Reklama

Oberon nebo Aurum 3x - máte zkušenost s diagnostikou?

Laďa (Út, 24. 4. 2007 - 20:04)

Před měsícem jsem byl na oberonu a dnes jsem byl u doktora , cukr se mi stále drží dole. Jsem maximálně spokojený , ale máte ješt někdo zkušenost , jak často se ma chodit s cukrovkou na oberon ? Laďa

ne pro Pavlu P. (Po, 23. 4. 2007 - 16:04)

Mudr. Lukaštíková zřejmě dělá leccos, také má maloobchod. No a také asi provozuje Oberon.Ale jistě to neúčtuje VZP. Prostě to má jako takový vedlejšák. Z toho stále neplyne, že by šlo o jakkoliv prověřený přístroj. Jistě také do dokumentace nepíše nálezy z Oberonu ale z normální laborky, pokud je normální lékařka.

Pavla Purova (Po, 23. 4. 2007 - 10:04)

Pavla - pro ty co se neumi podepsat a ostatni jako byl pan smudla.. jesti to vazne neni on.
Napriklad MUDr. Lukastikova je obvodni lekarka ve Zline.
Ale vy chcete stale byt ten, ktery vsechno vi a vsude byl..
Vase nazory a zkusenosti jsou vase, tak nam laskave nechte i ty nase nazory.
Uz mi prosim neodepisujte, dekuji Vam, PP

pro Pavlu, pro (Ne, 22. 4. 2007 - 22:04)

Dr. Maček není přece normální klasický lékař,provozuje tzv.čínskou medicinu, kterou zřejmě neproplácí pojištovna. Čili se na něj nevztahují pravidla pro používání oveřených přístrojů, postupů atd. Je v komoře? Lékař placený pojišťovnou a provozující klasickou medicinu by něco takového použít nemohl. Ten má závazné postupy a vyšetřovací metody.Stejně silně pochybuji, že to kdy prošlo nějakým solidním testováním, kdyby ano, tak by to prodejce zveřejnil. At si čte každý co chce, ale brát Rytmus života jako nějaké odborné info je celkem legrační, ne?
Co je na příbalovém letáku, je dost přesně určeno. I tak to na řadu lidí působí záporně, protože jsou lidé, kteří jsou těmito věcmi šíleně ovlivnitelní. Jinak poměrně obsáhlé příbalové létáky jsou např. na www.ordinace.Každý lékař má navíc tlustou knihu s přesnými indikacemi a konraindikacemi, do které může nahlédnout.O dalších věcech má informovat právě farmaceut...od toho tam je...

Pavla Purova (Ne, 22. 4. 2007 - 21:04)

Pro toho kdo se neumi podepsat.

Reaguji na Vasi vetu ohledne doktoru :
Také si to žádný lékař asi nedovolí provozovat ve své norm. ordinaci.

Doktor Macek provozuje oberon v ordinaci v Otrokovicich, to je kousek od Zlina

a zde mate i adresu na internetu
http://macek-medicine.trade.cz/

a v minulych clancich mate na nej i telefon a muzete ho klidne navstivit v normalni ordinaci. Nez zacnete psat nejake dezinformace, tak si to nejdrive overte.
A jestli si nekdo chce precist clanek v nejakem casopise, na tom ja nevidim nic zvlastniho, ja bych si ho rozhodne precetla take. PP

*Marek* (Ne, 22. 4. 2007 - 21:04)

Ještě abych to pro anonyma upřesnil a nevznikali tak zbytečně dohady.
Ona ATB užívala, to bych u ní neriskoval, ale já měl na mysli ony analgetika na tlumení bolesti, která byla rovněž na předpis. A co se týče těch neúplných informací na letácích, vím to od svoji kamarádky, která dělá v lékárně. Před několika lety jsem měl po užití jistého léku (taky na předpis) problém, přitom informace na letáku uvedena nebyla, že toto může způsobovat, tak jsem si nechal zjistit přesné znění z lékárny a ejhle bylo to tam uvedeno a kromě toho i jiné zajímavosti. Jak je to možné? Na můj nechápavý dotaz mi s klidem odpověděla, taková je skutečnost, aby se lidé zbytečně neplašili, ale doktoři mají k dispozici přesné znění jak vedlejších účinků, tak kontraindikací. Navíc podotýkám, že to byl lék pouze na předpis, takže jsem předpokládal, že to doktor bude vědět, ale k mému údivu nevěděl, škoda, že už si nepamatuji název. To jen tak na upřesněnou, aby nevznikla nějaká mejlka :-)

