Reklama

Ulcerozní kolitida

Květa (Pá, 3. 12. 2010 - 11:12)

ahoj Kveto-muzes mi prosim...Ahoj Veroniko,když se podíváš zpětně tak už jsem to tady psala,ale já mám ten čaj i na jiné choroby,takže by Ti musel předepsat podle vyšetření,aby Ti zabíral.

petr (St, 1. 12. 2010 - 19:12)

Dobry den,pred tydnem mi...zkus vyhodit z jídelníčku sladky - prej to zkvasí na kysely a to je to, co bolí při sraní...a bolí to fest, co ti budu povídat.
Jsi ve fázi relapsu, já za tři roky měl 2. Teď díky dietě, Salofalku a kortikoidům přecházím do remise - stolice ze 14.ti denně na 3-5, ale je fakt, že když to na mne přijde, mám 20 vteřin na dosednutí na WC. Při remisi jsi v pohodě, můžeš jíst co chceš, sportovat, ale nevysazovat prášky a hlídat se. V relapsu co nejvíce spát - jde to blbě, když v noci lítáš na WC, vytestovat si, co ti sedne za jídlo a co ne, mě třeba nejvíce sedly uzené makrely, vajíčka na měkko, heřmánkový čaj, kaše z mlíka se sníženým obsahem laktozy.
Držím palce

Veronika212 (St, 1. 12. 2010 - 07:12)

Ahoj,je mi smutno když čtu...ahoj Kveto-muzes mi prosim napsat jaky bylinkovy caj pijes?dekuji moc

Květa (Út, 30. 11. 2010 - 22:11)

Ahoj,je mi smutno když čtu tady tyto stránky,protože s tímto vším jsem si prošla je mi 32let a zní to sice asi debilně,ale piju bylinkový čaj od bylinkáře a od té doby jsem relativně fit,zatím a trvá to už asi rok a půl.Jsem teď v 7měsíci těhotenství,tak uvidím co bude po porodu,ale stejně si nedovedu představit,že bych to měla pít do konce života,protože je to nechutné,ale když mám pauzu mezi dávkami,tak je to taky nechutné.Držte se a hlavně co nejmíň stresu!!!

Petra 3 (Út, 30. 11. 2010 - 14:11)

PavelIK:Další spřízněná duše...huráááá,huráááá...mě čeká zanoření teď,nebudu dělat hrdinku,trochu bojím,ale vím,že ona to nezmrví...Tak zase někdy...na chodbě Bulovky:o))

Lucie (Út, 30. 11. 2010 - 01:11)

REKTOVAGINÁLNÍ PÍŠTĚL... Dobrý den, mám kolostomii 4 měsíce, důvodem byla rektovaginální píštěl, kterou způsobila onko léčba, radioterapie a brachyterapie. Asi dva roky jsem se léčila na postradiační proktitidu a pak se udělala ta píštěl. Zajímalo by mě jestli je normální že mě stolice odchází nadále i konečníkem a díky té píštěli i pochvou.Jestli s tím náhodou nemáte někdo zkušenosti. Dva měsíce po zavedení stomie jsem s požehnáním doktorů odcestovala na tři měsíce do USA ke kamarádce ,že si tady odpočinu a po měsíci jsem začala mít tyto problémy. Předem děkuji za odpovědí Lucie

PavelK (Po, 29. 11. 2010 - 19:11)

MUDr.šerclová na Bulovce je...Souhlas, také jsem u ní absolvoval 2 operace, od té doby k ní jezdím na kontroly a i když to nemám nejblíž,s potížema jedině na Bulovku, Před 2 lety mi dělala pauch a za 3 měsíce zanoření a od té doby mám klid.

Petra 3 (Ne, 28. 11. 2010 - 18:11)

Veronika 212:Drsná odpo,ale pravdivá....zvykneš si..,nic jiného Ti nezbyde.

veronika212 (Ne, 28. 11. 2010 - 18:11)

Dobry den,pred tydnem mi zjistili UC.Taky jsem mela prujem,krvaceni,šílene bolesti na wc a strach,ze se nekde po....Doktor mi dal leky Salofalk.Beru ho 3-2prasky denne.Musim rict,ze se mi to trosicku zlepsilo...uz nechodim tolik na wc,dokonce vcera uz ani krev nebyla,jen bolest,to je porad šílena!tak jsem si myslela,ze to uz uz bude lepsi.A dnes od rana zase beham,krev i bolest.Je to jako na houpacce.chci se vas zeptat-je to normalni prubeh kolitidy a mam nakou šanci,že to bude lepší?Je mi 33 a nechce se mi žít ve stresu,že se nekde po.....Už ani nakupovat nejezdim a když musim do mesta,tak mam v aute vzdy nahradni pradlo.zatim jsem vzdy dobehla....Dekuji vsem za odpoved a rady..

