Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Kazimír Santari (Út, 20. 1. 2009 - 13:01)

Vzhledem k tomu, že jsem v důchodu, Vydavatelství SAK jsem zrušil a zbylé knížky jsem doprodal. Zasílal jsem je pod svým jménem.
Pokud bude o OD zájem, jsem ochoten prodat vydavatelská práva kterémukoliv zájemci nebo udělat dotisk.
Mgr. Kazimír Santarius
nový e-mail: sak379"volny.cz nebo sak379"seznam.cz. Tel. 596 428 248.'

Jija (Ne, 18. 1. 2009 - 19:01)

Adriano, nic ve zlém, ale nejsi Ty tak trochu cholerik? Knihu ještě nemáš, všeobsahující diskuzi přelítneš, a už bys vařila. Navíc očekáváš, že Ti tady někdo, honem honem, na pár řádcích vysvětlí, o co jde.
KOD je pro tělo velmi radikální změna stravovacího systému, tedy zásadní rozhodnutí, obvykle na zbytek života. Když se nedodržuje přesně, tak může ublížit. Tady bych se bála obzvláště v případě Tvé dcery, jak jsem psala dříve. Pokud ji neuhlídáš a bude kromě vysokotučné a mnohovaječné stravy někde potají jíst sladkosti, nebo třeba jen rohlíky, tak ji můžeš poškodit v první řadě játra, a tím samozřejmě i exem, neboť Ty za ni odpovídáš a děláš rozhodnutí.
Takže klídek, nic ti neuteče.Chce to čas, chladnou hlavu a hlavně rozvahu. Začni znovu pročítat diskuzi, tentokrát důkladně a věz, že všichni, kdo sem přispíváme se znovu a znovu vracíme k diskuzi i knize, dokonce i staří mazáci.Já jsem studovala diskuzi a knihu několik týdnů a stále jsem tam nacházela nové a nové informace, než jsem se pro KOD rozhodla, a pokud si přečteš diskuzi pozorně, tak zjistíš, že tak tomu bylo i u většiny ostatních, a navíc tam najdeš i ty recepty a další tipy, co jíst, co vařit, a kde co koupit.'

Jija (Ne, 18. 1. 2009 - 19:01)

Tak už jsem se konečně dovolala telefonem k Santariusovcům. Je to tak , jak jsem předpokládala. Knihy nedávno doprodali, Vydavatelství SAK zrušili. Takže nějaký dotisk apod. nehrozí.
V současné době je tedy kniha, jak píšete ještě k dostání na www.4smery.cz.'

Návštěvník (Ne, 18. 1. 2009 - 15:01)

Chce to jen důkladně číst a vnímat. Receptů a vlastních příkladů jídel z tohoto typu stravování je v celé diskuzi dost, zejména z období 09/2007 - 02/2008, ale občas sem někdo přidá něco dalšího, např.před Velikonocemi nebo Vánocemi.'

adriana (Ne, 18. 1. 2009 - 13:01)

Knihu mám objednanú z kníhkupectva www.4smery.cz.Prečítala som si diskusiu, ale recepty som nenašla. Prosím o bližšiu informáciu.Ďakujem'

Jija (Ne, 18. 1. 2009 - 02:01)

