Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

mirek (Ne, 4. 7. 2010 - 19:07)

Ahoj Mirku,plavu normálně...Tak dnes jsem byl na tom koupališti a plaval jsem.Žádné dálky , ale jen tam kde bych se postavil na nohy. Myslím že v pohodě,dokonce mám pocit že se ta ruka zlepšila.Plavání je vlastně taky rehabilitace.Jenom jsem po tom zákroku a infarktu byl nepřirozeně bílý a trochu jsem se spál, no to se dá vydržet.Jinak jsem býval vžycky spíše snědý.
Ale i tak, díky za to.

Pavel (Ne, 4. 7. 2010 - 09:07)

Pavle to je něco jiného.... Ahoj Mirku,plavu normálně bez potíží,když mě ten ICD dávali,jednu chvíli byla bolest nesnesitelná,chirurg říkal vydržte je tam nerv vidím ho,myslím že to nedávají na místo k blízkosti nervů aby to pacienty bolelo.Ale to je můj názor zeptej se na to dktorů,ale vím,že nervy jsou vidět.Tak ahoj a neutop se ICD je drahý.Čau.

Mirek (So, 3. 7. 2010 - 14:07)

Jasan,máš...A k té dědičnosti tam to je pravda.Dva bratři mého otce zemřeli kolem padesátky a mamka měla mozkovou příhodu.Lékaři mi řekli, že ta dědičnost tady je.Dá se tomu předcházet,ale musí se začít kolem dvacíky.

Mirek (So, 3. 7. 2010 - 14:07)

Ahoj Mirku,někdy...No a co se spaní týče,tak na té levé straně spím úplně jinak než před tím.určitě si tu ruku nemůžu dát do takových poloh jako dříve.Ještě že při tom sexíku to nevadí. :)))

Mirek (So, 3. 7. 2010 - 14:07)

Ahoj Mirku,někdy...Pavle to je něco jiného. Jako by se ten implantovaný ICD dotýkal něčeho, nějakých nervů a já mám tu levou ruku sice normálně pohyblivou, ale nemůže ji dát do určitých poloh protože to fakt bolí.Zítra jdu poprvé na koupaliště tak uvidím jestli se s tou rukou dá alespoň plavat.

Pavel (Pá, 2. 7. 2010 - 21:07)

Ano potvrdili,ale potom jsem...Jasan,máš pravdu,neříkám,že když je to dědičný půjdeme po padesátce do kytek,naopak musíme tu být co nejdýl ať stáhneme stát o důchod.Ti naši otové neměli tu péči a techniku ja´ká je dnes.Užívejte prázdniny čau.

Pavel (Pá, 2. 7. 2010 - 21:07)

Chtěl jsem se zeptat, máte...Ahoj Mirku,někdy mám,vzlášť když ležím na boku dlouhodobě a čumím na TV.Zpočátku jsem se vylekal,lehl na záda a přešlo to.Po infarktu mě bolely obě ruce po loket ale jinak, jaksi tupě a strnule a hlavně stále.Teď nevím jak ty ,ale ta bolest je ostrá,jakoby do svalu,Jinak se zeptej doktora.Měj se čau.(O ruku jsem na boku opřený,abych to upřesnil)

Alena (Pá, 2. 7. 2010 - 17:07)

Také mě bolí nepřiměřeně levá ruka.
Ale hlavně Vám, moje bando, chci popřát krásný víkend a krásné svátky. Pa.
Mirouši, parádní dovolenou přeji....

mirous (Pá, 2. 7. 2010 - 11:07)

Je opravdu blbý,když...Ano potvrdili,ale potom jsem kolikrát měl dojem,že mne to v noci praštilo a nic,jenom pocuchané nervy.Jinak icd mne nijak neomezuje,prakticky o něm nevím,právě odjíždím na dovču a kola s sebou,tak snad po dovče ahoj.Ještě k té dědičnosti,vše co mám já měl můj otec a je zde čilý ještě v 75,při práci na zahradě mu nestačím,tak hlavu vzhůru,život pro nás tímto nekončí.

janazdc (Pá, 2. 7. 2010 - 11:07)

Ahoj Aleno,90% pacientů se...Tak to je tedy fakt pravda,taky mě to už napadlo,srdce vypne a konec,žádný bolesti a hnusný nemoci

Mirek (Pá, 2. 7. 2010 - 07:07)

Chtěl jsem se zeptat, máte někdo problémy s bolestí v levé ruce ? Já mám ICD pod levou klíční kostí a levou ruku nemám úplně v pořádku.Při některých pohybech mě bolí a to hodně.

