Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

markéta (Po, 9. 6. 2014 - 05:06)

má to smysl.. a důvod...??

nějak neumím rozumět proč se tady nekteří snaží moje stavy po oper. hs zpochybňovat.. možná nevolím ten správný výraz, ale nemám nic jiného ve svém slovníku..

každý jsme jiný a jinak cítíme, reagujeme, jíme, sportujeme, potíme se...

všichni kdo jsme tu, jsme tu kvůli pocení..

všem kdo chcete oper. hs podstoupit vám chci říct:

jednak abyste to nedělali, pokud máte rádi svoje tělo....

a to opodstatním ze své zkušenosti a svých poznatků následkem této operace..

jo a jedno doporučení.. přečtěte a najděte si čas na to, projít tuto diskusi a odkazy od radka a třeba přeložit v googlu.. není to nic co by si někdo vymýšlel.. taková je skutečnost..

a teď k mojí zkušenosti..

je špatná... a moc moc a víc než to...

takže kompenzační pocení mě teď omezuje daleko víc než před operací..
začala jsem mít i jiné věci..(obtíže)

můj operatér mi po té kdy jsem to s ním začala řešit, řekl... o pár takových věcech jsem slyšel, ale ne v takovém měřítku, jaký uvádím já....

ok... jsem první????

možná první...........

záleží někomu na tom???

ne ne ne ne........a bohužel ne..

podstoupila jsem operaci, která mi přivedla víc potíží než užitku..
a nejedná se jen o kompenzaci pocení.. ale i jiné věci...

dnes hledám pomoc proto, aby mi někdo můj sympatikus obnovil...

paradox.. že..?

ale je to bohužel tak.. hledám neurochiruga, který mi dokáže říct, co se v mém těle stalo.. takového že se moje tělo začalo na některé věci chovat naprosto jinak.. a hlavně neovladatelně....

z reakcí co jsem tu četla, si myslím, že je někdo po této operaci spokojený...

to je ok.. já ale né že nejsem spokojená... jsem z toho nešťastná..

myslím, že tady je prostor pro to, aby jsme si sdělili svoje poznatky..

a pokud se to někomu nelíbí a bude negativně kritizovat jeho zkušenosti, není to ok...

toť asi vše co jsem vám chtěla říct..

jo a Radka většina z vás háže někam... kamsi.... nechápu proč........ nemáte googl??? snad někdy pochopíte, co vám chtěl říct.......

Monika (Pá, 6. 6. 2014 - 18:06)

A ještě chci dodat - těm, kteří jdou na operaci po přečtení všech těch příspěvků tady, klobouk dolů. Já když jsem nastupovala do nemocnice, naštěstí tady byly jen samé pozitivní komentáře. Teď, kdybych se měla rozhodovat, nejsem si jistá zda bych na operaci šla, jelikož jsem hrozný srab a pořád bych si říkala, co když má Radek (a ostatní, kteří litují) pravdu a budu mít kromě KP nějaké horší nežádoucí účinky? No, každopádně jsem ráda, že jsem tyto příspěvky nečetla dřív a na operaci jsem šla a teď nelituju :-)

Monika (Pá, 6. 6. 2014 - 18:06)

A ještě chci dodat - těm, kteří jdou na operaci po přečtení všech těch příspěvků tady, klobouk dolů. Já když jsem nastupovala do nemocnice, naštěstí tady byly jen samé pozitivní komentáře. Teď, kdybych se měla rozhodovat, nejsem si jistá zda bych na operaci šla, jelikož jsem hrozný srab a pořád bych si říkala, co když má Radek (a ostatní, kteří litují) pravdu a budu mít kromě KP nějaké horší nežádoucí účinky? No, každopádně jsem ráda, že jsem tyto příspěvky nečetla dřív a na operaci jsem šla a teď nelituju :-)

Petr (Pá, 6. 6. 2014 - 18:06)

Tak milí přátelé Radku a...Především, v případě Markéty (pocení v podpaží) je sympatektomie neospraveditelná! Pochybuji, že jí lékaři před operací informovali o NEINVAZIVNÍ technologii MIRADRY? Principem léčby je mikrovlnné záření, které provádí destrukci potních žláz. Za hodinu je po všem.