Adriano, v žádném případě se neukvapuj.Osobně si myslím, že se KOD nehodí pro každého,a to z různých důvodů, takže si napřed důkladně prostuduj, o co vlastně jde.
Co se knihy týče, vše nasvědčuje tomu, že Vydavatelství SAK bylo skutečně zrušeno a zbytek skladovaných knih zřejmě šoupli někam do On Line knihkupectví, takže tam možná budou k dostání, jak píše Pavla,což dřív nebylo, ale Ty už ji máš zřejmě objednanou.
Když zde uveřejníš,odkud Ti ji posílají, ušetříš možná mnoha lidem čas s hledáním.
V každém případě si Ty udělej čas a prostuduj tuto diskuzi od začátku. Knihu to sice nenahradí, ale slušný přehled o dietě Ti určitě poskytne. Najdeš zde nedocenitelné rady,zkušenosti, ale i recepty. Spousta receptů je i v knize.
Jinak klasický chléb a pečivo se zde nahrazuje pišktovým chlebem nebo plackami. V obou receptech je minimum mouky a maximum vajec a tuku nebo tvarohu.
Zrovna jako Pavla si nevybavuji, že by právě atopický exem byl uváděn mezi chorobami, které KOD léčí,ale většina exémů má původ v játrech a ty KOD léčí. Také si stejně jako Pavla myslím, že, z tohoto pohledu se zkazit nic nemůže.
Spíš bych se obávala toho, že dcera je přesně v tom blbém věku, kdy Ty budeš nakupovat a vyvařovat "optimálně", budeš sedět s kalkulačkou nad tabulkami s nutričními hodnotami potravin, každou potravinu vážit a dcera se
cestou ze školy bude cpát sladkostmi, o čemž vůbec nemusíš vědět. Počítej s tím, že přechod na KOD je ze začátku dost časově náročný, než Ti hodnoty a poměry přejdou do krve.
Pavlo, já knihu mám, a ne jednu, neponechala jsem nic náhodě, vědoma si toho, že nebude k dostání věčně, ale všechny nové zájemce bych ráda nasměrovala správným směrem. Je fajn, že je kniha ještě k mání.
Santariusovci se ještě neozvali, ani jsem se jim nedovolala. Dám vědět. Neboj. '

Pavla (So, 17. 1. 2009 - 20:01)

Adriano, nevím, zda li atopický ekzem se může vyléčit touto cestou. Ale proč ne? Já bych tomu snad i věřila, že to půjde. Dieta pana Dr. Kwasniewskeho rozhodně nezpůsobí zhoršení, či něco zlého! Směle do ní! Doporučuji. Já jsem s ní nad míru spokojená. Jenom bych Vám poradila počkat, až kniha dorazí, prostudovat ji a až potom upravit jídelníček. Je celkem nutné od základu změnit potraviny v ledničce. Potom, co jsem se po přečtení podívala do lednice - všechno špatně. Musela jsem si pak udělat nákup potom, co jsem si rozvrhla a naplánovala, co budu vařit a jíst tak nějak předem. Jinak dieta je VYSOKO-TUČNÁ! Racio suché pečivo asi není to nejlepší...?!?! Je to pečivo, které pan Dr. nedoporučuje jíst, spíše radí se mu vyhýbat. Takže doporučuji nejdřív řádně přečíst, nastudovat a pak změnit jídelníček! Držím palce, ať Vám pomůže. I kdyby nepomohla ekzému, pomůže mnoho dalším důležitým věcem. Není to ale krátkodobá záležitost, chce to opravdu dodržovat.'

adriana (So, 17. 1. 2009 - 18:01)

Moja 12 ročná dcera by mala držať diétu pre atopický ekzém.Máme trochu problémy s upravou jedálneho lístka .Knihu sme objednali ale ešte nám neprišla. Prosím o nejaké osvedčené recepty.Je možné konzumovať nejaké racio suché pečivo? Dakujem za odpoveď'

Pavla (So, 17. 1. 2009 - 17:01)

Ahoj Jijo, já jsem si nedávno knihu objednala, ale z knihkupectví (online) a to z www.4smery.cz, nebo to zkus na téhle adrese (pokud je skladem, tato informace o dostupnosti chybí) http://www.knihydobra.cz/optimální-dieta-p-5931.html nebo to zkus odsud, ale tam je docela drahá: je fakt, že se na stránky o KOD nemůžu dostat, hlásí to chybu, či něco podobného.. ?!?! Tak nevím, další možnost je projít všechny online knihkupectví a tuto knihu hledat. Jijo, až ti příjde odpověď z vydavatelství, dej mi vědět. Chtěla jsem si objednat ještě jednu knihu od Dr. Kwas. Děkuji'

Jija (So, 17. 1. 2009 - 13:01)

