Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Jija (Ne, 5. 10. 2008 - 02:10)

Bravo Mirku! Tento nebo podobný materiál mně šokoval už před rokem, kdy koloval v mailové poště, ale stále to ví jenom hrstka lidí. Bohužel z oficiálních zdrojů se to člověk nedoví.
Pro Anu: Ptáš se, proč OD nešíří lékaři a dietologové? Prostě proto, že lékaři smí šířit jen to, co je naučili ve škole, a co je současný oficiální názor. Jinak se pasují na úrověň léčitelů, kteří u nás nemají na růžích ustláno.
A dietologové a výrobci "dietních potravin"?
To je dost slušný džob. Všimla sis, že přes narůstající počet těchto lidí třeba jenom na internetu, obézních stále přibývá ? Navíc takový jojo efekt je pro tyto lidi dar z nebes.
A teď si představ, že by někdo nahlas propagoval OD, která hlásá pravý opak toho, co je v současnosti považováno za zdravou stravu, a na čem tolik lidí slušně vydělává, a která kromě odtučňování léčí i tzv. nevyléčitelné choroby, navíc nic nestojí a člověk k tomu nikoho nepotřebuje.
KDEPAK, zadupat pod zem a nepřipustit ani vydávání dalších knih o OD !!!
Je to jako s celým "západním" zdravotnictvím. Pouze léčí, ale nevyléčí, o prevenci ani nemluvím. A farmaceutické firmy-tyto pilíře národních hospodářství- kam ty by přišly, kdyby se lidi léčili bůčkem a šlehačkou a vejci.
Nemyslím si, že OD je vhodná pro každého, taky vím, že to není jediný stravovací systém, který uzdravuje, odtučňuje a omlazuje, ale rozhodně je nejméně organizačně náročný.
Jsem teprve Optimální dietář-začátečník, ale podle mého, po 14ti dnech musí být každému jasné, zda je pro něj dieta vhodná nebo ne.
V každém případě Ti doporučuji přečíst si knížku Optimální dieta od dr. Kwasniewského.
Je ještě k dostání u vydavatele: www.volny.cz/SAK379 za 240 Kč.'

martin (Pá, 3. 10. 2008 - 21:10)

Mirek má pravdu.Chleba se sádlem a s cibulů je strava mojí babičky.Loni jsme slavili 90tiny.Celý život jedla střídmě,co pole dalo.Vychovala 8 dětí.V 70ti přišla rakovina prsu.V Ostravě "ušmikly"a máme ji pořád veselou a pravnuků habaděj.Takže jezte,co dá zahrada.A na co máte chuť!'

Míla (Pá, 3. 10. 2008 - 20:10)

Mirkovi - u nás se umělé tuky nesmí objevit. A to už dlouhá léta.A pro ženy - máslo nám pomáhá vyhlazovat vrásky na papulce zevnitř.'

Míla (Pá, 3. 10. 2008 - 20:10)

Pro Anu - já jsem byla na první vyndat dělohu a při tom mi ukrojili kus přebývající kůže břicha, protože jsem na této dietě parádně zhubla a teď jdu na opravu, protože se při té první bál vzít toho tolik. Tak to te´d doděláme a zbytek už docvičím. Je to paráda. A jak víš, že po nízkotučné dietě se za pár let něco neprojeví. Já to neřeším. Mně to vyhovuje a hlavně chutná.'

Martin (Pá, 3. 10. 2008 - 11:10)

Tak tomuto věřím,protože u nás se kupuje pouze máslo.Dětem bych ramu nedal.A ani sobě...Perfektní příspěvek-lidi čtěte!! Tisknu to.'

Mirek (Pá, 3. 10. 2008 - 11:10)

MARGARÍNY JSOU ZDRAVOTNÍ RIZIKO !!

Všechno, co bychom měli vědět o transfigurovaných tucích.

Oč jde a jak to začalo..

Transfigurované mastné kyseliny (anglicky trans-fats) jsou určité druhy nenasycených tuků (mohou být mono-nenasycené nebo poly-nenasycené).

Transfigurované tuky se v přírodě vyskytují v nevelkém množství v masu a mléčných produktech. Tyto přirozené látky ale nepředstavují žádný problém.