Andrea (Čt, 1. 7. 2010 - 23:07)

Ahoj Aleno,90% pacientů se...Tak ta dědičnost je taky zajímavá.Také mi umřel taťka na zástavu v 54,v září to budou 4 roky,ale co a jak jsme zjistili až po jeho smrti.V lékařských zprávách měl psáno,že je opakovaně poučován o zhoršování stavu,ale odmítá operaci.Co přesně měl,to nevím,nemělo to vyloženě název,jen popis různých vad.V té době jsem neměla tušení,že by se mnou něco bylo.Když mi začaly problémy a lékaři zjistili,že je to od srdce,tak jsem myslela,že to je něco po tátovi,ale vůbec ne.Mám úplně něco jiného,navíc genetické,ale s přenosem pouze přes ženy.Takže prozměnu od mamky,ale nevím,z jakého kolene,protože o tom nikdo nic neví.Tak a teď nevím,co může mým dětem hrozit víc,z jaké strany si to mohou vybrat.

Andrea (Čt, 1. 7. 2010 - 23:07)

Tady mi někdo nevěřil a...Je opravdu blbý,když člověk neví,jak to bylo.Tobě to nakonec potvrdili,že?

mirous (Čt, 1. 7. 2010 - 22:07)

Jani,myslím,že se Pavel...Tady mi někdo nevěřil a přesně co se stalo tobě se stalo i mě,také jsem si nebyl jistý zda to byl výboj nebo zlý sen.

Pavel (Čt, 1. 7. 2010 - 21:07)

Já tu sprchu tedy...Sprchu zkus ledovou i hlavu a hlavně dlouho,pak mi napiš jak Ti po ní je.čau.

Pavel (Čt, 1. 7. 2010 - 21:07)

Andreo, chápu, co citíš....Ahoj Aleno,90% pacientů se srdcem je dědičný,takže mi už víme na co umřeme,je to otázka kdy,ale má to jedno obrovský pozitivum,nebudeme roky umírat v bolestech na rakovinu,žádný ozařování a další hrůzy.Nás jen klepne....zaplať pánbůh za to!!!!Měj se a otužuj se!

Andrea (Čt, 1. 7. 2010 - 20:07)

Tak jo,ráno zavolám do Prahy a domluvím se.Zatím paaaaaaa.

janazdc (Čt, 1. 7. 2010 - 17:07)

Já tu sprchu tedy zkusím.
Jinak to počásko,dnes mi připadá děsný,taky mám dny kdy mi všehcno odsejpá a mám sama ze sebe radost a někdy nic moc.Tak dávejte na sebe pozor a Andreo,souhlasím s Alenou,určitě bys to měla zjistit .Ahojte

Alena (Čt, 1. 7. 2010 - 15:07)

Andreo, chápu, co citíš. Je hloupý, že i my my máme pocit, že obtěžujeme. Taky jsem to x-krát zažila, ale vždy při odchodu mi říkají, že radší 9 falešných poplachů, než jeden promeškaný. Když omdlím a zlámu si vaz, kdo mi pomůže?
Pavle, taky mi umřel tatínek. Je to už 18 let. Měl to samé co já, to zjistili, když jsem začala mít ty zástavy i já, ale tenkrát to lékaři neřešili. Srdíčko to nezvládlo a v 54 letech zemřel. Dodnes mi chybí.
Před asi 8-lety mi manželův děda, tehdy 84-letý pán řekl, že se otužuje. Pěkně každé ráno od nohou nahoru - k srdci. Tak jsem si řekla, že když to může dělat on, já to zvládnu taky. Teď jsem na tom doslova závislá. Asi víš o čem píšu. Opravdu to zlepší náladu o 100%.
Jo a co se týká včerejška. Bouřilo tady, ale ani nekáplo. Ale potom se udělalo tak příjemně, že po vypití střiku, jsem chytla takovou energii, že jsem se zastavila až při setmění. Ale zahrada vypadá skvěle, pes vykoupaný, terasa vydrbaná, auto vyluxovaný, jen já jsem samej štípanec :)) Takže dnes budu pečovat o sebe a dám odpočinek...
Jdu se podívat, co mám v mrazáku:)))

Andrea (Čt, 1. 7. 2010 - 14:07)

Teď jsem byla pro maso v mrazáku.Lidi,tam je krásně!!!

Reklama

Přidat komentář