Reklama

Nahota, stud a školní prostředí

pepan (Po, 18. 1. 2016 - 19:01)

tak klukům těsně před pubertou naopak dost vadit může, že na ně čumí cizí ženská. Cizí a přitom taková, s kterou jsou denně 5 hodin. Většině dospělých chlapů to nevadí, že ho zahlídne ženská. Ale mě to vadí z principu, je to ponižující jak vůči těm klukům, tak vůči ostatním mužům, co tom v té době jsou.

kerka (Po, 18. 1. 2016 - 15:01)

Jo 10ti letým žáčkům to asi nepřijde, ale oni jsou tam i jiní dospělí návštěvníci. A jak jsem psal, některé učitelky sotva proběhnou s sklopeno hlavou a čekají za rohem a jiné postávají ve vsupu do sprch a bedlivým zrakem dohlížejí :-)
Jen by mne zajímalo, jak tu situaci vnímají ony.

pepan (Ne, 17. 1. 2016 - 13:01)

Z dětství pamatuju, že učitelka to bere jako normální, že vleze pubertálním klukům do sprch. Asi tam dozor být musí, někde na plavečáku. Nakonec šatnářky tam taky lezou, i když zpravidla to jsou starý baby.
Jen si řikám, kde je rovnoprávnost? Kdyby do sprch holkám jen nakoukl učitel na zš, tak má potíže s policí a u soudu a ve školství na hodinu končí. A ženské, kdyby jim v šatnách či sprchách se objevil nějaký chlap, tak udělají povyk.

kerka (Ne, 17. 1. 2016 - 11:01)

To není žádná učitelka která by měla zkušenosti z druhé strany? Nebo alespoň někdo, kdo se podělí o názor?

kerka (Po, 7. 12. 2015 - 17:12)

Dost tu probíráte historii a někdy dost nevěrohodně. Já mám, ale současnou zkušenost. Chodím pravidelně plavat a protože je to velký bazén, mají tu společně s veřejností výcvik i školy. No a jak při příchodu dětí, tak při odchodu mají dozor ve sprchách jejich učitelky. Zajímavé je jak se k tomu staví různě. Některé rychle proběhnou pánskými sprchami, kde nechají kluky umýt a čekají tak trochu za rohem v prostoru odkud není přímo do sprch vidět. Jiné stojí tak, aby do sprch viděly a jiné dokonce sprchami procházejí a děti různě popohánějí. To, že okolo jsou jiní muži, kteří se sprchují zdánlivě neřeší. Nevím jestli je to pro ně nepříjemné nebo se naopak rády podívají. Fakt je ale, že jejich přístup se hodně liší. Co myslíte? Nemá tu některá učitelka "pohled z druhé strany"?

Že by (Po, 25. 5. 2015 - 05:05)

Bukvator?

Lukas (Ne, 24. 5. 2015 - 23:05)

Nevím jestli by šel, to...Aha, tak mou otazku ignorujes, ale je to jedno, protoze tvuj prispevek je asi vymysleny. Nedavno na doktorce nejaka "matka" psala, nick uz si nepamatuji, ze byla s rodinou v horach na lyzarske dovolene a ze jejich syna "Ondru" pristihli ve sprse s kamaradem. Podezrivam, zes to psala taky.

Petra (Ne, 24. 5. 2015 - 22:05)

Neříkej nic, vezmi ho sebou...Nevím jestli by šel, to bych musela vymyslet nějakou lest.

Lukas (So, 23. 5. 2015 - 23:05)

Náš syn byl se školou na...Kolik je Ondrovi? Pro mne kdyz jsem byl teenager by to byla snova situace. Dokonce jsem mival podobny mokry sny: S holkou jsme se svlikali, ja i v tom snu jako bych si uvedomoval ze se muzu kazdy moment probudit tak jsem se svlikal rychle, abych to stihl, ale, bohuzel, v tom jsem se vzdy probudil strikaje. Desny zklamani a desnej binec v posteli. Jako starsi teenager jsem se potom s kamarady obcas koupal na Adama i kdyz tam byly holky. Kazdy jsme jiny, Ondra je asi stydlivejsi.

Jarda (So, 23. 5. 2015 - 21:05)

Neříkej nic, vezmi ho sebou a pár kamarádkami do sauny.

Petra (So, 23. 5. 2015 - 21:05)

Náš syn byl se školou na horách. Lyžovat umí dobře a tak se těšil. Přijel ale celý zamlklý ani nám nechtěl říci jak se měl a co dělali. Až po týdnu se rozpovídal, že jim změnili ubytování, a že bydleli v hotelu, kde bylo součástí hotelu i wellness. A tak naši studenti mohli trávit večery na místo hrami na jídelně v sauně a ve vířivkách. Jenže provoz byl společný a bez plavek a to byl pro našeho Ondru problém. Prý to nedokázal, aby se svléknul před spolužačkami a před třídní učitelkou. Tak co jsem mu na tohle mohla říct?