Možná, že teď tady bude trochu rušněji, a to je dobře. Včera mi vyšel na www.cukrovkar.cz článek s názvem Šance-dieta dr. Kwasniewského.
Kromě jiného je tam odkaz na tuto diskuzi.
Jak mi psala redaktorka stránek, nemohli v článku zvýraznit web vydavatelství SAK,kde jsem ještě před pár měsíci objednávala knihy o KOD, protože adresa je nefunkční.
Psala jsem včera na mailovou adresu vydavatelství, uveřejněnou v tiráži knihy sak"iol.cz, zda je kniha ještě k dostání a jakým způsobem je možno ji objednat. Uvidíme, zda přijde odpoveď.
Když mi tenkrát přišly ty knihy, tak odesilatelem nebylo Vydavatelství SAK, ale Kazimír Santarius (soukromá osoba), který byl v knize uveden jako majitel vydavatelství.
Dělá to na mně dojem, jako by vydavatelství bylo zrušeno.
Jiné spojení je poštou: Kazimír Santarius, Luční 379, 73543 Albrechtice
Nový soukromý telefon: 596428248 (zatím jsem se nedovolala, ale budu zkoušet a dám vědět).'

Pavla (Pá, 16. 1. 2009 - 20:01)

Omlouvám se, nechtěně jsem to odeslala dřív a a nepodepsala jsem se.'

Návštěvník (Pá, 16. 1. 2009 - 20:01)

Stravuji se Kwasniewskeho dietou teprve pár dní a někomu to může připadat jako dost krátká doba na to, abych o tom mohla něco psát a nebo cokoliv hodnotit, ale přece mě to velmi zaujalo a vnitřně cítím, že je to to pravé ořechové!!! Nedávno jsem dost zvracela, měla jsem průjem a velké bolesti a nekonečně dlouhé křeče v oblasti žaludku a žlučníku, že jsem se bolestí div neplazila po zemi, takže jsem měla strach, že se jedná o něco vážného. Nasadila jsem "klasickou" suchou dietu (piškoty, hořké čaje, suché rohlíky) a držela víceméně hladovku. Břicho a žaludek mě bolelo natolik, že bych si ani nic jiného nevzala. Jenže po pár dnech, už mi "otrnulo" a hlad se hlásil ještě ve větších intervalech a větších návalech. Stále suché rohlíky do doby, než jsem šla na sono vyšetření a tam mi bylo řečeno, že je všechno tak, jak má být. Doktoři vydedukovali, že to bude "něco" s žaludkem. Prášky na žaludek, a pak mi pohrozili hodně nepříjemným vyšetřením žaludku - fibroskopií. Bolesti už nemám, ale měla bych stále držet suchou dietu a nejíst tučné, nebo mě to chytne znovu, jak mi bylo řečeno. Všechno suché, nemastné, neslané - jak se říká. Náhodně, jsem se ale dostala k dietě Kwasniewkeho a knížku od něho jsem přečetla jedním dechem za 1 den. Hned ten večer jsem se začala stravovat tak, jak píše a doporučuje. Takže vajíčka. Druhý den ráno snídaně a oběd: slanina, tučný tvaroh. Večeře svíčková s tučnou smetanou, vajíčka, poté plnotučné mléko. Přesně to, co mi doktoři zakazovali. Porušila jsem to! Všechno tučné a plnotučné. Smetana, máslo, slanina, vajíčka.. No a? Jsem ještě poměrně mladý organismus a tak taky něco vydržím a zkusím to, jdu do toho! Když mě znovu popadnou ty hrozné nesnesitelné křeče, budu alespoň pro příště vědět, z čeho to mám! Uplynul už nějaký čas, i když krátký a můj žaludek se ani neozval!!! Je mi fajn, nacpala jsem do sebe poměrně hodně tuku a bílkovin, skoro žádné sacharidy a cítím se skvěle! Před rokem mi tohle někdo říct, že budu schopná spořádat všechny tyhle vysoko-tučný pochutiny bez pečiva, nebo bez chleba, nebo knedlíku, rýže, brambor, asi bych mu nevěřila a už jenom z toho pomyšlení a představy, by mi bylo těžko, nebo by mě chytil žlučník.. Co do množství toho tolik nejím a také nemám potřebu se přejídat a nebo dojídat. V práci mě pak kolem poledne nepopadá chorobná žravost a příšerná chuť na sladké. Celý den jsem se koukala na mísu s čokoládou a sušenkami, která ležela v kanceláři na stole vedle mě a ani jsem se jí nedotkla. Neměla jsem potřebu, vůbec žádnou chuť. Ten tučný tvaroh a další mi dalo tolika energie, že jsem za pár hodin nemusela "vymetat" lednici a běžet o polední pauze, pro něco na zub! To je pro mě velký úspěch a přesně o tomhle je dieta od Dr. Kwas. Doporučuji! Vřele a všem, kdo máte jakékoliv zažívací problémy, zdravotní problémy, když se vám to nebude líbit, knížku vyhoďte. Jestli se Vám do toho nechce, nedělejte to. Jedná se totiž o velkou změnu organismu a následně také mozku! Jenže to chce opravdu dietu držet přesně tak, jak píše a ne jinak. A můj názor? Rozhodně není jednotvárná!!! Stačí trocha fantazie, řádně si prostudovat jeho knihu a popřemýšlet nad svým jídelníčkem! A jako další důkaz: jak píše (viz. nahoře) "sportovkyně 40". Vím, o koho se jedná a tuto sportovkyni znám dost dlouho, je to má kamarádka a tvrdím, že ona sama je toho všeho učebnicovým příkladem! Viď? ;-) K obědu bůček, čím více sádla, tím lípe.. a můžu říct, že s nadváhou a špatným zdravím rozhodně netrpí. Blonďatá štíhlá žena, která si na obědě upeče kachnu'