Pavel (Ne, 22. 4. 2007 - 20:04)

Ze by se opet na tyto stranky vratil pan smudla, asi jo, je to jeho styl.

Pro *Marek* (Ne, 22. 4. 2007 - 16:04)

Pokud někdo považuje Rytmus života za solidní zdroj informací, dobře mu tak. Jinak ovšem ani Internet není nijak solidní zdroj informací a pokud se něco tváří jako lékařský přístroj, má projít příslušným testováním a schválením. Jinak to není lékařský přístroj a provozovatel by to měl resp. musí tak deklarovat. Čili co vlastně Oberon je? Také si to žádný lékař asi nedovolí provozovat ve své norm. ordinaci. To co se musí či nemusí uvádět na příbalových letácích je přesně dané, asi nevíte o čem píšete. Naopak tam musí být i ta nejméně pravděpodobná kontraindikace kvůli případnému soudnímu řízení. Jsou věci na které jsou ATB téměř nezbytná a na jiné zase ne. Také mohla kamarádka dostat rozsáhlý zánět. Až bude pro Oberon existovat nějaká standardní srovnávací studie, komu opravdu!! dlouhodobě!! a trvale!! pomohl s prokazatelnými účinky, pak je o čem hovořit. Zatím není, resp. já takovu neznám...

*Marek* (Ne, 22. 4. 2007 - 14:04)

To Marek:
Tady je vidět síla klasických médií, pokud o tom tady mluví lidé, kteří mají s přístrojem osobní zkušenosti jsou to lháři a nebo provozovatelé-podvodníci, kteří hledají důvěřivce pro zisk. Ovšem pokud o tom někde napíše nějaký časopis je to už pro mnohé věrohodnější, protože oni si přece nemohou dovolit lhát. Tomu říkám typická mentalita ustrašeného českého člověka, který by sice chtěl přístroj vyzkoušet, ale jeho "společenský profil" by tímto mohl utrpět, protože co by tomu řekli ostatní, že? Ale nic ve zlým :-)
Osobně tomuto přístroji fandím a mám s ním vlastní zkušenosti, jak už jsem se tady několikrát zmiňoval a dával zde různé odkazy. Klasicky se zase jednou potvrdil vliv médií na dnešního člověka, který se bojí si udělat na věc vlastní názor, protože se neodváží do toho sám jít a pouze se slepě spoléhá na nějakej článek v novinách (časopise), kde to přece musí vědět nejlíp a né někdo na internetu :-) Osobně než důvěřovat článkům z časopisů v distribuci Bauer Media, vydavájící tyto časopisy http://www.bauermedia.cz/xbuilder.php?xb1=MagazineMain&xb2=1349423853
to si radši potřebné informace najdu na internetu. Stačí mi si přečíst upoutávku na časopis Rytmus života a mám jasno.
Zvlášť se mi líbí ta věta "Chcete být ještě k tomu in?" :-)
Ano na internetu je sice i spousta desinfomací, ale také spousta věcí, které se na veřejnosti nedozvíte, údajně je zde až 78% procent vědění všeho lidstva a je pouze na člověku si ty informace umět najít a hlavně nebát se je ověřit, toť moje životní zkušenosti.