Petra3 (So, 27. 11. 2010 - 11:11)

MUDr.šerclová na Bulovce je machr...Za ní bych se i prala:o)

Andrea T. (So, 27. 11. 2010 - 09:11)

Presne tak dcera nechodi...Já mám zkušenost s Petřínem, ale Petra 3 byla na Bulovce, i ona je spokojená s paní dr., když jsem byla před operací u dr.Lukáše, tak mi řekl, že jsou dvě pracoviště, kde když člověka oddoperují tak to funguje a jsou tam nejlepší operatéři a to byl Petřín a Bulovka.Taky jsem se strašně bála, aby se to nepokazilo a nezůstala jsem s vývodem, ale v té době mi umírala kamarádka na rakovinu prsu a když jsem viděla čím vším prochází, tak jsem si uvědomila, že to nechci zažít(a u mne to riziko rakoviny už bylo)a radši to risknu. A dr.Lukáš mi řekl, že když se to nepovede napoprvé tak furt je ještě jeden pokus.Ano je to velká a těžká operace, ale když to všechno vyjde,tak nabízí mnohem kvalitnější život než vede teď.Budu vám moc držet palce ať vše jde tak jako u mne a dcera má brzo po operaci a konečně se jí uleví.Možná se tu do operace ještě Petra objeví a řekne vám jak to vypadá na Bulovce. Když by jste chtěla napsat tak můj meil je [email protected]

marci (So, 27. 11. 2010 - 00:11)

Presne tak dcera nechodi vubec ven je zoufala ja si taky myslim ze si ulevi kdyz pujde na operaci .Dcera na to chce jit ,ale bojim se ze treba se muze neco pokazit po nekolika letech a udelaj ji vyvod a stim se dcera nesmiri to vite furt mate pochybnosti .budem doufat ze vse bude ok nezlobte se za chyby mame rozbitou klavesnisi nejdou nam carky a hacky .moc jste mi pomohla diky ,Urcite se podivam na dokument .Ted nevim jestly mam rict doktorovy ze by jsme chtely jit do te nemiocnice pod Petrinem protoze on nas chce poslat na BULOVKU co mylsite?

Andrea T. (Čt, 25. 11. 2010 - 09:11)

moc dekuji ,nam rikal doktor...Tak lhala bych kdybych tvrdila, že to nebolelo, ale mám za sebou dva císaře, takže to bylo asi něco podobného, ale v době po operaci jsem ležela na áru a tam mne tlumili hodně lékama, takže když jsem potřebovala a cítila bolest, tak mne přidali léky,měla jsem epidurál.První dva dni si nepamatuji, jen tak matně, hodně jsem pospávala.Už nevím který den mne začli stavět na nohy a 10 den po operaci jsem sama odešla pěšky na normální oddělení. 11 den mi vyndali dren ze svěrače, bála jsem se, že se okamžitě po se... :-), ale nešla jsem ještě 3 hodiny potom na záchod, asi nejvíc z celé operace bolelo rozběhnutí střev a větry, na to jsem pila hodně mátový čaj a pak se naučit trošku jinak tlačit, ale dnes už je vše v pohodě, a já si můžu po 18 letech dovolit prdnout.Myslím, že pro vaši dceru to bude obrovská úleva, byla jsem na tom kdysi taky tak psychicky špatně, nevycházela jsem skoro z domu, všechno zařizoval manžel, nemohla jsem jezdit blbou městskou dopravou, jít do obchoďáku na nákup to nepřipadalo v úvahu.Jestli chcete tady je dokument o té operaci, mluví tam i další pacienti, je to lékař, který mne operoval i nemocnice Pod Petřínem http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/207562241500001-diagnoza/

marci (St, 24. 11. 2010 - 22:11)

Na operaci jsem byla 9.února... moc dekuji ,nam rikal doktor ze by to napojily najednou na ten sverac ,je to moc tezky hlavne pro dceru ,je na tom spatne po psychické stránce ,Dokonce jsme musely ukončit studium ,protoze nebyla schopna chodit normalne do skoly kvůli stolicím ,az se dá do pořadku bude pokračovat ,dokonce jsem uvažovala že vyskoušíme léčitele bohužel nemame žádné skušenosti tak nevím ,este k té vasí operaci bolelo vas to moc po operaci ?Děkji

Andrea T. (St, 24. 11. 2010 - 22:11)

Jsem po druhé op a...Myslím na tebe a budu držet palce.

