Reklama

Ulcerozní kolitida

Pavla (Ne, 11. 11. 2007 - 14:11)

matys, kompoty ano ale pokud mozno ne z konzervy, je to naprosto mrtva potravina co se tyce vitaminu a spol. bohata akorát na chemii a tezke kovy, kterym se mame vyvarovat, takze ve sklenici nejlepe domaci nebo si vzit mrazene jahody, sparit nebo detskou kojeneckou vyzivu

Pája (So, 10. 11. 2007 - 22:11)

matys : Já teda kompotované jahody můžu, nic mi nedělají. Víc bych se bála čerstvých jahod. Ale je to fakt individuální. Zkus si dát jen trošku a uvidíš. Já taky všechno zkouším pokus-omyl.

matys (So, 10. 11. 2007 - 21:11)

další dotázek... v nemocnici mi řekli, že můžu jíst rozmixované kompoty. Nevíte někdo jestli se můžou jíst i kompotované jahody? Nezkoušel jste to někdo? Mám na ně hroznou chuť...

matys (Pá, 9. 11. 2007 - 23:11)

twigy: jo to sedí, mně je taky jedno co si o mně myslíš a radši už ani nepiš co si myslím, prot. to opravdu nevíš... jsou to jenom tvoje dohady a urážky. Nevím proč bych si měla o sobě myslet, že píšu nejlíp????? Fakt kravina! Jestli jsi měla na mysli rychlostně, tak ses možná trefila - píšu rychlostí 300 úderů za minutu... tj. 5 úderů za vteřinu... a jéje... zase píšu blbiny, když ono to ze mě lítá samo :o)

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 18:11)

matys je mi jedno jestli mi veris. kazdy vi ze se zacla andrea kdyz mi psala ze jsem veruna. o vas 2 nestojim tak se na me vykaslete.dekuji za pochopeni. a kazdy tu ma pravo neco napsat.akorat vy 2si myslite ze pisete nejlip,no mam fakt dost.

matys (Pá, 9. 11. 2007 - 18:11)

Komu padají vlasy - už jsem to psala včera - kdo se nebojí, tak zkuste BIOSIL PLUS. Mně to fakt pomohlo, po dvou měsících mi vlasy přestaly padat, rostou mi nové a mám i super nehty!

matys (Pá, 9. 11. 2007 - 18:11)

takže Twigy - nevěřím ti a myslím, že na to mám právo a na svůj názor taky...
Hňup je ještě podle mě docela slušný výraz. A pro politiky obzvláště, vybrala bych i horší...
Jedinej kdo tady ryl do Andrey jsi byla Ty. A já to prostě nemám ráda, toť vše. Víc už se k tvým příspěvkům vyjadřovat nebudu ať napíšeš co chceš...

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 17:11)

ja prave ty mineraly a vitaminy beru,ale jen 1denne,snad mi to neublizi. jo a kdyz jsem byla v nemocnici na kapackach,mimo leky do me kapaly i vitaminy ap tak mi vlasy nepadaly jen par a to je normalni.a ted je to silene,mam dlouhe vlasy,no hruza.

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 16:11)

dekuji holky! karol prosim te a jaky druh te lecby ti davali,vim jen o infiximab a ty dalsi neumim napsat:-) takze uz na infuze nedochazis? temi tremi to skoncilo? jeste se delaji pred tou lecbou testy,muzes napsat prosim jak to bylo u tebe? vim jen o tbc testu ale jsou pry 2moznosti jak ho udelat. diky moc.

Karol (Pá, 9. 11. 2007 - 15:11)

Na vlasy bych dynove seminka nezkousela, mozna jen opravdu, kdyz budou rozemlete ne kasi.
Loni mi taky vypadavaly vlasy tak, ze jsem si k vanocum uz prala paruku. Padaly mi asi 2,5 mesice a ztratila jsem asi pulku vlasu. Kozar neporadil :-(. koupila jsem si nejake pilule v lekarne, taky nepomohly. Pak jsem dostala prasky Hair Booster. Vlasy prestaly padat :-) a zacaly rust nove. Jen to bylo strasne smesne, kdyz dorustaly. Mezi dlouhymi vlasy mi trcel centimetrovy jezek. Snad ti to taky pomuze. Vim jak jsem z toho byla loni nestastna.
A k biologicke lecbe: ja mela jen 3 infuze a zabraly. Zcela bez vedlejsich ucinku. A vem si tam knizku at se nenudis.

Pája (Pá, 9. 11. 2007 - 15:11)

Tereza - partner to zvládá skvěle... je mi oporou. Hned po tom co jsme se seznámili jsem dostala relaps nemoci a svištěla jsem do nemocnice. Takže mě hned na začátku vztahu viděl v tom nejhorším a vydržel a neutekl. :)) Vybudoval mi doma druhé wc, což je pro mě ten největší důkaz lásky... :))) Ale beze srandy je fakt důležité mít doma oporu a někoho kdo Vás i tu nemoc chápe. Všechno se pak mnohem líp snáší.

