Reklama

tělocvik naboso

Monča (Čt, 26. 11. 2015 - 14:11)

V prváku na gymplu byl jednou den D: první hodina nehlášená písemka z matiky, druhou zase fyzikář, že od příštího tejdne zkouší navostro, pak čeština, že už bychom se taky mohli začít učit, chemie nějaký orbitaly a angličtina nějakej čas, kterej jsem teda vůbec nepochopila. Oběd se jim taky moc nevyvedl a odpoledne tělocvik. Učitelka začala s tím, že dnes nejdeme ven, a že jestli prej nemáme do malý tělocvičny zvláštní cvičky, tak musíme cvičit bosy. Zkontrolovala nám všem podrážky a my musely už před sálem do bosa všechny. Nebyla jsem na to ze základky moc zvyklá, protože tam jsme byli naboso jen na šplh a na sestavy na koberci, ale nikdy ne na celou hodinu, jenom ti, co si zapomenuli cvičky, a to se mi nikdy nestalo. Teď po hodině jsem už měla dost špinavé šlapky, jinak ale docela v pohodě. Když jsme odcházely do šatny, před sálem čekali na další hodinu kluci z vyššího ročníku a já si všimla, že ti budou dnes asi taky cvičit bosi, protože všichni byli jen naboso v trepkách k odložení přede dveřma. Tak jsem si říkala, že se tady na gymplu cvičí naboso docela standardně. Když jsme pak s kámoškou odcházely ze školy, říkala mi, že ten tělocvik byl dneska to nejlepší, ale já se jí ptala, jestli jí nevadí ty špinavé šlapky. Ona ale, že to nemám řešit. Tak to byla moje první zkušenost s takovýhle cvičením naboso.

Záběry v ČT (Ne, 22. 11. 2015 - 16:11)

Pokud to někomu nejde, nechť si zkontroluje den.
Jinak ČT nějak dává záběry tělocviků naboso dost pravidelně vždy jako poslední zprávu. Odkazy:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000101120/obsah/436384-americky-sokol-slavi-150-let

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000101121/obsah/436496-sokolovna-ve-westu

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000101116/obsah/435702-17-listopad-v-praxi

Láďa (St, 18. 11. 2015 - 17:11)

Mě ty události končí na 44.minutě, delší to video není, jak se dostanu na minuty 45,47?

Greg (Út, 17. 11. 2015 - 17:11)

Najděte si Události ČT z...Jj, moc hezký, i když krátký. :-)

Divák ČT (Út, 17. 11. 2015 - 16:11)

Najděte si Události ČT z 16/11 2015 v 19:00, stačí minuty 45-47, jsou tam dva záběry.
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/udalosti/

je to (St, 7. 10. 2015 - 19:10)

velmi zdravé

Markéta (St, 7. 10. 2015 - 17:10)

Jednou u nás na základní škole suploval tělocvik pan ředitel, který byl známý svými zvláštními vtipy, při kterých učitelky propukaly v hurónský smích, ale kterým jsme my děti ještě nerozuměly. Já jsem za ním na začátku hodiny přišla a ptala se ho, že když jsem si zapomněla cvičky, jestli smím cvičit bosa. A on se tak usmál a říkal "Smíš, jsi ještě malá." Já to nějak nechápala. No a uběhlo několik let a já už jsem na gymplu a toho vtipálka jsem včera potkala na ulici, a pozdravila jsem ho a ptala se, jestli je tam v té škole ještě ředitelem. No a pak jsem se ho zeptala, jak to tenkrát myslel s tím cvičením naboso, že holka může cvičit bosa jenom když je malá. "To už teď bych bosa cvičit nesměla, když jsem na střední?" ptala jsem se ho. A on zčervenal a začal se dívat do země a trochu se usmíval a říkal, jak je zvláštní, jaké detaily si jeho dřívější žáci pamatují. A pak řekl: "Já bych asi neměl tu sebedisciplínu vám to zakázat, slečno." Rozumíte tomu někdo?

Ladovi (St, 7. 10. 2015 - 17:10)

Lado, nechces mi dat svou e-adresu, ze bychom si o tom napsali? Ja mam nejake zkusenosti podobneho charakteru.

