Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

Andrea (So, 28. 8. 2010 - 12:08)

Ahoj toto vyšetření...Tak ti díky,právě tím mi hrozí lékaři kvůli FIS.Ale takhle to říct natvrdo?To si nesmím připustit.

Pavel (So, 28. 8. 2010 - 10:08)

Ahoj Alčo, jako to echo je...Ahoj toto vyšetření neznám? Co to je a na co? Před operací jsem byl na echu krkavic a bylo to klasický echo.Dělají to aby se při operaci pokud se uvolní sraženina v krku tak ještě dostaneš mozkovou a to je tedy lepší zhasnout svíčku.Ahoj.

Pavel (So, 28. 8. 2010 - 10:08)

Tak já ho mám 17...Ahoj Jardo a co Ti je máš po infarktech a nebo arytmii ( jen )?

penelopka (So, 28. 8. 2010 - 08:08)

Ahoj Alčo, jako to echo je dost nepříjemný to mi neříkej že ti to nevadilo. Fuuuj!!! Ještě teď mi bolí v krku. No ale doktor zjistil že se mi to od posledně zlepšilo, že by mi snad mohli vysadit nějaké léky :-) Takže z toho sem měla radost. Takže ještě uvidím jak dopadnu na té ablaci, určo dám vědět. Ty se taky drž a pěkně lež ať ti to nesedne na srdíčko!!!!

Alena (Pá, 27. 8. 2010 - 22:08)

Ahojte všichni, tak dneska...Ahoj Penelopko, zjistili ti něco? To vyšetření není tak hrozný, to neříkej. Každopádně ti moc přeju, aby se přišlo na to proč máš problémy a konečně tě začali léčit. Moc držím palce. Dej vědět.

Prodělala jsem virozu, nechala jsem to jen na bylinkách a paralenu a teď sotva lezu. Nemůžu mluvit, spát.... mám šílené záchvaty kašle. Dnes jsem dostala antibiotika. Do středy jsem si vzala náhradní volno, tak doufám, že to bude ok. Jsem nepoučitelná. Vždy si myslím, že to zvládnu sama. Tak jsem nějak z toho otrávená.
Alespoň vy se mějte co nejlépe, pa.

penelopka (Pá, 27. 8. 2010 - 19:08)

Ahojte všichni, tak dneska jsem byla na jícnovém echu. Doufám že poprvé a naposledy. Šílený vyšetření. No ale v neděli mám konečně nástup do nemocnice a v pondělí jdu na tu ablaci. Krásná práce, po 4 měsících zbytečného čekání to doufám klapne a snad doktoři budou i šikovní.

Jaroslav (Čt, 26. 8. 2010 - 23:08)

Dobry den,jsem tak necelych...Tak já ho mám 17 dní,zatím si "oba" zvykáme.Také jsem přesvědčen o jeho užitečnosti,však uvidíme co ukáže budoucnost.Rád by jsem si s někým vyměňoval skušenosti,hodně poznatků je na internetu.

Andrea (St, 25. 8. 2010 - 21:08)

Dobry den,jsem tak necelych...Tak teď jsem se docela lekla!Ségra se jmenuje úplně stejně a já jí dost dlouho neviděla.Vím,že byla na vyšetření kvůli mé nemoci,ale věděla jsem jen o vysokém tlaku a nějakých arytmiích.Tak jsem jí hned psala,že mi ani nedala vědět-a ono je to jen shoda jmen.

Katerina Tomkov (St, 25. 8. 2010 - 08:08)

Hledám "nositele či...Dobry den,jsem tak necelych pet mesicu po implantaci ICD. Je to velmi uzitna vec a vymozenost. ty potize,ktere jsem mela pred tim,jiz nepocituji. Je pravda,ze ta jizva obcas svedi a poboliva,ale obycejne to je jen reakce na zmenu pocasi.Tomkova

janazdc (Ne, 22. 8. 2010 - 18:08)

Doufám,že to nedojde tak daleko,že by si to lidi měli doplácet,třeba jen nějaký %,můj stál 1,5milionu a to tam nejsou započítaný elektrody a samozřejmě to všechno kolem výkonu.Ale jak jsem nemohla vyjít ty kopečky jo?-tak si občas musím stříknout Nitromit pod jazyk a je to v poho,doufám,že je to na chvíli a zas se bez něj obejdu,použila jsem ho jen jednou před 6rokama a myslela jsem,že mi praskne hlava-vyletí mozek,tak jsem se toho teď bála a hlavně mě to nenapadlo husu ;-),až když jsem to řekla při kontrole :-(,takže dobrý.A co vy?Pomalu končí asi teploučko ale doufám,že nebude hned zima.Alena je asi někde po sklípcích a na vínečku.Všechny zdravím ahojte :-)

Pavel (Pá, 20. 8. 2010 - 10:08)

Rath ? V prosinci roku 2009...Ne v prosinci 2007,V lednu2008 ten kamarád umřel.Rahh řval kvůli 30 kč poplatkům,ale vážně nemocný lidi se kvůli limitům na operace nedostali.Nevím kolik se jich nedočkalo a to nemluvím, jen o pacientech s ICD i kdyby ten jeden tak to stačí , co myslíš?