Bohužel v případě rukou nic jiného neexistuje, protože je zde zcela jiná struktura tkání. My, co jsme podstoupili operaci jsme tak učinili po létech totálního zoufalství. Je velmi dobře, že tu Radek uvádí své zkušenosti! Každý si musí zvážit:
1)jakou má konstituci těla (v případě obezity se sympatektomii vyhněte obloukem)
2)jaké má pracovní zařazení (fyzická práce / sezení za stolem v klimatizovaném kanclu)
3)jak se chce realizovat společensky

Polopaticky: v případě sympatektomie nejde o to jestli se budete kompenzačně potit na jiných částech těla, kde jste si mysleli, že ani nemáte potní žlázy, ALE JAK SE S TÍM VYROVNÁTE!

Rozhodně by tato diskuse neměla být návodem, nebo doporučením pro toto NOUZOVÉ ŘEŠENÍ POSLEDNÍ INSTANCE!

Monika (Pá, 6. 6. 2014 - 18:06)

Peter rozumim, ale to...člověče 816, držím ti moc palce, aby ti operace dobře dopadla a abys nelitoval!Já mám po operaci skoro 2 roky, už jsem tady taky hodněkrát psala a já jsem taky moc spokojená,nemám kromě kompenz. pocení na zádech a na břiše (a to jenom v létě) žádné vedlejší účinky a od operace si užívám života, pro mě jako pro mladou holku byly zpocené ruce a nohy taky moc nepříjemné, kor když jsem studovala VŠ ekonom. směru a má práce spočívá v papírování, taky mi jen kapalo z rukou a papíry všechny mokré,...co ti budu povídat. A to nemluvím o tom jak mi bylo trapně když mi smrděly nohy, věčně zpocené, víc jak nějakému chlapovi.A to, že se mi teď potí záda a břicho v létě řeším trikama s materiálem, na kterém nejsou fleky vidět a není to tak složité takové oblečení koupit v dnešní době, když je nabídka oděvů obrovská. Takže držím palce ať máš po operaci a jsi šťastný!Já teď jsem :-)

Peter (Pá, 6. 6. 2014 - 15:06)

Peter rozumim, ale to...sa chcem spytat a tebe prekaza len to potenie na dlaniach alebo sa potis aj niekde inde intenzivnejsie? chodidla, chrbat? asi predpokladam ze mas problem len s potenim dlani, podobne ako som mal ja.

Veronika (Pá, 6. 6. 2014 - 14:06)

po operaci jsem cca 4 roky. Jak hrudní, tak bederní sympatektomie a klidně bych na ní šla znovu, pokud by to bylo nutné. Kompenzační pocení samozřejmě je, ale kvalita života po operaci o 100% lepší.

clovek816 (Pá, 6. 6. 2014 - 10:06)

Ja neviem co este, mne este...Peter rozumim, ale to vsechno, co pises, jsou veci, kterymi jsem zacinal - vysetreni stitne zlazy mam OK, nadvahu nemam (176 cm/70 kg), stresy mam ted tak akorat z toho, ze me vyhodili z prace, a moje stravovani je taky OK. Jasne ze sport, plavani, to je vsechno hezky, a dovedes si predstavit, jak blbe se drzi treba tenisova raketa? jak by ses asi cejtil, kdyz ti nekolikrat za zapas vypadne z ruky, protoze ji tim mokrem neudrzis? Totez squash. A cyklistika, no super napad, kdyz mam vydrenou vypocenou kuzi na volantu v aute, tak jak by asi vypadaly riditka u kola. Todle vsechno jsou urcite dobre mysleny rady, ale realita je jinde. Jsem chlap jako kazdej jinej a chci zit normalni zivot a ne se skrejvat a nechodit mezi lidi, abych nevzbuzoval odpor. Chapes to? Rady typu nevyhybat se spolecnosti jsou super, ale proste nefungujou. A snazit se na to nemyslet, no tak to asi nejde, kdyz s tim ziju tolik let a zhorsuje se to at delam co delam. To, ze jsem kvuli tomu ztratil praci, me srazilo na kolena. To byla pro me posledni kapka. Zkousel jsem vsechno mozny, dokonce i tu iontoforezu. Driclorem si muzu namazat co chci a leje to ze me horem dolem. Jsem klidnej clovek, ale ceho je moc, toho je moc. Chci zit normalne. A ta operace je nadeje, at si kazdej mysli co chce. A este ti reknu - v praci jsem sedel a na stole pod sebou jsem mel frote rucnik, abych tou kapajici vodou z dlani neznicil firemni stul. To uz neni zivot, to je trapeni. A nikomu to nepreju. Je to ponizujici. Tak asi tak.

