Reklama

Kwasniewski - Optimální dieta

Vlasta (St, 27. 2. 2013 - 20:02)

Moje príznaky za 5 mesiacov...Moc hezky rozepsané. Mohl byste napsat, jak vypadá váš běžný den? Jídelníček, kolik B,T,C na den si dáváte/kolik měříte a vážíte, kolikrát týdně trénujete a jaké sporty? Nikdy jste neměl při přechodu na nízkosacharidovou stravu žádné potíže? Moc díky za případné informace.

Ladinka (St, 27. 2. 2013 - 19:02)

Má někdo zkušenosti s Elixátorem? A co na něj říkáte?
najdete na
http://www.sprchy-wolf.cz/produkty/elixator-qi

Oplan (St, 27. 2. 2013 - 11:02)

Moje príznaky za 5 mesiacov Optimálnej diéty:

- Prestal ma bolieť ľavý ramenný kĺb, ktorý ma pobolieval posledných 22 rokov. Teraz cvičievam aj cviky, ktoré som pred tým nemohol vykonávať kvôli silnej bolesti v ľavom pleci.
- Celkovo sa mi zvýšila kondícia. Dokážem tvrdo trénovať bez známok únavy (posilňovanie, behanie, ťažká práca, rýchle a dlhšie presuny pešo).
- Zvýšila sa mi pohyblivosť vo všetkých kĺboch a chrbtici.
- V začiatkoch sa hmotnosť znižuje rýchlo (zmenšovanie podkožného tuku).
- Nemávam vlčí hlad. Teraz keď sa hlad objaví, tak je len mierny a rýchlo ho zaženie drobnosť v kúsku slaniny, salámy alebo v hrsti orechov. Hladina krvnej glukózy sa mi drží na nízkych hodnotách cca 4,0 mmol/l.
- Zlepšila sa mi koža na krku a tvári. Kedysi sa mi koža pri holení veľmi ľahko zranila a robili sa mi početné výražky. Teraz sú vyrážky menšie a mám ich len občas. Poranenie pri holení je výnimočné.
- Zhustli a stmavli mi vlasy. Vizuálne mám menej prešedivené vlasy. Vo vlasovej pokožke už nemávam vyrážky a aj lupín mám výrazne menej.
- V podpazuší a okolo genitálií sa mi tvorí výrazne slabší telesný pach, ako v minulosti.
- Teraz jedávam menej krát počas dňa a aj jedlo má výrazne menší objem.
- Stačí mi piť menej vody ako v minulosti. Bývavam menej smädný a to aj pri športovaní. Na to aby som mal svetlejší moč, stačí mi piť menej vody ako v minulosti.
- Znížila sa mi tvorba plynov v črevách. Pred tým so prdel viackrát počas dňa. Teraz je to skôr výnimočné.
- Zlepšil sa mi sluch v ľavom uchu na úroveň pravého. Toto slabšie ľavé ucho som mal asi posledných 5 rokov. Teraz je to preč.
- Zvýšila sa mi schopnosť kombinovania, sústredenia, rozmýšľania. Zlepšila sa mi pamäť.
- V minulosti sa mi občas zaplietol jazyk pri niektorých slovách. V reči som niektoré slová opakoval, lebo som mal pocit, že som ich nezrozumiteľne vyslovil. Jazyk mi často predbiehal myšlienky. Toto všetko je preč.
- Stresové situácie zvládal s pokojom a s rozvahou.
- Zvýšila sa mi schopnosť správne sa rozhodnúť v okamihu. Celkovo som menej pochybovačný a viac rozhodný.
- Bývava mi menšia zima ako v minulosti. Horúčavy tiež lepšie zvládam ako v minulosti.
- Teraz mávam častejšie veselšiu náladu. Pochmúrne myšlienky mávam zriedka.
- Znížil sa mi objem stolice. V minulosti som chodieval na záchod aj dva krát za deň. Teraz mám veľkú potrebu raz za dva až štyri dni.
- Krvný tlak sa mi zmenil z kolísavého na stabilný. Teraz mávam zväčša 130 / 85. V minulosti som mával od 120 / 70 až do 150 / 100. Tým pádom nemám nepríjemné pocity pri nízkom alebo naopak pri vyššom tlaku (závrate, mdloby, bolesti hlavy, tlaky v hlave).
- V minulosti som mával premenlivý pulz bez zjavnej príčiny a srdce mi občas vynechalo jeden až dva údery takisto bez príčiny . Teraz takéto niečo nepoznám.
- Užívanie väčšiny liekov je podvod na ľuďoch, lebo neliečia príčiny chorôb.
- Bežné nádchy a chrípky prekonávam v priebehu dvoch dní. Dva dni trvá kým mi prejde pocit, že „na mňa niečo lezie“.
- Sezónne očkovanie proti chrípke je neúčinné a je to podvod na ľuďoch.
- Zmenili sa mi nechty. Pred tým som ich mal tvrdé a lámavé. Teraz ich mám pružné a pevné.
- Väčšina doplnkov stravy ako sú multi vitamíny a multi minerály, výťažky z rastlín a pod. sú podvod na ľuďoch lebo sú neúčinné alebo zbytočné.
- Väčšina kozmetických prípravkov je podvod na ľuďoch.
- Hoc aká káva, zelený - čierny a bylinkový čaj má na človeka mierny až žiadny účinok. Umelo vytvorený fenomén liečivé a blahodarné čaje je podvod na ľuďoch.
- Zmenila sa mi koža na celom tele. Neviem to popísať, ale je iná. Aj na výzor aj na dotyk. Ako keby bola tenšia, pevnejšia a pružnejšia. Stále má takú povahu ako keby som si ju pred hodinou nakrémoval (stav keď sa krém vsiakne do kože) .
- Ak sa mi stane že ziem viac sacharidov (vrátene alkoholu) ako by som mal, začne ma pichať v hlave a som malátny. Na druhý deň sa mi na tele aj tvári vyhodí akné. Hojí sa to viac ako 7 dní.
- Pri náhlom výkyve stravovania smerom k sacharidom trvajúcom viac dní (Vianoce a pod.) dochádza k prudkému zvýšeniu hmotnosti. Pribral som 7 kg za vianočný týždeň.