Jsou i obsažené v mateřském mléku '

ana (Pá, 3. 10. 2008 - 10:10)

Pročetla jsem celou diskusi, fakt nevím, zda se do této diety pustit, když celý život slyším jak je tuk škodlivý - co když se negativní účinky projeví až za několik let??? Když je tak zdraví prospěšná, proč jí nepropagují lékaři??? Nebo dietologové? A ty Mílo jdeš již na druhou operaci, nepíšeš čeho, ale nesouvisí to právě s touto dietou??? Jsem strašně zmatená - někdo tvrdí jezte tuky - sacharidy jsou zabiják. Někdo zas, že sacharidy nevadí, že jsou nebezpečné jen v kombinaci s tuky. Čert aby se v tom vyznal. Chci zhubnout aspoň 10 KG a vlastně nevím jak na to, jím střídmě, ale to vůbec nefunguje....'

Míla (Čt, 2. 10. 2008 - 13:10)

Jijo - tak tě taky vítám mezi námi. Já už bych po téměř 4 letech neměnila.
Ušlehanou šlehačku si vylepši skořicí. Naučíš se dělat nějaké mňamky a uvidíš, že se nebudeš cítit ani odstrčená.
Jinak z toho piškotu se nechá udělat úplně senzační Tiramisu, a i když tam nějaký sacharid je, tak ten kousek tě báječně srovná.
Prostě jsem si našla pozitiva. Můj chlap nesnáší kousek tlustého masa a tak je moje. Prostě se to dá zkloubit i s těma, kdo OD nedrží. Omáčku k masu zahustíš šlehačkou místo jížkou z mouky a je to lahoda. Z kuřete seberu kůži, muskej jí nesnáší, prsa z kachny zas nemusím já. Prostě si vyhovíte. A ten chleba už mi za problémy nestojí.
K vánoční večeři dělám základ pro bramborový salát, odeberu a muskýmu do toho dokrájím brambory a mám se líp než on.
Takže fandím ti a když vymyslíš dobrej recept, tak ho sem prosím přihoď.'

Jija (Út, 30. 9. 2008 - 23:09)

Tak lidi, kteří ještě váháte, tak neváhejte a začněte. Za 14 dní by Vám mělo být jasno, zda je to pro Vás to pravé ořechové nebo ne. Já už jasno mám. Na tuhle dietu jsem čekala celý život.
První týden jsem nic nepočítala a jedla jen doporučené potraviny.
Druhý týden jsem ležela v tabulkách a kalkulačkách, sledovala nutriční hodnoty potravin a dělala si přehled.
Snažila jsem se dodržovat doporučené poměry, ale nedodržovala jsem doporučené množství bílkovin. Nikam nespěchám, a tak je pro mně důležitější, aby byla i psýcha spokojená a neměla dojem, že se v něčem musí omezovat. Omezování pro mně znamená stress, ten vyvolá lavinu obžerství, ta zas pocit provinění, čili zase stress a tak furt dokola.
3 dny jsem měla zácpu,dnes už je vše v pohodě. Za 14 dní zhubla o 1 kg, což jsem ani nečekala.
Už začínám na sobě pociťovat to, co zde píší "mazáci", že nejenže mám menší potřebu jíst,což je zvláštní, neboť jsem "závislák" na jídle, na čokoládě obzvláště. Regály plné sladkostí, a to i těch v akci, mně nechávají v bohorovném klidu. Prožívám teď velice zvláštní pocit, že se mohu cpát mými oblíbenými potravinami bez uzardění. Piškotový chléb se mi moc nepovedl (z 10ti bílků se mi ušlehalo na sníh pouze 5, přesto mi chutnal, už jsem z něj vyrobila i strouhanku, takže zítra dělám řízky.
Z placek kromě crackerů jsou i perfektní nudle jako příloha nebo do polévky. V podstaně musím říci, že mi nic nechybí.
33% šlehačka je skvělá tekutá, ale zjistila jsem, že ušlehaná mně víc zasytí a nastolí pocit blahobytu.
Ačkoliv jsem předpokládala, že tento stravovací systém bude nákladnější, překvapivě jsem týdenní nákup pořídila levněji, než jindy.
Ještě, že chlap nakonec cuknul od OD, alespoň někdo dojí všechny ty pohanky, bulgury, sojová mléka apod. Musím mu to po troškách dovedně vpašovávat do jeho oblíbených jídel.'

