Reklama

Duchovní cesta

d. (Čt, 26. 10. 2006 - 22:10)

Lokomotiva,
myslim, ze by si nasiel vela veci, ktore poznas prave v knihach K.M.
Mame podobne skusenosti, tak podla toho predpokladam, ze by to tak mohlo byt.
Ja som sa k nemu dostala, ked som uz co-to preskakala a ked som sa po dlhych rokoch necitania rozhodla, ze uz citat mozem:)

Lokomotiva (Čt, 26. 10. 2006 - 21:10)

Cvaknul jsem na tech strankach.. "www.mahayana.cz" na ten zvlastne prihlouple znejici napis, co tam dole pobiha. Prvnich par vet ve mne vyvolalo mrazeni.

Popisuje tam neco, co se mi delo ve vedomem spanku po cele detstvi. Ted uz se ten sen neopakuje. Ale nevim, jak ho pochopit. Stale ne. Je to druhy z mych mystickych snu. Stav, ktery pri tom snu zazivam, je nezamenitelny s nicim jinym.

"bude muset dosáhnout soustředění na jeden jediný, nekonečně malý bod, do něhož vtáhne svoji bytost a podrží ji v něm jako bytost plně rozvinutou, čistou, jasnou, všech napětí zbavenou a připravenou realizovat samého Boha"

SVĚTLO (Čt, 26. 10. 2006 - 18:10)

Zdravím!

Jozefínko,reaguji na Tvou námitku na "soukromý"dialog s panem Q. Pakliže jsem se dopustil trestného činu ,omlouvám se.Nevím ,proč by ten či onen měl "jít z kola"ven. Protože se podle někoho odchýlil od tématu? I kdyby...je to skutečně minimálně o toleranci.

Vůbec jsem nemusel reagovat...důkaz toho,že nespím a nedělám užitečnější činnost.

Subham Astu Sarvadžagatam!

Evelyn (Čt, 26. 10. 2006 - 16:10)

Qellogathi,
také Tě zdravím. Jistě, že to beru doslovně a naprosto souhlasím! Neberu to však osobně a to jsi zřejmě měl na mysli :)

Qellogathi (Čt, 26. 10. 2006 - 15:10)

Evelyn,
přesně. Ty rozhovory jsou moc kvalitní a vyrovnají se jeho monumentálnímu dílu. No, to co kolem jeho pozůstalosti přetrvalo, vyvolává mnohé pochybnosti. (Pro mě dnes jistotu, že to už nemá co s Kv. cestou co dělat.)
Pozdravuji Tě.(

Qellogathi (Čt, 26. 10. 2006 - 15:10)

Jozefínko dovol abych Tě tady uvítal, nebo´t se zdá, že nejsi náhodný kolemjdoucí, takže si už vlastně přírůstek do rodiny. To je dobře, že tady budou prezentovány zas jiné ideje, neboť všechno by se mělo obnovovat. Já tady vítám každý konstruktivní princip a nahlížení. Věz, že i Tvůj poslední příspěvek v ledasčím rezonuje i s mým pojetím.
To rozebírání oné stránky vyplynulo z náhlého impulsu, jen tak. Všechno co vyplývá z náhlého impulsu, také náhle odeznívá.
Co se týče mé diskuse se Světlem, nevm o co Ti vlastně jde, protože pokud vím, nikomu jsem tady neříkal, aby se z diskuse odpojil, takže podle mého je tady stále přítomna svoboda slova a vyjádření přesně dle demokratických principů.
Rovněž, nemyslím, že by si někdo, kdo založí tému tady na diskusi měl nárokovat na to, že je to jeho diskuse a moci vstupovat do vývoje tím, že ten a ten tady nepatří a pod. První příspěvek je jen úvodní, na který budou ostatní svým způsobem navazovat. (To myslím všeobecně, ne abys to Evelynko vzala doslovně).
Každopádně, těším se že jsi tady s námi a tak ať nám to vydrží. Budu se těšit, když nadhodíš zajímavou tému a tak to tady svým originálním způsobem obohatíš.

Evelyn (Čt, 26. 10. 2006 - 14:10)

Jé, ahoj JozeFínko :)

Evelyn (Čt, 26. 10. 2006 - 14:10)

Ahojky,
mně se líbí, jak se dal Duch na ústup svým projevením se :)

Qellogathi,
rozhovory s K.M. mě zaujaly. Ten zbytek...no, nevím, nevím.
:)

Jozefína (Čt, 26. 10. 2006 - 14:10)