Vlasta (Po, 25. 2. 2013 - 17:02)

ja sa stravujem klasicky...Jasně, prostuduju... Moc díky za V?š čas..., mám sic asi miliardu otázek, ale už nebudu otravovat, už tak jsem vás dost zdržel.
Hezký zbytek dne.
Vlasta

reinhard (Po, 25. 2. 2013 - 16:02)

ja sa stravujem klasicky zapadnym stylom lebo ma nebavi zrat vkuse to iste
v minulosti som skusal ale vselico a nizkosacharidove diety som znasal celkom dobre aj kwasnievskeho ale aj atkinsa a podobne vsetko je to skoro to iste len niektore su prisnejsie a niektore menej

toto som uz pisal - treba drzat na uzde sacharidy a ostatne je uz jedno

mozes si skusit prestudovat stranku www.paleolit.sk/
o palolitickej strave urcite existuju aj ceske stranky

Vlasta (Po, 25. 2. 2013 - 15:02)

kazdy sme trocha iny, niekomu...K jakému závěru jste tedy došel vy? Jak celkově přistupujete k jídelníčku, treninku? Už jste si svoje optimum vychytal? Já čím víc se toho dozvídám, tím větší mám pocit, že toho vím méně a zase si kladu otázku...co jíst, abych byl v pohodě, dobře se mi učilo, při tréninku jel na 100%

reinhard (Po, 25. 2. 2013 - 13:02)

kazdy sme trocha iny, niekomu vyhovuje viac toho a menej hentoho
vzhladom na tvoju vysku a vahu by mozno bolo aj tych 50g sacharidov málo to - si jednoducho treba vyskusat, ten pomer netreba dodrziavat presne na gramy, telo si dokaze vyrobit jedno zlozku z inej ako som uz spominal glukoneogenezou, fruktoza metabolizuje na glycerol(hlavna zlozka tuku)napriklad - preto by som fruktozu z hladiska toho pomeru ani nepocital medzi sacharidy, v kazdom pripade by som sa ale fruktoze vyhybal lebo je to zbytocna zataz pre pecen
jest par druhov jedal by ta po case prestalo bavit
mozes ist na to aj opacne a udrzovat sa v trvalej ketoze(max 20g sach. na den) - prechod trva 1-3 dni - vtedy je vacsinou cloveku naprd a potom uz je v silnej ketoze, hladina cukru je nizka ale hladina ketonov zas vysoka - vtedy je clovek ako keby plny energie - po par tyzdnoch hladna ketonov postupne klesne a clovek sa citi tak normalne, hladina cukru je nizka trvalo
este existuje dieta CKD (cyklicka ketogenna dieta) - pekne sa da aplikovat v tyzdni 5 dni ketoza, 2 dni plniaca faza (200 -500g sacharidov denne), tuto dietu pouzivaju kulturisti na rysovanie, ak je dostatocny prijem tuku a bielkovin da sa dokonca pouzit aj na naberanie svalov

