Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

romina (Út, 10. 8. 2010 - 15:08)

No já se z toho PDF raduji i proto,že ne každý má zájem si knížku kupovat, takhle můžu poslat info i lidem, kteří o OD zatím ani neslyšeli;) a teď něco z Arkádie-častokrát jsme slyšeli upozornění,číst pořádně etikety na výrobcích,sledovat zda v nich je spoustu "éček", různých barviv, škrobů a zkrátka dodatků. Takovým se snažit přímo vyhnout, a pokud je to aspoň trošičku možné, najít si nějakého malého lokálního dodavatele, firmičku, farmičku, vajíčka od sousedů atp. :) Že ty dodatky a přísady nejsou k lidskému organismu neutrální a dostanou se k našim slabším, slabším nebo poškozeným buňkám(zdravým nevadí), a to taky může být 1 z příčin vzniku rakoviny! Také nabádali k pití kávy turecké, a né nescafé. Ze stejného důvodu, turek jsou mletá zrna, nescafé je chemicky přetvořený produkt.

Milena (Út, 10. 8. 2010 - 11:08)

Odkaz Aleny je skvělý pro ty, co nesehnali knížku - zdá se to jako přesné znění knížky Optimální dieta.
Romino, nebyla jsi v Polsku v Arcadii ?
Pokud ano, podělíš se s námi o nějaké nově získané info :-) ?

romina (Út, 10. 8. 2010 - 10:08)

jo pardon, ja chtěla odpovídat Aleně :D ne,že bych se schovávala za něčí identitu :D

Alena (Út, 10. 8. 2010 - 10:08)

Zdravím, bomba odkaz, moc díky, konečně je možno informovat i české "zájemce"...
doporučuji stáhnout všem :)

Zdeněk (Po, 9. 8. 2010 - 15:08)

Vero, určitě nepřežvýkám a neprosliním potravu v ústech tak důkladně jak nabadají autority čínské medicíny:-) Uvědomuji si ale, že dnes si dávám více záležet na tom, abych důkladněji kousal, abych zbytečně nespěchal.
Jirko, "průvodní projevy", horem i spodem a taky vyšší spotřeba toaletního papíru, to je daň za konzumaci jídla, které bych "normálně" nejedl. Ptáš se na poměry. Občas jsem si dělával kontrolní dny, kdy jsem vše psal a počítal. Pak jsem zjistil, že se celkem trefuji. Při pocitu, že mi chybí energie si přídám tuku. Co se týče sacharidů, snažil jsem se abych denně snědl minimálně 300g zeleniny, po čase jsem přidal i ochucené jogurty, třeba půl na půl s zakysanou smetanou. Jeden brambor, Lžíci rýže. Půlku Kornspitze.

Jirka (Po, 9. 8. 2010 - 13:08)

Doufám, že moje úvaha nevyzní příliš kacířsky. Po roce a půl dodržování OD mám pocit, že největší účinky OD měla
během prvního půl roku, to jsem měl doslova křídla. Pak už se mi zdálo, že to začíná pozvolnu "vyšumovat". Tedy
nezbylo nic jiného než laborovat s poměry a pátrat po příčinách. Kvůli vyššímu cukru jsem omezoval hlavně sacharidy,
snažil se o mnoho tuků, ale nějaké výrazné zlepšení jsem nepozoroval. Sucho v ústech, známky ketózy. V poslední době
jsem tedy o dost zvýšil objem sacharidů (hlavně brambory - zelenina) a ejhle. Zatímco dříve mě např. po jízdě na
kole bolel celý člověk, nyní dojíždím s písní na rtech. Jak je to možné? Vždyť sacharidy jsou v knize Optimální
dieta udávány jako hlavní příčina všech nesnází. Nebo udělali soudruzi z PLR někde chybu? Neměřil jsem si v poslední
době ale cukr, z prozaického důvodu - došly mě proužky...
Další věc nad kterou jsem se zamýšlel bylo dodržování přesných poměrů. Jak tady uvedl Zdeněk, ..."jste-li mimo
domov, v přírodě, bez obchodů s potravinami v dosahu, bez své oblíbené ledničky ... nasytíte se tím, co je
momentálně dostupné. Teď jsem to zažil. Průvodní projevy původního stylu stravování byly hned zpět!" Je možné, že
při nepatrném odchýlení a po letech dodržování OD již nefunguje? Vždyť zvířata také neběhají s váhami, kalkulačkou a tabulkami po lese. Proto jsem začal také pošilhávat po Pravěké stravě:
http://pravekadieta.cz/2008/12/16/strucny-uvod-do-praveke-stravy/.
Poměry potravin se zde neřeší, existují pouze doporučené a zakázané potraviny. Tomu rozumím. Složení potravin je tařka identické jako při Optimální dietě.
Co si o tom myslíte?

