Reklama

Arnold-Chiari malformace

JanaP (St, 11. 5. 2011 - 15:05)

to znám, taky jsem si loni jizvu pěkně připekla..... Ty máš jistotu, že ti to zaroste. Já bohužel nee, pořád čekám jestli mi naroste plnovous a ono pořád nic.

Pajan (Út, 10. 5. 2011 - 22:05)

Díky Jani,říkají že teď vypadám zezadu lépe než zepředu:-)Dneska jsem myl a leštil auto a spálil jsem sebe i jizvu:-)Tak vyndám sádlíčko z lednice a kapku to pomažu,aby se mi pépe spalo:-)Je prostě léto a slunko má sílu jako bejk!Tak opatrně s ním ať nejste jako raci a papa:-)

Pajan (Út, 10. 5. 2011 - 21:05)

Já jsem si to hned myslela a...Neboj,taky tomu moc nerozumím,ale to není důležité,hlavně že mi to pomohlo:-))

JanaP (Po, 9. 5. 2011 - 10:05)

A to jste ještě neviděli Pajanovu jizvu!!!! Má fotku na FB. Fááááákt moc hezký. :-))) Moc mu to sluší:-)))

hanuli (Po, 9. 5. 2011 - 06:05)

Davide,to není z mé...Já jsem si to hned myslela a říkala jsem si, že jsem psala, abys podal hlášení hlavně srozumitelně a laicky, a zatím aby tomu člověk rozumněl, musel by prosit pana Googla u každého druhého slova o vysvětlení. Ale těší mě, že je ti tak dobře, to je myslím pro nás všechny čekatele na operaci dobrá zpráva.

Pajan (So, 7. 5. 2011 - 11:05)

Zdar Pajane, to mam uprimnou...Davide,to není z mé hlavy,to jsem jen obšlehnul zprávu z papíru,který mi dali s sebou domů:-)

Pajan (So, 7. 5. 2011 - 11:05)

Pavlo neboj se nic,koukni na mě:-)Taky jsem špatně chodil,všechno mě bolelo,nemohl jsem do práce a pod:A teď?Klidně bych šel znovu:-)Chůze v poho,už jezdím autem,bolesti minimální,cítím co jsem dříve necítil a s prací teprve uvidím:-))Ptej se klidně,na všechno tu najdeš odpověď,jsme zkušený tým:-)Hlavně žádnou paniku a Homolku vřele doporučuji!Všem ostatním přeji krásný a bezbolestný den:-))

David (St, 4. 5. 2011 - 20:05)

Zdar Pajane, to mam uprimnou radost, ze to takhle rychle probehlo. Jo a na to stene na krku si zvykni :) I kdyz neboj, po letech o te jizve ani nevis! Hele a kde jsi vzal ten bajecnej popis? Hezke je jak tam vyjmenovavas ruzne sici materialy. Z J&J by meli radost (firma co to dodava).
No hlavne ze se muzem koukat za holkama a otacet hlavu, kdyz je to jaro. Ze?

Pavlo, tobe jen hodne stesti a malo strachu. Kdybys potrebovala, ptej se a neboj se moc niceho.

Vsem ostatnim preji prijemne jaro. V Praze kvetou seriky a v Bruselu uz litaj papousci (no fakt, v jednom parku je obrovska kolonie papousku co volne litaj po meste jak u nas holubi)

pavla (St, 4. 5. 2011 - 17:05)

taky mam Ach a syringomyelie
jdu na m
MR a k neurochirurgovi 10 a 11 a asi taky pujdu na kudlu nemuziu chodit taky sem denne nahlizim abych se n eco dovedela chodím do Hradce Kral. k lekari ale jsem z chomutova zatim ahoj Pavla

Pajan (Út, 3. 5. 2011 - 15:05)

Takže jsem ta pobil 11 dní,první den čekání,druhý den operace,třetí den je člověk omámenej ale nic nebolí:-)čtvrtý den cítí celé tělo,začíná být přeleženej,ale jak mě začali stavět na nohy a mohl jsem capat po chodbě,bylo mi hned lépe a pak se to lepší každý den:-)fakt!Jen za krkem mám pocit jako když drží malé štěně za kůži:-))Takže se opatrujte a papa.