Vlasta (Po, 25. 2. 2013 - 12:02)

co sa tyka pomeru tam to moc.....no oči mi lezou z důlku, když to čtu... to už jsou encyklopedické znalosti... Je skvělé, že jste byl ochoten mi to takhle rozepsat a vůbec na to reagovat,zatím každého koho jsem oslovil byl na slovo skoupí nebo ani neodpověděl. Já jsem četl pouze knihu Optimální dieta, protože je jediná která vyšla v českém jazyce a jsem lačný po dalších informacích, jen je neumím najít. Pátrám po tom, proč se všichni na této stravě cítí skvěle a jsou plní energie a já jen někdy. Podstata tohoto stravování mi přijde absolutně logická, jen nevím co dělám špatně konkrétně já... Pečlivě si počítám každé jídlo dle kalorických tabulek, aby bylo přesně v poměru abych pak nemusel přemýšlet, jestli mám něčeho málo nebo hodně. S bílkovinama to nepřeháním. Max. 90g denně. jenže potom jak udržet poměr 1: 2,5: 0,5 když dám B-90g , T-225g, C-45g , tak nedosáhnou na kýžených 50g cukru, které bych měl minimálně na den mít, jak píšete, abych se nedostal do ketozy.Já jsem takový extremista... dalo by se říct... jak je něco dané, tak se toho bezhlavě držím a divím se, že mi to někde skřípe když to dělám přesně. Vyhovovalo by mi 1-2 jídla za den, které by přesně obsahovaly co je potřeba, které bych mohl jíst pořád dokola, protože mi to nevadí, chci se cítil skvěle, mít pořád dobrou náladu a sportovat naplno. Jenže to neumím nějak doladit.

reinhard (Po, 25. 2. 2013 - 10:02)

co sa tyka pomeru tam to moc nekontrolujem ale plati v podstate prijem sacharidov 0-100g na den a tuk/bielkoviny podla chuti tak aby nebol prekonany denny kaloricky prijem 7000 kJ - v pripade chudnutia 5000 kJ a naopak v pripade ze clovek sportuje tak zas o nieco viac - tam je dobre kontrolovat vahu ci pribuda alebo ubuda

reinhard (Po, 25. 2. 2013 - 10:02)

optimalne sa nestravujem ale mal som vela pokusov roznej dlzky
zrejme si v ketoze tento stav nie je neprirodzeny pre cloveka avsak pri prechode do tohto stavu kedy sa palia namiesto cukru ketony prebiehaju v tele zmeny - mozog ma nedostatok cukru a kym prejde na ketony je ako keby spomaleny co trva mesiac az dva, svalove krce v dolnych koncatinach - ja som ich maval hlavne noci vraj tiez docasny efekt, s videnim som problem nemal, zvlastny zapach potu po acetone - jeden z ketonov je aj aceton, slaba miera hladu - preto je to oblubena dieta a nepotreboval som spat viac ako 6 hodin denne
ketoza je vhodna pri posilnovani alebo pri sprintoch - teda pri kratkej zatazi, pri dlhodobej zatazi je to uz horsie pretoze vo svaloch nieje takmer ziadny glykogen a veskera energia sa musi brat z tuku/ketonov co znizuje dlhdobu vykonnost. clovek aj v ketoze vydrzi dost dlho hlavne ak je na to zvyknuty uz dlhodobo ale maraton by som tak nebehal

ak sa chces vyhnut ketoze mal by si jest minimalne 50g sacharidov denne ak sportujes tak aj viac, samotny Kwasniewski pisal ze v tazkej ketoze by clvek nemal byt a udrzovat ketony na + maximum je +++, dnes sa uz meria trocha inak - namocit pruzky diaphan do moci, stupnica je uz trocha ina, v pripade ze clovek namera viac ketonov jednoducho zvysi sacharidy aby ketony mal len na jednom +
Dr. Lutz tvrdil ze treba kontrolovat len prijem sacharidov a co sa tyka bielkovin a tukov tam uz si clovek urci sam podla chuti, Kwasniewski v tomto ide dalej a obmedzuje bielkoviny na 100g na den kvoli tomu ze pri metabolizme bielkovin sa uvolnuje kys. mocova ktora je nebezpecna - a clovek by mal pri zvysenom prijme bielkovin pit viac vody a zaroven pri vysokom prijme bielkovin dochadza k glukoneogeneze - premena aminokyselin a inych latok na cukor - vdaka comu moze clovek prezit aj nulovy prijem cukru

