Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Jitka (Čt, 2. 9. 2010 - 12:09)

Zdravím všechny po pobytu z Polska. Spoustu už toho napsala Romina.U nás podobné. Manžela překvapilo, že ta dieta není o kvantech jídla, kterými se cpal :-), ale hlad tam neměl. K těm přílohám: je častou chybou úplně odbourat sacharidy, jsou nezbytné pro mozek a srdce. Takže do té dávky kolem 50 g se nejen ta 1 brambora vleze. (Tvrdý nový brambor ca 12 g na 100g a moučný měkký 19g.)Poradili nám na svačiny třeba vydlabat až na kůrku pečivo-nejlépe celozrnné a žitné se semínky a to pak namazat a obložit. Jinak při hubnutí se dává poměr jen s 1,5 tuku. Což už třeba samotný žloutek má 2. Ale je třeba vždy celkové množství odvozovat od náležité váhy = výška -100 +- 10%. Tím číslem se násobí poměr a máte celkové množství živin denně.

romina (Po, 30. 8. 2010 - 21:08)

našla jsem na netu zajímavý video - určitě stojí za zkouknutí a přemýšlení :) aspoň tedy první půle: http://mustwatch.hztz.cz/film/lecba-rakoviny-zevnitr-healing-cancer-from-inside-out/

vlavlavla (Po, 30. 8. 2010 - 07:08)

nesouhlasím se "svinstvy, které se u nás prodávají", je tu spousta prima bio eko... a bezglutamanu výrobků dobře dostupných. Moc doporučuju selský rozum, číst etikety a třeba v síti drogerií DM je taky takovádle sůl a spousta jiných zajímavých věcí pod značkou ALNATURA, mají i moc dobré tofu apod. a ceny jsou vzhledem ke kvalitě bezkonkurenční..

kamila211 (Pá, 20. 8. 2010 - 11:08)

Máte s ní někdo...Tip na super dietní koření.

Známý prodává kořenící sůl Herbamare, ze švýcarska.
http://herbamare.blog.cz/
Bez chemikálií, glutamátů.. Každá ingredience je BIO. U nás se prodává jen svinstvo. 250g balení za 112 + postovne (takové množství vám vydrží 2 až 4 měsíce, i déle) Jeho mail: [email protected]

tina (Čt, 19. 8. 2010 - 12:08)

Hermíno, cvičení bylo vždy ráno u moře od půl 8 do půl 9, ale my jsme byli lemry líný a nechodili jsme. Pak tam byla posilovna - orbitrec, kolo, chodící pás, veslování atd. a kdo chtěl mohl cvičit o sto péro. Každý večer byla přednáška, já byla jednou, protože jsem jim nerozumněla. Ale Romina chodila poctivě a vždy mi pak poreferovala, co se dozvěděla. Sacharidy byli šité na míru jednostlivým osobám. Já např. měla je pidi midi kousek chleba, zatímco ostatní měli kousky dva. A to samé večer - já bez brambor - ostatní tak 1 a 1 a půl brambory. Ostatně krom hnusné - jakési pohankové kaše, kterou nesnědla ani Romina a ta jinak poctivě jedla vše, tak jiná příloha než vařený brambor nebyla. Pro mě spíš byl šok ten tuk. Bez toho chleba se strašně špatně jí. Mě se chvílema zvedal z toho žaludek. A uvědomila jsem si, že jsem jedla hodně bílkovin a minimum tuků... Jako zkušenost to bylo dobré, ale chtělo by to, aby tady byla zásilková služba - optimální jídlo do krabiček ,přesně podle poměrů jednotlivých osob a to by se to dodržovalo. Teď o prázdninách to ještě jde, ale pak to dodržovat pro všechny členy rodiny je dost těžké...

