Reklama

Ulcerozní kolitida

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 21:10)

sranda byla,kdyz jsem tam dojela tak mi dr.rekla ze nesmim pit ty prameny.

Petra 3 (Pá, 5. 10. 2007 - 21:10)

Ahoj,z těmi lázněmi by mě to taky zajímalo.ještě jsem nebyla.

MartinaB. (Pá, 5. 10. 2007 - 20:10)

Ja mam postižené celé střevo,před 2měsíci relaps,držela jsem bezezbytkovou dietu asi měsíc pak postupný přechod na normální stravu,teď vysazuji léky a jím vše,stolici mam formovanou 2x denně,cítím se téměř zdravě

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 20:10)

holky,jak to mate z laznema? ja byla naposledy v roce 2000 v karlov.varech. nevite jestli to hradi cele pojistovna? dik

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 20:10)

s temi polypy jsi me vystrasila,mam jich tam stovky,to jsem nevedela ze se muzou zvrhnout. myslela jsem ze mit rakovinu je mit nador,ale kdyz mi na biopsii nenasli rak.bunky,tak snad muzu byt klidna,nesmim na to myslet,jinak bych se zblaznila.

Martina H (Pá, 5. 10. 2007 - 19:10)

i u zdravého střeva se mohou vytvořit polypy,ty ale můžou při kolonoskopii odstranit,protože se můžou zvrhnout v maligní,u zánětlivého střeva mi řekli,že mi je odstranit nemůžou,asi by mohlo dojít k protržení.Já formovanou stolici nemám asi 5 let,pořád průjmy

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 19:10)

zdrave strevo zadne polypy nema- teda aspon myslim,ale hlavne jsem mela strach z nadoru,nebo ze mi najdou nejake rakovinne bunky. ale stolici mam nejakou divnou.bojim se ze uz nikdy nebude formovana. HOLKY MYSLITE ZE SE JESTE SPRAVIM??

Martina H (Pá, 5. 10. 2007 - 18:10)

taky mi řekli,že mám desítky polypů,byla jsem z toho vyděšená,ale jsou to asi jiné polypy,než jaké jsou u zdravého střeva,ne?Jak mi to kdysi sdělovali,tak jsem měla pocit,jakoby to bylo běžné u UC,tak nevím.

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 18:10)

tu nikdo neni? jani nechces zkusit wobenzym? nikomu ho nevnucuji,ale ja byt tebou tak si ho koupim,kdyz uz jinou moznost nemas. vis kazdy dr.mi rekl at jsem rada ze to strevo jeste ve me je.

veronika (Pá, 5. 10. 2007 - 18:10)

ahoj holky.tak jsem si oddychla,zadnou rakovinu nemam,strevo mam postizene cele,nasli mi tam STOVKY PSEUDOPOLYPU! A TO JAKO FAKT. SAMA TO NECHAPU,SNAD SE OPERACI VYHNU. JO VYCETLA JSEM ZE NA STREVA JE DOBRY KMIN,SAMOZREJME MLETY.DAVAM HO TED VSUDE:-) ALE ZADNY ZAZRAK SAMO.NECEKAM.

janka (Pá, 5. 10. 2007 - 16:10)

PRO ANDREJKU S.
jak dlouho máš důchod??
po jaké době od zjištění u.c.,jsi šla na operaci??Děkuji

Lenka (Pá, 5. 10. 2007 - 15:10)

Když čtu vaše články tak mi to připadá že na tom nejsem tak atršně.Dlouho jsem se tím nezabývala,ale byla jsem ted v Brně na konferenci pacientu a tak jsem i proto na těchto stránkách.Chci se zeptet odkud všechny jste?Já jsem ze Zlína.A taky jestli máte někdo zkušenosti s píštělí,popřípadě s ní spojený chirurgický zákrok.

