Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

???? (Ne, 5. 8. 2012 - 15:08)

Lika je to od teba mile ako pises,len neviem preco aj ty nepise svoje skusenosti ked sa tak stravujes? Svoje poznatky a pocity.Ale radsej odsudzujes inych.

lika (So, 4. 8. 2012 - 11:08)

dobrý den.zajímalo by mě,...nemusíš se obávat.Tady ti nikdo neodpoví.Nejdřív zde má každej plnou hubu chytrostí nad stravováním,přidávaj recepty,rady a když se na něco zeptáš,tak držej hubu tlusťoši...

dominica (Čt, 19. 7. 2012 - 10:07)

dobrý den.zajímalo by mě, co OD a těhotenství? čtu články, že v těhotenství škodí přemíra vit. A, a přitom spousta potravin OD toho vitamínu má velké množství, játra, vejce, máslo, sýry.. dokážete mi někdo odpovědět? moc děkuji.

evka (Po, 25. 6. 2012 - 15:06)

nevíte kde je u nás léčebna? Nebo se musí do Polska? díky za odpověď

medard (Po, 18. 6. 2012 - 23:06)

VAZENY PANE VY V TOM MATE...akoze kde, 24.4. pise Marek ze potrebuje denne 450 g tuku... co neodporuje kwasniewskeho odporucaniam, 100 kilovy chlap pri pomere BTS 1/3-3,5/0,5 sa k takemu mnozstvu moze priblizit...a 80 az 100g je davka bielkovin, teda ak sa nebavime o 40 kilovych modelkach

VLAD (Po, 18. 6. 2012 - 20:06)

Zaujimalo by ma v akej forme...VAZENY PANE VY V TOM MATE NEJAKEJ HOKEJ.KDE JSTE VYCETL ZE NEKDO Z OD SPORADA 450 GRAMU TUKU.TO BY PORAZILO I SLONA.PODLE VYSKY A VAHY TITO LIDE SPOTREBUJI OD 80-130 GRAMU TUKU DENNE. S POZDRAVEM VLAD

medard (St, 13. 6. 2012 - 11:06)

Mám takmer 25 rokov,...Zaujimalo by ma v akej forme dostanete do seba tych 450 (Marek) a 300 (Hana) gramov tuku?

Mirabelka (Po, 4. 6. 2012 - 13:06)

Jsem na této dietě od 4. března a mám dole 13 kilo, naprosto bezbolestně a bez hladu. Pokračuji dále.

Hana (Po, 28. 5. 2012 - 06:05)

Prosím, vnímejte správně... To mám radosť! Veľká vďaka za krásny povzbudivý príspevok. My čo sme na OD kratšie to občas potrebujeme. Ja stále zápasím s vyprázdňovaním. Už som vyskúšala snáď všetko. Momentálne sa to strieda zápcha s hnačkou a častou divnou stolicou. No napriek tomu to nevzdám. Za tých 14 mesiacov čo som na OD sa mi môj zdravotný stav veľmi zlepšil. Dokonca tzv. nevyliečiteľná choroba lupienka zmizla. Je toho ešte veľa čo ma už neotravuje. O všetkom by som sa rada podrobnejšie s niekym podelila. Zvlášť s Tebou pani Madla R . Nechceš, sa mi ozvať na mail? [email protected] Vopred ďakujem.

Madla R. (Ne, 27. 5. 2012 - 16:05)

