Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

Andrea (Pá, 5. 3. 2010 - 22:03)

No,o tom řízení už se tu taky psalo,že?To je asi otázka,na kterou tu má každý jinou odpověď.Záleží na každém zvlášť.

Mirek (Pá, 5. 3. 2010 - 20:03)

Myslím,že zrovna Milan tady...No Andreo já řeším jestli dokážu jezdit cca 60km po dálnici do práce a večer zpět pokud tam ovšem vydržím. Obvyklá organizační práce, občas někde zajet a všechno zařídit ...

Andrea (Pá, 5. 3. 2010 - 14:03)

Myslím,že zrovna Milan tady psal,že mu to doktor sám navrhl,že by bylo dobré si zažádat o důchod.Mně to také řekla doktorka sama.Asi opravdu záleží na diagnóze a také na tom,jakou práci člověk vykonává.Třeba horník by se už do práce opravdu vrátit nemohl.

Milan (Pá, 5. 3. 2010 - 11:03)

Kakmil: no tak já jsem...Moc o tom nevím, ale mám za to, že to je individuální.Každý z nás má defibrilátor z jiného důvodu.A každému z nás funguje srdíčko jinak. Pokud má někdo EF velmi slabé tak asi je těžké vykonávat nějakou práci když ani nevyjde pořádně do schodů a má dušnost při sebemenší námaze.

Dannu (Pá, 5. 3. 2010 - 08:03)

Kakmil: no tak já jsem třeba po fibrilaci a oběhové zástavě a žádný důchod nemám a nijak mě to ani netrápí. Beru léky a jsem free :)
Už jsem tedy po implantaci asi 4 roky, pár výbojů mám za sebou.
Ale to spíš záleží, jak se ten který člověk subjektivně cítí, popř. zda k tomu má i jiné problémy..
Mě kvůli "přeskakování" párkrát zvýšili dávku léku a nakonec ještě přihodili magnesium.. Takže by to asi taky chtělo probrat s lékařem a o problémech mu říci.

Kakmil (Pá, 5. 3. 2010 - 06:03)

Ahoj všem, icd mám implantovaný něco přes rok, po fibrilaci a následné srdeční zástavě. Zatím jsem ještě nedostal výboj, ale mam pořád slabé aritmie cca jednou do měsíce a občas mívam vysoký tlak. Dost mě překvapilo, že spousta lidí, né-li všichni s ICD mají ČID nebo dokonce plný důchod. Chtěl bych se zaptat, jestli má nárok opravdu každý, protože mě nikdo neupozornil na to, že bych si o něj mohl zažádat a nerad bych ze sebe dělal nějakýho vyžírku. Mám žádat nebo ne?

mm (St, 3. 3. 2010 - 16:03)

No to je tedy kolotoč.Ty jo...Už jsem se ukidnil, vypadá to, že mám všechno v pořádku založené a defibrilátor se začíná asi usazovat..

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 13:02)

Tak na důchod jsem nesla...No to je tedy kolotoč.Ty jo to mě tedy čeká.To jako státní správa není propojená mezi sebou.Tohleto mě opravdu vždy nadzdvihuje.Občane starej se.Všechno dohledávej.A to pracoviště v Praze kde se všechno posílá je tady k čemu ? Nebo to je další způsob jak člověku něco co nejvíce znepříjemnit a dohnat jej k nějaké chybě.
Co se dá dělat, udělám co je třeba v době výpočetní techniky.Jediné co tady funguje nadčasově dobřeje výběr daní.

Andrea (Pá, 26. 2. 2010 - 13:02)

Andreo děkuji za info.Já se v...Tak na důchod jsem nesla veškeré papíry o všech zaměstnáních od 15-ti let(i vysvědčení ze střední),za poslední dva roky potvrzení na důchodové,takový ten růžový papír,co dávají v práci.Ještě neschopenku a to snad je všechno.Oni mi dali papíry pro doktorku,ale ty jsem jí jen odnesla a ona je posílala nazpět sama.Ptali se mě,kde jvšude jsem se léčila a to už si pak všechno zjišťovali sami.Prý většinou trvá asi měsíc,než to vyřídí a pozvou si tě.Já to měla až za dva měsíce,protože jsem to podávala 1.7.,takže jsem se trefila blbě do doby dovolených.Posudkovou jsem pak měla hned 2.9. a už tam právě našli v počítači,že mám zažádáno i o průkazku ZTP,tak mi to udělali rovnou všechno a poslali sami papíry i na magistrát a 8.9. jsem měla průkazku hotovou.

