Reklama

Ulcerozní kolitida

Martina (Ne, 10. 10. 2010 - 13:10)

U mě k schválení...a odkud jsi a kam budeš jezdit na bio?

Jana (So, 9. 10. 2010 - 20:10)

U mě k schválení došlo,když jsem se vrátila z dovolený(chorvatsko) pět km v pustině od střediska,auto jsme neměli,dojít pro bolesti,to nešlo,takže jsem si to užila v leže.Chtěla jsem po návratu napsat více opiátů,jelikož mě už klasický analgetika zabíraj mizerně a že jich beru moc.Zavolali do centra pro biologickou léčbu a sami ae divili,že to vyšlo.Jěště jim musím poděkovat,dneska abys doktora co se stará,pohledala.

Jana (So, 9. 10. 2010 - 20:10)

já jezdím taky dvě...Já sice mám taky ČID,ale na oko,kolitida mě o jedno připravila,skoro na něj nevidím.Do práce chodím,na 6 hodin,jsem kuchařka ve školce,je to fajn práce,nedovedu si představit,že bych opět zůstala doma,bylo to pro mě utrpení,práce mě nedovoluje myslet na nemoc a děti jsou fajn,chodím tam ráda.Já nevím,jak je možný,že jsem bio dostala,ale ´paní doktorka co mi ji schválila mi říkala,že dává šanci mladým lidem a prý si ušetřím komplikace při těhotenství(klouby a oko) a po porodu prý dochází většinou k zhoršení základnínemoci a vedlejších příznaků,prý ať rok vydržím a s těhotenstvím počkám,ušetřím si jak starosti,tak i tlustý střevo.

Martina (Pá, 8. 10. 2010 - 21:10)

To se dá vydržet,mám to do...já jezdím taky dvě hodinky,ale mám ČID,tak se nikomu nemusím zpovídat.Takže Tobě ji schválili na revma?Řekli mi,že po dvou letech,když je střevo úplně zhojené a dlouhodobě,zkoušejí vysazovat,ale že jsou na to přísná kritéria,opravdu musí to střevo být "zdravé".Jinak se prý pokračuje dále.Tak nevím,já teď začala,moc s tím ještě zkušenosti nemám.Ale jsem ráda,že mi ji schválili,to dojíždění už mi tak nevadí

Jana (Pá, 8. 10. 2010 - 20:10)

vedlejší účinky...To se dá vydržet,mám to do nemocnice přes dvě hodiny jízdy,dost náročný pro mě i pro zaměstnavatele,ale dneska jsem měla dost bolestnej den i sednou si na židli byl¨výkon.Co jsem se dočetla,tak to dávají opravdu jen v případě,že jiná léčba selhává,což u mě ani nezkošeli a nabídli mi bio.Mám tušení,že se tahle nabídka nebude opakovat,tak do toho půjdu.A co po ukončení?Nikde jsem se ,totiž nedočetla,co se děje dál.

Martina (Pá, 8. 10. 2010 - 07:10)

Moc díky za rychlou...vedlejší účinky nemám,upozorňovali mě na ně,že se to stává,buď nějaké alergické reakce,teploty,nic nemám.První mě poslali na spoustu vyšetření,plicní,sono,různé odběry,pak jsem došla na 1.infuzi,která mi kape 2 hodinky,pumpou,takže přesně dvě a jedu domů.Po první infuzi se dává druhá za 14 dnů,od druhé za měsíc a pak udržovací co 2 měsíce.Já pojedu na třetí za měsíc,pak chtějí kontrolu,odběry a dr.mi určí jak často budu jezdit na udržovačku,ale prý to bývá těch 8 týdnů.

