Reklama

Ulcerozní kolitida

Martina (Čt, 4. 11. 2010 - 07:11)

Mirko,já měla ten samý problém,znala jsem jen keříky,chodila na nákup jen tam,kde jsou záchody,a motala se na náměstí v blízkosti záchodů,nikam jinam jsem si netroufla.Schválili mi biologickou léčbu po 10.letech trvání UC,zatím jsem byla 2x,je to málo,abych mohla něco říct,ale jen v noci jsem lítala i co hodinu na záchod a teď ani jednou,konečně spím.Přes den mě to ještě honí dost,jedu v pondělí na 3.kapačku a pořádně se poptám,kdy by mi mělo být být úplně ok.Mám Remicade

Andrea T. (St, 3. 11. 2010 - 21:11)

Ahojte,to co mi předepsal...Ahoj budu reagovat na dvě tvé věci, taky jsem kdysi pila bylinky míchal mi je tehdy hodně profláknutý v televizi černoch Nestor Houbengi nebo jak se to psalo (řešili furt, že není vystudovaný dr. a bere od lidí takové peníze) a ten mi hodně pomohl, měla jsem tělo samý bolák a nehojící se ranky z prednisonu a můj internista to nechtěl řešit, že to s uc nesouvisí. Stálo nás to tehdy hodně peněz a opravdu jsem se na začátku zhoršila, ale pak jsem se začla lepšit, léky jsem brala dál a internista si mnul ruce jak se po nich skvěle zlepšuji :-) blbec.Snižoval mi je až na udržovací množství. Měla jsem k tomu i koupele a končila léčba akupunkturou.Díky zlepšení máme starší Aničku. Bohužel onen černoch už je z republiky pryč, vyštvala ho lidská závist.
Takže bylinky opravdu můžou pomoct.
Druhá věc je jak jsi přišla na to,že v těhu se nesmí papkat léky na uc?

Květa (St, 3. 11. 2010 - 19:11)

Ahojte,to co mi předepsal p.Wojnar nevím jestli bude zabírat i na Vás,nýbrž mám více nemocí a ta směs je na základě i jiných nemocí než ulcerozní kolitida,měli by jste se nechat od něho prohlédnout,aby přesně stanovil bylinky!!!
Napsal mi:kořen puškvorce 50g,čekanka 50g,kořen anděliky 50g,klanopraška čínská 50g,Parcha saflorová 50g,přeslička 50g.To jsem měla před těhotenstvím a teď v těhotenství to mám pozměměné.Pije se to 3x denně před jídlem 1,5dcl,2min vařit 2 polévkové lžíce na 0,5l vody.Byla jsem na tom tak špatně,že jsem se ocitla na intenzivce,jedla jsem při těch bylinkách i léky,to vám bylinkář řekne ať nevysazujete prášky,takže prosím poslechnout,teď už jsem jen na bylinkách protože prášky se v těhu nesmí papkat a nějaký záchod znám tak max 3x denně a to už musí něco byt.Uvidím po těhotenství nechci to zakřiknout,protože tato nemoc to je pěkná svině,člověk nikdy neví jak ho překvapí.Jo ještě chci upozornit,že začátek s těmito bylinkami se vždy zhorší,špatně a podobně,ale nevzdávejte to,za chvíli se to uklidní a je líp a líp.Ale výsledky nezaručuji,to co pomáhá mě nemusí pomáhat Vám!!!

Andrea T. (Út, 2. 11. 2010 - 22:11)