Návštěvník (Pá, 5. 10. 2007 - 10:10)

Andrejko,
moc děkuji.

andrea S (Pá, 5. 10. 2007 - 08:10)

U UC je nejlepší když se vezme celé střevo..jinak fakt hrozí, že to poběží dál..jen kousek vedle. První operace trvala 6 hodin (byla dělána laparoskopicky..brali celé střevo, připravovali pouch a dělali mi vývod)..po této operaci jsem šla po 9 dnech domů..doma jsem ještě asi 14 dní byla velmi slabá a moc jsem toho neudělala a nenachodila..později už to šlo ..po 10 týdnech od první operace mi zanořovali vývod..tzn. rušily to co jsem měla v pravo dole na břiše ..otvor kterým do pytlíku odtékala stolice...na tenkém střevu byl vytvořen pouch (už při první operaci)..kapsa, která se při druhé operaci našila na konečník..co mi zůstal...5-6 cm.Operace trvala 2 hodiny. Po této operaci jsem šla po 6 dnech domů. Doma jsem byla už fit. Pak jsem měla po 2 měsících ještě jednu operaci..neboť se mi mezi pouchem a vaječníky udělala cysta a moc srůstů...velké bolesti ..tak mi dělali revizi dutiny břišní...to trvalo jen 45 min a po 4 dnech jsem šla domů. O té doby má klid..
Nejhorší to bylo před operací tomi bylo opravdu hodně zle..dokonce jsem už o operaci prosila. A pak po první operaci...ale to bylo hlavně tím, že jsem během toho relapsu shodila 12-15 kilo, ztratila jsem moc krve..museli mi dávat dost transfůzí a tak jsem byla dost slaba...z počátku jsem se nemohla ani postavit na nohy...manžel mě musel učit chodit a všude mi pomáhal..záchod, koupelna....Ale celkem rychle se to zpravovalo. Ale s čistým svědomím můžu říct, že kdybych věděla, že po té operaci to bude tak jak je..to tzn. žádné problémy tak bych do ní šla mnohem, dřív a netrápila bych se zbytečně tolik let prášky. zas na druhou stranu znám mladého muže..s kterým si píšu a ten má problémy i po operaci...ale on měl Crona...takže to je zas něco jiného.

Návštěvník (Pá, 5. 10. 2007 - 08:10)

PRO VERČU.
má to vedlejší ůčinky-nachl.,bušení srdce atd.,ale já jsem to snášela dobře.
PRO ANDREJKU S.
víš mám strach z té operace ,jak dlouho jsi byla v nemocnici po operaci
jak odpojují ten vývod
za jak dlouho ses cítila líp?
Taky mi chtějí vzít celé tl.střevo,ale u u.c. to dělají,jinak se zánět rozleze dál.
Pěkný den

MartinaB. (Čt, 4. 10. 2007 - 20:10)

Petra3-můj první doktor byla žena a já můžu říct už nikdy více,teď je to chlap a je fajn,milej příjemnej,vlastně první,který mi vysvětlil oco jde i koloskopie bez oblbováků se dala vydržet. To ta první doktorka mi řekla diagnozu a tím to haslo.Takže jsem si myslela,že mám jen průjmy,které se občas vrací a ty její vyšetření-nezapomenutelnej zážitek

Petra 3 (Čt, 4. 10. 2007 - 20:10)

Martina B.:asi jsem to špatně napsala.Chodím na Lochotín.Mám,myslím,skvělou doktorku,takže spokojená jsem.Ale ze začátku jsem chodila k chlapům,a řekla jsem,že už nikdy.Nic proti nim,ale ten přístup...Vždycky jsem si připadala,jako školačka,která něco provedla.Ale nechci je očernovat,vím,že zachránili nejen mě,ale hlavně mé dítě.

veronika (Čt, 4. 10. 2007 - 20:10)

ja papam i vlocky a nic mi to nedela. jsme ohrozene rakov.streva takze vlakninu bychom vynechavat nemeli, olopane jablicko snad neublizi nikomu.

Pája (Čt, 4. 10. 2007 - 19:10)

Aha takže víc opravdu poví jen ta biopsie... Mě ta sestra úplně zblba.. vidina toho, že bych už neměla nikdy podobné obtíže mě úplně dostala. Hlavně jsem pobláznila i celou rodinu. Ještě otázečka když jsem v klidové fázi, tak mám stejně raději dodržovat bezezbytkovou dietu. Já se jí snažím dodržovat pořád. Kdykoliv si dám něco co nemám tak se objeví krev nebo hlen.

Martina B. (Čt, 4. 10. 2007 - 19:10)

Petra3:já chodím taky do Fakultky(bejvalá vojenská),ale až při posledním relapsu to je 2 měíce.Jak jsi tam spokojená?

Reklama

Přidat komentář