Vera (Út, 3. 8. 2010 - 19:08)

Ne vždy lze ve stravě...zkousela jsem co zde uvadite o cinske medicine, kdyz jsem proslinovala a peclive prozvykavala kazde sousto jidla, tak mi to potom nechutnalo. Fuuj :/ Jestli se mam najist, tak s chuti. Sousto potom bylo sama slina a dobra chut s dobrym jidlem nikde. E e :/ Ja jsem se fakt nenajedla.

Zdeněk (Po, 2. 8. 2010 - 16:08)

Ne vždy lze ve stravě dodržet optimální poměr. Jste-li mimo domov, v přírodě, bez obchodů s potravinami v dosahu, bez své oblíbené ledničky ... nasytíte se tím, co je momentálně dostupné. Teď jsem to zažil. "Průvodní projevy" původního stylu stravování byly hned zpět :-)
Hlad při OD? O prospěšnosti přiměřených sportovních aktivit, o pitném režimu se už tady psalo. Myslím, že spousta lidí zapomíná pravidelněji pít vodu a následkem toho sahá po jídle mnohem častěji než je potřeba. Myslím, že na zvýšené spotřebě se často podílí i jiné faktory. Jíme ve spěchu, nemáme čas a tak jídlo hltáme, takže ani nevnímáme co a kolik toho sníme. Kolikrát je třeba sousto přežvýkat, dúkladně proslinit, než jej pošleme do žaludku? Čínská medicína doporučuje řádně kousat i každý doušek vody. Proč u jídla čteme, sledujeme TV, přemýšlíme o tom co máme zařídit?

Vera (Čt, 29. 7. 2010 - 22:07)

pred rokem jsem se neco malo dovedela o OD mymi hlavnimi radci byli Mila se Zdenkem, kteri debatu hodne vedli a koukam, ze Mila jeste premava,OD jsem zacala dodrzovat a zjistila jsem, ze jsem se zbavila spoustu veci. HOdne jsem rihala, mela jsem dlouhou dobu vetry (jako starej ozralej chlap), velmi casto jsem byla unavena telesne - ze me i nohy nedokazaly nosit, a psychicky jsem byla vycerpana, nekolik desitek let, jsem trpela akne, - doktori, masticky, antikoncepce nebo pravidelna navsteva na kosmetice nepomahala, velmi casto jsem mela hlad, a az takovej, ze jsem myslela, ze snim autobus. Kdyz jsem si chtela pomoci nejakyma vitaminama a mineralama, tak jsem vubec nepocitovala zlepseni, spis jsem litovala vyhozenych penez. Vyhubla jsem nebyla a ani nejsem, spis jsem nenapadne po dideti kazdym mesicem neco probrala. Kdyz jsem se snazila mit aktivni pohyb (plavani, jizda na kole,..), tak to nikam nevedlo. Ale s vynechanim obilovin a produktu z nich se mi nejak zacala vracet energie, frustrace a deprese zmizely, akne se o dost zlepsilo. A hlad uz neni tak velkej. Kdyz snim nejaky ovoce nebo vitaminy z lekaren mam pocit, ze to na me funguje. Ja jsem s OD spokojena. Sice nepocitam kalorie a naopak si denne dam hrnek kafe s cukrem, ale citim se tak jako za poslednich deset let nikdy. Je taky ze kdyz OD nedrzim uplne presne, ze nehubnu, ale taky netloustnu.