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla....Ahoj po přečtení tvého příspěvku je mi příšeně ouzko a okamžitě mě to hodilo o pár let zpátky kdy jsem prožívala přesně to co ty. Kdy jsem v porodnici s Aničkou nestíhala doběhnout na wc při kojení, znala každé zákoutí ve městě, brečela protože jsem nemohla na procházky s kočárkem a dodnes to mám v hlavě, že jsem Aničku šidila o ty normální věci kdy jsem byla unavená, protivná, vzteklá, protože mě UC drtila. Já to po druhém porodu s Terezkou měla naopak UC se zklidnila a já si užívala klidně 3 hodinové procházky, šla jsem kam jsem chtěla, žádné hledání keříčků, přesto to střevo uvnitř bylo s prominutím na sračky. Od operace v únoru se cítím skvěle, jak kdybych nikdy nebyla nemocná,nechápu jak jsem mohle předtím žít tak jak jsem žila od wc k wc.Ano chodím 4-6-8maximálně na záchod za den, ale v klidu jdu kdy chci, když potřebuji tak to vydržím klidně další hodinu dvě a nebo na to úplně zapomenu.To je přímo luxus.Ale málo kdo to chce z nemocních slyšet, každý se drží toho nemocného střeva zuby nehty.S biologickou léčbou ti neporadím to určitě napíší jiní, jen kdyby jsi si chtěla pokecat tak mi napiš na [email protected]

Kamila (Út, 2. 11. 2010 - 18:11)

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla....Miru, to je strašné, ach jo...já mám nově zjištěnou UC a když čtu na netu, že vlastně nemohu jíst to, co chci-vlastně vůbec nic :-( a že je to na celý život, tak je mi úplně na nic. Antibiotika ale pomohly, tak doufám, že bude dobře.

Kamila (Út, 2. 11. 2010 - 18:11)

Ahoj Peťo,Tvoje zpráva mě...Květi, děkuji za milý komentář, mohu se prosím zeptat jaké čaje pijete? Děkuji :-)

Mirka (Út, 2. 11. 2010 - 17:11)

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla. Přečetla jsem si příspěvky od dubna. Já mám UC 10 let, 2 děti (chlapeček 5 let, holčička 2,5 roku). Úplně dobře mi bylo snad jen v 1. těhotenství, jinak mi je hůř nebo špatně. Stále dokola různé kombinace asacol, salazopyrin, imuran, entocort klyzma i antibiotika. Když mě děti hledají, vždy jdou prvně na záchod:) Když jsem kojila a musela letět, tak jsem kojila na trůně, aby malá nevzbudila celou rodinu. Prostě když musím, tak musím a od 1.signálu mám čas najít úkryt tak 20 sekund, když mi je líp, tak cca 40 sekund. Manžel mi na kočárek přidělal prkýnko pro syna a když musím někde na procházce, zavelím, děti naskočí a já letím někam do bezpečí. Jim se to líbí, křičí: "rychlejš mamí" a já celá červená doufám, že to stihnu. Pořád se bojím chodit ven, koukám na křoví a je mi ouzko, že opadávají listy. Ale přeci nemůžou děti doplácet na to, že máma je nemocná. Tak riskuju:) Dnes mi byla schválena biologická léčba a já doufám, že mi to třeba pomůže a budu normélně žít. Přeju si, chodit ven v klidu a nebát se. Pomohla někomu z Vás biologická léčba? Máte někdo třeba i špatné zkušenosti s touto léčbou? Zdravím Vás všechny a hlavně Andreu T. Pamatuji si jí z doby, kdy jsem sem chodila. Vždy uměla dobře poradit. Ahoj!

eva (Po, 1. 11. 2010 - 09:11)

Máte někdo zkušenost s tím,že při Ulcerozní kol.i míváte stvy kdy vás to "nakopává"na zvracení?...a zvracíte i kydž nenmáte co?...já nevím,ale dotktorům se to nezdá a já takovou zkušenost mám.Někdy bych jedla až dost...někdy nemohu až 4dny nic pozřít a to proto,že prostě nechci zvracet.Prosím napište mi na [email protected]ěkuji Eva

petr (Ne, 31. 10. 2010 - 22:10)

KVETA

Wojnarův magazín pravidelně odebírám a za léřitelem panem Novým jsem jel osobně do Pardubic a nechal jsem tam 6 500 kč za různé čaje, masírovací míč a další s odpuštěním píčoviny a jaksi se efekt nedostavil...
Jaké čaje tedy pijete Vy??
S pozdravem

MacaM (Pá, 29. 10. 2010 - 12:10)

