Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

Pavel (Čt, 9. 9. 2010 - 21:09)

Pořád je to lepší...Ahoj Andreo,je to dědičný já jsem svýho otce přemluvil ať jde baypass a on to nepřežil,takže si nic nevyčítej a já když jsem na to šel taky jsem myslel,že tam zhasnu.A podívej hrozila mě transplantace a jsem tady,otec mi umřel v 58.letechMě je dnes 53 jsem zvědav zda ho přežiju,ale můj kardiolog mi říkal ,že s ICD budu fungovat pořád.Takže nás co máme ICD budou muset zastřelit.Měj se!

Andrea (St, 8. 9. 2010 - 09:09)

Jsi mladá na takový...Pořád je to lepší takhle,než to vzdát.Můj táta měl se srdíčkem také problémy(ale jiné,než já),ale až po jeho smrti(54) jsme zjistili,jak to bylo.Doma vždycky po každé návčtěvě kardiologa hulákal,že už tam nikdy nepůjde,že mu nic není.A my jsme po jeho smrti našli v papírech,že byl stále poučován o zhoršování stavu a že pořád odmítal operaci.Tak si myslím,že tu ještě mohl být.
Už proto si radši nechám od doktorů poradit a snažím se vše dodržovat.

Pavel (Út, 7. 9. 2010 - 23:09)

Jj,mám Warfarin,ale teď...Jsi mladá na takový potíže už,ale takový je život,mě je 53 taky si myslím ,že jsem brzy onemocněl.Berem to jak je,vždycky může být hůř.Tak se měj.Ahoj

Andrea (Čt, 2. 9. 2010 - 12:09)

Já vím o čem jsi...Jo,je fakt,že mám dost velký žlučníkový kámen,ale pokud nebude dělat větší neplechu,tak mi kardiolog nedoporučuje odstranění.A taky zubařka má teď se mnou problémy - při sebemenším zákroku musím mít antibiotika a k tomu se před trháním musí vyřešit ten Warfarin.Takže všechno musím nejdřív vyjednat v Ikemu a je to na dlouhé lokty.V červenci mi chtěla zubařka trhat zuby,ale obvodní mi neupravila léky,že se musím domluvit v Praze.V srpnu jsem měla antibiotika,takže od nich musí taky být trochu odstup.Já se k těm zubům dostanu snad až příští rok.

Ale kdyby bylo něco akutního,tak by stejně nic jiného nezbývalo,akorát by měl člověk strach,jestli se ještě probudí.

Andrea (Čt, 2. 9. 2010 - 08:09)

Já vím o čem jsi...Jj,mám Warfarin,ale teď poprvé po dvou měsících mám správnou hodnotu.Nějak se mi to pořád nechtělo ustálit.Je mi 37.

Pavel (St, 1. 9. 2010 - 22:09)

Víš,Pavle,já...Já vím o čem jsi mluvila,neboj se bereš nějaký léky na ředění krve?Já beru Godasal,bral jsem Varfarin.Ale jak víš já mluvil o operaci,a u i takové banální jako je slepák,tak tam hrozí utržení nějaké sraženiny.Budeš O.K.Kolik je Ti roků,jesli nejsem moc indiskrétní....mě 53.takový ten infarktový věk.Ahoj.

Pavel (St, 1. 9. 2010 - 22:09)

Ahojte, tak mě včera...Jsem rád,že už to máš za sebou tak honem se ožrat.To neuškodí.Ahoj

Andrea (St, 1. 9. 2010 - 16:09)

Ale ty jsi mě...Víš,Pavle,já mluvila(psala)právě o té mozkové,ne o operaci.Právě,že mě doktoři straší,že k tomu srdíčku ještě můžu dostat mrtvičku.

penelopka (St, 1. 9. 2010 - 08:09)

Ahojte, tak mě včera pustili z nemocnice. Paráda. Ablace se prý povedla dobře, ty ložiska byly všechny spáleny, tak doufám že teď už to bude lepší. Dokonce mě řekli že za 14 dní můžu do práce. Celej zákrok ani po tom mě vůbec nic nebolelo. Jsem z toho příjemně překvapená, tak jen aby to bylo už dobrý.

Pavel (Út, 31. 8. 2010 - 22:08)

Ahoj, to jícnové echo mi...Ahoj Aleno,nestraším mozkovou,pořád mluvím o tom,že tyhle vyšetření dělají před operací aby se toho vyvarovali,to se Vás netýká.A žízeň? O té ani nemluv.Mimo odsávání hlenů z plic na JIP a 3 dny ležení nejstrašnější věc.Před op.nepít a po ní 3.dny,byl jsem na stole 8.hod.tělo bojuje celej spocenej,pak se probereš a 3.dny Ti nedají napít,jen jse olíznoul takovou houbičku,opravdu strašný.Po inplantaci ICD jak víte taky asi 5 hod nepít.Trochu jsem to ušulil,víte sami ,že jste tam v limbu asi 5 min.,tak jsem se napil o hdinu dřív a můžu Vám říct,že se mě udělalo pěkně blbě.Na blití.JO JO oni vědí!!!!Pslouchat lékaře.Tak ahoj.