Jana (Čt, 7. 10. 2010 - 21:10)

Mě ji schválili po 10...Moc díky za rychlou informaci.Střevní příznaky mám minimální,WC maximálně 1,2 za den.Sem tam jednou do půl roku se to na pár dní zvedne na 5x.Mě právě těhotenství rozmlouvali,prý mám 1,5 roku počkat,až se mimostřevní příznaky dají do pořádku.Ano těhotenství probíhá při léčbě normálně,jen je tu vysoká pravděpodobnost poškození plodu a následky vidím dnes a denně v práci,jelikož se o tito človíčky starám.Jen mám jěště pár otázek,jak často se na bio dochází a jak dlouho trvá infůze?Vedlejší příznaky nemáš?

Martina (Čt, 7. 10. 2010 - 19:10)

Mám schválenou Biologickou...Mě ji schválili po 10 letech trvání UC,Remicade,byla jsem podruhé a jsem nadšená,lítala jsem 20x na záchod i více,už po první kapačce jsem viděla výsledky.Já mám taky bolesti kloubů,chodím na revamtologii,dělali mi i obstřik,ale ta bio léčba zabírá i na klouby,mi říkali v nemocnici.Pokud moc střevo v klidu nemáš,asi bych těhotenství trošku oddálila,co píšou holky na jiné diskuzi,otěhotněly i když braly bio léčbu a je to v poho.

Jana (Čt, 7. 10. 2010 - 16:10)

Mám schválenou Biologickou léčbu,nemám bolesti střev,ale šílený mimostřevný příznaky a to neustále slabší,nebo šílený bolesti(bez ketonalu se nehnu) kloubů a aby toho nebylo málo přidal se i chronický zánět rohovky.Máte někdo zkušenosti s biologickou léčbou,versus tyto příznaky?Nemůžu se totiž rozhodnou,zda těhotenství či léčba,přeci jenom už mi táhne 33 let a moje hodiny začínají dělat tik tak.Moc ráda si přečtu o průběhu bio. léčby podobných příznaků a zda to funguje.

Nový web o UC - (Po, 27. 9. 2010 - 11:09)

Nazdar lidi,

mám...Ahoj, jsem jeden z nemocných s UC, rozhodl jsem se vydat web na kterém popisuji své zkušenosti s UC.

Zkouším doplňky stravy, cvičení a zjistil jsem, že některé pomáhají, některé zase ne. O tyto zkušenosti se s vámi rád podělím.

V úvodu webu však uvádím známá fakta o UC, právě pro ty, kteří jsou v tomto tématu nováčky.

Pokud si myslíte, že se v některých informacích na webu mílím, informujte mě o tom na e-mailu: [email protected]

Web se nachází na www.ulceroznikolitida.cz

Za pozitivní ohlasy také děkuji :)

Lucka (So, 25. 9. 2010 - 18:09)

Ahoj Lucko,já mám...Ahoj Květo, děkuji za reakci! Mně se tedy UC potvrdilo. Salofalk dobře zabral, ale když už jsem si myslela, že je to OK a sama ho vysadila (jsem asi úplně vedle:)), tak se problémy vrátily. Je mi celkem dost blbě, tak jen čekám až zase zabere. Mám vysledované, že stres je spouštěč, tak se snažím být v klidu.Ale držet dietu mi dělá trochu problémy. Ach jo....Jo a taky nemám průjmy ale zácpu.Ještě mě čeká nějaké malé vyšetření a pak honem na konzultaci ke specialistovi.Tak uvidím, co mi řekne. Měj se krásně a hodně zdravíčka!!!!!

Martina (So, 18. 9. 2010 - 08:09)

Já po 10.letech UC jsem taky v dost špatném stavu,lítám i 20x za den,teď mi schválili biologickou léčbu,tak jsem na ni zvědavá,jestli zabere,budu šťastný člověk

Květa (Pá, 17. 9. 2010 - 09:09)

Nazdar lidi,

mám...Piji bylinkový čaj předepsaný od bylinkáře Wojnara a je to super,krásně to pročistí a zregeneruje tělo.Je to předepsané přímo na tohle onemocnění.

