Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Zuzu (So, 15. 8. 2009 - 09:08)

Naděnka, v tvojom pripade sa ani pluca nevypustali? Ja som to vlastne pochopila tak, ze je nevyhnutne vypustit tu stranu pluc, kde sa prave prerusuje nerv, aby bol lepsi pristup. A nasledne, na znovuobnovenie prevadzky je nutne pluca napustit a zadrenovat, aby sa vycistili. Ja som si dost vytrpela aj v nemocnici a teraz mam aj doma bolesti. A vobec to nesuvisi s ranami (su malicke - 1xpod pazuchami a 1xpod klucnou kostou), ale boli ma v hrudniku a v lopatkach (ostre pichlave bolesti).
Rozumie niekto tomu, preco sa da realizovat operacia niekedy BEZ dreni a inokedy S drenami? Kazdopadne nerada by som svojim prispevkom niekoho odradila od operacie, lebo ten pocit suchych a teplych dlani je na nezaplatenie. Len si to este nedokazem dokonale vychutnat, lebo tie bolesti ma velmi trapia a niekedy som z toho zufala. Verim, ze to coskoro prejde.

Naděnka (Pá, 14. 8. 2009 - 23:08)

Pro Zuzu, ano je to možné i bez drenů.Já byla na operaci v době, kdy jsem o této diskuzi ani nevěděla a byla jsem opravdu bez drenů, to až tady na diskuzi čtu, že mají většinou všichni dreny.Jsem po operaci 2 a půl roku.

Zuzu (Pá, 14. 8. 2009 - 00:08)

Ahojte...ja som par dni po operacii a vysledok je super - suche teple dlane a nepotive podpazusie. Akurat ma stale trapia bolesti v lopatkach a v hrudniku, dnes ma dost boleli i obe podpazusia okolo ran. Mam strpnutu lavu ruku, hlavne palec a znecitlivene i lave podpazusie (ale to sa mi zda, ze postupne ustupuje). Co ma ale zaujima je, preco niektori popisuju, ze absolvovali operaciu bez dreni. Je to i takto mozne? Mne sa zda, ze vacsina bolesti je sposobena hlavne tymi drenami a potom po ich vybrati asi ostavaju rany, ktore sa pomaly hoja. Ako zistim, ci som mala komplikacie s pneumotoraxom, alebo to bol bezny postup a bezne opatrenia? Dik za odpovede ....

Zápotek (Čt, 13. 8. 2009 - 21:08)

Vesměs vše naleznete v předchozích příspěvcích celé diskuse.Možná nemáte dostatek času jimi listovat,ale odkazy i odpovědi na vaše otázky máte právě zde.100% se vám to vyplatí.Pokud vás váš problém s hyperhidrózou trápí natolik,pak to za váš čas určitě stojí.

Martina (Čt, 13. 8. 2009 - 14:08)

Ahoj,taky mě trápí nadměrné pocení rukou už od dětství.Chci se zeptat co musim udělat pro to abych se mohla objednat na operaci a kolik tato operace stoji.Děkuji za odpověd :) přeji hezký den

barbi (St, 12. 8. 2009 - 13:08)

Pro Toma
Ahoj Tome chci se zeptat zda mi můžeš poslat kontakt na tu kliniku a jestli máš zjištěno kolik stojí ta operace. Díky

Návštěvník (Po, 10. 8. 2009 - 19:08)

Táhni s tou tvou šmelinou k čertu! Tady jsi na špatné adrese, navíc jsi v Česku, takže ten tvůj hantec nekóříme!

ForBio (Po, 10. 8. 2009 - 18:08)

Dobrý den, konečně je v Plzni možnost diagnostiky přístrojem METATRON 4025GR Hunter, NLS-diagnostika, nejvyšší model této řady. Je to nástupce přístroje Oberon s daleko pokrokovější metodou screaningu a ještě přesnějšími výsledky. Je to jediná NLS diagnostika s certifikací pro lékařské účely, certifikovaná i pro Českou republiku. Nejpřesnější metoda vyšetření i na nádorová onemocnění v raném stádiu, samozřejmě je zahrnuta i ostatní diagnostika. Rozsah použití: Organoetalony, biochemická homeostáza, patologie, histologie, cytologie, alergeny, mikroorganismy a helmiti, alopatie, homeopatie, fytopreparáty, metaterapie, zhotovení metasody, potravinové doplňky, potraviny. Naše zkušenost ukazuje, že i při vyšetření některých zdravých klientů, byly nálezy skrytých stádií onemocnění, kde je daleko snažší i kratší terapie (výhoda včasné diagnózy). Na rozdíl od jiných metod technické diagnostiky, systém