Pavel (Út, 31. 8. 2010 - 22:08)

Pavle,já jsem 13 let po...Ahoj Jardo,přesně jak Ty,tu stejnou diagnosu...přechozenej infarkt tedy 2.taky levá komora v háji a pak ICD.Na ten jsem šel dobrovolně neměl jsem problémy,ale jak už bylo řečeno prevence.Jsme na tom stejně.ICD,je naše spása,pokud dostaneš další inf. tak tohle Ti nedovolí zástavu,Myslím tedy kdyby náhodou.Tak Ty jsi proti mě zkušenej pacient,já má po op. teprve 3.roky.Tak se měj a života užívej!!!!

Pavel (Út, 31. 8. 2010 - 22:08)

Tak ti díky,právě tím mi...Ale ty jsi mě nepochopila,pokud jdeš na op.tak Ti to prohlídnou a nejen krkavice ele i plíce,nohy atd.jdeš na CT.Jak víš u operace hrozí uvolnění sraženiny,nechtěl jem Tě vyděsit,dovedou to taky lékama rozpustit.Neboj se.Po op. mě za 2.dny stáhli obvazama nohy tak až to bolelo.Měj se!

janazdc (Ne, 29. 8. 2010 - 20:08)

Ahojte všichni, tak dneska...Penelopko,jsem zvědavá jak ti to dopadne,je fajn,že ti tu ablaci můžou udělat,u mě už to prý nejde,že mám postiženou už moc velkou část srdce a tak by to bylo moc obtížný.
Aleno,já psala,že řádíš ve sklípku a tys bojovala s virózou,víš,že máme být opatrní při virózách ;-).Ahojte lidi pa

Jaroslav (So, 28. 8. 2010 - 19:08)

Ahoj Jardo a co Ti je máš...Pavle,já jsem 13 let po bypassové operaci a teď mi nainstalovali ten defibrilátor,ano,tenkrát jsem měl infarkt.Nevím,mám dysfunkční levou komoru,zda to pomůže je ve hvězdách,zatím věřím,že ano.Jak jsi na tom Ty?

penelopka (So, 28. 8. 2010 - 16:08)

Ali je to přesně jak popisuješ ale to jsi teda měla hooodně velký štěstí, že ti ten krk hodně umrtvili že jsi nic necítila. Mě do toho krku jen sestřička asi 2x šplíchla a bylo. Pak jsem cítila každej pohyb tou kamerou ve mě, a pak to vyndávání....no síla.

Andrea (So, 28. 8. 2010 - 16:08)

Lidičky,můžu se zeptat,jak to máte s doplatky za léky?Já jsem nějaká zmatená - po zdražení jsem platila 1500,- na 3 měsíce.A v srpnu jsem byla jinde,při objednání mi řekli 1000,- a nakonec jsem platila 700,-.Ne,že bych si stěžovala,ale už nevím,s čím mám počítat příště.

Andrea (So, 28. 8. 2010 - 16:08)

Fibroskopie je to samé. Ale...Tak to já se dávila a krkala,ještě štěstí,že tam byla doktorka a ne chlap.A panímáma na tom byla nedávno a taky si stěžovala.Tak to se máš,že ti to nevadilo.

Alena (So, 28. 8. 2010 - 16:08)

Takhle nějak vypadá...Fibroskopie je to samé. Ale jdou většinou dál: žaludek, dvanáctník a tenké střevo.
Jsem asi nějaká divná, ale tohle vyšetření mi nevadilo. Vždyť to přeci nebolelo, ani jsem se nedávila. Ale je pravda, že mě pan doktor moc chválil, jak hezky spolupracuju:))
Je jasný, že každý vyšetření vnímá jinak.

Andrea (So, 28. 8. 2010 - 14:08)

Ahoj, to jícnové echo mi...Takhle nějak vypadá fibroskopie,ne?Na té jsem byla v červnu a to tedy byl zážitek!!!Na to už opravdu nechci znovu,jednou to stačilo.

Alena (So, 28. 8. 2010 - 14:08)

Ahoj toto vyšetření...Ahoj, to jícnové echo mi dělali 2x a je pravda, že poprvé jsem cítila druhý den při polykání trochu bolest, ale jinak se to dá. (Proti tomu, jak mě bolí v krku dnes:))). Pavle, dělají to, aby si prohlédli srdce a dráty co nejvíc zblízka. Ležíš na boku, v puse máš takové kolečko, abys "nepokousal" doktora, a na raz, dva, tři...polkneš kamerku. Vlastně nic necítíš, protože krk máš umrtvený. Potom už jen spokojeně koukáš na obrazovku a když jsou zprávy dobré, jako u Penelopky (to jsem ráda), tak to stojí za tu chvilku nepohodlí. Dokonce mi říkali, když jsem na tom byla podruhé v listopadu minulého roku, že věda opět pokročila, a kamerka je úplně maličká. Proto jsem asi ten krk už necítila a taky jsem věděla do čeho jdu, tak jsem byla uvolněná. Potom mi spíš vadila žízeň, před tím nesmíš pít, potom nesmíš pít než krk přijde k sobě a vím, že už jsem padala na ústa.
Nestraš ještě mozkovou, už takhle toho máme dost, ne? Nikomu nic zlého nepřeju, ale o ty nemoci bysme se měli tak nějak podělit:))
I když jsou na tom lidi hůř a takhle jako já neremcají. Jsem nějak přejetá z nevyspání, tak se na mě nezlobte, pa.

Reklama

Přidat komentář