Hermína (Čt, 19. 8. 2010 - 03:08)

Moc děkuju za zprávy. I tobě Tino, nemohla jsem si vzpomenout, kdože to psal, že taky jede, tak promiň.Velice mě překvapují ty přílohy. Já si dovolím bramboru tak maximálně 1x za měsíc !? To mleté předpokládám, že to bylo tučné vepřové ?? A Tino jak to tam bylo s tím pohybem ? Cvičili jste, podle doporučení nebo to bylo jinak ?? Moc mě to zajímá, protože díky mým kolenům mi dělá pohyb problémy a i KW. píše , že nutit cvičit lidi s nadváhou a bolestmi je doslova nelidské. Tak jak to bylo tam v praxi ?? Velice mě zaujalo, že se synovi zlepšilo astma, to mu moc přeju. Hlavně aby vydržel s dietou. Není to vždy jednoduché.Dotazů mě napadá ještě moc, tak zase příště.A díky děvčata.

tina (St, 18. 8. 2010 - 16:08)

My jsme byli v Arkadii s Rominou - seděli jsme u jednoho stolu))) Nejvíc zhubnul můj 12 ti letý syn 5,5kg, kterému doktor řekl ať po týdnu vysadí kortikoidy proti astmatu. Učinil tak a od té doby je nebere. Jinak já zhubla jen dvě kila a ač se snažím i doma tak váha nějak dolů nejde, ale je fakt, že nepočítám - snažím se dodržovat stejné porce jako v Polsku. Ale třeba se to "utrhne", hlavně bych měla cvičit - což se nemohu dokopat.

romina (St, 18. 8. 2010 - 14:08)

Ještě se poopravím.. na tu obědovečeři bývala docela často kulička mletého masa, bramborek, nějaká zelenina a co jsem zapomněla smetanová omáčka! :) jinak 1x jsme tam měli i řízek, se zelím a bramborem, a nebo taky smaženou rybu, s bramborkem a špenátem a taky to bylo moc dobré :)

romina (St, 18. 8. 2010 - 14:08)

Zdravím nedočkavce:) Takže složení stravy vypadalo následovně:
snídaně(9h): většinou vajíčka, nebo volská oka, nebo nějaká pomazánka z nich, kousek nějakého masa např. domácí paštička, tlačenka, párky apod, kyselá okurka(kvašák),rajčátko, kostka másla(20g).Bylo to docela tučné cca 20-25B, 60-80T
káva + desert(12h): překapávaná kávička se smetanou, a nějaký desertík, samozřejmě optimální např. tiramisu, omeleta s jahodami, jahody se šlehačkou, čokoládová kulička obalená v kokosu... obědovečeře(17h:)většinou kulička z mleté do listu zelí, nebo jen tak osmažená, k tomu 1 až 2 brambory, dušené zelí nebo dušená řepa,někdy fazolky, troška klíčků...to už až tak tučné nebylo..
Jídla mi moc chutnala, hlad jsem neměla ani jednou a zhubla jsem 4,5kg :) týden mi aplikovali proudy a možná se tím usměrnil můj pan nenasytný žaludek.Teď doma zatím nemám problémy s nějakým uždibováním něčeho, snažím se jíst podobně jako v PL, hl. ráno je hodně důležité se najíst dostatečně a taky dostatečně tučně! Člověk pak funguje a lépe spaluje po celý den! Jinak lidé tam většinou byli s nadváhou a cukrovkou a poměrně pěkně hubli :)I ti, kteří nepřijeli zhubnout..Jinak hned po příjezdu se jde za doktorem na pokec, ten pak naplánuje konkrétní hodnoty, např. já jsem měla 60B-120T-60S. po týdnu za ním můžete jít znova, a nebo kdykoliv za paní Evou a oni se vždycky ochotně snažili pomoct nebo změnit jídelníček. Půjčili jsme si tam i spoustu časopisů "Optymalni", kde je taky spousta moc chytrých článků....Asi začnu odebírat.. Mám i fotky, jen nevím, jak je k vám dostat... Kdo chce, mám Facebook Romana Cmielova nebo zase e-mailem...či Skypem, icq...hlašte se ;)

Rita (Út, 17. 8. 2010 - 13:08)

Já mohu potvrdit z vlastní...Mila Hermino, moc Vam dekuji za Vasi odpoved! Tez mam problemy s busenim srdce, otoky, unavou a jeste nadvahou. Nedavno jsem zkousela snizit leky na stitnou zlazu co beru a muzu Vam rict, ze to bylo na zblazneni, tak bohuzel zas musim pomalu davku zvysovat. Leky na stitnou zlazu beru uz 11 let.
Muj problem je v imunitnim systemu, ktery mou stitnou zlazu stale napada. Vyzkousela jsem vsechno mozne, ale bohuzel nic mi nepomohlo, tak jsem si po precteni techto clanku rekla, ze tu OD musim zkusit, protoze uz vlastne nemam co ztratit.

