Reklama

RIVOTRIL

Renata (Pá, 10. 7. 2009 - 08:07)

Martino, ja si myslim, ze az ti budou zabirat AD, tak to pujde lip vysazovat, nez bez nich. neco ti musi tu zavislost trochu nahradit a az se toho zbavis, tak bude lip. ja to mam horsi, AD nesnasim. Drzim palce, at je lip. Jinak sehnat dobreho psychiatra je nad lidsky ukol. Fakt jim je jedno, co nam pisou, ale oni by to urcite nebrali.

Nina (Čt, 9. 7. 2009 - 21:07)

Musíš si víc věřit.Bude to časem lepší i dobré. Některých příznaků si nevšímej.

Martina (Čt, 9. 7. 2009 - 08:07)

Ahoj, psychiatry jsme už vystřídala 3 a teprve u tohodle si připadám jako člověk a ne jako blázen. Cítím,že mi chce fakt pomoc, tak mi včera přidal AD a nezbývá než čekat jestli to zabere.Včera odpoledne jsem se po delší době cítila celkem dobře. Dnes ráno už to bylo horší. Jak je ale vidět, tak to prostě jde. Jen dokázat najít ten fígl, co na mě platí. Co se týče psychoterapie ve skupině, tak jsme to několikrát probírali, ale nedoporučili mi to a ani já se na to necítím.Dokážu se vypovídat pouze jednomu člověku a ne v kolektivu, takže to fakt pro mně není.Teď budu mít dovču, tak doufám, že když budu mezi svými, tak se to všechno zklidní.Mějte se a díky

Návštěvník (St, 8. 7. 2009 - 19:07)

Martino, změň psychiatra a zajímej se o psychoterapii ve skupině.

Ben (St, 8. 7. 2009 - 19:07)

Proč ti nenapíše Paroxetin? Je to úplně jiné ad- vychytávač serotoninu. Není návykový a je to látka tělu vlastní rivotril je podobný lexaurinu a diazepamu může se brát jen sporadicky, nárazově- co je to za psychiatra, že ti ho píše pořád?

Martina (St, 8. 7. 2009 - 08:07)

Ahoj Renato,tak už jsem bohužel opět na celé tabletě 0,5mg.Nikdy bych nevěřila,jak se mnou zamává vysazení z 3/4 na 1/2.Doktor mi řekl,abych si vzala 1 a ještě mi nasadil AD.Beru to takhle zase týden, ale zatím se žádné zlepšení nedostavilo,spíš naopak. Mám stavy šílené úzkosti,celá se třesu a bojím se být sama doma.Strašně jsem se těšila,jak si s rodinou užiju dovolenou,ale teď mi nejde se těšit vůbec na nic.Je to začarovaný kruh,ale nezbývá než věřit,že to bude lepší. Ty opravdu bereš velkou dávku,ale pokud se ti alespoň o něco zlepší úzkost, tak se opravdu nedá nic dělat.Já už mám strach se znovu pokoušet o snižování, protože takhle na tom být už nechci.Držím palce nám všem

Renata (St, 24. 6. 2009 - 15:06)

Taky beru Rivotril- 3 x denně 2 mg., už několik let na uzkosti, deprese. Bohuzel nesnasim antidepresiva. Ráda bych ho vysadila, ale bojím se, že zkončím někde v blázinci. Píše mi ho psychiatr. Říkám si, že už ho asi budu muset brát celý život. pokud nebudu zvyšovat?????? No, co dělat. dobrá nejsem a někdo bere léky na tlak, někdo na cukrovku, tak já na nervy. Vím, že je silně navykovej, ale, co se dá dělat?? Vysazování je na několik let a pořád se mužou dostavovat stavy na omdleni i mdloby a epileptické záchvaty. Myslim si, že se z toho člověk už nikdy nedostane uplně!

