Reklama

RIVOTRIL

Helena (Po, 12. 3. 2012 - 08:03)

..aojky přátelé - tak...Tak to já se asi riv.jen tak nezbavím,jak píšeš Tardbasi.Nepřeju ti ty absťáky.Zatím to u mně jde,ale jde to ve fázích,tak se nemůžu radovat.Je mito líto.jak ti pomoci?A to s tím chodíš do práce,Myslela jsem žes byl na lyžovačce a že je všechno O.K.Zdravím Ilonku i tebe.Pa.h.

tardbas (Ne, 11. 3. 2012 - 20:03)

..na wiki uvádějí i déle než rok...

tardbas (Ne, 11. 3. 2012 - 20:03)

mam s nim zkusenosti, dostal.....jak dlouho jsi to bral?....jinak abstinenční syndrom u benzodiazepinů patří mezi nejúpornější vůbec (časově delší než tvrdé opivé drogy)...měl by ale nakonec odeznít a počítá se to u těžších případů spíše na měsíce..

tardbas (Ne, 11. 3. 2012 - 20:03)

..aojky přátelé - tak třetí den abstáky jako kráva :-!...no takový záškuby v celm těle-motá se mi hlava a úzkost...tak tak asi....raději ten rivotril ani nevysazujte(kdo ho berete 10 a více let) - nevím, jestli to stojí za to.......

Helena (Ne, 11. 3. 2012 - 16:03)

mam s nim zkusenosti, dostal...Jen jseem milý houbxxle.Dotala jsem kdysi deprese,ať už zjakéhokoliv důvodu-nechci uvádět.Po dlouhodobé léčbě jse se dostala až k 2mg rivotrilu.beru ho již 10let.Snižování jsem zažíla několikrát a jen velmi těžko ho už 2.rok snižuju.Je to opravdu příšerné a chápu tě.jen mi zbývá držet ti pěstičky a čekat,až tvé problémy vymizí.Pak dej vědět.

houbaxxl (Ne, 11. 3. 2012 - 07:03)

nemáte někdo sním...mam s nim zkusenosti, dostal jsem se do velikych starosti o rodinu, podnikani, a bydleni, pohadal jsem se s dcerou, a dostal jsem rivotril 0,5mg. nemel jsem to v zivote brat. je mi hur nez predtim. ten abstak po vysazeni me dostava do neidentifikovatelne uzkosti a stresu jen tak z niceho. uz to nikdy nespolknu, a jsem zvedav kdy to odezni.

Jam (So, 10. 3. 2012 - 18:03)

Jame, ten Rivotril ti byl...Drevokocúr: nedal mi žádná AD, aspoň zatím ne. Ale předtím jsem u jiného lékaře šel přímo na AD (nejdřív Asentra, pak myslím Seropram a další, už ani nevím jak se to všechno jmenovalo, nakonec myslím Coaxil) a buď mi to nepomohlo nebo stav zhoršilo, což mi bylo řečeno, že je ze začátku normální, ale možná kdybych tehdy mohl brát i ten rivotril, bylo by to OK. Pak jsem se přestěhoval a začal chodit tady k tomu psych. a mám jen ten rivotril, ale prý je to zkušený lékař a myslím, že má se mnou konkrétní plán, ale "bohužel" prý musím zapracovat sám na sobě, prostě něco pravidelně dělat, jenže mně se po práci fakt už nic nechce :(

Ilona (So, 10. 3. 2012 - 17:03)

Ahoj všem!
Drevokocúre, ten rivouš můžeš vrátit do lékárny, nebo svému chocholatému, jak ho zoveš, ale pokud jsi ho doplácel, tak je skoro škoda peněz (ať ti ho další nepíše, nebo si ho prostě nevyzvedni - tak to dělám já). Měla jsem zásoby lexaurinu a vypomáhala jím kamarádce, které ho chocholík odmítal (ale s mírou, dávkovala jsem jí ho, aby něco neprovedla, jen, když potřebovala řešit situace, kterých se bála). Jsi tedy aktivní po všech stránkách, toho si partnerky cení, ať už jde o mužské práce, nebo ženské, třeba okolo jídla. Inu, máme co závidět! Taky jsem si všimla, že úzkosti můžu zežehnat činností. Fyzickou, třeba uklízením, nebo procházkou se psem, cvičením, tvořením čehokoliv, třeba keramiky. Všeobecně, takové ty činnosti, které mě běžně ubíjejí, v krizi uklidňují.
My jsme dneska vybírali obklady ke kuchyňské lince. Byl to docela oříšek, páč nejsme žádní dizajnéři a stejně si nedovedu představit celek.
Já vlastně do této diskuze nepatřím, protože riv. jsem nikdy nebrala. A tak jsem asi dost troufalá, když jsem se sem vetřela.

Moc pozdravů Helence, Tardbasovi a všem, kdo trpí a bojují!

Drevokocúr (Pá, 9. 3. 2012 - 22:03)

Jame, ten Rivotril ti byl dán po dobu, než naběhne funkce antidepresiv. POkud ti je lékař nedal, tak to je vážně průšvih.