Dobrý den, ráda bych vám všem, kdo s touto nemocí bojujete, nabídla alternativní pomoc. Jak zde píše paní Květa, bylinky mají opravdu úžasnou schopnost a účinky. Jsem poradcem české firmy, která využívá pro vývoj a výrobu svých 100% přírodních bylinných produktů znalostí čínské medicíny (až 5000let starých) a receptů ze 17. století. Já sama jsem díky nim pomohla své malé dceři se zbavil atopického ekzému, mých letitých migrén, bolestivé a nepravidelné MS. Běžná nachlazení, rýma a kašel jsou brzy pryč, a nemusíme do sebe ládovat chemické léky. Napište mi, ráda poradím a doporučím vhodné produkty.
Skype: maca.mi
e-mail: [email protected]

Květa (Pá, 29. 10. 2010 - 12:10)

To je právě to, co mě na...Ahoj Peťo,Tvoje zpráva mě docela rozesmála,né proto že jsi nemocný,ale proto jakým způsobem jsi to popsal.Já dlouhodobě piju bylinky od léčitele p.Wojnara přímo na tu moji nemoc a i na jiné nemoci a jsem celkem v poho,jdu na hajzlík tak max.2x za den a když to mám zhoršené tak max.4x za den,cítila jsem se tak v pohodě,že jsem si lajzla i otěhotnět,teď jsem v 6měsíci těhotná,piju ten bylinkový čaj,vždycky je pauza 3týdny a pak ho zase začnu pít.Před tím jsem se cítila tak hrozně jak Ty a hlavně jsem byla hrozně oslabená.Nikdy jsem nevěřila bylinkám vždycky jsem říkala,že jsou to šarlatáni,kteří vydírají lidi jen z peněz,ale opak je pravdou a na vlastní pěst jsem se o tom přesvědčila.Uvidím co nastane po porodu,ale zatím na to nechci myslet,myslím,že čím více jsem se zabývala tou nemocí,tím to bylo horší,mám šestiletého kluka.Mám manžela který si prošel rakovinou a myslím si,že to bylo daleko horší než nějaká sračka.Takže vzůru do boje.

Andrea T. (Po, 25. 10. 2010 - 10:10)

Nesral?? NO a co jsem měl...Myslím že se mýlíš, moje sestra zažila v životě mnohem víc stresu rozvody a tad. a přiesto uc nedostala, proč já? Já si žila vždy víc v pohodě a přesto jsem uc měla.Proč když se hodíš do absolutního klidu se nemoc nevytratí? A nenech se mýlit,to že se cítíš skvěle neznamená, že ta nemoc v tvém těle není a je v klidu.Já se před oprací cítila nejlíp za posledních 17 let s nemocí a přesto uvnitř to byla katastrofa. A ty vysoké dávky jsi měl až od toho relapsu nebo i tom klidovém stádiu?

petr (Po, 25. 10. 2010 - 00:10)

Nesral?? NO a co jsem měl dělat - brát denně tři Imurany a když to nezabíralo, tak mi doktorka předepsala ještě Prednisolon, kterej jsem teď bral 60 gramů a teď jsem na 35 a mám každej týden stahovat o 4 gramů - a zlepšení - žádný... RIskovat, že na mě někdo kýchne a já budu muset brát antibiotika a ztase všechno nanovo???

