Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

SM (St, 8. 8. 2007 - 10:08)

Ahoj všem, to jsem zase já...:o)
Zkusila jsem obejít tu kožní, zavolala jsem rovnou do Motola a zeptala se, zda je možné přijít bez doporučení, zda mě bez něj nevyhoděj. Tak říkala, že doporučení by bylo lepší, ale vezmou mě i bez něj. Mám přijet ale až po prázdninách, protože je čas dovolených. Mám prý přijet v pátek, kdy mají plicní poradnu (asi od 10.00hod do 13.00hod) a má to prý na starosti pan doktor Fiala. Takže v září pofrčím do Motola za tímto panem doktorem a uvidíme, co dál. Pěkný den všem. S.

SM (So, 4. 8. 2007 - 18:08)

Ještě jedna otázka pro Michaelu. Prosím tě, Míšo, ty už máš asi operaci za sebou, viď?! Může se tě zeptat, kde ti to dělali a jestli jsi byla spokojená?? Díky.
PS. Tvoje jméno je na diskuzi uvedeno několikrát, tak nevím, jestli jsi ta Michaela, co jí operací dělali v Plzni, nebo jsi zas úplně jiná Michaela... :o)

SM (So, 4. 8. 2007 - 18:08)

Ahoj Reny, díky za odpověď, myslím, že záleží na jakého doktora v tom Motole narazíš, protože Jana psala, že už tam byla, a že ji poslali nazpět ke kožní pro potvrzení. No, tak si v týdnu dodám odvahy, zkusím si pro to potvrzení dojít a když neuspěju, tam do Prahy pojedu asi bez něj. Ani nevíš, jak ti Reny závidím, že už to máš za sebou. Teď, když je chladněji, tak je to lepší a říkám si, že už to s těma rukama nějak dožiju, ale pak nastanou vedra a já si říkám, že se musím přinutit a do tý operace jít. Hezký víkend všem, S.

Reny (So, 4. 8. 2007 - 11:08)

Ahoj SM, v Motole jsem to potvrzení nakonec nepotřebovala...i když jsem si ho předem od kožní vyloženě vykručela! :o) taky...jako ostatní doktoři na mě ta kožařka koukala jak na blázna, ale já jsem si v duchu říkala (to přežiju, hlavně že ho budu mít :o) Vůbec neměj strach, jdi si prostě za tím... Stojí to fakt za to, ruce jsou teď úžasně suchý a já teď už pomalu ani nevím, že jsem před měsícem na nějaký operaci byla... :o) Mějte se fajn a hodně odvahy přeje R. pa

Jana (Pá, 3. 8. 2007 - 22:08)

Ahoj Míšo, děkuju za podporu. J.

SM (Pá, 3. 8. 2007 - 12:08)

Míšo díky. Já se chystám do Motola a tam prý to potvrzení je potřeba. No, když neuspěju u kožní, tak zkusím obvoďačku. Je mi to ale strašně nepříjemný, jak ti doktoři na tebe koukají, co že to máš za problém. No prostě se za to stydím, ale zkusím vytrvat. Tak zatím ahojky.

Michaela (Pá, 3. 8. 2007 - 11:08)

Přesně jak píše SM. Stačí si jen pročíst celou diskuzi a člověk se dozví naprosto všechno. Tak trochu to vždycky nechápu, když má někdo tento problém a zeptá se na otázky typu: jak to probíhá, kolik to stojí atd. Vše tu bylo napsáno mnohokrát dokola a neustále se tím zbytečně zahlucuje diskuze a navíc z vlastní zkušenosti vím, že když mám nějaký problém a je tu o něm diskuze, tak jí celou pročtu, abych se vše dozvěděla. No teď zahlucuju diskuzi já svým výlevem...
Jinak SM, Jani nebojte a jděte do toho! Fakt to za to stojí. A SM vůbec neměj strach, že Ti tvůj obvoďák nenapíše doporučení. Počítej s tím, že opravdu na tebe bude koukat jak z jara, ten můj taky o tom nic neslyšel. Ale já doporučení ani nepotřebovala. V každým případě, kdyby ti ho obvoďák nenapsal, tak bych se rovnou vypravila do poradny a s nimi už se domluvíš. Holky, přeju hodně štěstí a pevné nervy :o)

SM (Pá, 3. 8. 2007 - 06:08)

Čauky, no musíme to zkusit, protože žádná jiná pomoc v současný době asi není a žít s tím do konce života??:o(
Takže pěkný víkend a příští týden se ozvu, jak jsem dopadla u té kožní. Pá.

