Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

SM (Út, 4. 9. 2007 - 20:09)

Čauky Jani,
zkusím ti napsat na výše uvedený mail. Čus.

SM (Út, 4. 9. 2007 - 20:09)

Ahoj Hani, tak už jsem volala gynekologovi a říkal, že pokud to není náročná operace, tak stačí vysadiat antikoncepci 2-3 týdny před operací, takže si to musím nějak upravit, aby mi to vyšlo. Mám ten Triregol a tam se to dá trochu nastavit a protáhnout, tak doufám, že to vyjde. Začátkem října skočím asi k nám k obvoďačce, aby mi předepsala všechny ty potřebný vyšetření. On je sice začátek září, ale uvidíš, jak to uteče. Čauky.

Jana (Po, 3. 9. 2007 - 17:09)

Ahojky Hanko a SM - tedy Simono :-)) koukám, že se tam sejdeme - mám taky termín 24.10., mám tam být v 8 ráno. Tak se těším, že se potkáme a můžeme to prožívat společně. Budu ráda, když se mi ozvete na mail 24.rijen"seznam.cz Zatím ahojky.

SM (Po, 3. 9. 2007 - 13:09)

Ahoj Hani, tak mám návštěvu kožní za sebou, hurááá!Úplně jsem byla v šoku, protože to proběhlo kupodivu hladce a papír mi napsala (byla dokonce i milá!). Ještě teď tomu nevěřím. No a zítra budu volat tomu gynekologovi, tak uvidím, jak pořídím tam.Zatím ahojky.

Hanka (So, 1. 9. 2007 - 13:09)

Tak mi nic takoveho nerikali, a v papirech mam taky, ze jsem prisla bez doporuceni. Asi vyhrabu jen ty stare papiry z neurologie, tam se pise o te hyperhydroze. Doufam, ze je najdu a nebudu muset na kozni.

SM (So, 1. 9. 2007 - 12:09)

Nojo, Hani, mně to řekli, dokonce mám v papírech napsáno, že jsem přišla bez doporučení a výslovně mi řekli, že nějaký podklad pro tu operaci potřebují:o(Na tu gyndu budu volat hned v úterý, tak ti dám vědět, jak jsem dopadla. Čauky. Simona:o)

hanka (So, 1. 9. 2007 - 08:09)

SM, tobe rekli, ze si to doporuceni mas jeste zpetne donest? Mi teda ne, ja uz ke kozni nejdu. Spis me strasi ta gynda a antikoncepce.

SM (Pá, 31. 8. 2007 - 21:08)

Ahoj všem,
tak i já mám konečně termín - 23/10.
Sešly jsme se tam s Hankou, byly jsme v ordinaci každá asi 4 minuty, nic nám nevysvětlili, měli hrozný fofr, tak nám dali jenom termíny, jo a sprdli nás, že nemáme žádný doporučení. Takže se bohužel návštěvy kožní nevyhnu:o( Měli jsem dnes s Hankou strašného strašáka a nakonec to bylo vyřízené během takové chvilky. Tak a teď budeme čekat a čekat, jo a vyřizovat předoperační maraton - teda až v říjnu. Ale první krok už je za náma:o)Pěkný víkend všem, S.

Hanka (Pá, 31. 8. 2007 - 18:08)

Ahoj, mam termin 24.10.2007 v Motole

hanka (Čt, 30. 8. 2007 - 15:08)

Ahoj SM, nejsem z Prahy, ale rodice bydli kousek od Prahy a shodou okolnosti mamka jede zitra do lazni. Takze s ni budu uz v 6 rano v Praze a pak se vydam asi hned do motola. cesta pry trva asi hodinku. pojedu z Roztyl. Takze pocitam kolem pul osme uz tam urcite budu a budu hledat. Koukala jsem na internet a myslim ze mame jit na nejaky uzel C-3. chirurg.kliniku na plicni poradnu. Ja uz se dneska na internet nedostanu, tak muzes napsat na mobil. Klidne prijed driv, ale jestli nestihas, tak nevadi. Ja tam chci byt mezi prvnima, protoze pak hned jedu domu, a chci stihnout vlak nejpozdeji ve 2. Mam to domu 350 km. Cau zitra.

SM (Čt, 30. 8. 2007 - 13:08)

Hani, ty jsi z Prahy? Nebudeš tam zbytečně brzy, když ta poradna je až od 10hod?? Já bych tam taky mohla být klidně dřív, ale jestli to má cenu?? Tak mám přijet dřív a budeme hledat spolu?? :o)S

Hanka (Čt, 30. 8. 2007 - 12:08)

jo holky, mohly byste nam poradit, kde je ta poradna?

Hanka (Čt, 30. 8. 2007 - 12:08)

ahoj, ja uz tam budu mnohem driv , asi kolem 8. Taky nevim kde to je. Kdyz tak mi napis na 608 202 104 a muzem hledat spolu.

SM (Čt, 30. 8. 2007 - 09:08)

Ahoj Hani, jo jedu tam určitě, poradna má začínat v 10.00hod, tak bych tam chtěla být tak na půl desátou. Vůbec nevím, kde to tam je.Mám to do Prahy cca 1,5hodiny cesty. Tak dej vědět, co ty :o) Čauky S.

Hanka (St, 29. 8. 2007 - 18:08)

Ahoj SM, jdes teda v patek k panu Fialovi? Sla bych taky.