Romana (St, 15. 9. 2010 - 16:09)

Již; 3 roky mám ulcerozní...mam tuto nemoc uz 5 let,vznikla me po porodu chlapecka,pred rokem jsme si rekli s manzelem ze by jsme chteli dalsi mimco,myslela jsem si ze nebudu moct otehotnet,ale podarilo se nam to za 3 mesice.Ted mame zdravou holcicku a jsem stastna jako nikdy.Sice mam ted velke problemy,ale jelikoz kojim tak nemuzu skoro zadnou medikaci,nic me nezabira.Tak doufam ze az prestanu zase se to na delsi dobu spravi,jak je u teto nemoci bezne.Takze preji vsem zenam hodne stesti a nevzdavejte to.

Karel (Út, 14. 9. 2010 - 17:09)

Nazdar lidi,

mám Ulcerozni kolitidu už 12 rokem, letos to mám obvzlášť blbý, co děláte, abyste tyhle nemoci drželi na uzdě?

Květa (So, 11. 9. 2010 - 22:09)

Ahoj, je mi 33 let a mám dva...Ahoj Lucko,já mám ulcerozní kolitidu už 6let,ale zjistili mi to až skoro po pěti letech,do té doby jsem se trápila průjmama,zácpama a hlavně jsem byla strašně unavená a vyčerpaná,nasadili mi asacol a prednison,ten prednison jen na přechodnou dobu,asacol mi dobře sednul,takže teď jsem téměř v poho.Čekám druhé děťátko,hlavně není dobré se tou nemocí moc zaobírat,pak se člověk stresuje a to na tuto nemoc není vůbec dobré,řeš věci až příjdou hlavně nic dopředu.Držím Ti pěstičky a bojuj.

Lucka (Út, 24. 8. 2010 - 18:08)

Ahoj, je mi 33 let a mám dva krásné syny-3,5 roku a 1,5. Od května mě trápila krev ve stolici, ale bylo to malé množství, tak jsme to řešila jen velmi pomalu.Poslední týden jsem ale začala mít bolesti břicha, krev i hleny a dnes jsem byla na koloskopii. Výsledek je Aktivní hlenová proktitida(ulcerozní proktokolitida?) s postižením rekt. ampuly v do 10cm od anu.Jsem z toho dost hotová, protože vůbec nevím co mám čekat, jak se nemoc bude vyvíjet apod. S klukama je to doma dost náročné, takže stresu se absolutně nevyhnu a o klidovém režimu nemůže být řeč. Doktor mi řekl, že se podle vzorků odebrané tkáně teprve uvidí, jestli je to chronické nebo ne.Zítra začínám brát SALOFALK 250 a těch nežádoucích účinků se taky bojím. Je to prostě pro mě šok.Lucka

Moni (Čt, 19. 8. 2010 - 20:08)

Dobrý den/Ahoj,
je mi 17,od malička jsem měla problémy s trávením a poslední 2 roky se to vystupňovalo tak,že jsem musela být několikrát hospitalizována. Loni mi udělaly vyšetření -koloskopii a identifikovali mi ulcerozní kolitidu. Chtěla jsem moc poprost o nějáké bližší info,pořád s tím zápasím a nikde není tato nemoc pořádně popsaná,všude do toho pletou Cronovu chorobu a něják mi v tom nejde zorientovat. Mohli by jste mi prosím dát nějáké rady a vysvětlit jaké tato nemoc obnáší komplikace? děkuji moc

Košková Lenka (Pá, 16. 7. 2010 - 23:07)

Tak mě to teď už týden...Je mi 44 let a prednison jsem užívala před 20 lety dnes mám již operovaný šedý zákal a prý je jeden z důvodů užívání tohoto léku

Andrea T. (Pá, 9. 7. 2010 - 11:07)

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/207562241500001-diagnoza/

Reklama

Přidat komentář