Pavel (Pá, 20. 8. 2010 - 10:08)

Ano, dávají to...Souhlas,až zkolabují na tvrdo je jim ICD k ničemu.Ahoj

Mirek 2 (Pá, 20. 8. 2010 - 02:08)

zajímalo by mne jaká jsou...Mirku to záleží na tom jak na tom jsi.Pokud máš časté výboje, mohlo by být řízení automobilu rizikové, ale pokud jsi v pohodě a výboje nemíváš , tak není problém.Člověk musí být sám trochu soudný a zodpovědný.
U letištních kontrol když si pročteš instrukce které jsi jistě dostal se dovíš, že nahlásíš na letišti že máš ICD ( máš průkaz ) a projdeš individuální kontrolou.
Alles

Mirek (Pá, 20. 8. 2010 - 02:08)

Ahoj, Julínek chtěl...Rath ? V prosinci roku 2009 ???

Dannu (Čt, 19. 8. 2010 - 07:08)

Pavle, ptala jsem se na to...Ano, dávají to preventivně. Tedy i těm, kteří zástavu nikdy neměli, nikdy nezkolabovali. Ale mají třeba nějaké závažné předpoklady (delší interval na EKG, mladé a neopodstatněné úmrtí v rodině apod.).
Jinak je samozřejmé, že při takové částce o tom musí rozhodovat více lidí.
Když ho dávali mě, projednávala to samozřejmě komise. Když by to nikdo nehlídal, mohlo by se s tím kšeftovat, plýtvat a já nevím co ještě.
Ale kdo to potřebuje, tak mu to komise hned dá, je to v podstatě jen papírování, žádný pacient před komisi osobně nechodí..

Pavel (St, 18. 8. 2010 - 01:08)

Pavle, ptala jsem se na to...Ahoj,já s tebou souhlasím,dávají to lidem kteří to potřebují.Já to dostal až 3.roky po operaci,nebyl jsem přímo ohrožen zástavou,ale Holter ukázal,že tam nějaký změny byli a tak mi to nabídli jako prevenci.A určitě to nedávají lidem,kteří to nepotřebují!Všichni co mají ICD,tak dříve nebo později by byli přímo ohroženi zástavou.Je to prostě zichr.Tak se měj a modly se aby nám jej nechali.Taky bych byl raději zdravej a neměl to,ale když už se stalo je to jistota,pro mě,pro Tebe a pro všechny kteří by MOHLI být ohroženi.Na zástavu srdce u nás umře nejvíc lidí,lidí kteří nevěděli,že mají problémy se srdcem nebo jen tak náhle.Tak Ti přeji hezký den s ICD.

Alena (Út, 17. 8. 2010 - 14:08)

Pavle, ptala jsem se na to známého lékaře.
Oni to teď opravdu dávají preventivně, ale prý i lidem, kteří nejsou ohroženi na životě. Když někdo neprodělal zástavy, tak nejspíš to nutné není. Tam prý stačí o dost levnější budíček, který rytmus srdce upraví.
Tenkrát jsem čekala, až se k mé implantaci vyjádří dalších 9 kardiocenter. Aby to nebylo jen pro kamarády kamarádů a horních deset tisíc.
Doc.Heger to myslel tak, že se dávají preventivně, kdyby náhodou. A to je opravdu dost neopodstatněné. Potom nevyjde na lidi, kteří opravdu potřebují. Takhle mi to bylo dnes vysvětleno.
Napsala jsem to hodně laicky...

Pavel (Út, 17. 8. 2010 - 10:08)

No já chci vyrazit ještě...ICD stojí asi 1 300 000.-!Podle druhu,aspoň ten co mám já.Ahoj.

Pavel (Út, 17. 8. 2010 - 10:08)

No já chci vyrazit ještě...Ahoj, Julínek chtěl odbourat a odboural limity,byl jsem na operaci a potom jsem ležel na kardio interně kvůli pooperační arytmii,ležel tam se mnou kluk,45.let a čekal na ICD baypass mu dělali už ve 20ti,bylo to v prosinci,za 2.dny ho pustili domů s tím,že mají vyčerpaný limit ať přijde hned v lednu.Představ si on se toho nedočkal a umřel při parkování auta se mu zastavilo srdce.Tehdy byl ministr Rath,ktery byl proti tomu.Kdyby mu icd dali byl ještě tady.Udělejte si obrázek všichni sami.

Pavel (Út, 17. 8. 2010 - 10:08)

:))) jojo, přežili...
Ale...Ahoj Aleno,otázky jsem neviděl,ale samozřejmě,že ICD dávají preventivně,preventivně,aby nedošlo k zástavě srdce,každej to má preventivně i Ty i já.Asi je to odborník!!!!!Možná nám ho vezmou aby oni preventivně ušetřili a my natáhli bačkory,tak se jeď preventivně ještě pořádně do sklípku pořádně ožrat.Mějte se holky.

Reklama

Přidat komentář