Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Jitka (Po, 15. 11. 2010 - 13:11)

Ahojky Jitko,

tak -...Mílo: Bezé roláda (na 2 rolády):
6 vajec, 1-2 lžíce cukru, 6 lžic mletých vlašských ořechů, 2 šlehačky.
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky ušleháme, žloutky ušleháme s cukrem do pěny a žašleháme ořechy a jemně vmícháme sníh z bílků. Kdo radši sladší, přidá sladidlo. Hmotu vylejeme na plech na vymazaný pečicí papír – z této dávky jsou 2 plechy. Pečeme při 160 stupních ca 10 min. Pozor když se přesuší, nejdou srolovat. Ušleháme šlehačku a upečené vychladlé pláty pomažeme a opatrně srolujeme. Dobré je také přidat dovnitř trochu džemu. Jednou jsem si to počítala a vychází optimální poměr. Dobrou chuť

Jitka (Po, 15. 11. 2010 - 13:11)

MILÝ ANONYME.LIDOVÉ...Díky moc oběma dámám za vánoční rady, nějak s tím naložím :-). Jinak tomu " asi panu chytrákovi". Já mám od mala žlučníkové kameny a od té doby co držím OD o žlučníku ani nevím o nějakých potížích ani nemluvě. Škoda, že mnoho lidí nejdříve mluví a potom myslí a někteří se k zamyšlení nedopracují vůbec.

romina (Po, 15. 11. 2010 - 12:11)

Onehdá mně viděl spolupracovník, jak "obědvám" hermelín a zapíjím ho smetanou 33%. Jeho reakce:" Teda, Romino, jestli ty se z toho nepos.reš!!!" :) Někdy je lepší namísto odpovědi jen pokrčit rameny :D

Mirek (Ne, 14. 11. 2010 - 22:11)

se z toho posrat a otravovat...MILÝ ANONYME.LIDOVÉ POŘEKADLO ŘÍKÁ: BUĎ SLUŠNÝ-NIC TO NESTOJÍ! ASI JSTE NEMĚL ZROVNA DOBROU NÁLADU A NĚKDO VÁM UBLÍŽIL....TO SE STÁVÁ! ALE POKUD BUDETE MÍT NĚKTERÉ POZNATKY A HLAVNE VEDOMOSTI O TOM CO SE TADY DISKUTUJE - PAK I JÁ BUDU DYCHTIT SE OD VÁS MĚCO PŘIUČIT V JAKÉMKOLIV SMYSLU. TŘEBA I O http://pravekadieta.cz/

A potom (So, 13. 11. 2010 - 05:11)

se z toho posrat a otravovat doktory se žlučníkem.Klasika kvočen.

Hermína (Pá, 12. 11. 2010 - 20:11)

Ahoj Jitko a všichni co už se chystají na vánoce.Takže vám tímto tlumočím nástin možností na vánoční dobroty "ale Míla". Jako základ dělá Těsto z piškotového chleba, které je uvedeno v knize. Mouku buď plně anebo částečně nahradit pomletými ořechy,mandlemi nebo kokosem. K tomu je možné přidat buď kakao, nebo pracnové koření + špetku práš.do peč. nebo perníku.Každej si to musí vyzkoušet podle své chutí no a máslovej krém.Také lze obalovat ořechy a oříšky v 70ti % čokoládě. Ze sušeného piškotového těsta - nastrouhat a vyrobit různě ochucené koule (máslo, kakao, um.sladidlo,rum, čokoláda) fantazii se meze nekladou. Tolik zatím Míla. A taky prosím o recept na to bezva bezé. Díky předem.

Míla (Pá, 12. 11. 2010 - 20:11)

Ahoj Hermíno, dobře, že se...Ahojky Jitko,

tak - předně přemýšlím, jak sem napsat jakoby vánoční recepty. Ono je to těžké a přitom snadné - kdybych si to prostě zapsala.
Ale dělala jsem už dost věcí, mám pocit, že jsem i něco popisovala tady, ale honem si nevzpomenu. Ale aspoň hodím jakoby pár nápadů a musíte si to dovést k své chuti.
Takže - pro mě je základ ten piškotový chleba - upeču a usuším. Dál ho používám jako strouhanku na pečení a smažení a stejně tak ho můžeš použít místo dětských piškotů a dělat třeba - kuličky - tuk - nejlépe kokosový, ale i 100% a nebo máslo, kakao, různé mleté ořechy, kokos, sladidlo podle jak používáte, obalit zase podle toho, co jste do toho daly. Nápady, nápady. Osvědčily se mi různé ořechy a oříšky balené ve vysokoprocentní čokoládě, i ty zatracované kokosky, ale pečené v troubě a ne na sádle na pánvi. Ty potom plním jako laskonky - krémem s maskarpone a šlehačkou - to je na rychlou spotřebu, pak použít ten náš piškotový základ a část mouky nahradit - kokosem, mletými ořechy, oříšky, kakem, dát místo prášku do pečiva třeba prášek do perníku nebo perníkové koření, upéct pláty a pak třeba ještě teplé formičkou vykrájet měsíčky, čtverečky, trojúhelníky, polít čokoládovou polevou, pospojovat třeba zase krémem třeba jen z másla, sladidla, a nebo zase jen šlehačkou. Já nevím, podle mě jde leccos.U mě frčí ty jako laskonky - bílkový sníh, sladidlo a kokos nebo mleté oříšky a péct na pečícím papíře placičky a spojovat, a nebo ty kuličky.
Tak a nápady jsem dala a teď mooooc prosím ten recept na bezé roládu. Ta by mě teba zajímala. Ještě sem pak něco hodím, pokud se překonám a něco povytvořím. Já se totiž v tomhle spíš musím držet zpátky, pak toho spráskám moc a je to znát na přírůstku kilovém.

