpovídám,ne že si to rozmyslí biologičtí rodiče-ale co když si to rozmyslí žena-náhradní matka?

Lola (Po, 14. 3. 2011 - 10:03)

Dobrý den, zvažuji stát se...Moniko, pokud stále zvažujete , prosím ozvěte se na [email protected] Zoufale hledám, zatím bezvýsledně. Díky.

Lola (Po, 14. 3. 2011 - 10:03)

Chci se stát náhradní...Vidím, že příspěvky jsou staršího data, přesto zkusím zareagovat. Hledám ochotnou maminku, která by mohla být náhradní matkou. Nejraději Plzeň a okolí. prosím ozvěte se na [email protected]
Děkuji všem.

Monika (Ne, 13. 3. 2011 - 13:03)

Dobrý den, zvažuji stát se náhradní matkou, myslím, že předpoklady k tomu mám (svobodná, 2 vlastní děti, zcela zdravá-dárce krve), přesto ale stále váhám, protože tohle u nás není ošetřené zákony a může se stát, že si to biologičtí rodiče rozmyslí, nebo se rozejdou a co pak... Jak prakticky probíhá celá záležitost po porodu?

Michaela (So, 12. 3. 2011 - 21:03)

Dobrý den, jsem maminka dvou...Dobrý den,pokud Vaše nabídka stále platí, tak mě prosím kontaktujte na email [email protected]
Děkuji Michaela

Michaela (So, 12. 3. 2011 - 21:03)

Dobry den, je mi 30 let a mam...Dobrý den,pokud Vaše nabídka stále platí, tak mě prosím kontaktujte na [email protected]
Děkuji Michaela

Pavla (So, 12. 3. 2011 - 17:03)

Dobrý den,
ráda bych věděla, zda žena, která je v roli náhradní matky podstupuje taká hormonální léčbu nebo nemusí?Mockrát děkuji za odpověď

Jaja (St, 9. 3. 2011 - 10:03)

Dobrý den,jak je to v...To nevadí, ale potřeby souhlas i manžela. Budu ráda ,když napíšete na můj e.mail:[email protected]ěkuji

veronika (St, 9. 3. 2011 - 09:03)

Dobrý den Jáji,v případě...Dobrý den,jak je to v případě toho,že náhradní matka je vdaná?Jak tedy postupovat?

nadej112 (Ne, 6. 3. 2011 - 23:03)

Dobrý deň, hľadám náhradnú maminu, pre naše dieťatko, z dôvodu že som sa bohužiaľ narodila bez maternice, mám 28 rokov.S nádejou očakávam vážne záujemkyne na: [email protected] Vopred Vám ďakujem!

Lenka (Ne, 6. 3. 2011 - 21:03)

Milá p.Hano já jsem nenapsala že si miminko osvojuje otec ale biolog. matka!To je ten druhý soud,u prvního soudu se doslovně žádá o :úpravu výchovy a výživy nezletilého-otec dostává dítě do plné péče.

Hana (Ne, 6. 3. 2011 - 19:03)

CHtěla bych reagovat na příspěvek Lenky- pokud je biologický otec již zapsána do RL na matrice, tak už si ho osvojovat nemusí. Prostě si ho odnese z porodnice (má stejná práva jako matka) a o osvojení zažádá pouze biologická matka.

Jaja (Ne, 6. 3. 2011 - 15:03)

Hledám spolehlivou ženu, která by se chtěla stát náhr.maminkou. Ozvěte se na můj e-mail:krulich@centrum. Nejraději z okolí Rychnova n.Kn. ,HK nebo Pardubic. Moc děkuji za rychlou odpověď.

Eva (Ne, 6. 3. 2011 - 10:03)

Během roku jsme přišli již o dvě děti,prognóza je špatná....Hledáme tímto solidní ženu, která by byla ochotna nám pomoci v této pro nás již neřešitelné situaci - donosot naše miminko. Pokud můžete, ozvěte se se svoji nabídkou, požadavky na mail [email protected]. Nejlépe někdo z okolí HK či Pardubic, Rychnova, Trutnova.
Předem děkujeme.Prosím pouze vážně.

Reklama

Přidat komentář