Reklama

Nahý při vyšetření ???

ppp (St, 28. 1. 2009 - 19:01)

Osobní zkušenost - 12.ledna, 9:30, prohlídka u závodní lékařky. Moje povolání: učitel základní školy.
Příchod do ordinace. Předání zapůjčené dokumentace od praktického lékaře, preventivní prohlídka absolvována v listopadu 2008.
Závodní lékařka po krátké chvilce: Tak se mi svlékněte. Svlékám se do půl těla, jako obvykle. Lékařka: svlékněte se mi do spodního prádla, i ponožky. Odládám i kalhoty, svlékám ponožky. Usedám na plastovou židli vedle stolu paní doktorky.
Krátké dotazy, týkající se osobních dat a zdravotního stavu. Měření krevního tlaku.
Lékařka: Odložte si spodní prádlo a lehněte si na lehátko. Svlékám slipy, uléhám na lehátko. Vyšetření hrudníku, břicha, podbřišku, nohou. Jsem vybídnut, abych vstal a ukázal plosky nohou. Poté musím na "včechny čtyři", jsem vyšetřen konečníkem.
Po vyšetření se musím obrátit a je mi vyšetřen penis a varlata. Poté se mohu obléci a obdržím potvrzení a zpět dokumentaci od praktického lékaře. Namítl jsem, že takovouto prohlídku jsem absolvoval před dvěma měsíci. Byl jsem ujištěn, že to tak má být. Vycházím z ordinace. Jsem spokojen, dva lékaři během dvou měsíců po sobě mne ujistili, že jsem zdráv. Pokud to snese pojišťovna, je mi to jedno. V devětatřiceti letech je to příjemné zjištění.
Děsí mne představa,že kdybych neměl varlata a penis v pořádku, nemohl bych učit. Co že učím? Matematiku a fyziku.
Pro ostatní: nezoufejte, dá se to přežít.
Pozitivní zjištění:mám na dva roky klid.

Petr (St, 28. 1. 2009 - 18:01)

No tady ale původně byla řeč o svlékání u periodických prohlídek ne u praktického, ale závodního lékaře s tím, že lékař na vysvlečení trval a v případě odmítnutí hrozil nevystavit potvrzení pro zaměstnavatele o schopnosti vykonávat práci. Proč se v rámci těchto prohlídek úředníkům a učitelům prohlíží varlata a penis a musejí být od počátku do konce prohlídky zcla nazí jsem nepochopil a se mnou i jiní. Na vykonávání jejich práce to nemá snad vliv. Opakuji, nejednalo se o prevenci u praktického, a le periodickou prohlídku pro zaměstnavatele.

Marko (Út, 4. 7. 2023 - 14:07)

Myslím že Ked nie sy pornoherec,tak takemu doktorovy mozes dat klidně po hubě,!!!!

Návštěvník (Út, 27. 1. 2009 - 20:01)

No, lidičky a proč jste vlastně nazí? Vždyť jsme všichni svéprávní a můžeme se obléci, kdy chceme ne? Já to třeba neřeším a u doktora bych prostě nahá neseděla. Vždy se svléknu, když je potřeba a hned zas obléknu. Když s tím má doktor problém, tak mu řekněte, že mu do toho nic není... Anebo ještě lépe zmeňte doktora... Je hloupost nechat sebou takhle zametat

Marek (Út, 27. 1. 2009 - 19:01)

Ono nejde o tu nahotu, ale o způsob, jakou ji někteří doktoři vyžadují, často ani není při vyšetření nezbytně nutná. Jinak s přirovnáním souhlasím.Ani se mi nechce věřit, že přispěvatelé, popisující periodické prohlídky u závodních lékařů tvrdí, že museli být u vyšetření nazí, i když se jedná o kancelářské pracovníky, úředníky nebo učitele. A už vůbec nechápu, proč má člověk sedět nahý u sepisování anamnézy, nebo při měření, vážení atd.
Asi jsme hloupí, že na to vždy přistupujeme.

Al rošo (Út, 27. 1. 2009 - 17:01)

Někteří tady srovnávají nahotu u lékaře s nahotou na nudapláži, nebo ve společné sauně, ale to je něco úplně jiného. Na nudapláži jsou nazí všichni a jsou si rovni, zatímco u doktora je pacient v podřízeném stavu. Myslím si že pro odbourání studu pacientů by měl lékař pracovat nahý :-P

Návštěvník (Út, 27. 1. 2009 - 00:01)

Ahoj, myslím, že nahota při vyšetření není nic závadného ale je to vždy individuální a někdy je dr. personál neprofesionální. Na druhou stranu já jsem neabsolvoval v životě jedinou takovou prohlídku tak si začínám myslet, když to tady čtu, že to bylo taky špatně. Chodím na nudapláže takže s nahotou nemám problém. Budu rád pokud se mi ozve lékařka, kam bych na pravidelné prohlídky mohl docházet (nejlépe JM ale může být i Pha). Nebo mi někdo písněte, která doktorka tohle poctivě dělá na mail mvesely1"seznam.cz. Díky!

Mormon (St, 5. 12. 2012 - 16:12)

Doplňuji, že úroveň...Paní doktorko, k Vám budu chodit, takhle pečlivé lékařky ještě existují. Já už měl pocit, že už nejde o zdraví a bezpečí pacienta, ale o peníze... :-(

Jakub (St, 5. 12. 2012 - 16:12)

Doplňuji, že úroveň...Paní doktorko, takovou pečlivou lékařku aby pohledal. Myslel jsem, že vymizely. Rád bych se stal Vaším pacientem.

petr (Ne, 18. 11. 2012 - 23:11)

Dobrý den chtěla bych se...ne do pul tela musis do naha.

