Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Jirka (Po, 7. 6. 2010 - 15:06)

Kokosový olej - je běžně...Tak v supermarketech těžko. Je velmi drahý - 750 ml 490,- Kč, viz: http://www.bioklidapohoda.cz/Oleje--tuky/kokosovyolejxxl-10816. Myslím, že je lepší zůstat u tuků živočišných.

Adriena (Ne, 6. 6. 2010 - 17:06)

Kokosový olej - je běžně k dostání v hypermarketech? A je dražší než běžný, třeba řepkový nebo slunečnicový?

Mirek (Ne, 6. 6. 2010 - 14:06)

[email protected]
tady to hned vyjede
Archiv Kveten 2010
http://pravekadieta.cz/2010/05/

Mirek (Ne, 6. 6. 2010 - 10:06)

Jezte skutečné[email protected]

Mirek (Ne, 6. 6. 2010 - 10:06)

Já a přítel tudle...Jezte skutečné potraviny
Obyčejně čím méně zpracované, tím lépe. Jsou ale některé způsoby zpracování, které neškodí, ale naopak pomáhají, protože zvyšují dostupnost živin a stravitelnost, a někdy také odstraňují z jídla jejich škodlivé částí (to platí obzvláště pro rostliny). Sem patří především vaření a fermentace (kvašení).

Pokud k nám přichází jídlo zabalené v krabici, nebo pokud nerozumíme polovině věcí na seznamu ingrediencí, nebo pokud je tento seznam podezřele dlouhý, pravděpodobně nejde o skutečnou potravinu, ale o její padělek.

Problém je v tomto: přílišné zpracování odstraňuje z potravin živiny jako jsou minerály a vitamíny, takže v podstatě jíte pouze prázdné kalorie a vaše tělo je podvyživené. Nedostatek živin si snaží vynahradit na množství (jste hladovější), takže jíte více - potravinových padělků a kalorií. Skutečné řešení spočívá v konzumaci jídla s vyšším obsahem živin, tedy méně zpracovaného jídla.

Druhým problémem jsou přidané chemikálie jako barviva, konzervanty a plnidla jako karageenan. Netvrdím, že všechny nebo i jen většina představují problém, ale protože je prakticky nemožné provést studie, které by spolehlivě potvrdily jejich neškodnost, je lépe se jim vyhýbat do té míry, do jaké je to praktické. Osobně tak činím, i když si na druhou stranu nedělám těžkou hlavu z konzumace malého množství potravin, které je obsahují

Mirek (Ne, 6. 6. 2010 - 09:06)

Mirku, myslela jsem, že na... Promin , Jitko- jasne si vsichni tykame.Jenom ted - jeste odbocuji od Tveho nadhozeneho tematu - jenom jednu radostnou zpravu.

Velice jsem se rmoutil nad odmlcenim naseho kolegy , velice nadupaneho vedecky , ktere ziskal studiemi {asi prirodnich ved -mozna i lekarskymi},majiteli stranek PRAVEKA DIETA { PD } - ktery je nas soukmenovec v hledani spravne potravni dietologie{ja rikam jezeni}bez skodlivych vlivu k nasemu organizmu , kterou si dnes v zasadnich vecech uvedomujeme , tyto eliminujeme a zmenou skladby jezeni negativa hodne odstranili tak - i nicmene mikroproblemy jeste nekdy zustavaji v negativnich reakcich , pocitech - tu a tam , naseho tela - a proto hledame - kde jeste delame nejake male chyby , kterych se dopoustime.

A to taky byl pripad naseho pritele , autora PD , proto ze si koncentroval mysl na svuj problem s jezenim a nyni , k nasi radosti se zase na svych strankach objevil a sve zavery doplnil svymi novymi postulaty, o kerych se s nami - nas tajemny ON - podeluje v , ktery nasledujicim prispevku uverejnim ! Cauki !

