Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Peter (Po, 31. 3. 2014 - 21:03)

Radek,
liečba iontoforezou...No Radek daj nejake info ako pomohla...

Aktualizace po (Po, 24. 3. 2014 - 17:03)

Přidávám tu aktualizaci mého stavu po zhruba 4 letech od operace hrudní sympatektomi které jsem podstoupil kvůli extrémnímu pocení dlaní. Po 4 letech: Dlaně jsou stále suché, efekt stálý. Značné a enormní kompenzační pocení na zbytku těla (hlavně na jaro,léto) přetrvává.

marcel (Čt, 20. 3. 2014 - 15:03)

Radek liečba iontoforezou je...Radek,
liečba iontoforezou je učinná?
Vďaka

marcel (Čt, 20. 3. 2014 - 15:03)

Nevim, jak jsi iontoforezu...Radek liečba iontoforezou je učinná.
Vďaka

Martina P. (St, 15. 5. 2013 - 15:05)

Martina P. : Chci se Vás...Lucko, já byla na operaci ve FN v Ostravě. Při konzultaci se mě doktor neptal, jakou mám pojišťovnu, takže nevím zda to hradí všechny, ale já osobně mám Českou průmyslovou ZP a ta to hradila.

Lucie (Út, 14. 5. 2013 - 12:05)

Deive, já bohužel kdysi...Martina P. : Chci se Vás zeptat kde jste byla na operaci a jestli netušíte,které pojišťovny hradí tento zákrok?Mám úplně stejný problém jaký jste měla i vy.Věčně promáčené papíry při testech a tak dále...

XXX (Ne, 12. 5. 2013 - 14:05)

Paní Michaelo,
mohla byste...Petro, já byla na operaci v září, pokud chceš více info, napiš mi sem mail, já ti odepíšu.

Petra (Ne, 5. 5. 2013 - 22:05)

Ahoj Martine,
na...Paní Michaelo,
mohla byste mě prosím informovat o Vaší již proběhlé operaci a zda Vám to pomohlo?
Je mi 19 let a s tímto problémem se peru od mala.

Velmi děkuji

Martina P. (St, 24. 4. 2013 - 13:04)

Mata keby ti ta operacia...Petře, já jsem se tady kdysi na diskuzi ocitla náhodou a příspěvky mě zajímaly, tak si je čtu. A teď, když vidím, jak tady na to vše nadáváte a vypadá to, že operace nikomu nepomohla a jen pišete negativní věci, tak jsem se ozvala s tím, že mě opravdu pomohla a to na 100 %, a kdyby ne, nepsala bych to tady, nemám důvod tady lhát,proč taky?

Peter (Út, 23. 4. 2013 - 20:04)

Radku, nevím proč jsi tak...Mata keby ti ta operacia pomohla na 100% percent, tak by si isto nevyhladavala tieto diskusie. Chcem len povedat, ze to telo, to uz neni ono, ako pred operaciou.

Radek (Ne, 21. 4. 2013 - 14:04)

Jsem zaujaty proto, ze jsem si o tomhle zakroku, fungovani sympatickeho systemu atp. zjistoval mnohem vic informaci, nez jen doktorovo kompenzacni poceni a poklesle vicko. Kez bych to udelal jeste pred operaci, kazdopadne u me uz je pozde. Ale kazdy kdo o ni premysli by si mel tyhle informace, pokud se nespokoji s mym varovanim, zjistit sam a nespolehat se na to, ze doktorova slova jsou svatym pismem. Nejsou a jak jsem se z vlastni zkusenosti presvedcil, ani docenti z fakultnich nemocnic o tehle operaci nevi to co by meli, jinak by ji s cistym svedomim nemohli na zadnem pacientovi provest. Tohle rikam po nekolika stovkach hodin stravenych studiem sympatektomie. Rad bych, aby tohle mohli rict i jeji obhajci...

Martina P. (Ne, 21. 4. 2013 - 14:04)

Deive, jeste nez za tim...Radku, nevím proč jsi tak zaujatý a nevěříš, že někomu prostě ta operaca pomohla?Já mám po operaci už 5 let a žádné skryté příznaky, jak píšeš, opravdu nemám!A i kdyby nějaké byly, myslím si, že by na ně doktor upozornil a neřezal by nás, kdyby věděl, co je to za hnus, jak píšeš.Mě upozorňoval jen na to kompenz.pocení a možnost poklesu očního víčka, nic víc.

Radek (St, 15. 1. 2014 - 17:01)

Ahoj všichni

chtěl bych...Já jsem trpělivý človek, a vysvětlím to ještě jednou.

Sympatektomie nejsou hrací automaty!!!

Vysvětlím:
Ke hracímu automatu přijdete, hodíte tam peníze, doufáte ve štěstí a můžete buď vyhrát, nebo prohrát. Rozhoduje náhoda.

Sympatektomie je, že si necháte přerušit sympatický provazec (přestřihnout, odstranit, klipovat = vyjde to prakticky nastejno).

Odbočka k tomu klipování: dělá se to na Homolce a zní to skoro futuristicky, titanové klipy = wow. Jenže, má to háček. Tuhle metodu vymysleli 2 vychytralí doktůrci se soukromou praxí asi před 15ti lety, aby mohli tvrdit, že sympatektomie je vratná. Teoreticky to tak vypadá, prakticky (což je mnohokrát vědecky dokázané) to tak ovšem nefunguje!

Takže ještě jednou k té parafrázi k automatům. Sympatektomii podstoupíte, ale nemáte šanci vyhrát. Výsledek je vždy stejný a předvídatelný = zničené zdraví. Kdo tvrdí opak, je buď neinformovaný nebo škodolibý. Další varianta neexistuje.