Radek (Čt, 5. 6. 2014 - 19:06)

Z toho ze sem pisu nemam vubec nic. Snad jsem chtel mit jen dobry pocit, ze ostatnim, co se na operaci chystaji vysvetlim, ze operace neni tak jednoznacna jak se pise (ze nejde jen o vymenu poceni na rukou za poceni na zadech). Bohuzel to zrejme nema smysl a nez abych se zbytecne namahal a nesl kritiku od lidi, kteri si o tom evidentne nikdy nic nezjistili tak radeji prestanu. Ti co vahaji si mohou precist predchozi prispevky a snad se rozumne rozhodnout. Evidentne ale nema smysl nijak dal participovat v teto zvracene debate o tom, ze se opakuji porad dokola a placam nesmysly. Takze, to je ode me opravdu vse.

Bobulinka (Čt, 5. 6. 2014 - 18:06)

Já jsem třeba měla ruce v tak strašném stavu, že bych je ani za milión nevrátila. Rudé, oteklé, a to v každou roční dobu ať v létě nebo v zimě, spotřebovala jsem tuny kapesníků všude jsem měla ručníky. Teď se zatím potím na zádech a mezi prsama, když je mi horko (uzavřené prostory, kde se nehne vzduch) nebo mám fyzickou zátež.

peter (Čt, 5. 6. 2014 - 18:06)

Ked uvadzas ze sa moc potis vsade, tak som mal namysli, ze aj to kompenzacne potenie po operacii bude tomu priamoumerne

peter (Čt, 5. 6. 2014 - 18:06)

Ked uvadzas ze sa moc potis vsade, tak som mal namysli, ze aj to kompenzacne potenie po operacii bude tomu priamoumerne

Peter (Čt, 5. 6. 2014 - 17:06)

nie, ale ja som sa pred...Ja neviem co este, mne este napr. velmi pomaha to zvladat beh, plavanie, bycikel nevyhybam spolocnosti, snazim sa na to nemysliet aj ked je to niekedy tazke, mne osobne ta operacia zmenila zivot k horsiemu.

Peter (Čt, 5. 6. 2014 - 17:06)

Peter aha takze mam v tomhle...nie, ale ja som sa pred operaciou nepotil ani v podpazusi ani na bruchu ani chrbte len na dlaniach a vidis kompenzacne mi vadi. Teda lepsie povedane potil som sa, ale v takom mnozstve, ktore mi nevadilo. Tak preto skor by si mal ist na vysetrenie stitnej zlazy, obliciek, neviem ci mas nadvahu, stres, ako sa stravujes to vsetko sposobuje potenie, preto si nemysli, ze ta operacia ti to vyriesi.

Bobulinka (Čt, 5. 6. 2014 - 17:06)

Peter aha takze mam v tomhle...nevím jeslti se do tohohle vůbec míchat, ale jak pise clovek816, podpazi smrdi, pot ze zad ne, dá se vzít nátělník a košile, samozřejmě záleží na míře KP, a i tak je KP dost subjektivní věcí, někomu se zdá strašné, jiný by ty ruce nikdy nevrátil, u každého jedince je subjektivní jak reakce těla na operaci, tak vnímní KP

clovek816 (Čt, 5. 6. 2014 - 16:06)

len v kratkosti clovek816,...Peter aha takze mam v tomhle stavu podle tebe chodit dal? bezva rada, diky kamarade!