Hermína (Po, 16. 8. 2010 - 19:08)

Já mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že jsem se léta léčila na sníženou funkci štítné žlázy. Asi po sedmi měsích jsem vysadila léky na št.žlázu. Původní potíže jako nesmírnou únavu, otoky, bušení srdce se mi doposud nevrátily i když dříve jsem je měla i při používání léků.Imunita se mi zlepšila asi o 60%, což je velmi dobré.Myslím, že na tyto zdravotní problémy OD funguje,ale je naprosto nezbytné dodržovat správné poměry živin a není jednoduché si je pro svůj organismus i správně určit. Což zajisté potvrdí i ostatní optimální.

Rita (Ne, 15. 8. 2010 - 11:08)

Muze mi z Vas prosim nekdo rici, jestli je mozne aby OD mohla vylecit i nizkou funkci stitne zlazy a imunitni system?
Zkousela jsem vsechno mozne, ale nic zatim nefungovalo. Predem dekuji!

Hermína (So, 14. 8. 2010 - 21:08)

Vítej doma Romino ! Jsem celá netrpělivá a v očekávání co napíšeš o svém pobytu v Arkádii. Myslím si, že nejen já, ale zatím jsi hodně stručná.Buď tak hodná a poděl se s námi o své zážitky. Zajímala by mě třeba skladba jídelníčku, tvé osobní zkušenosti i zkušenosti ostatních klientů ?? Hlavně lidí se zdravotními problémy a jak se jim vedlo ??Odpovídal jídelníček tvým zvyklostem ? Jsem jedno UCHO !!! A nejen já...Předem děkuju.

romina (Pá, 13. 8. 2010 - 11:08)

Odesláno :)

Jitka (Pá, 13. 8. 2010 - 09:08)

Můžu Ti poslat tabulku v...Ahoj Romino, prosím pěkně mohla bys mi také poslat tu kalkulačku v Excelu? Děkuji moc.OD držím ca 3/4 roku a ráda bych si spočítala nějaká nová jídla. Používám tu na optymalni.info , ale zdá se mi tam uvedeno málo potravin. Potřebuji trochu změnu. PS: Za týden jedem do Arkadia Lido k moři. Už se těším. Předem moc dík: [email protected]

Milena (Pá, 13. 8. 2010 - 08:08)

Můžu Ti poslat tabulku v...To by mě moc pomohlo,Romino :-)
[email protected]
Děkuju Ti předem.

romina (Čt, 12. 8. 2010 - 20:08)

Můžu Ti poslat tabulku v excelu. Dá se to i vytisknout, myslím, že je to lepší než kalkulačka z flory.cz ;) tak když tak napiš mail. ahoooj :)

Milena (Čt, 12. 8. 2010 - 16:08)

rozhodně!! já osobně jsem...To je úžasný :-) Blahopřeju.
Mám rušný pracovní život a dost cestuji, tak mi dělá problém přesně počítat...Na flora.cz je dobrá kalkulačka, kde si počítám. Ale jak říkám, často nestíhám nebo nemám příležitost všecko dopředu připravit a spočítat. Vím že to bez toho nepůjde.

romina (Čt, 12. 8. 2010 - 14:08)

rozhodně!! já osobně jsem tam za 2 týdny zhubla 4kg! Podotýkám absolutně bez hladu, sem tam jsem ani večeři skoro :) nedojedla.Otázka je, zda to bylo pouze vyváženou stravou a nebo i selektivními proudy, které jsem měla týden..;) při mé výšce 176cm, mi doktor předepsal 60B - 120T - 60S.

Milena (Čt, 12. 8. 2010 - 12:08)

Romino, já jsem se rozhodla pro stravování podle Kwasn.primárně kvůli hubnutí. Máš nějaké poznatky z Arcadie o hubnutí, se kterými by ses s námi mohla podělit ?

Reklama

Přidat komentář