Co mi tenkrát pomohlo - asi fakt klid - odletěl jsem na 16 dní na Maledivy, denně na slunci, v moři, ryby, jagurt, ovoce, 14 hodin denně spánek a postupně mizela krev a vracela se energie... Pak New York a zdejší jídlo - všechno čerstvý a zdravý, jak jsem se vrátil z NY, tak jsem byl zdravej, že jsem mohl jíst kiwi, meloun a pít Redbull.
No a vrátil mi to zpátky pracovní stres a přetěžování se a asi i vysazení Salofalku, ale mě prostě přišlo blbý do sebe házet 3 gramy něčeho, co má mraky vedlejších účinků.
No a teď biologocká léčba - znám holku, co to bere a je "v pohodě" akorát jí krapítek vysychají sliznice, takže má opary v oku, afty další intimní radosti... - tomu říkám léčba..
Myslím si, že schopnost se vyléčit má každý v sobě. Nesmířit se s tím, není normální bejt nemocnej, hledat příčiny vzniku a ty léčit, ne až příznaky, jak to dělá "medicína". Umě to byl jednoznačně pracovní stres a zanedbání zdravotní péče - 20 let jsem neměl obvodího doktora, když mi bylo blbě, tak jsem zašel na pohotovost pro antibiotika a pak jsem si je dávkoval sám, protože jsem měl kamarády, co mě vybavili zásobou - to mi asi vymlátilo střevní mikrofloru a pak stress a litry redbullu a bylo hotovo.

Andrea T. (Ne, 24. 10. 2010 - 23:10)

... s kolitidou ses nesral,...Jsi mne fakt pobavil :-))))) klidně se pod to podepíšu.

to Petr (Ne, 24. 10. 2010 - 20:10)

... s kolitidou ses nesral, přestal brát prášky a ona se pak nesrala s tebou ...

tahle nemoc je o stresu, člověk musí být v klidu a trocha smíření neuškodí...

petr (Ne, 24. 10. 2010 - 15:10)

To je právě to, co mě na doktorech štve - moje doktorka mi říkala - musíte tu nemoc brát jako parťáka, naučit se s ní žít.
ALe to já prostě nehodlám!!! Vždycky jsem byl zdravej, sportovec a teď najednou - srát krev a dobíhat na hajzlík.
Nejdříve mi nasadili Prednisolon, pak Imuran a Salofalk a suspenze Asacol - všechno jsem poctivě bral rok a akorát mi bylo blbě.
Loni na Silvestra jsem prostě vysadil Imuran, ze dne na den - buď mě to zabije, nebo se uvidí. Do tří měsíců mi bylo líp a za další 2 měsíce jsem se cítil jako zdravej - mohl jsem jíst, co jsem chtěl, když se mi začalo chtít na záchod, tak jsem ještě hoďku vydržel, chodil jsem jen ráno. Začal jsem vysazovat i Salofalk. No a ta mrcha se vrátila v nebývalé síle...
Teď opět sprinty na záchod, krve jak z vola, když jdu 8x denně, tak je to úspěch. Navíc to šíleně bolí, jako bych sral střepy a železný hobliny. 15 % váhy dole, kapačky. Opět kortikoidy, salofalk, asacol, pořád slabost a v žaludku pocit, jak když slezete z kolotoče.
Proč to píšu?? Aby někdo další neudělal tu chybu, že vysadí prášky, když dojde k remisi, tak jako já. Znám ženskou, která brala klyzmata ještě rok, co byla v pohodě a prášky další 2 roky a je dodnes - 12 let v pohodě.
Ale já prostě neuznávám to, že si člověk řekne - byl jsem zdravej a už prostě nebudu a tu sračku budu brát jako parťáka. To je jako byste přišli k holiči a ten Vám řekl - hele, máš vši, ber je jako parťáka - tady máš hřeben, občas je pročeš, třeba jich pár vypadne. Ne, vši jsem neměl a prostě je mít nehodlám.
S nemocí se musí bojovat, nasrat se ne ní, je to vetřelec do vašeho těla, který tam nepatří a který se musí doslova vysrat, ven, do hajzlu, odkud přišel.
Jakmile se s nemocí člověk smíří, přivlastní si jí, začne říkal - moje kolitida - tak to prohrál.