,jvhjktu (Po, 8. 10. 2012 - 21:10)

většinou asi podprsenka být nemůže, asi kvůli umístění sond v té oblasti
či stahování hrudníku (ale ovlivní to něco?, případně by to stačilo vzadu rozepnout)
či osobním zájmům lékaře...

ale je nejspíš i spousta pracovišť, kde to dělají i s podprsenkou, ono to zas taková překážka není, snímací elektrody se nedávají na bradavky :), ale docela mimo oblasti prsu

někde vyžadují do kalhotek, někde není třeba ani rozepínat kalhoty

záleží i na pracovišti, někde se jedná o jednoduchý přístroj se 3 elektrodami, který obslouží sestra,

někde se jedná o složitější přístroj, snímající i tep ze stehenních tepen

něco mezi:
http://www.profimedia.cz/image/detail/0088631543

někde jde jen o natočení ekg setřičkou, někde může dojít i k prohlídce kardiologem

na to prostě nelze odpovědět jednoduše

nejlepší by bylo, kdyby sis mohla zvolit ekg pracoviště sama (zákon to umožňuje), vybrat si lékařku namísto lékaře, případně si telefonicky ověřit, o co jde, kdo to dělá,
případně že si stydlivá a jestli to jde s rozepnutou podprsenkou, rozumné pracovisště/sestra to pochopí

pokud si nemůžeše zvolit, tak poprosit sestru/lékaře, jestli to nešlo s rozepnutou podprsenkou, že jsi stydlivá, a hájit, že elektrody jsou umístit i s podprsenkou

ale nejspíš jde jen o chvilku, max pár minut

Milan (So, 6. 10. 2012 - 11:10)

Pred navstevou doktorky se trikrat za sebou vyhonim a mam klid.

Jano (So, 6. 10. 2012 - 07:10)

Dobrý den chtěla bych se...EKG dělá sestřička a podprsenku nesmíš mít.

Jana (Pá, 5. 10. 2012 - 20:10)

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli u vyšetření EKG mužu mit na sobě podprsenku ... nevim jestli tam bude lékař nebo lékařka a neni mi moc příjemné se svlékat před cizím chlapem ikdyž je to doktor... děkuji za odpověd

Lukas (Po, 6. 8. 2012 - 17:08)

Erekce pri vysetreni vetsinou nema co delat se sexualni orientaci. Zvlast teenage kluci maji erekce porad a ani nevi proc. Nekoho muze vzrusit ta trapna situace byt nahy pred cizimi lidmi (lekarem/lekarkou, sestrami atd.) nekdy muze privodit erekci strach z ni; cim vic si clovek rika, ze se mu ted nesmi postavit, postavi se. Jsou taky prohlidky, kdy lekar pacienta upozorni na moznost erekce, aby se nestydel.

Pavle (Po, 6. 8. 2012 - 10:08)

jestli se Radovi postavil kvůli prohmatávání prostaty, nijak nesouvisí se sexuální orientací. Prostatu mají všichni muži heterosexuálové i gayové. Většinou se člověk o ni zajímá až když má problémy s močením a bolí ho, to je potom vyšetření nepříjemné. Ale zdravá prostata nebolí a prohmatání prostaty může být příjemné. Prostata se nazývá mužský G bod a při masáži se dá dosáhnout bouřlivého orgasmu podobného ženskému vaginálnímu orgasmu. Nesmíš věřit pověrám, že když ti strčí přítelkyně prst do zadku, že se staneš gayem. Není to pravda. To by sis tam musel nechat strkat něco jinýho.

Pavel (Po, 6. 8. 2012 - 10:08)

na urologii som mal trenky...Možná budeš gay a bojíš se si to přiznat. To se stává. Zkus přijít na záchodky mezi spoustu chlapů koukni se jim na péra a zkus se vychcat.

mr x (Ne, 5. 8. 2012 - 23:08)

Jste jak malý. To da rozum ze se u doktora musi svlekat. Když jde chlap na urologii nebo holka na gynekologii tak je jasny že tam musí vsechno ukazat.
Tady jen par lidi asi zazilo lekarskou prohlidku u odvodu. Kde stojite nazi pred komisi a civi na vas sest lidi. Nic prijemneho ale prezit se to da.
To vysetreni v ordinaci s lekarem a sestrou je pak jak prochazka ruzovou zahradou.

rado (Ne, 5. 8. 2012 - 13:08)

na urologii som mal trenky dolu iba pri vyšetreni penisu,a ked mi prehmatavala prostatu sa mi postavil,neviem preco...

Anonym 2, (Ne, 5. 8. 2012 - 12:08)

Jsme na tom blbě jako tyPříklad:heleďte všichni,polovina Dr, je normálních a polovina úchylů,holky říkají když jdou na gyndu,on takových viděl ,to se mu přejí vidět tolik ženských,chleba se snad taky přejí když ho jíte denně ???? Když je to chlap normální od přírody tak ho takové vyšetření musí zákonitě vzrušovat i ta nahota,jedem známej gyn. říká že to má jako předehru,pak jde domů na starou,samozřejme v ordinaci to nesmí dát najevo , ale užívá si to.

Reklama

Přidat komentář