Vlasta (Ne, 24. 2. 2013 - 22:02)

som to hladal a
z tych 14g...Moc díky za rychlou reakci a za radu. Můžu se zeptat, jak dlouho se optimálně stravujete a jaký poměr mezi živinami Vám vyhovuje? Měl jsem za to,že denní dávka cukru nesmí být vyšší než 50g. Snažím se zredukovat váhu na nejnižší jak to jen půjde. Tedy poměr živin mám nastaven dle knihy optimální dieta na 1 : 2,5 : 0,5 abych co nejlépe využil tuky vlastní. Jenže jsem do denního příjmu cukru počítal i nestravitelné sacharidy a v přepočtu na stravitelné se jejich poměr snížil na méně než polovinu. Místo 45g na den... Které jsem si na den spočítal jich využitelných bylo jen 20g a po 10 dnech se začaly dostavovat potíže...hůř jsem viděl a mozek byl taky nějak mimo...do toho jsem sportoval a místo radosti a energie, která byla na počátku to bylo utrpení... křeče ve svalech, absolutní vyčerpání... Jaký byste mi doporučil poměr živin tedy vzorec na den? Moc si vážím vašeho času a děkuji za případnou odpověď. Jen ještě připíšu info o mé postavě: výška 193cm váha 97kg chtěl bych jít na 90kg...

reinhard (Ne, 24. 2. 2013 - 11:02)

som to hladal a
z tych 14g su 3g klasicke cukry(vacsinou sacharoza)
6,5g je vlaknina - clovek ju nedokaze stravit takze sa nemusi pocitat do celkoveho prijmu sacharidov
zvysne 4g som sa nevedel ani za nic dopatrat, predpokladam ale ze ide o nejake dalsie polysacharidy - tie niektore clovek stravi a niektore nie , niektore zvysuju krvny cukor a niektore nie takze tam tazko povedat

btw ja si myslim ze netreba nejak moc kontrolovat tie sacharidy len aby bol prijem v rozmedzi 0-100g na den

Vlasta (So, 23. 2. 2013 - 17:02)

Možná hloupá otázka, ale zajímalo by mne, jestli se do celkového denního přijmu sacharidů počítají celkové sacharidy dané potraviny nebo jen vlastní cukry .. příklad( ořechy vlašské - 100g: sacharidy 14,6 z toho cukry 2,61. Nikde jsem se o tom nedočetl a přijde mi to dost zásadní ... Abych věděl, jestli mám dost cukru nebo málo. Moc díky za jakoukoliv reakci.

Mirek (So, 2. 2. 2013 - 08:02)

Ďakujem, prečítala som si...Glukóza jako zdroj endogenního kyslíku

Ciechocinek 15. 10 2007

Vážené dámy, vážení pánové,
chci Vám podat informace, které se týkají glukózy u osob, jež se živí optimálně. Střetávají se totiž různé názory, které vychází z nesprávné logiky a nemají opodstatnění.
Tak tedy, u optimálních správná hladina glukózy v krvi je vyšší než u lidí, kteří si osvojili jiné modely stravování a činí v průměru 6,05 – 7,8 mmol/ ( v mg/dl 110-140 - taky mg% ) . A právě tato hodnota hladiny cukru je správná. Podání glukózy, ku příkladu při glykemické křivce, způsobuje zvýšení hladiny glukózy, jejíž hodnota následně klesá pomalu; což lékaři interpretují jako patologickou glykemickou křivku a namlouvají vyšetřovaným osobám, že jejich glykemická křivka dokazuje existenci cukrovky II. typu.
U každého člověka, který se stravuje optimálně, vyšší než u ostatních lidí hladina glukózy v krvi svědčí o lepším přizpůsobení organizmu k lokálnímu nebo obecnému nedostatečnému prokrvení tkání i organizmu. Vzhledem k tomu, že optimální konzumují málo uhlovodanů, ,jejich organizmy jsou přízpůsobeny k nízkému přísunu uhlovodanů.