Láďa (St, 26. 8. 2015 - 20:08)

Já jsem chodil do školy v 70. letech. A jak tady pročítám ty vzpomínky na cvičení bosky, tak se mi vybavuje, že jsem to taky tak prožíval, i s těmi smíšenými pocty studu, když se mi to jako malému klukovi stalo. Dával jsem si na to pozor, abych si nezapomněl cvičky, protože jsem věděl, že kdo je nemá, musí cvičit bos a to jsem nechtěl. Samozřejmě jsem si je pak občas taky zapomněl, ale moc často se mi to nestávalo. Ale poprvé se mi to stalo asi ve druhé třídě. Prostě jsem před tělákem při převlékání v šatně zjistil, že jsem si zapomněl cvičky…. Bylo mi skoro do pláče. Hrozně jsem se styděl a když jsem se převlékal a musel jsem si zout bačkory a sundat si ponožky, tak jsem se ustrašeně rozhlížel kolem a měl jsem pocit, že se na mě všichni dívají a že už zaznamenali že půjdu cvičit bos. Po příchodu do tělocvičny mi bylo ještě hůř. Začínalo se běháním kolem tělocvičny. Parkety mě studily a hlavně jsem měl pocit, že se mi všichni dívají na nohy…Pak byl nástup a já jsem zjistil, že v řadě kluků, ve které jsem stál, jsem bos jenom já! Bylo to pro mě hrozné, červenal jsem se, krčil prsty u nohou…Nejraději bych býval zastrčil nohy do země. Občas někdo z dětí o moje nohy pohledem zavadil a koukl po mě, a i když nic neříkaly, tak mě to úplně mučilo. No ale nakonec jsem ten bosý tělák přežil (i když s pořádně umazanýma nohama) a příště, když jsem zase zapomněl cvičky, už to tak hrozné nebylo, ale taky to bylo pořád dost nepříjemné. A pak mě ničilo šplhání na tyč, když jsme všichni od učitelky dostali příkaz k vyzutí do bosa a já měl zase pocit, že mě všichni sledují, jak se vyzouvám ze cviček a sundávám si ponožky, i když se sami zouvají do bosa taky. S přibývajícím věkem se to ale u mě lepšilo, až to tak během tří let zmizelo skoro úplně, tedy o u mě byla tato nepříjemná situace hlavně na prvním stupni ve škole. Ne že bych pak třeba v šesté třídě rád cvičil bos, ale už mě to tolik neděsilo, ani to vyzouvání přede všemi.

Greg (St, 15. 4. 2015 - 01:04)

Už tam ta zpráva několik...Samozřejmě jsem to hned zaregistroval. Ale k tak bohatému textu vyskakuje hned plno připomínek, takže jsem to nedokázal jentak z placu celé napsat; navíc se k psaní dostanu většinou až v nočních hodinách. Udělám to radši po kouskách, abys zbytečně nečekal.

Gregovi (Út, 14. 4. 2015 - 11:04)

Zkusil jsem založit zcela...Už tam ta zpráva několik dní na té adrese je. Rád bych diskutoval...

katerinaspichal (Út, 7. 4. 2015 - 11:04)

Ahoj. Nedávno jsem se s...Já myslím, že je to normální.

Dík (Út, 7. 4. 2015 - 10:04)

Zkusil jsem založit zcela...Dík, brzy to tam bude.

Greg (So, 4. 4. 2015 - 13:04)

Zkusil jsem založit zcela novou adresu: [email protected]. Kdyby Ti nefungovala, dej vědět přes tyto stránky. Ahoj

Prosba Gregovi (Pá, 3. 4. 2015 - 13:04)

Ať už je příspěvek Petra...Milý Gregu, mohl bys mi sdělit svou alternativní e-adresu? V příspěvku z 23/1 jsi napsal něco nesmírně zajímavého, ale nechce se mi o tom psát na web, ale někomu do mailu bych to snad nějak zvládl, ač to je hodně citlivé.