Pavla (Pá, 9. 11. 2007 - 13:11)

To padaní vlasů je způsobeno překyselením organismu, nedostatkem vitaminů a minerálů. Léky ani žadný doplnky bych raději nezkoušela, hrozí že zatíží střeva. Ale hodně zinku je v dýnových seminkach sedni si vecer k televizi vem si 20ks a rozkousej je na kasi, opravdu poradne a dlouho. Na vlasy si kup henna masku, sampon i balzam. Pouzívám to taky, jsou to bylinky strevu neuskodi a vlasy mam pekny, ale krátky. Henu uz pouzivali egyptané.

Martina B (Pá, 9. 11. 2007 - 12:11)

Matys a Pája:Taky si myslím ,že tahle nemoc je skutečně o psychice,je jasný,že na to musíš neustále myslet,ale pokud se léčíš tak už vážně nemůžeš udělat víc,než se s tím smířit,ale rozhodně se nenechat psychicky porazit,pokud potřebuješ tak se vykecat někomu blízkému u mě je to manžel ten mi pohladí,,,polituje",to pomůže,pak se vzchopím a jedem dál,nenechám si tím otrávit život,čím víc to řešíš tím hůř,a dělat ze sebe chudáka,to ani náhodou,zkrátka je mi občas zle a mapuji si záchodky v okolí,když se nad tím zamyslíte je to docela komické,ale co pak mají říkat lidi,kteří mají daleko horší život,já mám vlastně taky vše co jsem,kdy chtěla a tahle nemoc mi to rozhodně neveme

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 12:11)

holky nevite prosim o nejakem super pripravku na padani vlasu?? a to beru jen pentasu a budu asi plesata. dekuji moc!

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 11:11)

pajo a jak to zvladu partner? myslim tim tu nemoc.

Pája (Pá, 9. 11. 2007 - 11:11)

Matys: Nemoc si nevybírá, ale koukám, že si všechny procházíme tím stejným. Já si pamatuju na ten první půl rok kdy už jsem o nemoci věděla. Tehdy mi bylo řečeno, že je to nevyléčitelná nemoc. V tu chvíli mi bylo opravdu zle a docela hustě jsem se zhroutila. Nekecám asi půl roku jsem brečela a pořád řvala PROČ JÁ. A pak mě jednou moje sestra seřvala a vlastně mě tím jakoby probudila. Přestala jsem se litovat a začala jsem se znova začleňovat do kolektivu. Buď ráda, že to všechno kolem sebe máš... manžela, dítě, rodinu. Já na tý rodině musím ještě s partnerem zapracovat :) ale až budu mít děťátko tak vím, že to bude všechno co jsem kdy chtěla a budu spokojená.

Pája (Pá, 9. 11. 2007 - 11:11)

Pavlo: Díky za pozitivní myšlenky... :) Já jsem ráda, že je vše ok. Spíš jen mám strach kdy to zase přijde. Loni jsem po roční neschopnosti sehnala super práci. Jenže těsně před nástupem do práce přišel relaps. A pak plný invalidní důchod. Bylo to pro mě východisko. V práci na mě čekat nemohli. Teď se jen bojím, že se vše zopakuje. :( Jinak s tím železem to je taky bída. Jen zatím beru železo v tabletách. Ale pokaždé když ho vysadím tak mi zase hodnota železa klesne. Nehledě na to, že mám už asi třetí prášky, jelikož mi ty předchozí železa vůbec nezabíraly. Docela se do práce těším. Jen chci být k užitku a né, že se zase po měsíci složím. A mám říct budoucímu zaměstnavateli jak na tom jsem na rovinu, nebo mám mlžit? V tomhle si nevím vůbec rady.

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 09:11)

OPRAVDU TU NENI NEKDO KDO PODSTOUPIL NEBO PODSTOUPI BIOL. LECBU?? MYSLIM ZE TU JEDNA DIVKA O TOM PSALA ZE JI TO CEKA,TAK NEVIM A FAKT ME TO MRZI. ZHRUBA VIM DO CEHO JDU ALE MAM Z TOHO STRACH. JINAK JESTE CHCI NAPSAT ZE VZDY PRED RELAPSEM MIVAM BOLESTI ZAD TO JE PRO ME SIGNAL ZE SE STREVO ROZJEDE. ZA CHVILI TU MAME NOVY ROK TAK SNAD NAM VSEM ZACNE DOBRE. JA BUDU MISTO PECENI CUKROVI JEZDIT NA LECB

twigy-tereza (Pá, 9. 11. 2007 - 09:11)

ahoj PAVLO,DIK,obdivuji jak jsi to zvladla.bohuzel se tady najdou i zakerni lide,uvidis ze do me andrea zas zacne rypat.

Pavla (Pá, 9. 11. 2007 - 08:11)

Pájo ty se raduj ze Ti snizili leky, zadne starosti, praci si najdi, zamestnas svou mysl a bude ti lip, precti si knihu od Zdenky Jordánové napsala jich hodne a neboj se niceho, mam poslednich 10 mesicu materske a pak si musim taky najit praci, druhe se zatim nedari a zdravotni stav stridave oblacno, a v lete jsem mela hemoglobin jen 75 a chodila 3xtydne na injekce zeleza, ale urcite se to zvladne, ty injekce jsem jezdila do spitalu i s mým 3 letým synem 2 mesice a zvladli jsme to clovek zvladne vic nez si mysli a Twigy drzim pesticky tvůj pribeh je horor, holky a zadne osocovani zacnete cvicit jogu ona dost uklidni.

Reklama

Přidat komentář