Jana (Pá, 3. 8. 2007 - 01:08)

Ahojky SM, víš jak se to říká: špatnej začátek, dobrej konec! To je třeba zkouška, jestli to nevzdáš:-). Mě je 49 a zlobí mě to od dob, kam moje paměť sahá, ale dříve se to neřešilo vůbec, prostě jsem měla smůlu a hotovo....pak mi na to dávali léky typu Belaspon, tj. na nervy...no, k ničemu. Kdysi jsem o této operaci něco zaslechla a tak jsem se na to ptala před pár lety mojí obvoďačky a ta mi řekla: žijete s tím tolik let, tak to snad už vydržíte, ne?...Tak jsem si řekla, že na tom něco bude ...a pak mě zhruba před měsícem nastartovala tahle diskuse. Sice v koutku duše pořád zvažuju, ale je to jak jsi napsala, stačí si vzpomenout na ty trapasy, když má člověk podat ruku. Tak jdem do toho, třeba se ve špitále potkáme :-))

SM (Čt, 2. 8. 2007 - 21:08)

Ještě připojím zprávičku pro tebe (Aguero).
Nejvíc se opravdu dozvíš, když si přečteš celou diskuzi zpětně, jsou tam zajímavé info od štastných lidiček, co to mají už za sebou.
Nejdřív jsem si to přečetla taky jenom letmo, ale pak jsem to vzala ještě jednou podrobně a věř mi, že se tam dozvíš docela hodně. Čauky.

SM (Čt, 2. 8. 2007 - 21:08)

Ahoj Jani, tak ti bohužel nic nového neřeknu, protože (to se může stát opravdu jenom mně!) dnes výjmečně z akutních zdravotních důvodů neordinovala. Tak už jsem na to byla psychicky připravená, jak ji převálcuju a budu si stát za svým a ono nic. Takže mě to čeká znovu. Půjdu tam nějaký den v příštím týdnu a pak ti dám určitě vědět. Bojím se toho, že řekne, že o té operaci nic neví a tudíž mi žádné doporučení nedá. Pak nevím, co budu dělat:o(
Určitě se ti v příštím týdnu ozvu. Můžu se zeptat, kolik ti je?? Mě už to trápí 33let, pořád jsem čekala, že se to zlepší, ale řekla bych, že je to spíš horší (ono tomu taky nahrává čím dál tím víc dusnější počasí, to trpím nejvíc). Tak zatím ahojky.

Jana (Čt, 2. 8. 2007 - 12:08)

Operace se jmenuje horní hrudní sympatektomie (alespoň doufám, že jsem to napsala dobře) a snad je správná i ta info, že ji celou hradí pojišťovna.

Jana (Čt, 2. 8. 2007 - 12:08)

Operace se jmenuje horní hrudní sympatektomie (alespoň doufám, že jsem to napsala dobře) a snad je správná i ta info, že ji celou hradí pojišťovna.

Jana (Čt, 2. 8. 2007 - 12:08)

Ahojky SM, ani nevíš, jak ráda čtu o tom,že má s nohama někdo stejný problém :-) - protože, kdo to nezažil, nepochopí. Jsem zvědavá, co ti na to řeknou u vás na kožním, držím palce :-)) Jana

SM (St, 1. 8. 2007 - 23:08)

Ahojky Jani, díky za odpověď. S tím doporučením - dostat ho od kožní bude ještě asi obtížnější, nežli od obvodního (to neznáš naší kožařku:o))
Nechci tě zrazovat od nějaké náhradní léčby - vyzkoušela jsem skoro vše, co mi i doktoři doporučovali a nic nepomáhalo. Myslím, že operace bude jediným řešením. Zítra shodou okolností jdu ke kožní, tak to na ni zkusím vybalit - no už se potím předem:o)
Co se týče nadměrného pocení na jiné části těla po operaci - myslím, že nic horšího než ruce být nemůže, nic jiného druhýmu člověku nepodáváš...Pročetla jsem si teď poctivě celou diskuzi nazpět a je to opravdu individuální, tak bych to asi ryskla.
A ta bederní sympatektomie - píše tam své odkazy Naděnka, že přímo v Motole ji nabídli, že se tato operace dá domluvit, že to není problém. Musím ti ale opravdu říct, že se jednolitvý odpovědi doktorů liší, přímo tuto bederní moc nedoporučují, přitom Naděnce řekli, že by to nebyl problém se domluvit, odpovědi se líší také v tom, jestli je to operaci s trvalým účinkem, nebo se to může opět vrátit... Tak nevím, zítra zkusím tu svoji kožní a dám ti pak vědět, jak mě ukamenovala :o(
Jo a nemysli si - já a sandály - to neexistuje!! Tak zatím pá.

