Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Hermína (St, 11. 11. 2009 - 20:11)

Ahoj koukám,že nás přibývá a...Tak tedy VEPŘOVÁ PAŠTIKA:
Uvařila jsem ovar z půlky vepř.hlavy,k tomu asi 6 bobk.lístků,12 kul.celého pepře.Z ovaru jsem kousek poobědvala a zbytek rozemlela i s kůžema.Koření můžete vybrat,ale nemusíte.
K tomu jsem přidala půl kila umletých,syrových vepř.jater.Blány jsem předem odkrájela.
Do směsi jsem přidala 1 plochou lžičku ml.nového koření,trochu pepře a tymiánu.
5 vajec,s těma nešetřím.
Formu na biskupský chlebíček jsem vymazala sádlem a vyložila plátky angl.slaniny.Na to jsem
narovnala hmotu a uhladila.
Do trouby jsem dala pekáč s vodou a do ní formu s paštikou.Pekla jsem to asi na 180,skoro dvě hodiny./Paštika vyběhla až jsem měla strach,že vyteče./
Vypnula jsem to a nechala do rána v troubě.Jaké bylo moje překvapení,ráno byla málem poloviční.Dala se dobře krájet.
Všem chutnala,ale mě se zdála hodně játrová,příště možná přidám víc masa.
JÓ,ještě jsem zapomněla,že jsem do ní přidala krájené mandle a chtěla jsem dát i kostky slaniny,ale na tu jsem pozapomněla.Udělat paštiku,fakt není problém.
Dnes jsem dovařila BIGOS,dělala jsem ho 3 dny,ale je luxusní!!!Je náročný na nákup surovin,potom na přípravu a taky jsem neodhadla velikost hrnců.Než se to svařilo a tím pádem zmenšilo.Pak už dobrý.
Dala jsem pár lidem na okošt,móóoc jim chutnal.Teď už se vejde i do menšího hrnce.
Tak to máme to vaření.Jinak mě trápí kolena,tohle klima mi teď nevyhovuje.Cukrovku radši ani neměřím,
chce to pohyb a to mi nejde.Dnes jsem byla ne opichách,zatím moc nezabraly.Snad
bude líp.To Vám ze srdce přeju všem píšícím i nepíšícím.Pořád doufám,že nás bude přibývat,ta podpora je při OD důležitá.Jak už jistě víte,ve svém okolí jí budete marně hledat,ale možná budete mít větší štěstí,přeju Vám ho.Ahoj.

Jirka (St, 11. 11. 2009 - 13:11)

Nějak sem nemohu vložit delší příspěvek.

Iv (St, 11. 11. 2009 - 11:11)

Ahoj koukám,že nás přibývá a to je dobře.Aspoň budem vědět komu a jak ubývají zdravotní problémy.Jitko to je dobře,že sem dáváš i recepty.Já bych chtěla poprosit Hermínu o recept na tu skvělou paštiku,,já jsem spíše masová..

Jitka (St, 11. 11. 2009 - 11:11)

