Reklama

RIVOTRIL

Jill (So, 21. 9. 2013 - 18:09)

Rivotril je pro mě stále v...Ahoj, Pampi, možná jsi to někde zmiňovala, ale já zapomněla. Kolik toho Rivotrilu na noc bereš, že se cítíš vygumovaná a ospalá? Já to po něm ráno nemívám, i proto jen ohromnou silou vůle si nedávám každý večer, ač bych tak ráda, ale bojím se té i závilosti.
Vedlejší účinky jak píšu, necítím, takže proto je Rivotril mým přítelem, jehož přátelství si musím odpírat.

Pampeliška (So, 21. 9. 2013 - 17:09)

Tak koukám,že nás odsunuli...Rivotril je pro mě stále v okruhu zájmů, protože je to momentálně vlastně jediný lék, který občas vezmu.
Paradoxně jsem vděčna za jeho nežádoucí účinky, které jsou pro mě nyní tak nepříjemné, že mi zabraňují, abych se předávkovávala a spadla do závislosti. proto to beru jen zřídka, a jsem tomu ráda. Žádné abstinenční příznaky nepozoruji. zatím.
Ta ospalost a vygumovaná paměť mi momentálně po Rivotrilu vadí natolik, že si to častěji rozmyslím.
na spaní bych ho potřebovala, když spím více dnů po sobě jen 3-4 hodiny, pak už je to znát...pak zase usínám i vsedě.
Jinak příznaky, na které jsem to dřív brávala, už takové nemám, a ani nedokážu říct čím to, že zmizely. Za ty roky, co ho beru, a po množství terapií, kterými jsem prošla, jsem te%ď nejspíš konečně v pořádku.

Chtěla bych proto povzbudit ostatní, co bez Rivouše nemohou být, že to nemusí být stav definitivní. Že závislost není nevyhnutelný bonus, zdá se.

... (So, 21. 9. 2013 - 16:09)

Tak koukám,že nás odsunuli na 3.kolej.Nikdo nepíšeme.Já byla dříve spokojená že nemusím brát rivotril pravidelně a teď co mimořádně podivně spím musím už 3.den brát rivotril.A to mě tedy moc trápí.Únava,taky jsem pomalá a žádná jiskra.Zdravím všechny mé známe dobré lidičkyOzvěte se taky.Potěšili byste mne i ostatní,co sledují naše příspěvky.Tardíku myslím na tebe a vydrž ať se z toho nějak vymotáš.Pa H.

... (St, 11. 9. 2013 - 12:09)

Ahoj trojtečko, určili jsme...Milá Manko,On sice ten můj zahýbá,ale nevychází mu toDoma mi dělá potěšení a stará se o mně s velkou péčíS tím spaním to je u mě podivnéNěkdy nespím a např včere jsem si odpoledne oblečená lehla na úzkou sedačku.A světe div se !Já spala až do druhého dne do čtrt na 6.Jsem z toho vedle.A teď už žívám zas.NO tak si lehnu a uvidím.Moje nespavost byla strašná i s práškama.Papa H.

Manka (St, 11. 9. 2013 - 12:09)

Ahojky Manko,doma je teď...Ahoj trojtečko, určili jsme si pravidla, abych nemusela zbytečně žárli já na něj ani on na mě.Teďje klid,lidi si mají vyříkat, co je tíží a někdy zjistí, že je to jinak a obavy zbytečné.Jsem ráda,že je u vás zase klid a že jste oba už jen spolu.Ale pprášky na spaní beru stejně

... (St, 11. 9. 2013 - 11:09)

Ahojky Manko,doma je teď klid.Od té doby co jsem doma udělala"vyrvál"říkal že ho to stálo hodně utrpení a že to teda nestálo zato.Zdravím Tě a myslím na tebe,jak jsi byla při mě a pomáhala mi písemně.Pa H.

Pampeliška (Út, 3. 9. 2013 - 22:09)

DěkujiZnám účinek...Já z marihuany taky nebyla bůhvíjak nadšená ani omámená. Bylo mi stejně divně jako když jsem zkoušela obyčejný vanilkový doutníček (jsem nekuřák). Prostě mě to neoslovilo. Nenadchlo ani neznechutilo.
Za ty prachy si myslím rauš umím opatřit snadněji.

Aspoň jsem o zkušenost bohatší.

?? (Út, 3. 9. 2013 - 19:09)

...přeneseně - pod vlivem...DěkujiZnám účinek marihuany a tenkrát mi to udělalo tak zle,že už jsem si to nikdy nedalaAle přála bych si být v raušiAsi je to pro někoho příjemnéJenže já nechci už experimentovat!

t-s (Út, 3. 9. 2013 - 12:09)

...přeneseně - pod vlivem omamné látky - konopného typu (marihuana)

?? (Út, 3. 9. 2013 - 11:09)

Dobré ráno všem.
Pampi,...Přátelé,jsem asi negramot,ale nevím,co znamená být v raušiTento pojem jse si tu vyčetla až na diskusiPopište mi prosím co to je vbýt v rauši.Děkui.

Jill (Ne, 1. 9. 2013 - 07:09)

co čtu...teď právě nic,...Odběhnu od Rivotrilu Pampi k té četbě.
Já na gymplu Čapka (byl povinný) přímo nesnášela. Dodnes nemusím to, co napsal a co bývalo povinnou četbou.
Až mnohem mnohem později,a tuplem když když
se přidala i bídná psychika, začala jsem číst o psyché, knihy odbornější ale i určitý druh beletrie, v těch knihách jsem hledala (a stále hledám)hloubku a smysl života a tak jsem kromě jiných našla jiné věci od Čapka a o Čapkovi a nesmírné zalíbení v něm.