Jana (St, 1. 8. 2007 - 22:08)

Ahojky SM, jak píšeš, že bys obvoďačku nejradši vynechala,to by možná i šlo, protože mě tehdy na telefon v Motole řekli, že je lepší, když to doporuč. je. TAkže možní být i nemusí ...No a jak jsem dopadla? Na té chirurgii byli skvělí, už jsem několikrát u nás v nemocnici byla, ale takhle úžasně vstřícné zacházení jsem ještě nezažila, fakt, to není ironie. Paní doktorka mě s pochopením vyposlechla, koukla na ruce a zeptala se, zda jsem se s tím už nějak léčila - když jsem řekla, že mě vždy spíš doktoři odbyli, že se to léčit nedá, napsala mi doporučení na kožní a že prý buď tam zkusí nějako léčbu a nebo mi přímo doporučí operaci - pokud by mi doporučili operaci, tak už bych si pak prý na té chirurgii domluvila jen termín. Na kožní jdu 21.8., také jsem se radši objednala v Motole...takže zatím uvidím, co bude dál. Upozorňovala mě na to zvýšené pocení potom na jiných částech těla, které prý může vymizet časem .....A zajímavé: když jsem se jí ptala na nohy (bederní sympatektomie) - řekla mi, že nic takového oni nedělají, že to se dělá v podstatě jako součást jiných zákroků atd...ať se smířím s tím, že s nohama mi nic neudělají (to je u mě taky horor, nemůžu v létě chodit naboso ani omylem:-(..). No ale to zatím vypouštím, zatím uvidíme, co ty ruce. Víš, kdyby mi na kožním třeba dali nějakou léčbu, která by alespoň trochu zabrala, nevím, zda bych si to s tou operací ještě nerozmyslela ...ale je fakt, že mě se ruce nepotí, mě z nich doslova občas leje ....No, to je zatím vše, co vím :-)) Tak přeju hodně štěstí, jestli se do toho pustíš taky. Zatím ahojky, Jana

SM (St, 1. 8. 2007 - 21:08)

Ahoj Jani, nedočkavě čekám, jak si dopadla v tý Praze...Dej prosím vědět. Nejraději bych tam jela rovnou a vynechala to doporučení od naší obvodní, protože už si předem umím představit ten její udivený výraz, co že to po ní chci...
Díky, čauky.

Aguero (St, 1. 8. 2007 - 09:08)

jak se prosim vas ta operace jmenuje a kolik stoji??

SM (Út, 31. 7. 2007 - 08:07)

Ahoj Jani, díky moc za info. Přeji ti v Praze úspěch a budu samozřejmě ráda za každou novou informaci. Já mám bobky strašný, ale bojuju s tím už několik let a řekla jsem si, že snad musí být nějaké vysvobození, tak jsem se rozhodla, že se do toho půjdu a jsem ráda, že jsem na internetu našla alespoň tuto diskuzi, protože jsem opravdu něvěřila, že tímto může trpět víc lidí.Takže, ať ti to dobře dopadne a určitě se ozvi. Dík.

Jana (Po, 30. 7. 2007 - 23:07)

Ahojky SM, jsem ráda, že ti můžu předat svoje zkušenosti. TAké nejsem z Prahy. Volala jsem do Motola na 3.chirurgii - (telef. číslo 224431111 a nechat se přepojit)a tam mi řekli, že je lepší mít doporuč. od obvodního doktora, s tím pak kterýkoliv den od 10 do 12 hodin zajít do ambulance 3. chirurgie do Motola. TAm to prý s člověkem celé proberou a domluví se další. Níš obvoďák mi doporučení napsal, i když mu to nebylo moc recht, protože zjevně vůbec netušil, že něco takového existuje. No a zítra jedu na tu ambulanci do Motola. Uvidíme, co mi řeknou. Můžu se pak podělit o další info. Mám z toho trochu bobky :-))

Reklama

Přidat komentář