Od 22.9. jsem na OD. Zatím výborné i když červíček pochybností stále hlodá. Já mám cukrovku 2 typu i žlučníkové kameny. Oboje zatím úkazuje zlepšení. Cukr mám po 6 týdnech přesně jak píše Kw. stabilní kolem 6,5 (s malými úlety po prohřešcích) žlučník mě kupodivu i přes nálož tuků považovanou žlučníkáři za téměř smrtící vůbec netrápí. Mám aktuální sono před OD, tak si nechám za čas udělat kontrolní a napíšu. Prý by se kameny měly ode mne odstěhovat. Určitě platí již první jakoby paradox, že přes vyšší kalorickou konzumaci se netloustne! Zhubla jsem 3 kg. Manžel také začal a přes vysokou konzumaci masa se mu úplně ztratila velmi páchnoucí plynatost, rovněž mírně zhubl. Už ho teď počichu nepoznám:-)! Mám však stále vyšší ketolátky (manžel ne, ačkoliv již mémě než na počátku - stále mi vylézají hlavně poránu ke 2 stupni ze tří na stupnici proužků Diaphan, přes den je to dobré na max. prvním stupni. Moc bych byla ráda kdyby se mohl ozvat Mirkův australský přítel, který zmiňuje, že to nějak vyřešil s těmi ketony. Při zvýšení sacharidů mám pak zase vyšší cukr v krvi.
Mlsalům posílám můj recept:
Bezé roláda (na 2 rolády):
6 vajec, 1-2 lžíce cukru, 6 lžic mletých vlašských ořechů, 2 šlehačky.
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky ušleháme, žloutky ušleháme s cukrem do pěny a zašleháme ořechy a sníh z bílků. Kdo radši sladší, přidá sladidlo – dobrý bez pachuti je tekutý cukrit ze sukralozy. Hmotu vylejeme na plech na vymazaný pečicí papír – z této dávky jsou 2 plechy. Pečeme jen při 160 stupních ! ca 15 min. Ušleháme šlehačku a upečené vychladlé pláty pomažeme a srolujeme.
Poměr jsem nepočítala – můžete to někdo spočítat tou geniální kalkulačkou?

Hermína (Po, 9. 11. 2009 - 22:11)

Zdravím všechny co píšou.Já jsem asi moc zvědavá,ale chci se zeptat: romino,to u Vás drží OD celá rodina a maminka vaří pro všechny? A jak dlouho tak žijete?
Vítám Jana,je to milé,že taky
sem zatoulal po čase nějaký muž.Nezapoměň informovat jak se ti vede a taky napiš co Tě k tomu přivedlo?
Musím se přiznat, že v mém okolí epilepsii
přes OD nikdo neřešil,ale možná bude dobré pročíst odpovědi Dr.KW. anebo taky důsledně pročíst znovu knihu.Mám takový dojem,že jsem někde něco četla.Pokud si vzpomenu kde,napíšu.
Iv, ještě k Tvé odpovědi,Tobě sice vyhrožují,že budeš tlustá,ale já právě s tlouštkou, bojuji skoro celý život.Tak se ani nedivím,že to moje stravování okolí tak děsí.Pejsek se trochu zmátořil,snad ještě zabojuje.

era (Po, 9. 11. 2009 - 17:11)

Zdravím. Máte někdo zkušenosti s OD při epilepsii?Myslím, že by mohla pomáhat, když produkuje ty ketolátky.

romina (Po, 9. 11. 2009 - 14:11)

Vítej mezi námi,Jano :) ze kterého města jsi? Odkaz výborný, už tisknu.

Jano (Po, 9. 11. 2009 - 13:11)

Zdravím.
Na dietě Kwasniewskiego jsem teprve 10 dnů, takže Nebudu zatím dělat žádné závěry. Našel jsem ale užitečnou stránku pro tuto dietu : http://www.e-kulturistika.cz/view.php?cisloclanku=2006060002
Jsem polák a mám doma kuchařku od Kwasniewskigo na 700 receptů, takže někdy přihodím nějaké recepty přeložené do češtiny.

Iv (Ne, 8. 11. 2009 - 17:11)

Ahoj Hermíno,s pejskem Ti to nezávidím.Nějaký problém mám i já,týká se to partnera,ale žádné slzy a jsem vyrovnaná,holt život jde dál..Jo husu omastit:-)))máš pravdu okolí to nepochopí.Ani mé okolí to nechápe,,mám stále na talíři jak jím nezdravě a jak budu tlustá...Nikomu nic nevysvětluji a jen se usmívám.Já jen nechápu,kde se ve mně vzala ta chuť na to tlusté,,např koleno.Dříve,když jsem viděla někoho jíst tu tlustou kůži,,tak mně to nějak nesedělo,do pusy bych to nedala-Dnes je to první co z toho kolena zdlábnu,normálně se na to těším:-))