sportovkyně40 (Čt, 15. 1. 2009 - 16:01)

Stravuji dle Dr.Kw. přes 6 let a žádné negativní následky nemám.Veškeré lab.testy mám ok,zvýšila se mi psychická odolnost,fyzička,nervy ok,nemrodila jsem od té doby.Je to způsob stravování jako každý jiný.Pokud je někdo např.vegetarián a přejde na běžnou stravu,bude mu zle.To je s každou úpravou stravy.Taky můžete baštit všechno možné a bude vám dost blbě.Já si jí nemohu vynachválit.'

sprotovkyně40 (Čt, 15. 1. 2009 - 16:01)

Stravuji dle Dr.Kw. přes 6 let a žádné negativní následky nemám.Veškeré lab.testy mám ok,zvýšila se mi psychická odolnost,fyzička,nervy ok,nemrodila jsem od té doby.Je to způsob stravování jako každý jiný.Pokud je někdo např.vegetarián a přejde na běžnou stravu,bude mu zle.To je s každou úpravou stravy.Taky můžete baštit všechno možné a bude vám dost blbě.Já si jí nemohu vynachválit.'

Jija (Po, 12. 1. 2009 - 02:01)

Mirku, velice zajímavý materiál, díky.'

mirek (So, 10. 1. 2009 - 18:01)

Našel jsem zajímavý překlad článku,který jinak v originálu je na webu: http://dr-kwasniewski.pl/ Vychází z logiky věci ,podloženě fakty.Zde je .

(Přručka , průvodce ; nebo rukověď ATEROSKLERÓZY )
Ateroskleróza (č. XXI)

Vysokotučná (optimální) dieta a ateroskleróza

Vývoj aterosklerózy, obezity, cukrovky, vysokého krevního tlaku u člověka, který se stravuje v souladu s pravidly optimální diety, je technicky nemožný. Bez cukru v potravě se nemůže objevit ani cukrovka, obezita nebo ateroskleróza.
Bez přeměny glukózy v pentozovém cyklu nemůže vzniknout cholesterol ani se rozvíjet tato onemocnění. Toto výše uvedené tvrzení potvrdilo mnoho údajů, které obsahuje literatura. Bylo zjištěno, že:

Vysokotučná dieta

Není příčinou obezity, srdečních a cévních chorob. (1)

Nemůže způsobit aterosklerózu a nevede ke zvýšení počtu krevních lipidů. (2)

Zabraňuje vzniku cukrovky (3).