Prosím, vnímejte správně název - OPTIMÁLNÍ výživa či dieta... OPTIMÁLNÍ znamení opravdu optimální, čili nejvhodnější, nejlépe nastavený způsob výživy. NIKDE není řečeno, že jde JEN o tuky, je zde OPTIMÁLNĚ nastavena konzumace poměru bílkoviny-tuky-sacharidy. Není to Atkinson, po němž často příchází ledvinová kolika, apod... Jen je potřeba mít správné informace a znát své tělo, svou hmotnost, atd. Stravuji se tak již 12 let. Cholesterol OK, lipidy OK, cukry OK, nepálí mne konečně žáha, jen mne trochu zlobí páteř, ale té asi výživou extra nepomohu, nehýbu se, mám stres z rodiných důvodů, ale i na tom se pracuje..... Je mi 55 let, vypadám prý na 45 max, nemám skor vůbec vrásky, mám husté vlasy, atd... Proč? MILUJI VEJCE, zeleninu, čerstvé sýry, jogurty, smetanu, tučné i libové maso , ryby, lososy i makrely, mandle, ořechy, a víííííno :-DDD k tomu všemu si JEN ZOBNU nejlépe tmavého, ale i světlého chleba, bagety, bramboru... ale tak na den co se do dlaně vejde.
A NEMÁM PROBLÉM.....K téhle výživě mne přivedl otec-lékař, který sám málem umřel po cévněmozkové příhodě a dnes je po 15 letech stále jako rybka - díky této výživě!!!! Jen aktivní lékaři se toho stále bojí - nedivím se - někdo "zařve" na jinou chorobu a bude se to svádět, že mu lékař blbě radil, než jak káže oficiální medicína! Jsem si jista, že právě tohle je důvod, proč se prostě o tom moc neví. Přestože je dávno "ze světa" prokázáno, že živočišné tuky kardiovaskulární problémy neplodí. Plodí je bílý cukr a bílá mouka - to jsou dvě bílé smrti. Takže Kwasniewski - FUNGUJE TO, funguje tak celé mé okolí. Přeji krásný tučný, pohodlný život!

oolluugg (St, 23. 5. 2012 - 07:05)

Ma este taku otazku na skusenejsich. Tyka sa to toho zlcniku. Mal som problemy zo zlucnikom a po prechode na OD sa to este zhorsilo, ale asi po 2-3 mesiaoch to uplne preslo a teraz ani neviem ze ho mam. Teraz, asi po 1,5 roku, som bol na ultrazvuku brucha a nasli mi tam tri polcentrimetrove kamene. Nemalo sa to uz davno rozpustit? JK nieco pise o tom, ze niektore kamene sa mozu rozpustat dlho, ale po takom case by tam uz nemali byt.

oolluugg (Út, 15. 5. 2012 - 14:05)

Pánové, stalo se vám na...Presne si uz nepametam, ale prechodom na OD sa sexualna stranka velmi zlepsila. Skor bol problem zo zlucnikom na zaciatku.

radeku (Po, 14. 5. 2012 - 20:05)

Pánové, stalo se vám na začátku že jste byli sexuálně nefunkční?

Zdeněk (St, 2. 5. 2012 - 11:05)

Skvělé prostředky pro podporu detoxikace těla nám každé jaro připravuje příroda. 15 ti minutový výluh z čerstvé, nebo čerstvě nasušené směsi kopřivy a listu pampelišky v poměru 3:1, 3x denně 3dcl, po dobu 6 ti týdnů. Čaj se pije teplý, nejlépe do 30 minut od přípravy. Před lety mě to, po několika marných pokusech na kožním, zbavilo (doufám, že navždy) nepříjemné svědivé vyrážky.
Bohužel stojí vás to víc času, než jen polknout pilulku. Musíte najít místo, nejlépe co nejdál od vlivů civilizace, kde obě rostliny rostou. Pak trháte, popř. sušíte, připravujete výluh...

Marek (Út, 1. 5. 2012 - 12:05)

Ešte niečo.... ja by som sa nebrál zaradiť do stravovania napríklad aj také RYBY.... kvalitné.... A detoxikovať sa od nich..... od ťažkých kovov - spomínanými detoxikáciami...
Možno by stačila 1 ryba týždenne...
A možno stačí len omega3 rybí olej...
Kto vie... =) Ja ho užívam, a aj budem...