Prostě jsem to musel napsat..

petr (Ne, 24. 10. 2010 - 15:10)

To je právě to, co mě na doktorech štve - moje doktorka mi říkala - musíte tu nemoc brát jako parťáka, naučit se s ní žít.
ALe to já prostě nehodlám!!! Vždycky jsem byl zdravej, sportovec a teď najednou - srát krev a dobíhat na hajzlík.
Nejdříve mi nasadili Prednisolon, pak Imuran a Salofalk a suspenze Asacol - všechno jsem poctivě bral rok a akorát mi bylo blbě.
Loni na Silvestra jsem prostě vysadil Imuran, ze dne na den - buď mě to zabije, nebo se uvidí. Do tří měsíců mi bylo líp a za další 2 měsíce jsem se cítil jako zdravej - mohl jsem jíst, co jsem chtěl, když se mi začalo chtít na záchod, tak jsem ještě hoďku vydržel, chodil jsem jen ráno. Začal jsem vysazovat i Salofalk. No a ta mrcha se vrátila v nebývalé síle...
Teď opět sprinty na záchod, krve jak z vola, když jdu 8x denně, tak je to úspěch. Navíc to šíleně bolí, jako bych sral střepy a železný hobliny. 15 % váhy dole, kapačky. Opět kortikoidy, salofalk, asacol, pořád slabost a v žaludku pocit, jak když slezete z kolotoče.
Proč to píšu?? Aby někdo další neudělal tu chybu, že vysadí prášky, když dojde k remisi, tak jako já. Znám ženskou, která brala klyzmata ještě rok, co byla v pohodě a prášky další 2 roky a je dodnes - 12 let v pohodě.
Ale já prostě neuznávám to, že si člověk řekne - byl jsem zdravej a už prostě nebudu a tu sračku budu brát jako parťáka. To je jako byste přišli k holiči a ten Vám řekl - hele, máš vši, ber je jako parťáka - tady máš hřeben, občas je pročeš, třeba jich pár vypadne. Ne, vši jsem neměl a prostě je mít nehodlám.
S nemocí se musí bojovat, nasrat se ne ní, je to vetřelec do vašeho těla, který tam nepatří a který se musí doslova vysrat, ven, do hajzlu, odkud přišel.
Jakmile se s nemocí člověk smíří, přivlastní si jí, začne říkal - moje kolitida - tak to prohrál.

Prostě jsem to musel napsat..

ahoj (Pá, 22. 10. 2010 - 23:10)

Potřebuju poradit .. Mám...asik viem oco sa jedna nasli ty asik helikobakter ako mne to su bagterie v zaludku a ja mam kolitidu 6 rokov cize 14 brala som 4 roky po 1 tablete ale potom sa mi to zhorsilo krce a tak dalej tak beriem 3 x dene salofalk rano poobede vecer je mi lepsie no aj tak citim urcite tlaky nato si vsak musime zviknut upozornila ma lekarka lebo ataky nevimiznu ani pri uzivani liekov vzdy sa tam viskitne nejaky krc alebo zli pocit alebo krv v stoli treba sa stim zmierit a zit stim nejako som mlada mam len 20 rokov a prezila som si na zaciatku stavi ktore nezelam nikomu zomierala som na posteli mala som vredy kusky organov mi chybali a mala neznesitelne krce nielen v bruchu v nohe v krku ruku neovladala som moje reflexi nechutestvo nespavost totalne ma to nicilo ale dakujem bohu ze som tu gde som takze brat lieky a brat to z optimiznom ...........

Markéta (St, 20. 10. 2010 - 09:10)

Potřebuju poradit .. Mám ulcerozni kolitidu 4 rokem poprve pred tidnem mi po kolonockopii a po mesici trvajicicich prujmech kdy mi nezabral ani prednison 3x denne prisli ze se mi ve strevech objevil nejaky bacil nasadily mi na to NORMIX 2x denne( antibiotika) a zvisily davku salofalku na 3x3 denne .. ale prujem stale trva uz si nevim rady .. Prosím o radu !!!:(

Jana (Po, 11. 10. 2010 - 15:10)

a odkud jsi a kam budeš...Jsem z Krkonoš-Špindlerův Mlýn a na bio jezdím do Liberce,šlo by to i v Hradci,ale tam mi to kdysi zamítly.Něco jsem si o tom přečetla a vypadá to zajímavě,nějak moc si od toho začínám slybovat.Snad se mi zadaří,jako tobě a zabere to.

Reklama

Přidat komentář