Mirek (Čt, 27. 5. 2010 - 17:05)

Ahoj sportovci. Vedu taky...V lidském organismu vzniká aceton v malém množství spontánní dekarboxylací acetacetátu, látky, která vzniká v játrech při zpracování mastných kyselin (z tuků). Acetacetát je tzv. ketolátka, která slouží jako alternativní zdroj energie (místo glukózy) pro buňky během hladovění. Aceton je vydýcháván v plicích. Při diabetu se tvoří zvýšené množství ketolátek, proto je dech diabetiků cítit po acetonu.To vsak neni Tvuj pripad.

mirek (Čt, 27. 5. 2010 - 17:05)

Ahoj sportovci. Vedu taky...Aceton je triviální pojmenování pro propan-2-on nebo též dimethylketon.

Charakteristickou skupinou je karbonyl. Aceton je bezbarvá kapalina specifického zápachu, hořlavá, s vodou neomezeně mísitelná. Směs par s kyslíkem je výbušná. Používá se jako rozpouštědlo organických látek.

PARTNER BY NEMEL PROTO KOURIT VE TVE BLIZKOSTI O:-))) mesic.

Nebo co rika Jirka.Faktem je ,ze je to ,ta restruktuarizace v kazde bunce vyjma prioritnich tkani - velky zahul , takze v obdobi , jak Romca sdeluje - doporucuji zvolnit fyzicke tempo svalove prace ; i kdyz to navenek vymena vyroben enzymu a hormonu neni videt a ani neboli - ma s tim mozek,jeho sfera neokortex hodne prace.

romina (Čt, 27. 5. 2010 - 07:05)

Já a přítel tudle zkušenost máme.. pominulo nám to cca za 3-4 týdny :) je to změnou metabolismu. Spraví se to.

Jirka (Čt, 27. 5. 2010 - 07:05)

Ahoj sportovci. Vedu taky...Zkušenost nemám, ale myslím trochu ubrat tuky a přidat sacharidy.

vlavlavla (Čt, 27. 5. 2010 - 04:05)

Ahoj sportovci. Vedu taky aktivní hýbací život a vřele doporučuji. Má ale problém téměř celou dobu na svém začátečním OD s acetonovým dechem. Nemáte s tím někdo zkušenost? pomine to časem než se metabolismus ustálí? přidat tuky? dost mě to trápí a obtěžuje v práci, už nevím, co žvýkat a vpodstatě to sama až tak neodhadnu, jako když mi to OPĚT sdělí partner.. no děs

Jirka (St, 26. 5. 2010 - 08:05)

Jirko jsi borec, objevil si...Jo, mne taky bolí klouby a svaly, aktivně jsem na kole už nejezdil čtyřicet let. Ale mělo by se to poddat. A třeba na ty klouby platí právě pohyb.

mirek (St, 26. 5. 2010 - 06:05)

Projedte po vlne frakventovanych diskuzi zdrave vyzivy a dejte si je do oblibenych !

http://diskuse.doktorka.cz/zdrava-vyziva/

Hermína (Út, 25. 5. 2010 - 20:05)

Známá pravda je, že na... Jirko jsi borec, objevil si vlastně již objevené. Na cukrovku opravdu nestačí pouze vyloučit či omezit sacharidy. Čím dál tím víc zjišťuji, jak je důležitý pohyb.Jenom jsi mi vlastním příkladem potvrdil, že když se nebudu hýbat cukr dolů nepůjde.Nepomáhá ani vážení a počítání, jak jsem si naivně myslela. Teď jenom najít v sobě tu sílu a rozpohybovat mé bolavé klouby a konečně začít !! Moc ti děkuju, potřebovala jsem to takhle černé na bílém , aby mi došlo co dělám špatně. Zdeněk to jenom potvrdil. OD diety se držím zuby nechty, protože je pro mě přijatelná, ale v tom pohybu mám velké rezervy.Díky.