Pro nedůvěřivce:
Pokud se jedinec dívá na vše alternativní přes prsty, nepřesvědčí jej ani kdyby to viděl na vlastní oči, prostě je to pro něj podvod. Pro takové je opravdu nejrozumnější si zajít za klasickým doktorem a třeba mu od jeho problému pomůže a bude žít s pocitem, že nikomu nenaletěl a dobře investoval své úspory, když tyto prostředky haní lidé, kteří je sice ani neviděli, natož zkusili, ale přece už o tom musí něco vědět :-)
Schválně kolik lidí si vůbec přečte informace z léku v návodu k použítí? A to ani mnoho z nás netuší, že tam nejsou uvedeny záměrně všechny vedlejší účinky léku, jejich úplný seznam mají k dispozici pouze lékárny ve své SW databázi, to bychom asi přestali užívat i paralen :-) Moje zkušenost: před nedávnem měla moje kamarádka stomatochirurgický zákrok, vyfásla ATB, což je klasika a k tomu analgetika (už si nevzpomenu na název). Jak jsem se ovšem mrknul jen tak do letáku, šel mi mráz po zádech a nechápal jsem jak něco takového můžou vůbec dávat lidem, tam už snad chyběla jenom věta může zbůsobit smrt. Nakonec je sama zahodila a používala dle moji rady byliny a dnes je ok. Takže to jen tak na zamyšlení v realitě všedních dní ;-)

Marek (Pá, 20. 4. 2007 - 10:04)

Nemate nahodou nekdo ten clanek, ze by se tu napsalo aspon neco, nebo adresu na internetu, kde by se to dalo precist? m.

Libor (Pá, 20. 4. 2007 - 10:04)

Chci zde uvest, ze Oberon je opravdu vyborny pristroj. Sam jsem ho podstoupil a pomohl mne. V casopise Rytmus zivota byl o tom dokonce pred asi dvema mesici clanek, tak si myslim, ze by si ho mel kazdy precist a sirit to dal.

Návštěvník (Po, 16. 4. 2007 - 09:04)

Doktor Elgr mi doporucoval oberon v Luhacovicich i ve Zline M.

sváťa (Ne, 15. 4. 2007 - 00:04)

vím o jednom v domažlicích

*Marek* (Čt, 12. 4. 2007 - 00:04)

To Hanka:
Zatím jej hledám a snad se jedná o tohoto člověka http://www.nemvitkovice.cz/obsah/ambulance/gastroenterologicke.aspx

Hanka (St, 11. 4. 2007 - 23:04)

To Marek:
Máte tam doktora Fojtíka z Ostravy, tak ho vyzkoušejte třeba Vám pomůže a můžete nám o tom pak napsat. H.

*Marek* (St, 11. 4. 2007 - 22:04)

To Hana:
Děkuji za info, nicméně tento kontakt je mi znám. Já ovšem zháním kontakt na někoho z okolí OV přímo z řad lékařů a né někoho, využívající Oberon čistě pro komerční účely, mající dosti malé zkušenosti, natož znalost problematiky i z pohledu klasické medicíny. Bohužel těchto komerčních provozovatelů začíná přibývat.

Iva (St, 11. 4. 2007 - 17:04)

Víte někdo, jsou li vyšetřovací přístroje Oberon v západních čechách? A když ano, tak konkrétně kde?Díky

ALICE (St, 11. 4. 2007 - 15:04)

JA CHODIM K DOKTORCE MARTINE NOSALOVE V PRAZE, JE I VYBORNA HOMEOPATKA. ZATÍM JSEM SPOKOJENÁ A DOPORUČILA MI JI MÁ DOKTORKA AL.

Hanka (St, 11. 4. 2007 - 14:04)

Nahore v článcích mate info na
pí Bláhovou, její adresa
http://biolaz-oberon.wz.cz
739506240. která má být na Ostravsku H.

Pavla (St, 11. 4. 2007 - 11:04)

MUDr.Petr Fojtík pracuje jak ve Zlíně v lékařském domě za Čubou, tak i v Ostravě na gastru ( adresu neznám ) MUDr.Maček pracuje v Otrokovicích v arealu Barum.U MUDr. Lukaštíkové jsem nebyla, ale ma pracovat ve Zlíně na 2 Segmentu a p.Topič dělá taky ve Zlíně na ul.Štefánikova. Pavla

Reklama

Přidat komentář