Reklama

Ulcerozní kolitida

Pavla (Po, 5. 11. 2007 - 11:11)

Taky jsem skončila na náplastech, nic mi nedělali, úplně v pohodě, akorát po jejich vysazení v červnu se mě do teď neobjevila menstruace a těhotná zatím nejsem, vůbec nevím co se děje.Prášky mě nedoporučili, že už jich jím dost na UC a když mě chtne průjem, tak nemusí fungovat.

andrea S (Po, 5. 11. 2007 - 11:11)

Vím že to zakazují z důvodů..průjmů..a tím pádem horšího vstřebávání...pak HA může selhat...a taky proto, že když se bere Prednison..což je taky hormon..tak mají strach z jejich vzájemné kontraindikace..ale já brávala HA s Prednisonem i s Imuranem..a v pohodě...jen když jsem hodně průjmovala..tak jsem se chránila i jinak

Lucie (Po, 5. 11. 2007 - 10:11)

Já jsem byla 7 týdnů na neschopence, jinak bych se nesebrala, nebyla jsem ani schopná dojít od tramvaje z Jindřišské do Olivovy do práce. Během té dopby jsem si našla práci ve st. správě, soukromý sektor bych s tím absolutně nezvládla. Nyní mám práci na od do, žádný neustálý stres, jako v soukromém sektoru....pěkně doma odpočívej, uvidíš, že ti to prospěje.

Návštěvník (Po, 5. 11. 2007 - 10:11)

Já beru normálně HA, výslovně jsem se na to ptala lékařky,ke které chodím s kolitidou a řekla, že žádný problém. Pro mě asi jediné štěstí. Z Evry jse šíleně krvácela, gynekoložka mi řekla, že jedno procento žen ty náplasti nesnese a že já jsem mezi nimi.navíc mi z nich hrozně vyrostly a bolely prsa. A na kondomy mám alergii. Kolika z vám teda doktoři řekli, že HA není vhodná a z jakých důvodů? přijde mi, že si doktoři a i odborné publikace ve většině názorů strašně protiřečí.

andrea S (Po, 5. 11. 2007 - 07:11)

Co se týká té antikoncepce...tak já kromě dob relapsů brala normálně klasickou HA..pilulky...nikomu to nevadilo. Te´d co mám po operaci, tak díky častému chozenína WC už pilulky nebyly vhodné (špatné vstřebávání)..tak jsem měla náplasti...byly super...

Andrea T (Ne, 4. 11. 2007 - 18:11)

Matys: U nás používáme občas kondom a občas nic a pak to takto dopadá, že jsem těhotná :-) Jinak prášky jsou prý pro nás na nic protože by na ně nebyl spoleh v tom, že ne vždy by se vstřebalo vše a bylo by to účinné. Ale proti náplastem nic nemají, tam jde hormon do těla rovnou kůží.Můj první internista byl taky kategoricky proti dětem, kdybych dala jen na něj tak nemám první dceru. A můj druhý dr.Lukáš z Prahy mi v dětech vůbec nebránil, spíš mě v tom podporoval. A jestli se mohu přidat k maata tak já jsem na tom taky po holce s UC mnohem lépe, samozřejmě objevili se další problémy, ale samotná uc je mnohem klidnější.

matys (Ne, 4. 11. 2007 - 17:11)

Já jsem teda opravdu v šoku z toho, jak tu všichni píšete, že jste těhotné, nebo jste při této nemoci v pořádku donosily a porodily děti. To je samozřejmě všechno super! V šoku jsem z toho, že mě ten pitomec řekl, ať na další těhotenství radši zapomenu! No aspoň vím, že to jde a že snad budeme moci mít další děti, chtěli bychom tři.
Dotaz na všechny ženy: užíváte při léčbě taky antikoncepci? Protože mě řekl, že by se ty léky mohly ovlivňovat, tak mám doma koupené náplasti, ale nepoužívám je a sex s kondomem není pro nás to pravé ořechové... Jak to máte vy?

maata (Ne, 4. 11. 2007 - 13:11)