Proto vyšší hladina glukózy v krvi u Optimálního typu stravování svědčí o lepší adaptaci organizmu na místní nebo obecně - ischemické tkáně. Uhlovodany (sacharidy) jsou zde důležitým zásobním zdrojem kyslíku pro případ, kdyby se potřeba jejich využití objevila. Akutní omezení přílivu krve do mozku, srdce, končetin, střev a jiných tkání, způsobené na příklad ucpáním nebo zúžením cévy, čehož nejčastější příčinou je utržený trombus, se může projevit i u optimálních. Avšak jenom do chvíle, než ischemické změny úplně nevymizí. U lidí, kteří se stravují podle zásad optimální diety, se tromby v cévách ani žilách prakticky nevyskytují, jelikož srážlivost krve je u nich nízká. Tedy příčina akutní neprůchodnosti cévního řečiště, která je častým jevem u běžné populace, u optimálních je výjimkou.
U otylých, u nemocných cukrovkou II. typu, u lidí s ischémií, u novorozeňat organizmus při přeměně uhlovodanu na tuky, vytváří se velké množství kyslíku , využívaného při vnitřním (endogenním) dýchání ; při čemž je to kyslík lepší než kyslík atmosférický, poněvadž je to kyslík aktivovaný, čili ionizovaný. K aktivaci kyslíku, tedy přeměny kyslíku atmosférického na ionizovaný, je potřeba velikého množství energie. Pouze rostliny, díky chlorofylu, dovedou využit energii slunečního záření k aktivaci kyslíku a vodíku, rozkládaje vodu na vodík a kyslík. Oba prvky se při tomto procesu projevují ve formě ionizované a aktivní. Takováto forma kyslíku je nezbytná při všech syntézách.
Zvířata i člověk k aktivaci prvků, využívaných k výstavbě organizmu a při všech životodárných procesech potřebují energii. Tuto energii získávají z potravy. Spalování v organizmu vodíku a uhlíku probíhá za účasti kyslíku. Při přeměně uhlovodanů na tuky v organizmech zvířat a lidí zůstává spousta kyslíku, který je spotřebováván při vnitřním dýchání. A je to ten lepší kyslík – aktivovaný.
V organizmech lidí přizpůsobených k přetváření uhlovodanů na tuky (diabetes, otylost, ischémie, novorozenci) uhlovodany jsou zdrojem velkého množství kyslíku, což snižuje potřebu atmosférického kyslíku a zvětšuje odolnost tkání na hypoxii (nedostatečné okysličení). Proto tkáně nemocné cukrovkou, ischémií a otylostí jsou odolné na hypoxii a novorozeně je několikanásobně odolnější na hypoxii než dospělý.
Rostlinná strava, obzvlášť nízkokalorická, způsobuje, že přeměna uhlovodanů na tuky je značně omezena, proto i výroba kyslíku je omezena. Takto stravující se matky nevytvářejí v organizmu plodu mechanizmy dovolující vytvářet kyslík z glukózy, což až desetinásobně zvyšuje porodní úmrtnost novorozeňat. V některých obdobích v některých zemích, obzvlášť ve středověku, přežívalo pouze 10-20 dětí ze 100 narozených. Zvyšování spotřeby potravin zvířecího původu, zvláště tuků, což bylo zjištěno po každém období hladu nebo válce, snižovalo porodní i pozdější úmrtnost přímo úměrně k nárůstu spotřeby živočišné bílkoviny a živočišného tuku. Složení diety matek požívajících větší množství bílkoviny a tuku živočišného původu umožňuje vytvoření u plodu mechanizmu rychlé tvorby kyslíku z glukózy. U plodu takto stravujících se matek bezprostředně před porodem se několikanásobně zvyšuje hladina glykogenu,což je zásobní polysacharid např. v jaterních neb svalových buňkách – čili zvířecí,tedy i lidský cukr, který v době porodu je rychle přetvářen na tuk a kyslík. Tento kyslík často zachraňuje život novorozeněte během porodní hypoxie, jež se vždy při porodu dostavuje.
Ze tří grammolekul glukózy vzniká při této biochemické reakci tedy jedna grammolekula mastné kyseliny v řetězci složeném na příklad z osmnácti uhlíků a osmi grammolekul kyslíku. Tento kyslík je využíván při vnitřním dýchání. Sumární vzorec reakce:

3C6H12O6 ? C18H3602 + 8O 2

3 grammolekuly glukózy mají hmotnost 540 g, z nich vzniká 284 g mastné kyseliny (stearinové/ a 256 g kyslíku, čili –

ze 100 g glukózy přetvořené na 53 g kyseliny stearinové
vzniká 47,4 g kyslíku, čili kolem 33 litrů kyslíku (O2).