Doporučuji knih (Ne, 28. 12. 2014 - 19:12)

Přiznání bývalého ředitele velké farmaceutické společnosti

John Virapen - Nežádoucí účinek: SMRT "Podplatil jsem jednoho švédského profesora, abych urychlil registraci léku Prozac ve Švédsku," říká John Virapen. Tato kniha vypráví pravdivý příběh o korupci, podplácení a podvodech. Napsal ji bývalý ředitel farmaceutického koncernu Eli Lilly & Company Dr. John Virapen, který zná interní praktiky a postupy používané ve farmaceutických gigantech. Za 35 let svého mezinárodního působení odpovídal za marketing několika léčiv. Všechna měla nežádoucí účinky. John Virapen šel s pravdou ven a předkládá vám knihu plnou malých tajemství, o kterých jste se vlastně nikdy neměli dozvědět.
http://gnosis9.net/obchod/?john-virapen,257

lukky (Čt, 25. 12. 2014 - 01:12)

Ja byl na lyzaku a jsem...ahoj a kde bylo to povinne plavani? a co kdyz nemel nemel nebo zapomnel plavky? co rekla jak, a jen kluci? nebo co rekla holkam budu rad pokud napises na neil:[email protected]

--- (Út, 14. 10. 2014 - 00:10)

na základce. Spolužákovi,...Rafinovaná a hodně nepříjemná forma šikany.

Podobnou šikanu (So, 13. 9. 2014 - 14:09)

Mě na základce asi v sedmé...na základce. Spolužákovi, který byl ve třídě méně oblíbený sebrali při sprchování šaty i ručník. Bylo to taky asi tak kolem 13-14 let. Chudák pobíhal po šatně, plakal a prosil, aby mu kluci ty věci vrátili. Nakonec, když už byli všichni ostatní převlečení, tak otevřeli dveře na chodbu a nechali holky, aby se do té šatny z chodby volně dívaly. Až když se dosyta pobavili, tak mu to všechno vrátili. Chudák spolužák na to asi nikdy nezapomněl a docela se nedivím, že na žádném třídním srazu nikdy není.

Radim (Út, 2. 9. 2014 - 14:09)

Mě na základce asi v sedmé třídě kluci v šatně přeprali, svlíkli do naha a strčili k holkám do šatny. To byl hroznej zážitek.

jjj (Út, 26. 8. 2014 - 17:08)

Ja byl na lyzaku a jsem sdydlin nastesti tam meli sprchove kouty ale na palvani co bylo hodne davno ve 2-3tride jsem se vubec nesdydel jen ted v puberte a uca na plavani ty co nemneli plavky nutila plavat nahe

to tak hraješ, (So, 16. 8. 2014 - 00:08)

No, ale tak malí kluci mají...Na starou bábu taky nikdo není zvědav, ale přitom je třeba ji respektovat. Respektovat její stud, např. zřízenec v nemocnici. Přitom ten zřízenec by tu starou babku šmírovat nešel, ale tohle se neříká. Navíc stud je zčásti iracionální.
Stejně tak má na stud právo dítě školou povinné a dospělí to musí respektovat. Nakonec ani do dámských sprch či šaten nechodí běžně za provozu řemeslník, s tím že jemu je 55 a jeho zajímá hospoda a pivo a ženy už ne.
Podobně hloupý argumenty říkali v rehab. bazénu na Bulovce, kde se museli koupat všichni nazí, dospělí muži, ženy, malé děti, pubescenti atd. Zrovna dneska jsem zažil, jak se dotkne i malá poznámka holky na začátku puberty, i když se to týkalo jen špeku na břiše, ne zadku ani prsou. Je to o respektování druhých, o ničem jiném. Kdo to nechápe, což znamená že to chápad odmítá, tak je hovado.

Miša (So, 16. 8. 2014 - 00:08)

to je urážlivý způsob,...No, ale tak malí kluci mají holt jen malého pinďu. A většinou na něj vážně není nikdo zvědavý. V čem je to tak ponižující?

souhlasím (Pá, 15. 8. 2014 - 15:08)

To můžu potvrdit. Naše...to je urážlivý způsob, navíc ponižující. Je to stejný komentář, jako kdyby někdo dospělý řekl staré paní, že na ni není nikdo zvědavý, v jejím věku.

Reklama

Přidat komentář