Hermína (Ne, 8. 11. 2009 - 16:11)

Něco na tom bude,,jsem docela...Zdravím Iv,ještě,že se ozveš Ty.Je tu jinak dost mrtvo.Nevím jestli se všem tak daří a nemají problémy tudíž ani dotazy??Mě jde teď všechno tak nějak ztuha.Se vším dost bojuju a ani mi to nepřináší žádnou radost.Tak obvykle hledám útěchu v jídle a i když v povoleném,určitě to není dobře.Zajídám stress.Stůně mi pejsek,je starej...Není to dobrý.Dnes jsem obědvala husu se zelím a chtěla jsem to víc omastit,dovedete si představit ty reakce všech okolo,nebaví mě to vysvětlovat.Kdo nezkusil,nepochopí!!!

Iv (So, 7. 11. 2009 - 18:11)

Něco na tom bude,,jsem docela vysmátá,šťastnější,spokojenější.Dříve jsem byla často podrážděná,nervozní....

Hermína (So, 7. 11. 2009 - 17:11)

Tak jsem někde vyčetla :

S vysvětlením proč nám chutnají "nezdravá" mastná jídla,přišli vědci z Oxfordu.
Tučné jídlo aktivuje centrum štěstí a to je důvodem proč se ho nemůžeme nabažit...
Američané přišli na to,že potraviny s vysokým obsahem tuku v mozku vyvolávají podobné změny jako opiáty a způsobují závislost....

No něco na tom je.....

Hermína (Čt, 5. 11. 2009 - 14:11)

Zdravím Iv,musím přiznat,že s pohybem jsem na tom mizerně.A tom to nejspíš bude,trefila jsi to přesně.Pořád jsem nemohla pochopit,že ty křeče mám jen někdy!?Nekouřím už řadu let,asi 20cet nebo víc.Možná,že u tebe to je nízkou dávkou sacharidů,zkus na noc plátek Knackebrottu.Zachovala jsem se zbaběle,na Dia jsem nešla.Zase bych dostala nejméně dvoje léky,stejně bych je nebrala...Věřím,že si pomohu sama.Jenom ten konec roku mě trochu děsí.Ale,co,to zvládnem.Mimochodem dělala jsem játrovou paštiku,moc se mi povedla.Všichni jí chválili.Dnes mám ledvinky s plackama.Na víkend asi upeču něco pernatého...Je to velmi příjemný životní styl,vyhovuje mi.Stejně by mě moc zajímalo,jak se daří ostatním optimálním.Moc zajímavě psala Míla i Jíja a teď už dlouho mlčí...

Iv (St, 4. 11. 2009 - 09:11)

Hermíno i já mám ty křeče v nohách,docela dlouho nechápu proč.Někdo tvrdí,,nedostatek hořčíku,ale u mne to nehrozí,jsem nadopovaná hořčíkem,takže né.Jak jsi na tom s chůzí a pohybem nohou?Prý nedostatek pohybu,svaly ochabují a v noci,když jsi vlastně v klidu,tak sval prý jak upadne do klidu,tak se stáhne a to způsobuje křeče.Já nevím co s těma nohama.Ještě se zeptám kouříš??Tak ať Ti to dopadne u lékaře dobře a dej vědět jak jsi dopadla..