Reaguji na příspěvek Romany, kde zmiňuje názor doktora, že další těhotenství může nemoc zmírnit. Nevím, zda to může mít souvislost, mám 3 děti, všechny za období této nemoci. Po třetím dítěti kterému jsou čtyři roky a půl, jsem opravdu fit, bez potíží, bez léků, jím vše, nemám nucení, neběhám. Na nemoc už ani nevzpomenu. Když jsem poslední dítko čekala pan doktor mne moc nepochválil a měl obavy, jak to dopadne. Celé těhotenství bylo v normě, byla jsem pod kontrolou lékaře gastro. A při poslední kolonoskopii 2 měs. před porodem se sám divil, jak mám střevo v pořádku. Má zkušenost je ale spíše v tom, že vše velmi záleží na psychice. U mne překvapivě navzdory problémům, kterými jsem procházela v soukromém životě se nemoc postupně vytrácela. Jako by už neměla v mém životě místo. To zatím trvá. Tak se držte!

Andrea T (Ne, 4. 11. 2007 - 12:11)

Jíťa: No nevím já držela 2,5 měsíce bezlepkovou dietu jako pokus jestli to náhodou nezabere na doporučení lékaře! A dostala jsem se na 42 kg, sotva jsem chodila a vykonávala základní věci, na víc jsem neměla energie. Takže u mne se bezlepková neosvědčila ba naopak zhoršovala můj stav.

Mirka (Ne, 4. 11. 2007 - 10:11)

Andrejkám: ultrazvuky nakonec dobrý, ale nejdřív mě vyděsily, že je nějaký špatný žaludek. Podrobný ultrazvuk mě uklidnil, ale mám přijít na další pro jistotu. Výsledky bych měla mít 21.11. Budu tam ale volat, jestli náhodou nebudou vědět dřív. Děkuju moc za povzbuzení!

jíťa (Ne, 4. 11. 2007 - 08:11)

mě ji zjistili před rokem. Rozhodla jsem se držet bezlepkovou dietu, ikdyž to údajně nemá velký vliv na tenhle druh zánětu. Ale moc mi to pomohlo, neberu žádné léky a je to v pohodě. Jen to chce vydržet. Zlepšení přišlo až po dvou měsících.

Romana (So, 3. 11. 2007 - 23:11)

Dobrý večer,mám tuto nemoc již 5 rokem.Nevím jestli můžu nějak poradit sama hledám kde můžu.Jeden celý rok bylo vše v pohodě,ale stresem se mi vše vratilo.Mám 2 krásné děti,až těhotenství s malou mi tuto nemoc údajně vyvolalo.Můj doktor mi řekl 1 trošku povzbuzující zprávu : pokud bych otěhotněla po třetí je možnost,že se mi nemoc ztratí.Samozřejmě to není stoprocentní.Beru Salofalk čípky,prášky.Ted po zhoršení,čekám na výsledky a nevím co bude dál.Takže držím pěstičky a hlavně žádný stres.

Romana (So, 3. 11. 2007 - 23:11)

Uk mám od narození dcery,dnes už 5rokem.Rok bylo vše v pohodě a ted stresem se zánět opět vrátil.Můj lékař na dotaz,že bych chtěla 3dítko odpověděl,nevidím problém.Takže přesto vše se snažíme.Mám z nemoci hrůzu už proto,že 2 deti mám a potřebují mě.Držím všem palečky at to zvládáme co nejlépe.

Romana (So, 3. 11. 2007 - 23:11)

Uk mám od narození dcery,dnes už 5rokem.Rok bylo vše v pohodě a ted stresem se zánět opět vrátil.Můj lékař na dotaz,že bych chtěla 3dítko odpověděl,nevidím problém.Takže přesto vše se snažíme.Mám z nemoci hrůzu už proto,že 2 deti mám a potřebují mě.Držím všem palečky at to zvládáme co nejlépe.

matys (Pá, 2. 11. 2007 - 12:11)

Jo a ještě se teď parádně těším, jak krásně po tom prednisonu zase oteču :o) To budou zase tvářičky... Hlavně že jž ty pitomý průjmy zase ustaly...

matys (Pá, 2. 11. 2007 - 12:11)