Ramon (Po, 29. 9. 2008 - 21:09)

Prosim vas, vite nekdo, jak/kde se da zjistit pocet vylucovanych bilkovin? Viz. Kwasnieskiho ,,Po dosažení bílkovinné bilance, kdy množství přijímané a vylučované bílkoviny je stejné, spotřebováváme méně kalorií a musíme zvýšit množství tuku na více než 3g na 1g bílkovin.'''

Míla (Čt, 25. 9. 2008 - 18:09)

Ahoj Jijo, ještě jsem ty crackry nedělala. Musím ještě na jednu operaci a tak jsem opět přitvrdila. Chci ještě nějaké kilo navzdory mému metabolismu sundat. Na 172 cm se mi mých 82 kilo zdá dost. Přestože jsem v 19 měla přes 90 a tělíčko, které má pamatováka na váhu při ukončení růstu, mě asi moc nepustí. Zatím nechce. Tak jsem mu přiškrtila sacharidy, ať se snaží. Jinak posilovna a tělocvična super, abych předešla případným radám k pohybu, a makám ručo fučo vidlema.
No ta sojová mouka mě trochu vypekla, ale holt se napůlí.
Teď jsem na našem foru četla receptík na palačinky s kešu oříšků. Tak až budu moci vyzkouším, nebo probněte recept.
2 vejce, 100g kešu oříšků nesolených, nepražených -jemně namletých , špetka soli a prý lžička kukuřič,škrobu tu bych asi zkusila nedat. No - dobře zamíchat a my můžem na sádle či oleji upéct. Podávají se se smetanou, jogurtem, tvarohem -jak je libo.'

Jija (Čt, 25. 9. 2008 - 18:09)

Mílo, Mirku, děkuji za názory, až do teď jsem žila v domnění, že hlavní zdroj vitamínů, minerálů, stopových prvků apod. je zelenina,obzvláště syrová. Takže Mirkovy informace jsou pro mně absolutní novinkou. Ten vitamin C je jasný a myslím, že řešení s citronem je ideální.
Mílo, dělala jsem polévku s jíškou z tučné sojové mouky a nakonec jsem ji za neustálého míchání vylila do záchodu. A to mám luštěniny ráda. Jina, jak jsi už psala, zřejmě to chce tu sojovku jen přidávat do pšeničné mouky. Už jsi dělala ty sušené placko-crackery? Jak dopadly? Já jsem včera teprve dojedla ty staré,stále byly perfektní, vůbec se nekazí ani v teple.
Už jste někdo pekl ten piškotový nebo bílkový chléb. Který je lepší ?
Dneska se chystám dělat domácí vaječnou tlačenku z domácí majonézy a škvarky v domácí pekárně. Mňam. To zas nastřádám proteinů jako 2metrový chlap. Ten chleba mi fakt zatím nijak nechybí.'

mirek (Út, 23. 9. 2008 - 14:09)

ještě k pani Jije.Začnu od konce.O vitamivech.Ty jsou potřebné.Ale pokuď ve stravě přijímá právidelně nejlepší tuky/mastné kyseliny,nasycené bez dvojných vazeb s dlouhými řetezci - jak říká autor OD pak není potřeba žádného vitamínového doplňku!Veškeré vitaminy,minerální látky ,anzymy a i hormony potřebné pro práci endokrinních žláz jsou zaplaceny v ceně u řezníka! ALE POZOR I TADY JE VYJÍMKA! Ato sice vitamín C!