Martina (Út, 23. 6. 2009 - 10:06)

Ahoj všichni,s užívání Rivotrilu mám bohužel bohaté zkušenosti. Před 4lety mi ho naordinoval neurolog, protože už nevěděl, co se mnou. Brala jsem asi 8měsíců 3 tablety 0,5mg.Potom mi ho začal vysazovat a moje tělo začalo reagovat asi jako při odebrání drogy. Měla jsem úplné absťáky, třes po celém těle,hrozné myšlenky atd.Bohužel mi tenkrát neřekl, že je tak návykový.Nakonec jsem skončila na psychiatrii a 3měsíce doma.Musela jsem začít brát alespoň 1x0,5mg, jinak bych to neustála. Teď jsem byla na 3/4 tablety a v pondělí jsem začala ubírat na 1/2.Od čtvrtka jsem ovšem jako jiný člověk.Opět jsem celá rozhozená i po psychické stánce, mám silné bolesti zad a hrozně mi tuhnou nohy. Snažím se to zvládnou,ale je to fakt síla.Držím Vám všem palce a díky za příspěvky. Člověk alespoň ví,že v tom není sám.

Návštěvník (Po, 22. 6. 2009 - 19:06)

Trittico je ne spaní nejlepší a není návykové a ještě netlumí sex.libido

ivka (Po, 22. 6. 2009 - 16:06)

Ahoj Míšo, dík za radu. Vydržela jsem týden a myslela že mám nejhorší za sebou, ale ted uz jsem tři noci nespala vůbec ani chvilicku, tak asi si dam dnes pulku, abych mohla chodit do prace. A to Trittico co užíváš Ti opravdu pomáha usnout?

vlasta (So, 20. 6. 2009 - 19:06)

TAKY UZIVAM RIVOTRIL UZ PUL ROKU MAM DEPRESE DOST ME TLUMI.JSEM RADA ZE JSEMI TROCHU ZLEPSIL STAV.JEDNOU MESICNE CHODIM PSYCHIATROVI ALE ZE JSOU NAVYKOVI JSEM NEVEDELA.

Jana (So, 20. 6. 2009 - 10:06)

Stejsi: Ano, je to možné. Rivotril by měl sloužit zároveň také jako antiepileptikum, které zmírňuje např. křeče v končetinách.

Stejsi (So, 20. 6. 2009 - 07:06)

Manžel to má na křeče v nohách, je to možné?

Jana (Pá, 19. 6. 2009 - 14:06)

Můj přítel také užívá Rivotril - navštěvuje psychiatra 1x měsíčně a to už po dobu 3měsíců. Bral 3tablety každý den a nyní bere jednu a půl.On sám říká, že se cítí dobře, depresemi již skoro netrpí. Podle informací od lékařů si lék sama nevysazujte a raději se o tom s někým poraďte.
Ještě jsem se chtěla zeptat - zaznamenali jste během užívání problémy usnout či popř. mluvení ze spaní? Díky a hodně štěstí!

ivka (Čt, 18. 6. 2009 - 12:06)

Ja ho taky uzivam asi dva mesice a ted jsem ho skusila vysadit. brala jsem dva tydny pul tabletky. Kdyz jsem ho vysadila citim se zas nejak divne, mam zvysenou teplotu a boli mne svaly a jsem nejaka "rozhozena". Ted nevim jestli je to normalni a mam to vydrzet, nebo ho zacit brat znovu. Poradte nekdo

Linda (Čt, 18. 6. 2009 - 11:06)

Míšo, po jakých dávkách a s jakým časovým odstupem jsi snižovala? Pomáhal ti nějak lékař? Jak jsi na tom teď? To je otázek, viď. Já se s tím potýkám sama, ale zatím se mi nepodařilo pohnout z místa. Mám i problém nezvyšovat.

Linda (Čt, 18. 6. 2009 - 11:06)

Míšo, po jakých dávkách a s jakým časovým odstupem jsi snižovala? Pomáhal ti nějak lékař? Jak jsi na tom teď? To je otázek, viď. Já se s tím potýkám sama, ale zatím se mi nepodařilo pohnout z místa. Mám i problém nezvyšovat.

Aninka (So, 13. 6. 2009 - 10:06)

Ano. Přesně. Souhlasím s obouma přízpěvkama nade mnou. Doktorum je to JEDNO !!!!

Jana (Pá, 12. 6. 2009 - 16:06)

Je to přesně, jak píše no nade mnou. A když už někomu vypěstujou závislost, mají pak skoro jistotu, že k nim bude muset chodit už pořád a mají o výdělek postaráno.

no, (Pá, 12. 6. 2009 - 08:06)

doktorovi je to jedno, jestli jste závislí. Pro něj je důležité, že nemáte příznaky, proti lterým se Rivouš předepisoval...

Reklama

Přidat komentář