Ahoj všichni :o)
Chci vám všem poděkovat za rady, ale už jsem je nestačila přečíst. Druhý den ráno, tedy minulé úterý mě manžel odvezl do nemocnice, nedalo se to už vydržet... Ač jsem se všemožně bránila, tak se nedalo nic dělat. Nic už jsem nejedla a bylo mi na omdlení. Takže jsem si tam opět pobyla 9 dní, naštěstí už jsem zase zpět a malej je v pohodě. Ty kapačky mě vždycky postaví na nohy. No zatím podruhé, ale představa, že bych měla být každýho půl roku v nemocnici je děsivá. Teď se musím pustit do pátrání po lepším lékaři. Jsem si jistá, že tento mi rozhodně nepomůže - už dvakrát mi pomohl do nemocnice. Jsem na tom docela blbě psychicky, nějak jsem to ještě pořád nestrávila :o(
Když jsem četla vaše příspěvky, tak tam někdo psal, že měl snad celý srpen relaps - proboha, jak to vydržíte??? Já po pár dnech průjmů nejsem schopná naprosto ničeho... Jak to děláte, že to zvládáte?

andrea S (Čt, 1. 11. 2007 - 14:11)

ach jo Mirko, to je mi líto, že tě tak napínají. To čekání je nekonečné. No ale co se dá dělat..hlavně že se cítíš relativně dobře... Moc držím palečky ať je vše OK

Andrea T (Čt, 1. 11. 2007 - 13:11)

Mirka: Ahoj zrovna jsem na tebe včera myslela jak se asi máš a jestli už znáš výsledky z té genetiky. Tak jim se to nepovedlo, tak to mne mrzí, ještě, že mají druhý vzorek.A co mimi na ultrazvuku? Jinak dál ti držmím palečky ať jste v pořádku.

Mirka (Čt, 1. 11. 2007 - 13:11)

Ahoj holky, tak se taky hlásím. Včera jsem byla v Ústí na vyšetření mimi ultrazvukem, měsíc po odběru plodové vody, měly mít už výsledky. Bohužel, se jim to nepovedlo v Brně zjistit, tak tam posílají nový vzorek, který měly jako rezervu a mám čekat do 21.11.07 Pro jistotu, kdyby se to zase nepovedlo vzali mě i manželovi krev, na další odběr plodové vody by bylo už prý pozdě. Tak musím zase čekat..... Další skoro měsíc. Jinak mi je celkem fajn, s Vašíkem už zase chodím ven. Občas se mi ve stolici objeví krev, ale celkově stav je snesitelný. Jsem ve 22. týdnu (tedy začínám 5. měsíc) Držte prosím palce ještě chvíli. Díky! Pa M.

andrea S (St, 31. 10. 2007 - 08:10)

Katko: pokud máš pocit, že něco není v pořádku..tak určitě k doktorce zajdi..člověk nikdy neví.. Ono těsně po operaci tam může být cokoliv...srůsty, abces, nebo jen třeba malý zánět..a hned jsou z toho nepříjemnosti. Nevím jestli tobě po operaci (asi tak 14 dní po operaci) dávali Normix..je to antibiotikum, které se dává po operacích..aby se v těle přeléčili všechny zámětlivé změny po operacích...já brala 3 balení a po nich jsem byla už zcela v klidu..a kdykoliv se jen objeví náznak zánětu tak ho začnu brát a hned je po problému.. (když tak se na to zeptej)
Petro: je mi líto, že jsi musela přestat kojit..ale je fajn, že se Tomášek brzo skamarádil s flaškou. Pokud jsi už měla takové problémy že jsi krvácela..tak to stejně jinak nešlo...byla jsi už slaba a tělu chybělo všechno podstatné a tak i to mat. mlíko už asi nebylo to pravé. tEĎ je nutné abys byla v pořádku..malý tě potřebuje..a jak už jsme tu psali s Andrejkou T...naše děti vyrostli na flašce..a byli a jsou spokojené
Andreajko: teda to je hrůza..myslím tu cenu za pumpu...ještě že jsi natrefila na doktory co mají "lidskou tvář"...a zapůjčili ti ji zdarma.. Hlavně se drž..a pěkně přibírej (doufám že přibíráš..a né jak já já v těhotenství první 3 měsíce hubla..)

Reklama

Přidat komentář