:-))) tady je teď těžko rozpoznat,kteří byli myšleni coby psychouši a kteří ne - možnosti jsou nejméně dvě - takže bychom tu nad tím mohli třeba všichni souhlasně pokyvovat ...:-))
Pan Q. si to už ovšem vztáhnul na sebe a
já s ním mohu souhlasit-alespoň pokud jde o to, že těžko říct, kdo z lidí je ještě vlastně duševně zdráv.
Celá civilizovaná společnost už je podle mne značně šílená, takže už je těžko rozpoznat, zda zdráv je ten kdo se chová normálně (= jako většina) anebo ten komu to právě nejde (zařadit se) anebo ti - na pokraji obou možností (= často taky na pokraji blázince).
Mně tady teď ale uniká jedna věc:
Dokážu pochopit, že pan Q. a pan Světlo tu zavedli jim příjemný a dlouhý vzájemný rozhovor, z něhož se postupně vytráceli ostatní .... dokážu pochopit, že oba pánové jsou přesvědčeni, že ostatní mlčící účastníci se alespoň mohou od nich něco nového dozvědět a že to tedy myslí dobře.
To, co mi ovšem velice uniká je, že nyní se oba zde jali rozebírat nějakou jinou web.stránku, nad níž se tu teď svorně a zasvěceně pohoršují.
Hej vy dva - vám to, co tu teď tropíte nepřipadá spíš jako námět na soukromý mailový rozhovor mezi Vámi dvěma?
Mně to tak tedy přijde, ale pokud se tím ostatní zde cítí obohacováni, tak sklapnu a taky zmizím, ponechajíc oba pány v jejich očividné symbioze.

Qellogathi (Čt, 26. 10. 2006 - 13:10)

Zdravím Světlo,

to jsem rád, že se i tady shodnem, je to fajn.
A na té stránce stojí za to jen rozhovory s K.M. Jinak je to jen prezentace nevědomosti. Jako by o duchovnu a transcendenci mohl něco říct středověký, bigotní fanatismus s bohy a ďábly, pekelnými plameny a hlavně tím duálním naprosto neadekvátním pojetím. Vím zcela jasně, že dotyčný "Guru Bělostné Dynastie" jak se sám nazval a dosadil na trůn, naprosto nezná ani konceptuální vyjádření zkušenosti "za vším", ne ještě že by ji byl uskutečnil.

Qellogathi (Čt, 26. 10. 2006 - 13:10)

Do bažin psychické nemoci jsem upadl už dávno a nepamatuju na to, že bych někdy byl duševně zdráv jako vy, čerstvý vetře i duchu.
Dejte nám, nemocným, nějakou radu, co děláme špatně. Hlavně nám vysvětlete, co je to duševní zdraví. Prosím, poučte nás. Dík. Zoufale Vás potřebujeme.

Duch (Čt, 26. 10. 2006 - 11:10)

Souhlasím s tebou, větře, i já už jsem se dal na ústup.

čerstvý vítr (Čt, 26. 10. 2006 - 09:10)

je to tady plné psychoušů

SVĚTLO (Čt, 26. 10. 2006 - 08:10)

Ahoj Qellogathi!

Souhlasím s Tebou,jsou na těch m.stránkách podivné spekulace.Nerozumím jim.Dík za upozornění.

Subham Astu Sarvadžagatam!

Peťka (Čt, 26. 10. 2006 - 08:10)

Ahoj Josefínko, děkuju Ti, že jsi Zefírovi poslala informace. Taky se na to kouknu. Dík

Evelyn (Čt, 26. 10. 2006 - 07:10)

Krásné dobré ráno všem!

Duchovní cesto, tak jest. Harmonie je slovo, jehož obsah se mi zdá pro život zásadní. V ní je možná také skryta ona jednoduchost. V běžném životě však ona jednoduchost může být ztížena tím, že každý se nacházíme v jiném výchozím bodu, různě vzdáleném od svého středu. Každý prožíváme jiné životní zkoušky a sbíráme jiné zkušenosti, a tak i stejná okolnost může být pro dva různé lidi velmi odlišná v tom, jak ji procítí, jaké emoce v nich probudí.
:)

Jozefína (St, 25. 10. 2006 - 23:10)

Aha, ahoj Loko, jestli jsi měl to co oni, tak fakt promiň, nechtěla jsem shodit Tvou zkušenost. Já se tam někdy až budu mít čas taky podívám a schválně jaký z toho budu mít pocit. Mne to zatím nějak výrazněji nezajímalo, tak nějak jsem měla a mám svého dost a konkrétně tyhle stavy neznám. Nedostatek energie k žití jsem poznala to jo, to hodně, ale o tom pocitu že jsem ve snu nevím ze zkušenosti nic. Měj se hezky

duchovní cesta (St, 25. 10. 2006 - 22:10)

tělesné, duševní , duchovní a sociální zdraví
je komplexní záležitost a nemůže z něho žádná část vypadnout. Musí to být harmonické .....vědět ještě neznamená žít.

Lokomotiva (St, 25. 10. 2006 - 22:10)

Jozefino..
O te depesonalisaci jsem to zminoval ja. Prispel jsem jim do te jejich diskuze.. Taky sem tam byl, taky sem utikal do spanku a nemel energii zit a vsechno vsecicko.. zdalo se jako ve snu, ze ktereho ne a ne se probudit. To obdobi trvalo peknych par let. Mozna jsem s tim byl rychle hotov, protoze uz to mam za sebou. A ta diskuze probiha na tech strankach. Pokud to chces doplnit, budu moc rad ;o) Spis jsem cekal, ze Zefirovi pomuzou lide jako ty :o)

http://diskuse.doktorka.cz/depersonalizace-derealizace-zivot-jako/archiv/1230/

Qellogathi (St, 25. 10. 2006 - 20:10)

Zdar Světlo,
dík za povedený překlad.
Sri Atmananda Krishna Menon byl jedním z velikých džňáninů, který zemřel ještě v 50-tých letech a byl současníkem Ramana Maharišiho.

Reklama

Přidat komentář