Naděnka (Po, 10. 8. 2009 - 16:08)

Pro Darču.
Předem ti blahopřeji k operaci a taky chci poděkovat, že jsi stejného názoru jako já a i já mám samozřejmě 7leté dítko a v době operace mu nebylo ani 5 let a taky mám ted úžasný pocit ho chytit za ruku.Předtím mi říkal, že se držet nebudem, že mám moc spocené ručičky.O operaci jsem mu řekla a těšil se se mnou, že po ní se budem držet pořád.A pravda, po operaci i to dítě říkalo, mimi to je hezký když už je nemáš spocený... To je fakt hezký pocit.

radim (Čt, 6. 8. 2009 - 16:08)

Zdravím všechny čtenáře. Rád bych se podělil o jeden poznatek, na který tady pár lidí v diskusi narazilo a nevěděli si s ním rady. Týka se bizarního pocitu necitlivosti-přecitlivělosti kůže, která přetrvává ještě dlouho poté, co se zahojí jizvy po thorakoskopii, a může se vyskytovat také na místech, které se samotnými vstupy do těla nemají zdánlivě co do činění. Několik lidí si na to zde stěžovalo a jedna paní asi před rokem popisovala silnou formu. Já mám tento problém jen v malé míře pod hrudní kostí, takže mi nezpůsobuje velké obtíže, ale byl jsem se na to přeptat na hrudní ambulanci u Sv. Anny a dozvěděl jsem se následující: Je to jev, který se nazývá dysestezie, což znamená porucha citlivosti kůže. Je důsledkem porušení mezižeberních nervů při vstupu do hrudníku a údajně se mu nedá při operaci nijak předejít. Jen pro představu jaký pocit to je, přílišná citlivost je podobná pocitu, jako když máte puchýř a strhnete si jej. Přecitlivělá pokožka je pak stejně citlivá jako nová kůže pod puchýřem. Já to mám zhruba v oblasti 5x5cm pod hrudní kostí a další pás zhruba 20x5cm je citlivý naopak mnohem méně než běžná kůže. Když jsem to diskutoval s lékaři, jeden řekl, že to samovolně odezní zhruba za 3 měsíce, druhý řekl zhruba za půl roku. Z příspěvků, na které jsem narazil v této diskusi ale plyne, že to může být i dlouhodobější záležitost. Jde o to, za jakou dobu se zmáčknutý/narušený nerv dokáže napravit. Přestože se s tím žít dá, myslím, že je dobré, aby lidé, kteří operaci zvažují, znali i tento možný vedlejší účinek.

Darča (Čt, 6. 8. 2009 - 08:08)

ještě jedna maličkost...
Mám 3-letou holčičku,takže všechna možná rizika sem musela zvažovat daleko víc,než člověk bez závazku.A nezvažovala sem ty rizika kvůli sobě,ale jen a jen kvůli dceři... Držet dítě za ruku bez pocení,je mi velkou odměnou.

Darča (Čt, 6. 8. 2009 - 08:08)

Jsem něco přes dva týdny po operaci,a musim souhlasit s Naděnkou. Každý, kdo žije s
tímto zdravotním problémem,a potí se tak strašným způsobem jako sem se potila já,tak všechna ta rizika,která sebou jak tato,tak každá jiná operace nese,opomene,a věří,že to bude v pořádku...,tak stejně jako já. Celá tato diskuse je pořád dokola o těch samých otázkách,stačí si najít chvilku,prolistovat diskusi a každý najde odpověď na to,co ho zajímá,tak sem to udělala i já.
Operace opravdu není tak hororově hrozná,jak se o ní někteří vyjadřovali.Bolesti potom jsou,ale takové běžné,a navíc dostane každý něco proti bolesti.Ale ten pocit ze suchých dlaní,ten stojí za to vše...Mě se před tím potilo i podpaží a chodidla,a teď mám i podpaží suché a nohy se mi potí tak o polovičku méně.
Takže já která mám po operaci takto krátce,a už vím co to obnáší,bych do toho šla znovu. Můj problém s pocením byl totiž opravdu velký..a teď? Velká změna v mém životě,konečně mám to,po čem sem od mala toužila,a je to úžasné....