Proto je potřembé buď denně jeden citron/třeba popíjet průběžně citronovou vodu , nebo si lupnu po jídle pilulku céčka.Kupujeme v apatyce Vitamin C 1.000mg a stojí asi 165Kč.V letě když zobnu nějaké miniovoce syntetiky méň po snídani půl tisícovky večer po večeři taky totéž. Nebo malé jablko do 100gr.,nebo 1/4 grapefruitu. Pořád mít na mysli příjemcukrů!100g jablka - asi 12gr sacharidů,atd.Ano ovoce opatrně. to potom jde váha i nahoru.Souhlasím že vaše váha bude -168/75 přímo idealní!!Moje manželka 173/82.Já ji radím o 2kg zkusit snížit.A na tom pracuje.
Cé-čkoo ty naše substance nemají proto ta pravidelnost v dávkování. Je nesmírně důležity ,Je to antioxidant.Já třetí zimu jsem bez jižního ovoce,bez ovoce z naši zahrady ,vyjma sušených švestek ,tak20g po večeři - a nepocituji potřebu.Když mám nutkání mini zhřeším nebo jdu do ledničky a vezmu si jeden škvarek.A virové onemocnění bohudík, už více než tři roky nevím co to kdysi bylo.

Co se týká toho modelu vzorce života pro OD je to základní rovnice.Souhlasím,že kdyyž se naučí člověk vnímat potřebu svého těla a je obeznámen s tím co pro organizmus člověka je dobré jísti aby BYL a hlavně ZDRÁV a rozliší v tomto ohledu DOBRO OD ZLA ,pak vše je O.K. ! K tomu jsou potřené dvě základní věci: MUSÍ CHTÍT A HLAVNĚ VĚDĚT JAK...

Pak ,když po dobrém obědě ,když jím poslední sousto mozek signalizuje ,že to bylo vš výbo - all right , z toho zjištění nejenom že poděkuji za dovedně předkládané jidlo, ale jako pejsek bych od rodostí vylízal po sobě i talíř !

Stane se, že že partneři můžou mít na tuto dietu odlišné názory a tak je to správné.Důležitý je motiv proč se chci takto stravovat tímto modelema , jaká je moje motivace.Motivace pana Zdeňka,kterou pregnantně popsal byla zdravotní. Je to jeho spravný přístup.Ne všichni se takto budou živit a tento styl jim bude vyhovovat.Bylo by nedemokratické je do toho nutit.
Tak moje manželka tento styl pochopila,neneguje jej ,ale jí si podle svého.Určitě ,když vidí ,jak se snažim to přesně dodržovat , určitě jsem pro ní inspiraci obzvlášt v jejím příjmu Glycidů.'

Míla (Út, 23. 9. 2008 - 14:09)

Jijo - beru jako ženská denně 1 tbl Ca - Mg-Zn, a multivitamín. Myslím, že to není na škodu. Vlastně se OD stravuji téměř 4 roky a jsem v poho. Zeleninu jsem teď prudce omezila - tedy tu syrovou. On jí stejně doporučuje upravenou - kvašenou, smaženou, vařenou s máslem. A chce to kvůli vstřebávání Ca dostatek vitamínu D - sluníčko a mořské ryby.'

Jija (Út, 23. 9. 2008 - 00:09)

Mirku, tu hemoanalýzu mi dělali na lačno, ale ozdravný vliv OD zatím neprožívám, ani nestuduji zdravotní souvislosti. Nicméně jsem se zájmem přečetla Tvůj poslední příspěvek, i ty předchozí a mnohé jsem i pochopila,ale ne všechno je mi úplně jasné. Vše zajímavé si tisknu a určitě se k tomu vrátím. Nejdřív ale potřebuji navyknout tělo a hlavně psýchu na nový stravovací systém,vše zvládnout v rámci rodiny organizačně a časově (chlap, co ho mám doma, nakonec od OD odstoupil), budu se radovat, když se mi podaří zhubnout ještě asi 10 kg. Teď jsem se s váhou trochu zasekla, neboť od začátku roku jsem už zhubla o 9 kg.
Ramone, taky mi přišlo jako velmi zjednodušené, vycházet z výšky člověka při stanovení optimálního množství bílkovin. Já např. mám robusní a těžkou kostru, takže moje váha je a byla vždy vyšší, než na kolik jsem vypadala. Taky považuji pro sebe při výšce 168 za ideální váhu 75 kg, i když tabulky říkají něco jiného. Ale jako vodítko to je, myslím, dobré. Já jsem si pro svou potřebu prostě přihodila pár centimetrů navíc. A to už mám období mohutného rozpuku mladosti za sebou.
Taky jsem si všimla, že v OD doporučovaná zelenina má všeobecně poměrně dost sacharidů, což mě překvapilo a zaskočilo. I v ukázkovém jídelníčku v knize je podle mého názoru poměrně málo zdrojů vitamínů. Jak to řešíte ? Užíváte nějaké vitamínové potravní doplňky ?'