Jitka (Čt, 11. 11. 2010 - 09:11)

Milá Jitko, docela jsi mě...Ahoj Hermíno, dobře, že se mi povedlo alespoň Tě pobavit. Sranda musí bejt i kdyby na sádlo nebylo. I optimální jsou mlsouni (já určitě) a optimální receptíky na dezertíky jsou. U nás doma je neustále "in" moje naprosto optimální bezé roláda, kterou chválí i neoptimální návštěvy. Vloni sem vyráběla takové sněhovo-žloutkovo-ořechové placičky, nahoře oříšek a jen se po nich zaprášilo. V knížce je recept na kokosky, ale ty nám tedy zrovna moc nešmakují. Tak snad najdu nějakou spřízněnou mlsnou kuchařku, co Mílo ...?

Hermína (Ne, 7. 11. 2010 - 21:11)

Milá Jitko, docela jsi mě pobavila. Myslím, že Optimální je nepéct !? No, ale pokusím se nějaký receptík vyloudit třeba na Míle, to je holka šikovná, ta určitě bude vědět. Nějak nám ta diskuse tady zamrzla. Kdysi jsem se ptala jestli z Vás (kromě Mirka) byl někdo taky v Ustroňi a nikdo se neozval???Tak se ozvěte, ať o sobě něco víme, prosíííím. Díky Hermi

Jitka (Pá, 22. 10. 2010 - 09:10)

Zdravím všechny. Většina obchodů se už snaží vyvolat vánoční náladu a vlnu nákupů. Na naše dětičky to funguje a už se těší na vánoční cukroví a tak jsem Vás všechny chtěla poprosit nemáte-li nějaké recepty na optimální vánoční cukroví. Vloni jsem vymyslela takové ořechové placičky variaci na recept z knihy. Předem díky.

MIREK (Pá, 15. 10. 2010 - 08:10)

pro Mirka - ja predpokladam...Dekuji Ladovi,
opravdu jsem nikdy o seitanu v souvislosti s OD neslysel ; na seminari v Ustroni ,kde jsme byli s manzelkou ,v 2005 10dnu ! Ctu take OPTIMALNI na netu/casopis OSBO - www.optimalni.pl - a nenarazil jsem na tu informaci se kterou nas informujes /diky za ni / , ale ze se tam nevyskytuje -ma....asi nejakou pricinu. {Snad je asi ta duvodem,ktera mne zrovna napada- pravdepodobne ta, ze rostlinny protein je sice fajn - velmi pro vegetariany - uz mene pro OD.

Premena rostlineho proteinu na zivocisny je pri nejmensim zbytecne vynalozena energie,myslim - nehlede k reakci metabolizmu pri jejim poziti,kterou nemusis pocitovat !

Psenice byla vynalezena prvoplanove pro dobytek a pozdeji se teprve stala stravou lidskou.A tato kombinace spolecne se sachrem je do dnes intensivne vyuzivana ,protoze je lakava a kdyz se neprehani, tak take dobra.U lidi do ctyricitky bez nemoci - vyborna.este kdyz si ji primastis.

V pozdejsim veku je to ale VSECHNO JINAK.Tak jeste jednou dik za Tve INFO a dej vedet ,kdyz neco relevantniho najdes.

Lada (Čt, 14. 10. 2010 - 14:10)

pro Mirka - ja predpokladam ze v seitanu ktery si sam vyrobim dle toho navodu neni cukr takrka vubec ze veskery skrob se odplavi a zbude cista psenicna bilkovina - seitan -lepek ,jasne ze nekdo je na to alergik ale ja ne a mam vyzkousene ze po seitanovych plackach mi jako D2 cukr mereno glukometrem po jidle nestoupne

MIREK (Út, 12. 10. 2010 - 20:10)

Dobrý den,nepoužívali...nevim kolik LADO ma 100gr seitanu sachru?Rozhodne nepouzivali a nepouzivaji jej ani nyni.Psenice ma vysoky obsah nutrientu mysleno cukru, pro tuto vyzivu nepotrebnou.

Take kdyz nastavis travici enzymy na tuky,nemuzes do toho jak by se ti libilo konzumovat zase Ty mlsoune sachry. Nesmis zapominat, ze ENERGIE se nesmi misit tak jak si zamanou Tvoje chute !