Takže, Honzo a všichni ostatní, rozhodnutí je sice na vás a já moc dobře vím, že někomu něco vnucovat má přesně opačný efekt... ale přece! Všechny moje argumenty byly myslím:

1. založené na osobní zkušenosti
2. založené na rozsáhlém vědeckém výzkumu
3. založené na mnoha zkušenostech jiných obětí sympatektomie
4. lidsky formulované

...tak pokud teda někdo stojí za tím, že sympatektomie je fajn, ať přijde s jinými, lepšími argumenty než které jsem nabídl já. Víc opravdu udělat nemůžu. Jak se říká, chytrému napověz...

Honza (St, 15. 1. 2014 - 17:01)

Ahoj všichni

chtěl bych se zeptat jestli už někdo postoupil tento operační zákrok v nemocnici na Homolce v Praze? Jaké jsou Vaše názory a zkušenosti? Já totiž hodlám do toho jít, ale docela se bojím. Určitě tady každý z nás chce, aby všechno dopadlo co nejlépe. Každý komentář potěší. Děkuji :)

Verča (Út, 14. 1. 2014 - 20:01)

Verčo, raději poslechni...Oboum Vám moc děkuju..
Stránky už jsem si pročetla a upřímně musím říct, že mě to velice odradilo od operace..snažila jsem se zjistit si něco o té intoforéze..tak teď našetřit penízky a snad mi to teda pomůže.. No tak samozřejmě, že při zátěži se zapotím i na zádech a ve vyjímečných případech i na břiše,ale to řeším tričkama, kde není vidět pot..horší jsou ty ruce, které se prostě potí jen při pomyšlení na to, aby se nepotily..

ještě jednou Vám děkuju za názory a rady :)

Monika (Út, 14. 1. 2014 - 15:01)

Ahoj,
chtěla bych se zeptat...Verčo, raději poslechni Radka. Já mám po operaci sice rok a půl, ZATIM jsem spokojená, ale mám obavy, zda něco časem "nepřijde" a nebudu taky litovat.Já když šla na operaci, taky byly jen samé pozitivní názory, teď když bych se měla rozhodovat bych asi nešla, jsem srabík :-)Navíc pokud jsi sportovkyně, netušíš, jak se ti bude při tenise potit břicho a záda (možná i stehna) a věř, že to půjde vidět víc, než zatím tvá pálka. Na pálku si vem rukavice a neřeš to, propocené triko by tě štvalo určitě víc.

Radek (Út, 14. 1. 2014 - 11:01)

Ahoj,
chtěla bych se zeptat...Zkus si prosim precist poslednich par stranek diskuze a zamyslet se nad nimi. Pochopis, ze operace je naprosto zbytecna.

Ja na ni byl shodou okolnpsti taky v 17. A priznam se, nemel jsem tehdy rozum. A nebyl nikdo, kdo by mi rekl to co rikam ja ted tobe. Jen same "hahaha super, potilci a potilkove, tak je to za mnou, je ze me konecne susinka, jaka uleva" trapne ze? ... no, po 6 letech to vidim trochu jinak (a zrejme i ti susilkove co byli tehdy tak nadseni).

Takze ve zkratce, nechod na operaci, za zadnou cenu. Zkus iontoforezu, pripadne v nejhorsim pripade botox. Neni to zadarmo, ale zdravi se penezi vyvazit neda. Jak vidis, nejsem zadny starec, ktery dava posetile rady. Snad s nimi i ty ve svem veku budes identifikovat.

Verča (Ne, 12. 1. 2014 - 20:01)

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli nevíte zda-li je ta operace nějak věkově omezená ?.. Je mi 17 let, ale pocení rukou mě dost trápí a navíc hraji stolní tenis, takže si nejspíš dovedete představit jak moje pálka vypadá, když dohraju..
předem děkuju za odpověd :)

Peter (So, 11. 1. 2014 - 22:01)

Potim se vic na nohach, aspon...inak ked si spomenul tu saunu, tak u mna si to petenie tiez akoby naslo aj inu cestu ako mi bola prerusena, ale len pri behu alebo podobnej zvysenej fyzickej aktivite. Niekedy naschval sa snazim vyhnat tep pri behu az do maxima, kedy citim znovu obnovenie potenia za hranicou preusenia sympatika.

Radek (So, 11. 1. 2014 - 22:01)

Radek bodaj by sa ti...Potim se vic na nohach, aspon me to tak prijde. Nijak zasadni rozdil. O skodliviny strach nemam - telo se po sympatektomii v absolutnich cislech poti mnohem vic nez pred ni (je na to lekarska studie nekde na pubmed.com, nechce se mi to ted hledat). Takze pokud se nebudu potit na trupu a trochu vic na nohou, nemel by to byt problem.

Ono vec se ma tak, ze po 15min v saune (alespon kdyz jsem v ni byl naposled pred 2 lety) se zacnu potit i na rukou, hlave a horni casti tela. Nepoti se vubec asi jen 5cm pruh presne nad bradavkami kde je preruseny symp. provazec, takze telo zna moznosti, jak v pripade nouze zareagovat. Az pozdeji jsem si uvedomil, jak tyhle navstevy sauny byly vlastne nebezpecne.

A to poceni po iontoforeze neni uplne eliminovane, rekl bych ze se potim jako normalni clovek (i kdyz uz si teda moc nevzpominam, jak se normalni lide poti).

Reklama

Přidat komentář