Ramon (Po, 22. 9. 2008 - 20:09)

Zdravim,
Dle meho se tou vyskou nelze ridit vzdy, napr. dospivajici jedinec merici 160cm se rozhodne s porci 60:150:30 spokojit nebude.
Co se tyce buseni srdce a unavy, jedna se pravdepodobne o alergii. Kdyz si vezmem cloveka trpiciho alergii na mlecne bilkoviny a vejce... Tu by me osobne zajimalo, jak k tomu pristupovat, jestli do toho jit po hlave, unavu a buseni proste snaset a doufat v brzke zlepseni. Zajimalo by me, jaka je pravdepodobnost nevyleceni se v tomto pripade optimalni dietou a jake nasledky si takovy clovek dlouhodobou zatezi (denni vykrmovani se inkriminovanymi potravinami) muze privodit.

Jija (Po, 22. 9. 2008 - 20:09)

Ahoj všichni, tak jsem zase tady, abych "podala hlášení" po prvních 14ti dnech.
Skočila jsem do toho rovnýma nohama, kdybych čekala na pocit, že je mi všechno jasné, nezačala bych nikdy. Dělená strava, která je vlastně velmi jednoduchá mi ze začátku připadala taky složitá jako rubikova kostka.
Těch prvních 14 dní jsem se snažila jíst pouze doporučované potraviny, přitvrdit v tucích, vejce 3-4 denně a placky a hodně zeleninových salátů.Nesledovala jsem kalorie ani poměry. 3x jsem silně "ulítla" na sladkém a na ovoci, po vzoru alkoholiků, kteří první sklenkou spláchnou předsevzetí, že bude jediná. Trus byl jako u psů krmených kvalitními granulemi. Ačkoliv jsem jedla mnohem více kaloricky, než dřív, nepřibrala jsem ani deko, což je povzbudivé.
Dalších 14 dní jsem chtěla hlídat poměry a teprve později množství. Ale dnes jsem ležela celý den v tabulkách a kalkulátoru, který připomněl Ramon a nasadila jsem systém, který hlídá oboje, takže to zase nebude taková hrůza, jak se zdálo na začátku.'

Adriena (Po, 22. 9. 2008 - 18:09)

My tu váhu máme skoro dva roky, stála asi 1400. Myslela jsem že to počítá podle odporu v těle...jinak spíš myslím že když vážím míň tak jsem dehydrovaná a že tělo schraňuje vodu protože mám špatný pitný režim a že bych měla pít víc vody...'

Míla (Po, 22. 9. 2008 - 11:09)

Pro Adrienu - já mám tu rozlišovací váhu taky, stála cca 2000 a je k ničemu. Zjistila jsem , že to snad počítá podle nějakého vzorce. Protože zpětně za 3/4 roku když kouknu na jednotlivé váhy, tak si najdu určitou váhu a hned je všude po celou dobu stejný poměr tuku a vody. A když oteču a vím, že to je voda - tak mi dokáže ukázat nárůst tuku ze dne na den třeba 2,5 kila. To je ale blbost, ne. A o to míň vody.
S nárůstem váhy se na ní ukáže pouze nárůst tuku a odpovídající pokles vody. A když vezmu prášek na odvodnění a to občas musím, tak poklesne tuk, i když vyčůrám vodu a % vody se zvýší. Tak co si mám o takovém krámu myslet.
Nemáte někdo tip na váhu, která by byla spolehlivá,
Mám doma 3 a každá ukazuje jiné hodnoty.'

Míla (Po, 22. 9. 2008 - 11:09)

Zavodňování je pro mě zadržování vody a vcelku velký 2 - 3 kilový nárůst váhy běhen dne. Nevím, jestli to dělá jen syrová zelenina, nebo co jiného. Sůl jsem opravdu hodně omezila.'

Reklama

Přidat komentář