Jam (Pá, 9. 3. 2012 - 22:03)

Zdravím všechny, beru rivotril přes půl roku (3tblx0,5mg/den) kvůli únavě, nesoustředění, stresu, úzkostem... a jsem celkem OK, ale doktor už má tendenci začít s vysazováním, jenže já mám pocit, že u mě naopak vzniká tolerance. I když jsem si nikdy nevzal víc než "můžu", cítím že se začínám vracet pomalu do starých kolejí. Vím, že bych to měl v první řadě konzultovat s doktorem, ale zajímalo by mě, jak to máte vy... A taky přemýšlím, jaké si zvolit pravidelné aktivity, které by měly pomoct při vysazování, nenapadá mě nic takového, aby mě to nestresovalo a vydržel bych u toho, prostě aby mě to bavilo :(

Helena (Pá, 9. 3. 2012 - 21:03)

..a chlastám pivo - aby mne...A jéžišku co se na té diskusi děje.To jsta se tedy rozšoupli.To zírám,co všechno mi uniklo!!

tardbas (Pá, 9. 3. 2012 - 20:03)

..a chlastám pivo - aby mne bylo ,,lépe,, :-(((

tardbas (Pá, 9. 3. 2012 - 19:03)

Dobrou chuť. Prvně, co jsem.....aha pizzu :-))...no nemoh jsem si vzpomenout, jak se to píše..

Drevokocúr (Pá, 9. 3. 2012 - 19:03)

Dobrou chuť. Prvně, co jsem to četl, tak sem přemýšlel, co to teda dlabeš, ale asi jsi myslel pizzu, ne pussy :)

tardbas (Pá, 9. 3. 2012 - 19:03)

..dlabu picu :-))

Drevokocúr (Pá, 9. 3. 2012 - 17:03)

JO a bramborové placky chcu dělat právě dneska. Bez oleje a koupil jsem kousek uzeného špeku, který můžu vyškvařit a pak si můžeme placky jíst se škvarkama :) chichi A s těma vránama máš pravdu.. Ono my lidi chocholatí si rozumíme, žejo :-)

Drevokocúr (Pá, 9. 3. 2012 - 17:03)

Ahoj Ilono, taky Tě srdečně zdravím, začal jsem sledovat i tuto diskuzi, protože to tu aspoň trochu "žije" :) Našel jsem zde Tarabase, kterého taky zdravím, Helču a všechny další přátele Rivotrilu :-) Já mám toho Rivotrilu doma tolik, že nevím co s ním mám dělat. Jak jsem měl jednu ataku za druhou a byl se zeptat za chocholoušem kolik si toho Rivouše můžu maximálně vzít, tak ho tam zastupovala chocholouška a ta mi Rivouš vzala a nahradila Xanaxem SR. No, množství se mi tu taky kupí a nevím co s ním. Jíst to mám strach. Nějaké třepání, klepání, napětí se snažím uvolňovat relaxací a prací až si kolikrát myslím, že jsem v nějaké "uklízecí mánii". Dneska jsem čistil 5m2 dlažby, co jsem zapatlal stavebním lepidlem a přischlo to, tak jsem měl docela "radost" :D Fuška to byla, ale půlka kuchyně je hotova a já teď jsem u počítače s príma pocitem, že jsem aspoň něco dneska udělal (kromě práce v zaměstnání). Jo a co se týče panické poruchy (diskuze) tak to tam docela umřelo, protože stálice se urazily, když tam začal nějakej šašek otravovat a dělat vlny..

Přeju vám přátelé hodně sluníčka nejen na obloze a mějte hezkej večer.

Ilona (Pá, 9. 3. 2012 - 16:03)

Chtěla bych pozdravit Drevokocúra. Ráda "tě" čtu, nedávno jsem se chtěla zeptat, jak děláš ty bramborové placky. Občas natrefím na Panickou poruchu a musím říct, že jsou tam tak nějak zvláštně vlídní lidi a píšou si jinak, než je zvykem jinde, přátelsky a s vtipem (pohlazení po duši).

Tardbasi, třeba na na nás působí ta elektrika ze Slunce. O tvé nemoci taky moc nevím, jak, kdy, popř. proč se objevila.

Helenko, já jsem docela malá, ale tenkrát jsem rychle běhala a hlavně mě to bavilo.
Jinak, je zvláštní, že máme tolik společného. Asi jsme něco, jako vráně k vráně sedá...

Já byla zase na hodinu venku. Potkávali jsme pejsky s páníčky, s některými prohodili pár slov, (lék na osamění a úzkost). Pohyb mi dělá dobře, jen se ne moc lehce dýchá. Slunečno mě trochu těší a trochu rozlaďuje. Nějak mi nesedne ten kontrast mezi světlem, které se tváří, jako by bylo léto a syrovým hnědým a šedým zbytkem přírody (bez zeleně). Nevím, kde jsem si tohle uhnala :)

Mějte se všichni fajn!

tardbas (Pá, 9. 3. 2012 - 15:03)

..no přátelé - nechtěl jsem tady skuhrat, ale když už jste se tady všichni vyplakali - tak musím konstatovat, že je mi taky ouvej - to napětí a ty záškuby- napětí fyzické i psychické - jsou hnusný...no myslím, že je to ještě nějaká další vlna abstinenčních stavů - a určitě i vlastní nemoc...

Drevokocúr (Pá, 9. 3. 2012 - 15:03)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/167177-pribyva-uzivatelu-antidepresiv-firmy-ale-na-novych-nepracuji/

Reklama

Přidat komentář