Míla (Čt, 29. 7. 2010 - 20:07)

Mileno - víš, asi bude v začátku velice nutné vážit a počítat, jinak to nezvládneš. A k poklesu váhy - co já vím, tak když jsem před 6 lety začala, tak jsem počítala jen sacharidy a jedla dost a hubla - ale pouze první 3 měsíce. Pak jsem začala zase tloustnout, tak jsem musela snížit i dávku kj. U mě teda funguje hubnutí při denním příjmu kj do 7000, a bílkovin kolem 70 - 80g. Měřím 172 cm a občas prostě díky tvarohu a tak je to víc. Sach, držím kolem 40 g. Ale pracuji dost tvrdě v zemědělství a k tomu 3 - 4 x týdně cca 1 hodinu ostré chůze s hůlkama - Nordic Walking - super spalování.
No a zhubla jsem tímto způsobem kolem 30 kilo, ale nedá se říct za jak dlouho. Občas hřeším a letím prudce vzhůru a pak jsem zase vzorná a jde to dobře dolů.

Miki - dík za typ s energií, ale to jsem zkoušela a tím vlastně zvýším celkový příjem kj za den a facka na váze. A to opravdu piju 3,5 - 4 litry denně.Čaj, vodu a tak. Jen ta teplá voda mi nejde a nejde - ale zase ten můj jako čaj je tak světlej, že to je obarvená voda.
Ale budu mít prostě problém s tím kroužkem na žaludku. Vrchní žaludek je plmej ale spodní řve hlady.

Milena (Čt, 29. 7. 2010 - 13:07)

Ahojky Milo!
Pises ; Všude...Milo,

jsem úplná začátečnice,ale hlad mě opravdu netrápí, sem tam chutě, nebo spíše bych řekla, že zvyk pořád něco pojídat.
Kručení se ozývá pravidelně 3x denně.
Co mě ale trápí je,že nehubnu. Vždycky nemám možnost počítat a vážit, tak asi jím víc, než 77 g bílkovin, nebo nevím, čím to je.
Kdo jste zhubl při OD a kolik kg za jak dlouho ?
Pěkné dny :-)

MIKI (St, 28. 7. 2010 - 19:07)

Dobrý den vespolek,
já se...Ahojky Milo!
Pises ; Všude čtu a všichni píšete, že při OD není hlad - ooooo jak se mýlíte.
tak nebudu udelovat kralovske rady,nejsem saman ani lekar ktery praktikuje OD.Jsem nelekar pouze tak jako Ty pouceny lajk.Rozdil mezi mnou a Ivou,ktera obdobny problem ma je , ze stres neresim jidlem ale pitim ciste vod,nyni jenou vlazne nebo teple,pokazde kdyz piji.je to zpusobeno tim ze clovekktery nedodrzuje pomer nutrientu OD si rozhodi vegetativni systema lide zravi to poci na rustu mhotnosti.Ja ten litr H2O vycuuuram.
proudy by mely pomoci ty daji vegetativni system do rovnovahy, ale nejsou urcite vsemohouci.Jsme nedokonali....a tato vlastnost se castecne muze napraviti myslim....pouze pokorou a pevnou vuli neuhybat ze zmeny vyzivoveho stylu- zmenenem gardu prijimanych ENERGII , v dobe kdy sam si svoji neuvazenosti zadelal na zhreseni proti biochemickemu zakonu UNIVERSA! Takze proto ta pokora, a hne pujde vse lepe!

A ja co si myslim a raďim a trefujuji se do Tebe - ať se más za co chytit je - abys hlad nepocitovala JE zvysit experimentem tuk, kdyz Ti nestaci ke snidani a veceri 30gr. masla.

Mirek (St, 28. 7. 2010 - 18:07)

Manželovi zjistili dnu ......Kyselina močová neboli 2,6,8-trihydroxypurin, sumární vzorec C5H4N4O3, je bezbarvá krystalická látka s teplotou tání 400 °C, při které se však rozkládá. Je velmi málo rozpustná ve vodě a jiných rozpouštědlech. Zatímco u plazů a ptáků je běžným produktem detoxikace amoniaku, u savců se může vylučovat v důsledku chorobného metabolismu, za což mohou např. močové a ledvinové kameny či dna. Patří mezi nejdůležitější finální produkty dusíkového metabolismu. Může být produktem rozkladu inzotol monofosfátu. Její soli se nazývají uráty.