Zdeněk (Út, 25. 5. 2010 - 11:05)

Zdravím všechny příznivce tučného žití. Jsem rád, že zde nacházím nová jména. Těší mě vaše dobré zkušenosti s tímto, pro okolí tak "nepochopitelným", způsobem stravování.
viaviavia: dá se říct, že už se vezu na optimální vlně :-) Jídelníčky nesestavuju, nepočítám poměry. Vím, čemu bych se měl vyhnout, nebo co jen zobnout... Někdy to nevyjde, ale důležité je myslím držet vytýčený směr.
Zdravotní stav, fyzický i psychický, je objektivně i subjektivně lepší než před lety. Co se týká pravidelného pohybu, ten vám všem moc doporučuju. Od chůze až po vše, co zvládnete a co vám bude přinášet radost. No, někdy si říkám, jestli já to už občas nepřeháním. Minulý týden jsem byl třikrát po dvou hodinách hrát badminton a v neděli na patnáctikilometrové vycházce. Jinak pár kilometrů si rád dopřeju každý den, kdy nemusím sedět za volantem.

Jirka (Út, 25. 5. 2010 - 07:05)

Jirko, jak se, prosím Tě s...Většinou asi převažují vejce 5-6 kusů denně, denně 1 šlehačku 33%, jogurt 9%, nějaký sýr. Do vajec salám, nebo sýr, anglickou slaninu. Maso spíše o víkendech. K tomu zeleninu podle možností. Na cukrovku OD zabírala výborně prvního půl roku, pak nastaly dost výkyvy a dosud jsem nezjistil proč. Ale jinak se cítím výborně. Tak jsem si nyní pořídil kolo, abych OD podpořil pohybem a uvidím.

vlavlavla (Po, 24. 5. 2010 - 16:05)

Jirko, jak se, prosím Tě s tou cukrovkou teď nejčastěji stravuješ? preferuješ spíš vajíčka, maso, nebo hodně mléčných výr. a smetanu?? ořechy? To je bezva, že se Ti podařilo vylepšit si po těch počátečních krizích svůj stav a na OD jsi ke svému dobru zůstal. pamatuju si Tvé první rozpaky a dost korespondují s mými stavy.

Jinak já ke svému potěšení přicházím na kloub i chuť tomuto a podobným typům stravování. A veřejně děkuju Mirkovi za podporu a tipy, které mi obratem poslal na mejlík. Zjistila jsem , že na netu je spousta komunit v zahraničí, které podporují lowcarb-highfat... je tam spousta odchylek a inspirací. Co Míla Jája a Zdeněk, jak se Vám daří, nemáte nějaké zdrav. či jiné problémy, nebo jste se ustálili na optimální dobré vlně???

Jirka (Po, 24. 5. 2010 - 07:05)

Známá pravda je, že na cukrovku je přece jenom nejlepší pohyb. V sobotu ráno jsem si změřil cukr - 12,1 (!) - přestávám věřit tvrzení, že tam kde nejsou sacharidy není ani cukrovka. Poté jsem ujel 55 km na kole a velký skok na 4,9. Večer glykémie 8,3. Včera ráno opět 8,3 a po ujetí 30 km 6,2. Večer 7,4. Tak snad nebudu muset jezdit ultramaratóny.

MIREK (So, 22. 5. 2010 - 13:05)

ještě jeden dotaz,rpsím...TAK MOJE ZKUSENOST JE TAKOVA, ZE UPLNE IN JE KRKOVICKA PEKNE PROROSTLA A NA SADLE VYSMAZENA ,S LEHKYM ZELENINOVYM SALATEM -SNEZENY BEZ DALSI PRILOHY !! TIMTO SI NEMUZETE PAK USKODIT, PROTOZE "SACHRY" MATE POD KONTROLOU.

MIREK (Út, 18. 5. 2010 - 15:05)

ještě jeden dotaz,rpsím...http://www.globusustron.pl/?oferta-diety-optymalnej,37

HOTEL COLONIA V USTRONI JE V GO . NAPROTI NEMU ASO 200METRU NYNI JAK PISE PAN MGR. KS JE NA JEJICH WEBOVYCH STRANKACH

Reklama

Přidat komentář