Brání rozvoji aterosklerózy. (4)

Dieta Sippyho, vysokotučná, kterou se po mnoho let léčí nemocní se žaludečními vředy (tj. 0,5 litru 30% smetany na den), způsobuje méně častý výskyt aterosklerózy a ischemické choroby srdeční; hladina cholesterolu je nízká, a dokonce dochází k ústupu aterosklerózy. (5)

Snižuje hladinu cholesterolu (v průměru 120 mg%), krevní tlak, garantuje nepřítomnost aterosklerózy, zajišťuje
velmi vysokou fyzickou kondici, která jen mírně klesá s věkem. (6)

Má pozitivní dopad na pacienty s akutní virovou hepatitidou. (7)

Je velmi přínosná pro pacienty se zúžením jícnu. (8)

U hyperlipidemie, závislé na příjmu tuku, je velmi nízká hladina cholesterolu. (9)

Většina nemocných hyperlipemií a hyperglicerydemií (přespříliš tuku v krvi a přespříliš gliceridů) dobře snáší dietu bohatou na nasycené mastné kyseliny, a chudou na uhlovodany. (10)

U nemocných hyperlipidemií vyvolanou uhlovodany významné omezení uhlovodanů a nahrazení jich tuky způsobuje zmírnění lipemie a normalizaci lipidového profilu. (11)

Hladinu tuku v krvi snižuje vysokotučná strava, je-li omezen příjem sacharidů na 125-150 g, podávaných ve formě škrobu. (12)

Tedy jestliže jíme méně než 150 gramů sacharidů za den, ateroskleróza se nejen nemůže rozvíjet, ale musí ustupovat.

Nejvíce 100letých lidí žije v horských oblastech Gruzie, Ázerbájdžánu a Jakutska. V roce 1975 lidí nad 100 let bylo v Jakutsku 140x více na 1 milion obyvatel než v Polsku, a to právě proto, že Jakutsko má rozvinuté zemědělství, které produkuje vysokotučné produkty - máslo, sýr, smetanu. Bylo zjištěno, že vysokotučná strava, kterou preferuje i dospělá populace, významně prodlužuje život člověka! Zjistilo se také, že mezi vysídlenými po revoluci do Jakutska osobami z Ukrajiny a Ruska, počty více než 100letých byly stejné jako u místních obyvatel .
Jan Kwa?niewski

Literarura:
1. Cayer D. i Ruffin J. M.: Experiences with polyunsaturated fat nutritional preparation in the dietary management of patients with paptic ulcer. Am. J. Clin. Natur. 1964, 17, 279
2. Mann G. V. i wsp.: Physical fitness and immunity to heart-disease in Masai. Lancet 1965, 7426, 1308
3 Mouratoff G. J. i wsp.: Cukrzyca u Eskimosów. Pol. Tyg. Lek. 1968, 4, 153, (Str. JAMA 1967, 199, 13, 961
4 Sinclair H. M.: Deficiency of essential fatty acids and atherosclerosis. Lancet 1967, 1, 381
5 Czech-Jureczko Cz. I wsp.: Dieta Sippy'

Jija (Čt, 8. 1. 2009 - 12:01)

Tak ten bílkový chleba s kokosem mi chutná, i když o něco méně, než piškotový z celých vajec. Je zvláštní, že ačkoliv chlebíky nejsou ani sladké ani slané, tak mi to nevadí. Nicméně mně osobně oba chlebíky chutnají více v suché podobě, takže je suším jako placky s tím rozdílem, že jsou vyšší, krásně křupavé, a jistě půjdou dobře použít i do nepečených moučníků s tvarohem, zakysanou smetanou, želatinou apod.'

Jija (Po, 5. 1. 2009 - 19:01)

Oprava: přidáme 1/4 l rumu. Možná by stačilo i méně, likérek nestihne se zkazit. Obávám se, že u nás se nestihne ani rozležet.'

Jija (Po, 5. 1. 2009 - 19:01)

Halo,halo, kde jste kdo?
Už na to myslím několik týdnů, ale teprve teď jsem to vyzkoušela- skvělý vaječný likér:
10 žloutků šleháme s 10ml FAN tekutého sladidla, přidáme 1/2 l Kondenzovaného mléka Kapucín( 7,5% tuku ve skle z Kauflandu), nakonec přidáme 1/2 l rumu.
Získáme 9 dcl skvělého vaječňáku.
Poměry na 9 dcl: 32 :52 :11
na 1 dcl: 3,5:5,7:1,2
Příště zkusím dát místo mléka naši oblíbenou 33% šlehačku.
K tomu peču chléb z bílků s přidáním strouhaného kokosu, dle receptu v knize OD.'

Spaltuku (Čt, 1. 1. 2009 - 20:01)

Jsi vsude ze se nestydis dealere

Reklama

Přidat komentář