Jill (Ne, 1. 9. 2013 - 07:09)

Tablety se dávkují asi...Dobré ráno všem.
Pampi, já nejsem v rauši po 5-6 kapkách, které beru, jen se zklidním a i fyzicky mi pomůže, přestane mi svírání a počínající křeč ramen a šíje. V rauši (silném) jsem byla jednou, když jsem si Rivotrilu nakapala omylem 28 kapek které jsem si kapávala Algifenu. To jsem byla hned v jiných dimenzích a měla jsem tříhodinový
"výpadek", ač mi bylo krásně...
A to, asi tedy malé mnžství Rivotrilu, které beru možná navíc působí i jako placebo. Vždyť víme, co psychika umí.
Děkuji za výpočty, jste hodné!
Zdravím moc.

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Tablety se dávkují asi...Já se taky omlouvám....až pak jsem si všimla, že jsi pak už u toho Rivotrilu jednu korekci ve svém příspěvku učinila, tak ta moje byla (snad) už jen upřesnění.

Janka (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Tablety se dávkují asi...V tomto smyslu je to šťastná žena :-) Tím to nechci zlehčovat, ale je to skutečně tak - mám na mysli tu dávku v kapkách. Ono 4mg denně jsou pořád ještě "v normě". Ale každý jsme samozřejmě jiný...
S Tramalem je to zapeklité - na trhu je plno lékových forem - tablety, kapsle, kapky, čípky, injekce.
Pokud někdo užívá lék pro okamžitý účinek (ne retardovanou formu), tak má na výběr kapsli (ta ale nejde rozpůlit), p.o. kapky, čípek, event. injekci. Tablety jsou v retardované formě. Ale souhlasím určitě s tím, že dávkování po tbl. je přesnější než v p.o. kapkách

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 23:08)

Bohužel (podle mě teda) u...Tablety se dávkují asi lépe, ne?

Jinak k těm kapičkám dávkování Rivotrilu-děkuji za upřesnění, zjevně jsem "velký počtář":-) Takže se oblouvám za špatné info, zůstanu raději u tablet.

jen mi nejde do hlavy, jak Jill může být v rauši po 0,6 mg Rivotrilu?

Janka (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

je to podobné dávkování...Bohužel (podle mě teda) u Tramalu kapek není moudře vymyšleno správné podání dávky - stlačením lze získat ROZDÍLNÉ počty kapek a tím pádem se pod- nebo předávkovat. Klasické kapky, a ne stlačování dávkovače by byly asi rozumnější.

N. (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

Dovolím si vstoupit:...je to podobné dávkování jako s tramal kapkami

Janka (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

Jill,
ty kapky, není to...Dovolím si vstoupit: Rivotril v kapkách je v síle 2.5 mg/1 ml; (celkové množství, tj. balení) je 10 ml. Ve 20 kapkách je tedy 2.5 mg klonazepamu (Rivotrilu), pokud někdo užije 5 kapek, tak si vzal cca 0.6 mg účinné látky.

Pampeliška (So, 31. 8. 2013 - 22:08)

For dandelion :-)
U mne...co čtu...teď právě nic, jen internet, a mám spíše období filmů a dokumentů. Byly doby, kdy jsem měla rozečtených více knih (jedna do postele, jedna na záchod, jedna do kabelky na cestu...).
Mívám čtecí období na etapy. Na MD jsem přečetla všechny manželovy detektivky v knihovně. Nikdy předtím ani potom jsem je nečetla. :-)
Pak jsem měla období historických románů, středověk-Čechy, Francie, Německo, Irsko...
pak dlouhé období čtení alternativních způsobů léčby, apod., to už souviselo se zvládáním mých potíží...
Nyní čtu povětšinou odborné publikace co souvisejí s mou prací.

Karla Čapka jsem si oblíbila na střední škole, zjistila jsem, že jeho krásná čistá čeština je mi příjemná.
Poezii jsem taky měla ráda, ani nevím, proč už ji nečtu. :-( Seifert a Vrchlický, to byli moji favorité...

Jill (So, 31. 8. 2013 - 21:08)

Jill,
ještě k tomu...
For dandelion :-)
U mne bytí "busy" funguje, přichází po něm koneckonců i milosrdná únava. Zasunu trápení alespoň na velkou část dne. O tom, že by to doporučovali lékaři nic nevím, mně to naordinoval život a tedy já sama sobě.
BZD jsem nikdy jiná nezkoušela,AD jsem vždy odmítala a po ničem jiném jsem nepídila, dokud mi ten stres nepřinesl somatické problémy a tak jsem kromě něčeho na spaní přibrala ještě to, co mi navrhla doktorka, Rivotril. (Možná, že oproti tobě je délka mých potíží kratší-"pouhých" 6 let :-( ).
Čtu teď právě Čapkovo Na břehu dnů (fejetony) a stále mám u ruky překrásné básně Šrámka ve sbírce Splav, patří k létu... Je v nich krása i přehršle smutku.
Co čtu vím, protože Rivotril beru jen na noc nebo při ataku (a v těch chvílích pochopitelně nečtu).
Co čteš ty...

Reklama

Přidat komentář