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 13:02)

Milane,mně sice taky přišly z...Andreo děkuji za info.Já se v tom vůbec nevyznám a navíc jsem tady ve městě prakticky sám.Zajel jsem si na tuším OSSZ tam jsem vyplnil žádost o ZTP a dodal zprávu s nemocnice.Paní se mě pouze dotázala mám-li zažádáno o důchod.Prozatím nemám.Snažím se zjistit co a jak mám udělat.Po neděli budu snad chytřejší a pustím se do toho.Ono pokud bylo hodně zima opravdu se mi velmi špatně dýchalo.Proto taky to mé čekání na jaro jako na "boží smilování".

Andrea (Pá, 26. 2. 2010 - 12:02)

Milane,mně sice taky přišly z úřadu papíry pro doktorku,ale nakonec jsem jí je ani neodnesla,udělali mi papíry na průkazku zároveň s důchodem na posudkové komisi.Pak jsem dostala průkazku asi za týden.

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

No já jen čekám, kdy řeknou...Jak často se to Dannu mění ? Nedávno bylo na ČT1 v událostech že je nějaký novější typ defibrilátoru trochu větší s delší životností a elektrody se nezavádějí do srdce ale vedou se pod kůží a jsou asi někde nad srdcem blíže povrchu těla jestli jsem to dobře pochopil.Proto je třeba i výkonnější přístroj.Někde mám odkaz.Můžu poslat.

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Tedy já jsem s toho úplně...( omlouvám se za překlepy )

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Ještě o té katetrizaci.Tu mi...Tedy já jsem s toho úplně vedle.Co mě vlastně ještě čeká ? Těch zákroků je nějak moc a to vyšetření tříslem mám hodně živě v paměti a proto musím chvíli počkat než bych šel na další podobné.Navíc mě to nepřijde nutné, pouze se jedná o rozpor dvou lékařů.Jinak nic podobného v plánu nebylo a vyšetřit se dalo vše když už jsem onu konterstní látku v sobě měl a ležel jsem na stole.A k tomu ZTP to mě na úřadě řekli že to bude trvat až 4 měsíce.Je to šoda opravdu nic nepotřebuji jen tu možnost výhody parkování a měl jsem za to, že to klidně kdyby to bylo hned za ty 4-6 měsíců vrátím až budu více fit.Njn úřad je úřad a to tam musím ještě dodat spoustu zpráv o vyšetření.To je život :)

Andrea (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Ještě o té katetrizaci.Tu mi dělali první den,do rána jsem ležela a pak jsem jela znovu.To se delalo stejným způsobem,ale byla to RAF.(jestli to píšu správně,tak to je radiofrekvenční ablace)Tím mi vypalovali arytmie.Prý když se dá přesně najít místo,odkud to vychází,tak se to dá.Opravdu velmi příjemný zážitek.Ale měla jsem tam toho moc a po 4 a půl hodinách už jsem nezvládala,tak to vzdali.To se člověk nesmí hnout ani o milimetr.A pěkně to v době pálení opravdu pálí.Potom magnetická rezonance a tím všechno vyšetření končilo,zjistili,co mi je a čekala jsem na přístroj.A tu RAF mi dělali zbytečně,prý si ta nemoc všechno zase obnoví.
Ještě Milanovi k tomu průkazu ZTP.Já ho mám,ale píše,že by ho potřeboval teď a ono to chvilku trvá.Pomalu tři měsíce,než ho vystavili.