Greg (Pá, 23. 1. 2015 - 02:01)

Ať už je příspěvek Petra (z 28.prosince) vymyšlený nebo ne, svědčí to o rozdílném vnímání bosého chodidla u kluků a dívek (jak se i tady můžete různě dočíst). Holky by se takovou záležitostí vůbec nezabývaly a nechápaly by ji - pro ně to neznamená nic víc než třeba odkrytý loket. Kluci (potažmo pánové) to vnímají jako intimní objekt, za který se tím pádem sami stydí a u druhého pohlaví je to naopak silně přitahuje. Jsou samozřejmě i výjimky na obou stranách, ale podle mých zkušeností je to tak 5 %. Je možné to široce popisovat a zároveň nemožné to vysvětlit, ale ten jev tady prostě je.

jazij (Čt, 22. 1. 2015 - 19:01)

Já si v dětství...kamo děje se mi to už asi 3 roky podobně ale já z toho mám srandu jsem na střední škole a holky si na mě pravidelně před každým tělákem pačkají většinou se bráním tak mě svážou ruce i nohy a pak to přijde ten krásný pocit když to holka sundává boty a ponožky dřív mi to trošičku vadilo ale jak říkám teď už z toho mám spíše srandu a holky vyhožujou , že s tím hodlají pokračovat do konce studia učitelce to přišlo trošičku divné že kluk cvičí bosej noo protože holky cvičily bosé všechny noo a po těláku mi vždy řeknou ať si lehnu na zem sundám si triko a nechám si jen trenky a pak mě zlechtají když to neudělám zlechtají mě a vyslečou stejně a pak jdu ještě posej ze školy a vím že boty na mě čekají ve škole u skříňky takže z tělocvičky do školy cca 500 m musím jít bosej stalo se mi to už hodněkrát ale je to sranda hlavně to když mě lechtaj ......

Peto (So, 1. 6. 2013 - 12:06)

Ahoj!
Reagujem na príspevky...A to si siel na telesnu LEN v trenkach - bez tricka?
Aj ostatni potom boli bez tricka?

Petr (Ne, 28. 12. 2014 - 17:12)

Já si v dětství nedobrovolně taky užíval to bosé cvičení. Je to už dávno - nějakých čtyřicet let. Ne že bych pořád zapomínal boty, ale kluci mě nutili cvičit bez bot. Stalo se to asi ve třetí třídě. Zapomněl jsem si cvičky, ale nešel jsem cvičit bos, do tělocvičny jsem šel v bačkorách a v ponožkách, nechtělo se mi být bosky. Ale při nástupu mě učitelka nařídila okamžitě se úplně zout. A tak musely dolů bačkory i ponožky a musel jsem je poklusem odnést do kouta. Ťapkal jsem jako na jehlách. Děti se mi smály, že jsem citlivka. No a při příštím těláku jsem cvičky měl, ale kluci mi v šatně řekli, že se zuju a půjdu cvičit bos, jinak že mě zbijou. No a tak mi nezbývalo, než poslechnout. Za týden mě před tělákem k tomu nutili znovu. To už jsem se vzbouřil, ale dostal jsem od kluků nářez a vyzuli mě do bosa – cvičky i ponožky. Před dalším tělákem jsem před nimi utekl na záchod, ale vlítli za mnou. Zase jsme se porvali, měli přesilu a tak jsem jen vzteky brečel a zatínal pěsti, když jsem ležel bezmocně na zemi a oni mě drželi a zouvali mě cvičky a sundávali mi ponožky. Opakovalo se to ještě několikrát. A to tak, že mě před tělákem v šatně bez řečí nejdříve sebrali z tašky cvičky, pak mě položili na zem a zuli mě úplně do bosa – bačkory a ponožky. Boty na cvičení no a i bačkory i ponožky mi pak vrátili až po těláku. Pak už nějak bylo učitelce divné, že pořád cvičím bos. No a já jsem jí to řekl. Ti kluci pak dostali ředitelskou důtku a za trest pak ještě všichni měsíc cvičili bosí. Ředitel to přišel oznámit na hodinu tělocviku při nástupu. Že těm klukům uděluje důtku, kterou dostanou písemně. Pak museli všichni ti provinilci (bylo jich sedm) vystoupit z řady a stoupnout si čelem k nám. Pak si museli před námi všichni zout cvičky a sundat si ponožky. Ředitel jim řekl, že to je další trest a že takto se po nástupu vyzují a budou pak cvičit bosí celý měsíc.

zim (Po, 10. 11. 2014 - 07:11)

Taky studuji vysku a pri...Stsci zadat do googlu-college volleyball team,a uvidite ze holky z amer. high school na tymovych fotkach pozuji zasadne bose.

Reklama

Přidat komentář