Táňa (Út, 4. 8. 2009 - 21:08)

Pro Nadenku: Souhlasim a nesouhlasim. Vis, souhlasim, ze kdyby slo o slepak, tak se nikdo nerozmysli, ale tady jde o operaci, kterou bych spis prirovnala k plasticke operaci- nemusite na ni jit, protoze nejde o zivot(v pravym slovasmyslu)a clovek se tim sam dobrovolne vystavuje riziku, tak asi proto na tu operaci nekdo nechce. Jednim z rizik je Hornerovo trias- spadnuti ocniho vicka, zuzeni zornice a oko zapadne do ocnice- rekla bych, ze to neni zadna parada. Takze chapu, pokud se nekomu poti ruce min, nebo si na to zvykl, ze radeji na operaci nepujde

Tomáš (So, 8. 8. 2009 - 14:08)

Pro ty kdo uvažují o operaci v Plzni, byl jsem se tam podívat a na dveřích je cedule, že o prázdninách je poradna uzavřena. Tak že si ušetřete cestu či telefony a odložte to až na září ;o).

Naděnka (Po, 3. 8. 2009 - 20:08)

Jo a chtěla bych podotknout, že na operaci jsem šla i přesto že jsem v té době byla hodně silný kuřák a mám vrozený WPW syndrom.Takže jsem jen na toto upozornila a měla jsem ještě navíc svého anesteziologa, prostě to srdíčko mi více hlídali, tudíž jsem měla větší riziko komlikací než ostatní a nakonec nebyla komplikace ani jedna, vše v naprostém pořádku.
Kdybyste se chtěli na něco zeptat, tak se ptejte, papa.

Naděnka (Po, 3. 8. 2009 - 20:08)

Ahojky sušenky a potílci.Já už jsem tu přes rok nic nenapsala, psala jsem hodně na začátku této diskuse.Byla jsem operovaná před 2,5 lety v Praze Motole pod vedením prof.Pafka a byla jsem mezi prvními koho tam na toto odporné pocení rukou operovali.
Pročetla jsem si příspěvky za tu dobu, co jsem tu nebyla a žasnu, hodně lidí operaci podstoupilo, to mě těší a hodně lidí tu má úplně nesmyslné otázky ohl.operace a pořád se ptají dokolečka.My, co jsme sem psali již na začátku, tak jsme popsali snad vše co šlo.Ano, je to operace, takže ziziko je možné, ale to je u kterékoli operace na kterou byste třeba museli, když vás chytne slepák, tak operaci přece neodmítnete, nebo radši zemřete, protože by nastaly komplikace?Docela mě toto zarazilo, že někdo nejde na operaci jen kvůli ziziku, ale to tedy beru tak, že to pro ty lidi není tedy tak důležité mít suché ruce.Pro mě to byla vidina a sen a šla jsem přes mrtvoly abych dosáhla cíle, a to jsem o této diskuzi ani nevěděla.Vše jsem si vyběhala a vyřídila sama, ta vidina suchých rukou mě hnala dopředu a rizika šla stranou.Samozžejmě, že po každé operaci člověka něco bolí ale někdo to tu popisuje jako horory, to bysme třeba my ženský nemohly mít ani děti, protože podle některých by mohly přijít ty komplikace, tak vlasně rodit nebudou.Nebo vám najdou, že máte něco se srdíčkem a operace vás zachrání, tak ji přece taky neodmítnete.Jen jsem tím chtěla říct, že někteří tu mají opravdu nesmyslné otázky, a budto chci mít ruce suché nebo nechci, nic mezi tím není.Já jsem operací prošla jako růžovou zahradou, bez drenů. Jen dohromady 4 malé jizvičky pod paží, žádné komplikace po operaci ani potom déle a trochu té bolesti k tomu přece patří a za ten výsledek stojí.Dnes mám stále ruce suché a po 2,5letech si toho moooc vážím té operce, změnila mi život takovým způsobem, který se ani popsat nedá.
Možná se na mě budete zlobit, ale z některých příspěvků cítím, že jsou ti dotyční prostě padavky, kteří si nedokážou ani sami zavolat doktorovi o radu.Možná pro vás co tu píšete posledních půl roku, najedte si na diskuzi na začátek a přečtěte si ji tak tan prbní rok co se tam psalo.Myslím, že se tam dozvíte moře informací, na které se tady už po tisícé ptáte pořád dokolečka.
Jinak hodně štěstí do života se suchýma rukama, přála bych to vám všem.papa.