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Milane, to EF se nezvýší...Šárko já také momentálně naštěstí žádné arytmie nemám a neupadám do bezvědonmí.Výboj jsem zatím neměl a ani není předpoklad že by měl nějak rychle být.U mě je to tak, že se může stát že se ta umrtvená část srdíčka bude chtít vrátit do mormálu a potom by hrozily komplikace, že by se to hádalo..tak nějak jsem to pochopil.Defibrilátor je jako pojistka.Jinak osobním autem jezdím docela dlouho a byly chvíle kdy jsem nalítal po ČR v Octávii i 10 tisíc km za měsíc.Neriskoval bych kdybych se necítil a taky jsem to konzultoval s lékařem!inak mám instrukce které jsem dostal na dvou A4 a tam se uvádí že je vhodné prvních 6 měsíců se vzdát řízení vozidla než člověk dostane nějaký ten výboj a zjistí jak na něj reaguje. Klidně naskenuji a přepošlu.Výboje se bojím jako čert kříže :)). Ptal jsem se lékaře taky na otázku milování u operace a bylo mi řečeno že mi to dobře nastaví aby nešlo k výboji u tohoto.

Dannu (Pá, 26. 2. 2010 - 10:02)

No já jen čekám, kdy řeknou nám (jako už to udělali u spoustu nemocných, u kterých je léčba drahá) že je to drahý a ať si to platíme sami, že na to nemají.. Bych neměla ani na pětinu jednoho přístroje, a to nepočítám co jich za ten život budu mít :)

Šárka (Pá, 26. 2. 2010 - 10:02)

Zdravím,no já jsem si to s...Milane, to EF se nezvýší hned, proto jsem psala, že to chce čas. U mne to trvalo asi půl roku už nevím přesně, ale šlo to postupně nahoru a je mi dnes líp. Ale je to individuální u tebe to může být jiné, ale přeju ti, aby se ti to zlepšilo.Taky bych okamžitě vyměnila důchod za zdraví, to asi každý. V brožurce, kterou jsem dostala, taky psali, že pacienta uspí, ale u nás se to asi tak neprovádí. Já měla taky jen lokální umrtvení. Bylo to nepříjemné, ale vydržet se to dalo. Pro mne spíš bylo horší to ležení po výkonu.Řídit můžu, protože neupadám do bezvědomí, nemám arytmie( prodělala jsem bakteriální infekci, která mi poškodila srdce).Nikdo neví, jak to srdce bude dál fungovat, tak mne zajistili defíkem, ale zatím je to OK. Kdybych ztrácela vědomí, ani mne nenapadne si sedat za volant. Katetrem mě vyšetřovali, nic příjemného, ale vydržet se to dá.

Milan (Pá, 26. 2. 2010 - 09:02)

No ono je to s tím řidičákem...Zdravím,no já jsem si to s tím celkovým uspáním nevymyslel.Dostal jsem brožurku knížečku "Impulsy pro dlouhý život" s implantablním kardioverterem-defibrilátorem.
Jsou o informace pro pacienty a vydal to v JČ
Biotronik GmbH & Co.KG.. nebudu opisovat adresu.Myslím i když jsem se nedíval že tytéž informace budou na www.biotronik.com.Nechci polemizovat o vhodnosti či nevhodnosti celkové anestézie stejně jsem laik, ale na zahr.webech jsem se dočetl, že většinou se ten zákrok dělá v celkové...přihlíží se k přání pacienta.
Na druhou stranu jedná se o dost drahý přístroj a můžeme být rádi,že jej pojišťovna hradí.Při rozhovoru s lékařem v nemocnici mi tento sdělil,že pracuje na částečný úvazek ještě v Bulharsku kde na tento přístroj čeká x pacientů a pojišťovny na to prostě nemají...

Dannu (Pá, 26. 2. 2010 - 09:02)

No ono je to s tím řidičákem opravdu podle toho proč ten defibrilátor máte..
Takže někdo může řídít a někdo ne. Já teda taky ne, a to poznám docela dopředu, že to na mě jde.
Jinak katetrem mě nevyšetřovali vůbec, jen holter, ocho a ergonometrii.
Pro Mílana: přístroj se vždy dává pod lokální anestezií, proč by tě uspávali celého, když to nijak nepotřebují - je to jen malý řez. Akorát teda na konci uspí kůli tomu odzkoušení, jak říkala Alena.
Musím tedy říct, že mě dobře nebylo, docela to bolelo (dávali mi to pod sval, ne jen do podkoží) a chvílemi se mi dělalo špatně, až jsem si připadala jako lemra, že nic nevydržím :)

Reklama

Přidat komentář