Peter (Čt, 5. 6. 2014 - 16:06)

Me se fakt libi, jak Radek...len v kratkosti clovek816, ked sa potis teraz ver tomu, ze po operacii sa budes potit raz tolko ale niekde inde...

clovek816 (Čt, 5. 6. 2014 - 16:06)

Me se fakt libi, jak Radek dycky napise "to je vse" a pak zase vlozi dalsi kilometrovej komentar :-D to je hodne vtipny. Vkladam nazor, protoze jak vidim, je to potreba. Nejsem psavec, takze kratce. Mam pred operaci a tesim se, protoze doslova plavu v potu. Moje rozhodnuti nezmeni ani ty litanie, co tu pisete. Jsem rad, ze ta moznost je. Tento zivot je pro me peklo, vsechno dalsi bude jen lepsi. Z prace me vyhodili, protoze smrdim, mohl bych byt imrvere pod sprchou, z rukou mi tece, z podpazi mi tece, mam od potu znicene skoro vsechno obleceni a neptejte se jak vypada volant v mym aute. A tak kdyz tu ctu, jak je to silena operace, kroutim jen hlavou - me ta operace vrati praci a zivobyti. A taky dustojnost! A ted mluvte!

Pavla (Čt, 5. 6. 2014 - 15:06)

Dobrý den všem! Asi se to Radkovi ani Markétě líbit nebude, ale musím s Hankou souhlasit. I když tady aby se člověk pomalu bál něco napsat, jak to tak čtu! Teda pokud má jiný názor než tito dva přispívající. Pak se to tu hned hemží výčitkami, jak je někdo napadán, ale nechce na to reagovat (a přitom reaguje), a taky shazován - lidi o čem se to proboha bavíte? Kdo tu koho shazuje? Shazujete se tak leda sami svými reakcemi. Něco vám řeknu. Načetla jsem posledních mnoho stran diskuse a řeknu vám, já se fakt bavim! Víte, co je běžné v dnešní společnosti? Svoboda názoru! Vy dva jste tak urputní a zarytí, že všem ostatním berete chuť tu o čemkoliv diskutovat. Vždyť se podívejte, jak teď fórum vypadá. A stačil Vám k tomu jeden jediný příspěvek, který zpochybnil Vaše názory. Já teda nevím, kde to žijete. A vám ostatním - jsem strašně ráda, že jsem se před skoro 7mi lety (tyjo to je už doba!) dostala na tohle fórum, které mě namotivovalo operaci podstoupit. Byli to moji staří rodiče, kteří mě podpořili a dokonce můj manžel, který mě vzal za ruku a šel se mnou na konzultaci. Kompenzační pocení samozřejmě mám (záda, nohy), ale já s ním počítala, takže jsem nebyla překvapená, že přišlo. Můj operatér mi všechno vysvětlil do detailu. Nemohu říct, že není zpětná vazba, že se doktoři zpětně nezajímají anebo že nemají dostatek informací. Radku dle mého názoru není tohle fórum určené ke kopírování mnoha stran anglického textu, měl bys brzdit. Tím prostě nikoho nepřesvědčíš a chytřejší tím taky vypadat nebudeš. A Markéto po přečtení Tvého příspěvku směrem k Hance fakt nevím jestli se mám smát nebo brečet. Držím palce všem, kdo se k operaci rozhodnou, a ať mají co nejméně nepříjemností s tím spojených!! Já třeba kromě klasického KP nemám fakt vůbec žádné

markéta (St, 4. 6. 2014 - 18:06)

Abych to uzavřel, není mi...Ahoj Radku,

napsala jsem reakci na příspěvek od Hanky, dřív než jsem si přečetla tenhle tvůj..

Hanka a další, kteří jsou s operací spokojeni si zřejmě budou myslet, že ti přitakávám z nějakých jiných důvodů, než jako souhlas s tvým názorem..

umíš to napsat tak, že tomu každý kdo bude chtít porozumí..

přeju ti hodně štěstí v boji..
já bojuju denně...

Reklama

Přidat komentář