Běžně se vyskytuje v moči, ve stopovém množství i v potu. Může vznikat v ledvinách (zejm. při metabolizaci alkoholu) či v játrech (při metabolizaci některých sacharidů).
Neni vsak bezprostredne spjata se dnou,rika pan Dr.J.KW ve sve knize OD.Na str.47 treti , a pokracuje:Muze byt nizka hladina teto kyselinynnazachvaty jsou a naopak.Pouze 2% lidis vyssi hladinou C5H4N4O3onemocni dnou a jsou to lide,kteri maji jistou biochemickou poruchu perifernich tkani vystavenych nizsim teplotam.Usi,prsty rukou a nohou ,primo tam se tkan patologicky meni a dochazi ke hromadeni teto kyseliny.
Optimalni vyziva privede zakratko cely organizmus do rovnovahy,takze hladina muze byt libovolna a clovek dnou neonemocni !

Míla (St, 28. 7. 2010 - 18:07)

Ahoj Ivo - jsi pro mě první člověk, který pociťuje hlad při OD.
Já mám z dřívějška bandáž žaludku a tak prostě 2x denně jíst nemohu - nejsem schopná jíst větší porce. Mně dělá problémy i jíst 3x denně, ale zkouším to.
Pokud chci trvaleji držet váhu a netloustnout, musím vážit a počítat vše co sním. Pokud jsem poctivá, je to v poho, stačí přestat vážit jednotlivé porce a je to v kelu i při OD. Ale pořád je to chutnější a pro mě velice vyhovující a chutný způsob stravování.
A stejně jako ty, řeším stresy jídlem a při kroužku je to fakt někdy kruté.
Ale zhubnuté tělíčko bezvadně funguje a tak je to o něčem jiném.
Takže fakt - vydržet a přecvaknout náš vztah k jídlu v hlavě. Pracuji na tom.

Iva (St, 28. 7. 2010 - 07:07)

Mílo, soucítím s tebou a naprosto souhlasím - mám hlad také. 6x denně obvyklé dietní stravy je pro mě naprosto nevhodné, hlad je ještě horší. U OD bych mohla také jíst relat.pořád a pidi porce mě jen nabudí. Doporučované jídlo 2x denně jsem schopná dodržet s velkým sebezapřením při vedrech apod. Čekám na návrat spolubojovnic z PL a snad bych pak tamní pobyt absolvovala v příštím roce - upínám se na selektivní proudy, protože jsem člověk, který stres řeší jídlem a je to katastrofa..

Andrea (Út, 27. 7. 2010 - 19:07)

Manželovi zjistili dnu ... dá se s touto dietou dna léčit?

Míla (Út, 27. 7. 2010 - 18:07)

Dobrý den vespolek,
já se omlouvám, že se tu neukazuji písemně, vždy zkouknu příspěvky a protože těch mých 6 let OD je vcelku stále stejných, tak se ani nevyjadřuji.
Všem novým - přeji pevné nervy a plnou víru v OD. Na léčbu metodou Orthokine jsem koukala, je to už známé - pro mě - už jsem o tom četla a i viděla příspěvky už v TV a tisku. A mám pocit, že budu mít na co šetřit. Ono při Artroze 3 už to asi není tak účinné, ale protože jsem si OD artrozu a její rozvoj potlačila a čísílko vylepšila - měla jsem kyčle na 1 -2 a mám do 1 - prostě doktor se diví, lajk žasne - s ohledem na moji stravu. Ale my optimální víme své.
Jinak občas zlobím a hřeším - pak mě tělíčko a váha krutě potrestají, pak se do toho obuji a pokorně se vrátím ke správné OD a pohybu, a najednou letí váha dolů a jsem zase fyzicky i psychicky v poho.
Jen má asi jedině já problém s hladem. Všude čtu a všichni píšete, že při OD není hlad - ooooo jak se mýlíte. Já mám hlad pořád. Už jsem vyzkoušela jíst 6x denně - při OD opravdu pidi porce, teď jím doporučovaně 3x denně a kručí mi v břiše pořád. Fakt dodržuji doporučení, předpokládám, že po 6 letech bych to už měla znát, ale....
Tak prosím raďte a trefujte se do mě - ať se mám čeho chytit.