Nezapominej, ze kdyz treba jsi prestavel jezeni na tuk Tva vnitrni "technologie" se prestavela z traveni sahru na traveni tuku.To je fajnovejsi a hlavne kaloricky dvojnasobne lepsi energie .Tak jako pri te puvodniho modelu vyzivy musels dodrzovat nizky prijem tuku, i ted je tomu tak ; prijem sachru za den je v limitu pouze 50 az 80 gr !Jinak si muzes zdravotne ublizit - stejne jako pri nedodrzeni jezeni ,ktere jsi preferoval ,nez jsi presel k teto moznosti optimalniho stravovani.CAUKI,a Dobrou Naladu!

Lada (Pá, 24. 9. 2010 - 20:09)

Dobrý den,nepoužívali náhodou v Polsku pšeničný seitan /lepek/nebo výrobky z něho, já jsem to začal používat v rámci OD jako náhrada za těstoviny (zatím dělám jen smažené placičky,které mi připomínají bramboráky)návod je zde:

http://conovehonakopci.blog.cz/1006/domaci-seitan-psenicna-bilkoviny

Hermína (Čt, 16. 9. 2010 - 20:09)

S tou Jastzebiou Gorou: já...Děkuji za odpověď romino. Já pořád nějak nemohu vypátrat jestli je hotel Colonia v Ustroňi pořád jěště v rekonstrukci ?? No a pořád doufám, že nám někdo sdělí také zkušenosti z těch jiných Arkádií.....Snad se ještě někdo ozve.

romina (Čt, 16. 9. 2010 - 07:09)

S tou Jastzebiou Gorou: já např.jsem se rozhodla kvůli těmto webowkám: http://www.optymalni.pl/ přečetla jsem knihu hostů, samé chvály a ódy tam na ně pějí, navíc se tam léčil i polský politik Lech Walesa no a je to u moře :D což se v létě hodí...Jinak by mě taky zajímalo i jak to chodí v jiných arkádiích, Ustroń mám tak 40minut autem :) jo a o těch vajíčkách:myslím, že standardně tam byly tak 2 vajíčka, ale k tomu i kus salámu, párek nebo sýr...strava byla pestrá, ne, že by měl člověk na talíři 5vajec :D mám fotky, můžu poslat!

Hermína (St, 15. 9. 2010 - 21:09)

Zdravím vespolek, jsem moc ráda, že se to tu zase rozjelo. Poznatky z léčení jsou pro mě velmi zajímavé. Zkusila jsem tomu přizpůsobit stravu a je to dobré. Jenom by mě zajímalo kolik dávají v Arkádii vajec na snídani ?? V poledne tedy piji kávu (ač jí jinak nemusím) a vyhovuje mi k tomu kousek sladkosti. Ne denně. Potom bez problémů a bez hladu vydržím do obědovečeře. Váha se po roce snížila o 11 kilo, což mě těší.Trvalo dlouho než moje tělo "uvěřilo" a začalo velmi zvolna ubírat tuk.Jenom jsem se ještě chtěla zeptat proč všichni jezdí do Arkádie v Jast. Gore ?? Je jich v PL celkem 16, o Ustroňi psal zatím jen Mirek. Byl jste tam ještě někdo?? Je to pokud vím nejbližší Arkádie. A asi taky dobrá ??
Děkuji předem za odpověď.

romina (St, 15. 9. 2010 - 08:09)

ještě takový poznatek - na těch přednáškách jsem tam zaslechla, že když se jí žloutek(nejkvalitnější bílkovina) tak se už nemá jíst např. játra(taky hodně kvalitní bílkovina), že se to jako nemá zas přehánět.možná proto tolik železa! ;)

Jitka (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

Poškození kůže selektivními proudy:
Ještě musím těm, kdo se chystají na pobyt s proudy jednu nemilou, ale vážnou informaci. Při aplikaci proudů mi na jednom místě vespod břicha spálili kůži až na podkožní tuk. Jen to trochu zabolelo, sestra snížila výkon, ale nezkontrolovala a neposunula ty plíšky a až poté jsem koukala, co že to mám na břiše a kůže celá spálená ve velikosti asi jako nehet od palce. Tak pozor, pokud ucítíte při proudech bolest. Prý se to stává vyjímečně, když má někdo tenkou pokožku. nechápu, že se to může stát. Můj lékař říkal, že budu mít jizvičku.

Jitka (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

Z lidí v Arkadii mám stejný dojem. Jo a ten masér je navíc i fešák :-). Děkuji za zprávy o štítné žláze, mám kamarádku, která má velmi sníženou funkci a bere Letrox. Zkoušela tuto dietu, ale velmi se jí zvýšila hladina železa. Ptala jsem se tam výživové poradkyně a doporučila jí méně vnitřností, žloutek prý nevadí, ačkoliv má také mnoho železa.

Reklama

Přidat komentář