Hermína (Út, 3. 11. 2009 - 21:11)

Vidím,že Vás už všechny začínají pokoušet vánoce....Nikdo nic...To je chyba.Moje poslední zkušenosti s OD jsou takové,že v říjnu se mi vrátily otoky nohou a v polovině října se mi v krvi objevil vyšší cholesterol/7,8/.Překvapilo mě to,nikdy jsem s ním neměla problém.Tak jsem rozložila stravu na 2 jídla denně,zmenšila jsem sacharidy a alespoň otoky mizí.Jaký bude cholesterol se dozvím zítra.Jenom se mi už druhou noc začínají k ránu objevovat křeče v lýtkách.Sacharidy se mi přidávat nechce,mám pořád vysokou glykémii,tak nevím jak to řešit??Máte někdo nějakou radu??

romina (Pá, 30. 10. 2009 - 15:10)

Naše mamina dělá bigos, placky, knedlíčky, i sekanou.. a vsecko chutná bozsky. knedlicky jsou super, ale je treba je zkonzumovat tak do 3 dnů, pak můzou osliznout :(, placky tyden vydrzi hrave. taky je krajime do vyvaru :) jo a do bigosu klidne i klobasku, moc dobre je to! ja uz nemam vubec zadne problemy, jim podle OD uz pul roku a vim, ze tudy vede cesta. CAU

Iv (Čt, 29. 10. 2009 - 21:10)

Jak tak koukám,tak si asi...Vrať se v příspěvkách na 20.8.tam jsem popsala ty problémy,tak tam jukni.Největší radost mám z té srážlivosti krve,že mi jdou nahoru trombocyty.A co Ty jsi měla za problémy,které se Ti začly vracet?
Ten Bigos je opravdu dobrý,zkus to,já tam dávám jen krkovici a bůček.
S tímto stravováním jsem začla před 3 měsíci přesně 26.7...Také Ti přeji ať se Ti daří jen k lepšímu..

Hermína (Čt, 29. 10. 2009 - 21:10)

ups,,,vymizely:-((chybička se...Jak tak koukám,tak si asi budeme psát jenom spolu.Koukla jsem na ten bigos,to musí být moc dobré,ale je tam tolik ingrediencí,že mě to odrazuje.I v knize mi připadá,že je tam obměn až dost,používám zatín jen malý zlomek.Jak mě netrápí hlad,tak nemám ani chuť běhat kolem plotny,víš?Iv,zajímá mě jak dlouho držíš OD a jaké problémy Ti ubyly? Tedy pokud Ti nevadí o tom psát?Já jsem na OD od začátku září,teď se mi bohužel některé problémy vrátily.Myslím,že jsem někde udělala chybu,asi v množství.Tak jsem trochu"spadla na zem",ale věřím,že bude líp.Přeju Ti,ať se Ti daří a dej vědět.

Iv (Čt, 29. 10. 2009 - 17:10)

ups,,,vymizely:-((chybička se vloudila

Iv (Čt, 29. 10. 2009 - 17:10)

Tak koukám,že jsem asi...Hermíno,,stravování dle knihy mi jde,vážení je snadnější než počítání.Knedlíčky jsem nedělala,ale placky mi jdou a dá se říct,že skvěle.Než jsem vychytala pánev tak aby se pěkně pekly.Dělám je pouze z poloviční dávky a mám je na týden.Já opravdu u tohoto stravování nemám moc hlad.A ty placky používám k omáčkám,nebo si je obložím saláem,slaninou a sýrem a dám je rozpéct do mikrovlnky.Také když si udělám vývar natrhám je a dám do polévky.Dívala jsi se na ty recepty v polštině??Je tam i pizza a dokonce jsou tam vypočítaný poměry B:T:S
Kupuji nožičky a kolena a dělám si i sulc,,a tlačenku kupuji.A co zmrzlina už jsi jí dělala já ano i ten vařený tvarohový koláč:-))také mi to chutná.Jo a ještě mi chutná bigos,ten mám vždy tak na 3dny..Když si uvařím koleno tak ho ještě hodím na gril a je to skvělé,,opravdu mi tato strava vyhovuje,,a jak jsem již psala některé mé zdravotní problémy vymizeli...Ještě musím napsat,že opravdu nečekám zázraky za 14dní,,aby zas někdo,kdo umí vypisovat eseje,ale žádnou informaci o zdraví,na mne nemusel reagovat.

Reklama

Přidat komentář