Milena (Út, 27. 7. 2010 - 10:07)

UPRESNENI-

Ani moc...Díky, Miki :-)
Jako bys mě znal, takže mi připomínáš dobrou náladu, optimismus, být nad věcí.
Vím, že je to hodně důležité, protože jsem ze svojí váhy nešťastná, tak asi trochu tlačím na pilu a jsem na sebe naštvaná.
Navíc potřebuju nutně pohyb-asi rok pracuju mimo Prahu a denně dojíždím autem,takže mi odpadly pěší "tůry" do a z práce každý den a na váze je to vidět.Dávám si,co se týká pohybu, dílčí cíle -několikrát týdně plavčo v přírodě, když je teď příležitost (pokaždé aspoň tu půl hoďku) a taky svižná chůze denně taky půl hod. No o pročítám pořád dokola knížku a tuto diskusi, pokud je čas a rovnám si to v hlavě.
Překvapilo mě,že mi úplně zmizely chutě na něco a neustálé nutkání něco pojídat.
Ještě aby ta váha šla dolů :-))

MIKI (Po, 26. 7. 2010 - 22:07)

Mileno ahojki .Mam radost ,...UPRESNENI-

Ani moc nemyslet na limit proteinu{bilkovin}.Pro Tebe jako zacinajici je startovaci prijem proteinu : tvoje vyska-100=70+7=celkem tedy 77g/den {nejlepe tri davky [rono,v poledne,vecer]- tech 77gramu hodnotnych bilkovin rozdelit na TRI davky, denne}.

MIKI (Po, 26. 7. 2010 - 22:07)

Dobrý den, snažím se...Mileno ahojki .Mam radost , ze zkousis co prozatim neni doporucovane - na sobe a mas pro to nejakou motivaci.

chci Ti jen pripomet ze se nema nic delat nasilne - ale s radosti kdyz telo se nebrani zadnymi doprovodnymi nezdravymi jevy.

Ani moc nemyslet na limit proteinu{bilkovin}.Pro Tebe jako zacinajici je startovaci prijem proteinu : tvoje vyska-100=70+7=celkem tedy 77g {nejlepe tri davky denne}.

Znaci to , ze muzes prijimat o 10% vice {mluvim stale o proteinech=mase=treba bucku,vnitrnostech,krkovicky, atd...plnohodnotnych bilkovinach!!!!

Jestli mas knihu Dr.J.KW:OD a ctes v ukazce jidelnicku na 20dni a vidis ty porce snidanove,obedove a vecerove a tak jsou to flakoty proteinu vetsi .To proto ze tuk se bude premenovat a jako uz nepotrebna energie se bude docasne cerpat z Tvych domelych speku - a ubyvat z Tveho tela, proto, ze mu priskrtis prijem zbytecnych sacharidu; telo nebude je pak dostavat v denni davce , bude - zmenou stylu v jidle s prijatymi sacharidy {[minimem]lepe a ucelne hospodarit a tok krve Tvvych tuku zmenenych na glykemku a uvolneny cholesterol neutralizovat prave dostatekem proteinu,ktery telu das na pocatku o 10% vice.

Pak, asi za 4 mesice se upravi davka masa pod70g tak jak telo Ti rekne treba na 65g .A to bude asi tak , jako jsou porce v zavodce.Bilkoviny plnohodnotne jsou velmi dulezite - ale nesmi se s nimi prejidat[ ! ],pozor: vzdy s proteiny s mirou; nekonas zadnou narocnou svalovou praci; snad?

Dodrzovat pitny rezim, myslet na pravidelny prisum vitaminu C {v zimnich mesicich i prav.synteticke Ccko-1g=1000mg} Nedlat z niceho vedu!Mit porat optimizmus a odhanet chmury,infikovat vsechny kolem sebe Tvym- postojem k nakazlivemu trendu DOBRE NALADY!

Reklama

Přidat komentář