SM (Po, 27. 8. 2007 - 11:08)

Ahojky Míšo ještě jednou. Předtím se nezobrazil celý tvůj příspěvěk, takže jsem si nemohla přečíst, že už máš rok po operaci!!! Tak to nevím, jestli bude ještě možné něco s těma jizvičkama udělat, možná nějaký laeser... (ani nevím, jestli jsem to napsala správně:o)))Tak ahojky. S.

SM (Po, 27. 8. 2007 - 11:08)

Ahojky holky,
pro Věru: ty už to máš opravdu za chvíli, to už ti uteče jako voda, hlavně nechytnout nějakou nemoc, aby si opravdu mohla v termínu nastoupit. Tak hodně štěstí.
Pro Míšu: Míšo, musela jsem to dneska vzdá, protože přeci jenom bych tam jela s tím rizikem, že mě nepřijmou, pokusím si v práci vyjednat ten pátek. Dám pak vědět:o)
Jinak, co se týče hojení jizviček - nějaké info jsem četla v začátcích této diskuze, tak se tam zkus mrknout.
Mějte se všichni hezky a brzy zase ahoj. S

Michaela (Po, 27. 8. 2007 - 09:08)

Ahojky holky,
SM v Motole jsem nebyla, ale počítám, že je to všude stejné, tzn., že poradna funguje pouze v určité dny v týdnu. Ale teď už je to jedno, je pondělí, takže už to máš asi vyřešené.
Věrko, musela jsem se smát jak jsme se sešly :o) Jinak já byla poprvé v životě v nemocnici a vzala jsem si bavlněnou košili asi po kolena. Byla jsem za ní ráda. Už jen kvůli mytí (každý večer po operaci nám přinesly sestry lavor se žínkou) a ještě si sundavat kalhoty....takové námahy :o) Nebo když chceš na malou. Mě bolel každý pohyb, takže shledávám košili jako lepší, ale v podstatě to je asi jedno. Župan si vem 100%!!! Mě vozili na rentgeny do jiných pater na vozíčku a na chodbách normálně chodili lidi z ulice, takže župan je hodně důležitý. Taky Ti může být na pokoji zima. Mně bylo neustále hrozný vedro a chtěla jsem aspoň trochu větrat, ale vedle ležela taková fňukna a ta si jen stěžovala, takže jí samozřejmě byla pořád zima a muselo být pořád zavřené okno. Také s sebou doporučuju vzít hodně časopisů, člověk se aspoň odreaguje. Jinak pokud budeš mít vše bez komplikací, tak jízdu autem domů zvládneš, ale pokud máš možnost, tak si někoho sežeň. Já odcházela z nemocnice s přítelem a přišla jsem si relativně v pohodě a po cca po 20km jízdy mi začala být každá nerovnost na silnici velice nepříjemná. Ale to spíš, ať napíše někdo jiný, já měla bolesti té protržené plíce, což ostatní neměli, takže z toho usuzuji, že jinak by to bylo určitě v pohodě. Týden po operaci 2 hodiny denně zvládneš, ale stojí to za to? Uvidíš sama jak ti bude.
S jizvičkama to uričtě nějak řeš. Já už jsem skoro rok po operaci a mám je pořád stejné. Zrovna o víkendu jsem byla v plavkách a každý si toho všimnul a ptal se co a jak s tím mám. A to jsem je každý den masírovala a mazala krémem. Až teď vím, že na to existuje přímo nějaká mast, která je prý účinná.
Mějte se, pa pa

Věra (Po, 27. 8. 2007 - 07:08)

Ahoj Jani, Míšo a ostatní!
Jani, všude píšou, že se pocení po operaci zvýší všude jinde, ale do roka(!!!) by i tohle mělo ustoupit. Jinak už toho spoustu napsala Míša(krásně jsme se sešly s odpovědí, že jo??). Pokud mi moje 35letá sklerotická hlava dovolí v poledne vzpomenout si na ten článek, odpoledne ho v práci naskenuju:-))). Je to tam fakt dopodrobna vysvětleno, včetně statistik atd.
No a já jdu teď hledat info o hojení jizviček, přece jen nechci vypadat do smrti jako indiánská babička(samá rýha, hahahaha).
SM - držím palce, ať už se to hne a brzo tě objednají!!!
No a protože těch 5 měsíců, co jsem byla objednaná já, nějak rychle uteklo, začínám být poměrně nervozní, od 14.září už můžu obcházet doktory s předoperačními vyšetřeními.
Jen taková přiblblá otázka pro nepotílky:
v nemocnici jsem neležela, ani nepamatuju - je vhodnější pyžamo nebo noční košile + župan???
Vlastně ještě něco: vzhledem k mému pracovnímu vytížení potřebuju vědět, jestli zvládnu po operaci jízdu v autě z nemocnice jako řidič a týden po operaci aspoň dvě hodinky v kanceláři denně? Díky za odpověď:-))).
papapa

SM (Ne, 26. 8. 2007 - 12:08)

Haló, haló všichni. Ráda bych se vydala do toho Motola zítra - t.j. v pondělí, neví prosím někdo, zdali mě příjmou i zítra, popř. ordinační hodiny?? Vím, že bych tam mohla zavolat, jak už jsem to již dříve udělala, ale tam mi řekli, ať příjdu nějaký pátek, jenomže potíž je v tom, že bych si musela vzít v práci kvůli tomu volno celý den a pátky se mi bohužel vůbec nehodí. Díky za jakýkoliv info, díky moc S :o)

Reklama

Přidat komentář