Marek (Út, 1. 5. 2012 - 12:05)

Jurgen : Páči sa mi, ako píšeš....
Veľmi rozumne (a aj ostatní čo ste tu samozrejme).
Ja hľadám TAK ISTO cestu medzi PALEO a KWASNIEWSKIM.
Poviem ti niečo....
TREBA SI ROBIŤ DETOXIKÁCIE ORGANIZMU (očista pečene - ten typ s oliv. olejom a citronovou šťavou, hrubého čreva - urinové klystíry, tkanív organizmu - derivačná kúpeľ, očista krve - premieľanie slneč. oleja v ústach - ptrepanie jazykom... a po 15 minút vypľuť...)...a zmäkčovacie kúpele aspoň raz týždenne..
Tak sa zbavíme toxínov... =)... ktoré žiaľ asi fakt sú v tých tukoch zvierat z obchodu... Nemáme proste prístup ku všetkému, čo je bio....
TO JE PRVÁ VEC.
DRUHÁ VEC : Ovocie by som NEZAZNÁVAL... ani zeleninu... VLÁKNINA JE ASI FAKT POTREBNÁ.
Ja osobne by som čerpal vlákninu LEN Z OVOCIA A ZELENINY - čiže aj sacharidy len z ovocia a zeleniny.
Som na OD už 14 mesiacov, TERAZ posledné 2 týždne som len na asi 5g sacharidov denne... - LEBO SOM NA PROTIKVASINKOVEJ DIÉTE (získal som ju, keď som bol na sacharidovej strave - kvasinku...).
Ale o taký mesiac pekne prejdem na takých 80g sacharidov denne - z ovocia (nie šťavy, ale ovocie v celku - zmixované ale, no nie odšťavené), a zo zeleniny (šťavy, lebo chcem radšej surové, než uvarené, a taká mrkvovo-zelerovo-cviklová s práškovým vitamínom C - chutí fajn).
Pozdáva sa vám to ? ...

Jurgen (Út, 1. 5. 2012 - 12:05)

Ta zápcha je napríklad problém.Asi by to chcelo zvýšiť vlákninu.Ja kwasniewskeho diete ako typu stravovania verím,ale chcem najst najlepšiu cestu medzi Paleo a kwasniewski.Takže určite nízkosacharidová dietá,ale variant je viac.A riešit kvalitu ,typ spracovania aby slo o potraviny co najmenej toxické.

Hana (Út, 1. 5. 2012 - 07:05)

Samozrejme mali vcelku...V očakávaní čo z našej OD vznikne je nás asi viac. Je to každopádne zaujímavá dieta. Keby som bola také veľké množstvo tukov zjedla pri tzv. normálnom stravovaní bolestiam by som sa nevyhla. Pri dodržiavaní pomeru OD sa cítim vynikajúco až na zápchu s ktorou zápasím už rok. Táto strava mi tak vyhovuje, že zostanem optimista. Teším sa, že sa zase ozývate. Je potrebné, aby sme si vymieňali skúsenosti. Želám Vám všetkým krásny život, bez problémov. Ak má niekto záujem môžme si aj mailovať.

Jurgen (Po, 30. 4. 2012 - 19:04)

ak niekto vie ako zvisit...Samozrejme mali vcelku vysoký vek,ale stejne
by som čakal viac.Aspon nad 80,ked uz sa stravuju optimálne. Lutz sa dožil skoro 100ky.Dokonca na stránke OSBO sa písalo,že rakovina hrubého creva sa nevyhýba ani ODietárom.Takže tých problémov s rakovinou je tam asi viac.Ale vždy sa dá argumentovat,že to nedržali správne.Každopádne to chce zamyslieť sa.Ono v Polsku je rakovina žaludka velmi rozšírena.A asi to nebude kwasniewski všetko.Ale udeniny solené cestárskou solou by to byť mohli.Obecne udeniny zvyšuju rakovinu, takže tazko povedat.Ale ...najviac toxínov má živočíšny tuk.Pretože každý organizmus to ukladá do tuku.A preto si myslím,že možno neustále zahlcovanie udeninami a živ.tukom može tento problém tvorit.

reinhard (Po, 30. 4. 2012 - 18:04)

ak niekto vie ako zvisit tvorbu hlienov v celom traviacom trakte teda od ust az po konecnik nech mi napise rad sa na to pozriem a nieco postudujem

Reklama

Přidat komentář