U optimálních je organizmus uzpůsoben k rychlé tvorbě kyslíku z glukózy v různých tkáních. V případě lokální hypoxie možnost rychlé tvorby kyslíku snižuje následky krevní nedostatečnosti, které se mohou projevit také u optimálních, nejčastěji v důsledku ucpání cévy trombem. Mozkové příhody, infarkty, akutní ucpání cév končetin či střevních cév, které se vyskytují i u optimálních, i když méně často než u jiných lidí, snižují riziko úmrtí. Po ustoupení ischemických změn, což u různých lidí netrvá stejně dlouho, ohrožení zdraví a života v důsledku cév prakticky zaniká.
Organizmus optimálních potřebuje mnohem méně kyslíku než lidí, kteří mají jiné stravovací zvyklosti a tak zvaný základní metabolizmus je rovněž nízký. Čím lépe se člověk stravuje a optimalizuje průběh biochemických reakcí, tím méně zbytečné práce vykonávají jeho endokrinní orgány a šetří energetické výdaje svého organizmu!. Potraviny rostlinného původu by měly být nejprve zkoncentrované, zpracované, zušlechtěné zvířaty a teprve ve formě potravin zvířecího původu by se měly stát základem lidské stravy.
Cílem kulinářského zpracování je koncentrace výživných látek a jejich úvodní trávení mimo organizmus, což zvyšuje biologickou hodnotu stravy a způsobuje, že člověk může jíst lépe než ostatní zvířata, včetně dravců. Měl by této možnosti plně využit. U optimálních hypoglykemické stavy se prakticky nevyskytují, jelikož základním palivem jsou u nich volné mastné kyseliny , které v případě větší „poptávky“ po energii organizmus ji dovede urychleně uvolnit z vlastní tukové tkáně.
Taktéž nemocni cukrovkou po několika dnech optimálního stravování jsou zabezpečení před projevy hypoglykémie. Při nedávném vysokoškolském výzkumu bylo prokázáno, že optimální jedí 70% (v kaloriích) stravy, kterou požívají jiní lidé, a při tom nikdy nemají hlad ani žízeň. Je třeba to mít na zřeteli a využit možnost přejít na optimální výživu. Napovídá to rozum. A tak je to správně.

Dr.med. Jan Kwaśniewski
Překlad z polštiny Mgr. Kazimir. Santarius

Milena (Čt, 31. 1. 2013 - 15:01)

Zdravím všechny příznivce...Ahoj, můžeš se s náma poděli o Tvůj jídelníček? Určitě to bude přínosné pro všechny. :-)

Hana (Pá, 11. 1. 2013 - 06:01)

... Ďakujem, prečítala som si . Potešilo ma to. Keď nájdeš ešte niečo pošli.

reinhard (Čt, 10. 1. 2013 - 02:01)

http://www.paleolit.sk/rakovina-a-ketogenna-dieta/

velmi kvalitny clanok o ketogennej diete - tato dieta je dost podobna kwasniewskeho diete

reinhard (Čt, 10. 1. 2013 - 01:01)

na epilepsiu sa uz davno pouziva ketogenna dieta - bol o tom natoceny aj film

http://www.csfd.cz/film/1-predevsim-nikomu-neublizim/

Lada (Út, 8. 1. 2013 - 13:01)

asi objevili Kwasniewskeho - článek tady na doktorka.cz

Léčba dětské epilepsie pomocí diety

Míla (Po, 28. 12. 2009 - 19:12)

Jíjo, já jsem taky ukázněná nebyla.
Ale je strašně důležité poznat a uvědomit si, že už je po nějaké době na OD člověku opravdu těžko, když to poruší a zachová se necitlivě.
Já jsem zjistila, že jsem pomalu začala sklouzávat do takové monodiety a budu muset taky stravu trochu spestřit - a to pro mě dost neoblíbenou zeleninou. Chjo.
Ale dáme se my hubnoucí do toho a výsledky budou.
Těm, co používají OD k ozdravění od různých chorob přeji, aby se jim očekávání splnila, zdravotní stav se upravil a zlepšil a nám všem hodně úspěchů v novém roce.

Reklama

Přidat komentář