Robert (St, 29. 7. 2009 - 13:07)

No vida Póťo.

Přináším zde další INFORMACE!Ve starších příspěvcích někteří "potílci" píší,že jim nebyla do vlastních rukou předána propouštěcí zpráva s odůvodněním,že ji z kliniky zašlou sami přímo praktickému lékaři.

Přátelé,dle litery zákona(nevzpomenu si momentálně na č.§,ale to se dá vyhledat)je vaším právem převzít prop.zpr.osobně po propuštění z kliniky(resp.max.po ukončení všech pooperačních vyšetření-v tomto případě rentgen plic apod.).

Jedná se o vaše důvěrná osobní data a nelze brát na lehkou váhu(ať jsou zasílána jakoukoli formou),že se někde "ztratí" a mohou být takto následně zneužita.

Dále si předem pečlivě přečtěte vše co vám dají před zákrokem k podpisu.Je to jakási jednostraná "smlouva"/prohlášení kde dáváte svůj souhlas se zákrokem,případnými zdr.následky,komplikacemi atd.(prostě řečeno: kdyby se něco "pokazilo" nesete je vy).

Jde o vaše ZDRAVÍ a i když jste se k tomuto chirurgickému zákroku rozhodli sami dobrovolně,trvejte(pokud s něčím nebudete souhlasit)na kompromisu,tedy vzájemné dohodě a spolupráci.

Nesahám tím do lékařské profese(k tomu nejsem kompetentní)ale je na místě brát na zřetel jak objektivní pohled/náhled/postoj/názor odborníků,tak i váš subjektivní.

Mám mnoho osobních zkušeností co se hospitalizací na mnoha klinikách týče.Přístup k pacientům a praktiky jednotlivých pracovišť se liší(což lze vyčíst i z předchozích příspěvků této diskuse).

V r.1996 jsem podstoupil(akutní)chir.zákrok na nejmenované klinice a podepsal vše,co mě daly do "ruky".Byl jsem psychicky i fyzicky naprosto vyčerpán,tak jsem se nad tím nijak nepozastavoval.K čemu všemu jsem dal souhlas jsem zjistil až později bez možnosti odvolání.Hospitalizován jsem byl tři měsíce a následky ponesu doživotně.

V průběhu dalších let jsem byl hospitalizován cca.desetkrát a přesvědčil jsem se,že cesta ke kompromisu pochopitelně existuje.Prostě nic nevzdávejte a nenechejte se jednostraně přesvědčit(pokud se vám cokoli nezdá,nebo nad čím pochybujete)a žádejte oboustranou dohodu.Jde o vaše ZDRAVÍ a váš následný život.

Propouštěcí zprávu jsem vždy obdržel osobně
bez větších problémů.

Vím,že když je člověk jakkoli hadycapován a ztácí tím zdravé sebevědomí,ostatní to vycítí a lehce s vámi manipulují(myšleno všeobecně).

Posbírejte všechny síly,neboť se jedná o radikální změnu vašeho života,tak vám všem i sobě přeji život v "suchu" bez následků.

Pokud tento můj příspěvek bude číst nějaký odborník(MUDr)doufám,že jej nijak nepohorší a nevezme osobně.Aby mě pak vůbec přijali na konzultaci a příp.operaci.Jsou to jen mé(subjektivní)osobní názory a zkušenosti.

Snad budou alespoň trochu užitečné.

Moc vás zdravím - R:-))

Póťa (St, 29. 7. 2009 - 10:07)

Roberte, díky, hned jsem si to taky prohlédla a prostudovala. Dimise, nebulizace...
No, představa, že mi vyfouknou plíci je celkem nepředstavitelná, ale ta nulová mortalita je dost optimistická, ne :-))) ???

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 22:07)

A jak to praktikují na Slovensku v Bratislavě?
http://www.bedekerzdravia.sk/?main=article&id=256

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 21:07)

Tak těch snímků je 19.Také jsem se podíval(zadal ve vyhledavači Google)na Palmární,Axilární atd. hyperhidrózu...:-)))

Reklama

Přidat komentář