Petra 3 (St, 24. 11. 2010 - 21:11)

Jsem po druhé op a příští týden nastupuju na zanoření.Souhlasím s Andreou,neuvěřitelné zkvalitnění života..

Andrea T. (St, 24. 11. 2010 - 12:11)

prosím mohla by jste se...Na operaci jsem byla 9.února letošního roku, v nemocnici Pod Petřínem v Praze u dr.Sequense. Po 18 letech s UC.Měla jsem díky ostatním nemocem štěstí, že mi onu operaci provedl najednou(kvůli velkému riziku při dalších operacích), né tak jak to běžně dělají - 3 operace, 1 odejmutí tlustého střeva a udělání vývodu,2 operace ušití pouch,3 - zanoření vývodu.Takže mi během jedné operace odebral tlusté střevo,konečník ušil pouch a napojil na svěrače.Operace trvala 4 hodiny a v nemocnici jsem byla 20 dní, mohla jsem jít 11 den domů, ale kvůli cukrovce mi museli povolit vchní šev rány ,aby se to lépe vyhojilo a znovu sešít. Od té doby chodím na záchod tak 4-6x denně jak kdy někdy i míň už neberu žádné léky na ten zánět ani prednison ani imuran. Jím co chci, musela jsem postupně vyzkoušet jestli mi něco bude vadit, ale nevadí nic.Vím, že jsem to měla proti ostatním lehčí, když jsem byla ušetřena vývodu, ale slyšela jsem názor od hodně lidí, kteří ho měli a už to byla pro ně obrovská úleva, zmizel ten stres z věčného strachu, že to člověk nestihne. A když všechno jde tak má, tak je člověk po 1 roce v pohodě, co je jeden rok proti zbytku života?Pokud vás ještě něco bude zajímat tak dejte vědět.

marci (St, 24. 11. 2010 - 11:11)

Tak to tě zklamu, já jedla...prosím mohla by jste se podělit semnou vaší skušenost z té operace ,moje dcera se léčí od 11 let na ucel,koli, v breznu ji bude 18 prave nam doktor doporučil operaci ktere se hrozne bojíme ,,,a vy pravě píšete že jste spokojena ,,,díky zaodpoved

Andrea T. (Ne, 21. 11. 2010 - 14:11)

dispozice---to bych neřekl,...Tak to tě zklamu, já jedla zdravě, žádné slazené džusy, pila jsem hlavně zelený čaj a černý čaj, žádné restaurace pěkně domáci strava a přesto jsem ve 22 onemocněla, nikdo v rodině to nemá.
Tvá léčba dle Švejka mi připominá léčbu, kterou mi navrhoval můj tchán, na průjmy si mám prý vzít projímadlo :-))))
A já mám vyříznuté střevo a můžu tě ujistit, že jsem se v noci ani během dne za celý 3/4 ani jednou neposrala, což před tím se střevem říct nemohu. Naopak chodím kam chci, jím co chci, dělám co chci, konečně si užívám života a dokážu se na různých akcích normálně bavit a smát se a né furt pošilhávat po wc a řešit jestli bude volný. :-)) Jo a od operace jsme přibrala 10 kg takže kdybych chtěla můžu chodit i do posilovny a pracovat na svalové hmotě. Ale těžko se to vyšvětluje, sytý hladovému nevěří.

petr (Ne, 21. 11. 2010 - 11:11)

Tvá teorie má něco do...dispozice---to bych neřekl, do 35 jsem jedl jen po restauracích a kupoval třeba bagety na benzínkách, nebo po kvantech grilovaný kuřata. Všechno v pohodě. Ale je fakt, že když jsem se zamyslel, tak jsem třeba vůbec nepil vodu, jenom colu, džusy a energeťáky. Všechno plný éček.
Myslím, že UC vznikne kombinací - stres, špatná strava, antibiotika a mikrob z jídla, nebo vody.
Podle mě je tak trošku divná léčby pomocí imunosupresiv, to léčí následky, ne příčiny. Pořám mám myšlenku na Dr. Grunsteina ze Švejka, jak všechno léčil hladovkou, pumpováním žaludku, klystýrama a chininem, zajímalo by mě, jakou úspěšnost by měl u UC, věřím, že vyšší, než standardní léčbou kortikoidy a Imuranem.
U biologické léčby mě děsí vedlejší příznaky a to, že to není "na furt", že se to vrací a že lidi, kteří říkají, že jim to pomohlo, pořád chodí na záchod 5x denně.
A vyříznutí střeva - to je prostě zlý sen, představa, že se občas v noci poseru, že už nebudu moci pořádně posilovat, přibírat na svalové hmotě...

Reklama

Přidat komentář