Pajan (Út, 3. 5. 2011 - 15:05)

Průběh operace dekomprese CC přechodu,plastika tvrdé pleny:v celkové anestézii řez kůží a podkožím nad zadní jámou až po C2,provedena subokcipitální kraniotomie,snášíme oblouky C1 a C2,poté durotomie tvaru Y,koagulujeme a přešíváme Vicrylem,tvrdou plenu pověšujeme na vicrylové závěsy,tonsili jsou sestouplé až do přechodu C-C2,durotomii rozšiřujeme 1 cm pod okraj tonsil,do otvoru všíváme Durepair,přelepujeme Tachosilem,po výplachu a kontrole hemostázy zavádíme drén pro spád(vytáhli mi ho hned druhý den)op. pole uzavíráme suturou po vrstvách,výkon prob.klidně a trval asi 2 hod.Toť ze stolu vše:-)Jeden den na JIP,6 dní na SIP,dva dny na normál pokoji a pak hurááá domů!Límec nic,zpevnění žádné,cvičit a cvičit.Cystu v míše mám někde nad lopatkama,odhaduji ji tak na 4-5 cm ale je to odhad.

Pajan (Út, 3. 5. 2011 - 14:05)

Pajane, jak tě najdu na...Na fb jsem Pavel Oborník a mám tam obrázek našeho maltézáčka na hnědé sedačce:-)

Pajan (Út, 3. 5. 2011 - 14:05)

ahoj všichni, mám dotas,...Zdeni,já už jsem velkej:-) a když se v noci blbě pohnu,cítím jak ta jizva tlačí,není to nijak velká boles ale nepříjemná a většinou si rovnou jdu i ulevit:-)Pro malé dítě je to určitě ještě nepříjemnější ale pomalu to odeznívá,dej tomu čas:-).

Zdena (Út, 3. 5. 2011 - 14:05)

Děkuji

Zdena (Út, 3. 5. 2011 - 13:05)

Ahoj Zdeni, jak dlouho je...Někdy mě napadne jestli jsem neudělala chybu když jsem souhlasila s operací

Zdena (Út, 3. 5. 2011 - 10:05)

ahoj všichni, mám dotas, malej se mi od operace 18.3v noci budí i 8x za noc a brečí, myslíte že může mít bolesti ,je zatím malej aby si stěžoval, taky si tet hodně hraje vleže na kontrolu, jdem 18.5může to souviset ACM?JO DĚLALI MU DEKOMPRESI I S PLASTIKOU.DĚKUJI ZA ODPOVĚT

janaP (Út, 3. 5. 2011 - 09:05)

Pajane, jak tě najdu na facebooku??????? Jsem ráda, že jsi OK. Je to pro nás všechny povzbudivé. Tak pěkně cvič a referuj co se děje!!!!

hanuli (Po, 2. 5. 2011 - 12:05)

Kdyby jste kdokoliv chtěl...Venku krásné počasí a tady samé optimistické zprávy.Když tak čtu, jak jsi Pajane, pookřál, hned je mi taky líp. Jak jsi vlastně měl ty dutinky nebo dutinku velkou? Já jsem ve stavu čekatelů a tak mě zajímá, jak ta samotná operace probíhá. Můžeš mi to trochu - samozřejmě laicky - popsat? Jak Ti to uvolnili a vyspravili?Díky.

Pajn (Po, 2. 5. 2011 - 10:05)

Kdyby jste kdokoliv chtěl vědět cokoliv z mé zkušenosti,rád odpovím na každou otázku,stačí písnout:-)Opravdu se cítím podstatně lépe než před měsícem,a David měl pravdu ve všem co mi poradil,dííky mu:-))

Pajan (Po, 2. 5. 2011 - 10:05)

Já meil nepoužívám,FB a Skype mi bohatě stačí:-)V rámci rehábky mám chodit co nejvíc,cvičit ruce,nezvedat víc než dvě kila,perličku můžu,udělali mi místo pro tu míchu,aby cirkuloval mozkomíšní mok,potom se mi zmenší či rozpustí prý ta bublinka a bude mi ještě lépe:-)Už nemám ty pocity mrazení a brnění rukou,nohy nejsou ledové,naopak se mi v noci potí!Což jsem 5 let nezažil:-)Pomalu rozhýbávám krk,v týle mám jizvu po 14 stezích,masírovat čistým sádlem,žádné léky ani dieta:-)Za 8 týdnů zvýšená rehabilitace a 18.7. MR a kontrola na Homolce kde se poradíme co dál:-)dle výsledků.Límec nemám,není třeba.Udělali mi plastiku tvrdé pleny mozkové,neboť byla zdeformovaná,ale nebolí to,brobet to tlačí jako každé šití ale v poho.,i spát můžu na zádech.Já jsem si spoustu věcí o operaci a diagnoze našel na nettu,jsou tam krásné obrázky z MR,takže jsme probrali jen pár detailů s doktorem a šli na věc:-)Byl celkem mile překvapen co toho vím o svém stavu.

Reklama

Přidat komentář